keresek fekete törpe cochin tyúkot, 1-2-3 darabot. a lányom kapott ajándékba egy kakast, és mellé szeretnék társat/társakat. Csongrád, és tágabb környéke. nem kiállítási minőséget keresek, reális áron szeretném.
keresek fekete törpe cochin tyúkot, 1-2-3 darabot. a lányom kapott ajándékba egy kakast, és mellé szeretnék társat/társakat. Csongrád, és tágabb környéke. nem kiállítási minőséget keresek, reális áron szeretném, csak a gyerek kedvéért.
Tanácsot szeretnék kérni.4 db kis tyúkunk van egy kakassal,ebből három tojik is már és az egyik elült/kotlik,oda ahová tojni szoktak.Tegnap 7db,ma 9db van/volt alatta,tehát a másik kettő rátojik.
A kérdésem az volna,h tegyek rá másik ládát,próbáljam meg elrakni onnan(nem fogja otthagyni??)ne tegyek semmit várjak még?Tegnap délutántól üli szorgalmasan a tojásokat,raktam vizet,kaját neki,mikor ma lent volt akkor számoltam.
Egy barátom, megunva a rendszeres támadásokat, sárga léggömbre festett egy fekete szempáratt úgy, hogy a szembogár fekete, körülötte lévő rész sárga a szem körvonala szintén fekete. A lufit felkötözte olyan hely közelében ahol rendszeresen átrepült a madár. Elmondása szerint, azóta nincs ragadozó támadás. Természetesen a lufit időnként pótolni kell, de fel lehet úgy is kötni, hogy ne sérüljön.
Ilyen megoldást használnak a mezőgazdaságban, csak drága.
olvastam a neten fácánhálóról azzal le lehetne fedni a tyúkudvart de a helyük úgy 80m2 kb + van még egy 80m2-es tyúkudvar ahol a "rendes" tyúkok és a némakacsák vannak.
Igen az a fránya pénz! Nem boldogít de nagyszerű érzés ha van! Én is gondolkozok egy kisebb bővítésen, hogy legalább 4 helyem legyen! Ugyanis ugye két japi csapat külön meg vannak a nagy testű tyúkok külön, hogy ne keveredjenek és akkor már a kiscsirkéknek keresem a helyet, de úgy kéne, hogy a japi csirkéknek külön meg majd a rendes csirkéknek külön és még nem beszéltem arról, hogy van gyöngytyúkom is ( 1 kakas 2 tyúk) meg majd némakacsa és pulykát is szeretnék! Kéne a hely de eddig is megoldottam most egyenlőre elég a 3 hely majd kb áprilistól kéne a 4! Majd meglátjuk! :D
Igen én is eltudnám képzelni! Én jelenleg csak 3 részre tudok zárni de van , hogy kéne még vagy 10 hely! Sajnos nincs rá se időm se energiám se pénzem ugyhogy egyenlőre marad így de még így is sikerül mindig megoldanom! :D
Nekem 6 japán van. Azért vettem őket mert azt halottam,hogy jól kotlanak. ha 3 db megül márt örülnék. De közben nagyon megkedveltük őket. Gyönyörű a tojásuk. De azért még szerintem fogok venni sima csibéket is . Tőlünk nem messze 150 ft adnak darabját. veszek kb 15 db-ot.
A japik biztos kedvet kapnak tavaly az enyémekből 15-ből 2 kakas és a 13 tyúkból 7 ült szinte egymás után! A másik attól, hogy gépben keltek még lehet akkora a kotlási hajlama, hogy elüljön nem befolyásolja hogyan kelt! Itt szintén fajta függő! Ha házi paraszt tyúkoktól származik a tojás akkor elülhet a tojó hibrideknél szelektálva vannak minél több tojást toljanak na ha ilyen tyúkjaid vannak akkor ott nem feltétlen lehet reménykedni de előfordulhat náluk is a kotlás! Vagy 5 évvel ezelőtt tavasszal vettem gyönyörű előnevelt csirkéket augusztusban kezdtek tojni majd alig tojt tíz tojást és már el is ült és rendesen nem csak olyan "lábonkotló" ( ez azt jelenti hogy nem ül a tojásokon hanem az udvaron járkálva kotyog illetve ha valami a közelébe megy akkor a hátán szintén felborzolja a tollat és a szárnyát is lejjebb engedi illetve a testétől kicsit távolabb nyitja, megfigyelhető még mikor a kotlós vezetgeti a pipiket na ugyan az) és én megültettem és nagyon szépen ki is keltett! ugyhogy ha egy helyre tojnak lehet ott is kedvet kap valamelyik!
Köszi. Most 3 helyen is hagytam tojást. Csak lesz még amelyik kedvet kap. Jó lenne ha valamelyik japán elülne. A sima tyúkoktól nem várók ilyet. Ezek mind gépel keltetek.
Elég egyetlen tojást vagy labdát hagyni alatta! 2 éve az egyik tyúkom alól mindig kiszedtem a tojást ahogy megtojt nem hagytam alatta egyet se nem is ült meg és kifogyott belőle a tojás is és csak volt utána alatta maradt 6 tojás majd bement tojni sikeresen meg is tojt és bent is maradt majd az utolsó tojást követően kb másfél óra múlva már produkálta a kotlás jeleket! Vannak olyan tyúkok amik akkor is kitartóan ülnek ha nincs alattuk semmi! Ez is fajtafüggő és kotlósfüggő is!