Keresés

Részletes keresés

bomtom Creative Commons License 2021.01.06 0 0 3966

Nem a honlapon múlik, csak valahogy bizalomgerjesztőbb.

Előzmény: bomtom (3965)
bomtom Creative Commons License 2021.01.06 0 0 3965

Ablak Univerzum Kft. Honlapjuk is van, azt gondoltam normális cég.

Előzmény: kiss_atti (3964)
kiss_atti Creative Commons License 2021.01.06 0 0 3964

Hát igen,

ez a szerkezet sok helyről vérzik... :-)

Nagyjából egy százas a bontás-újraépítés, de:

- kell hozzá azonos profilból 2*2700 mm 100-as toktoldó

- 3800 mm 30-as toktoldó

- és a redőnyök maximum zsinórosak lehetnek, mert nem toldózta meg redőnyhöz az okos felmérő.

Kik voltak ezek, meg lehet kérdezni?

Előzmény: bomtom (3963)
bomtom Creative Commons License 2021.01.06 0 0 3963

Köszönöm.

Tehát verjem ki a balhét. Végül is van rá garancia és megvan a szerződés. Mondhatom, hogy eddig nem volt tél, nem volt hideg. A szoba (pesterzsébeti panel) 24-25 fokos, csak én az ablaktól másfél méterre ülök és itt talaj menti hideg van (: A legszebb, hogy ezért cseréltettem ki, mert húzott a régi erkélyajtó.

Családi okból - anyám nemrég lett özvegy és jó lenne ha nem 1 órára laknék tőle - gondolkodok az eladáson, de tavasz vége előtt nem tudok lépni. Meg akkor is csak lakáscsere.

Ha újra be kell építeni, kb. mennyibe kerülhet? 

Nyugodtan vidd.

Előzmény: kiss_atti (3962)
kiss_atti Creative Commons License 2021.01.06 0 0 3962

Én ritkán mondok ilyet, de ez a 

JÉZUS-ATYAÚRISTEN !!!!

esete.

Ha nem akartok itt lakni sokáig, akkor adjátok el.

Ha több időre terveztek, akkor ezt az egészet ki kell bontani, rendelni hozzá pár fm toktoldót és szakszerűen, újra beépíteni.

( A képeket - utólagos engedélyeddel - "ellopnám" a Face "Építőipari szégyenfal" csoportjába)

Előzmény: bomtom (3961)
bomtom Creative Commons License 2021.01.05 0 0 3961

Novemberben kicseréltettem az erkélyablakomat, ajtómat. 375x260-as erkélyfalat építettek be 2 ablakkal és 1 ajtóval. A régi keretet persze kibontották, és betették az új keretet. Szigetelőnek körbenyomták purhabbal. Én meg úgy érzem húz a keret körül. Főleg alul. Elvileg még visszajönnek, mert a redőny nem lett felszerelve, de még nincs időpontom. (A beépítés előtt is ez volt. Fel fogom hívni, mondta heteken keresztül a vállalkozó, aztán mindig én hívtam.) Telefonban mondom majd nekik, hogy a keret körül húz, de ha nem csinálnak vele semmit, mit tudok tenni szigetelés ügyben? Takaróléc alulra?

Néhány fotó.

A régi keret kibontása után. Két oldalt a csík az 15 cm széles beton. Arra volt ráépítve a régi keret és ezek közé tették be az ablakot. 

Beépítés után. Létszik a purhabos kitöltés.

A purhabot, meg a nyers betont jobb híján lefedtem gipsszel. Az is szigetel.

Így néz ki alul a keret. Van ott szegőléc, de a fene tudja.

dettu77 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 3960

Mi nagyon megjártuk a Plastic World Kft-vel, tudna nekem privát email-t küldeni? 2020. februárjában fizettünk előleget, azóta nem kaptuk vissza és az ablakaink sincsenek beépítve. Ügyvédi felszólítást küldtünk nekik, de egy féreg banda. 

Előzmény: markgeza (3932)
isti_ Creative Commons License 2020.11.16 0 0 3959

Sziasztok, Visszaolvastam néhány 100 kommentet és okosabb lettem, de bölcsebb nem :( A közel 20 éve épült családi házunkban (Pest megye NY-i széle) SOFA nyílászárók vannak 24mm-es 2 rétegű üveggel. A keret jó állapotban van, szerintem a gumi is, de az üvegezést már kellene cserélni és a vasalatokra is érdemes lenne ránézni. Van olyan megbízható mester, aki jó minőségben megcsinálja? Jobban örülnék a 3 rétegű üvegezésnek, de ha nem kontármunkával csak 2 réteg lehet az is OK. (Vagy ne is ablakost nézzek, hanem üvegest?)  

Opcionálisan egy csúsztatottzsalus emeletes ház lakásának (~40 éves) ablakainak megújításáról is beszélgetnék (itt műanyag ablakra csere lenne a cél), de a SOFA lenne a fontosabb. Ha tudtok jó mestert, akkor akár ide, akár a mail címemre küldjétek el pls.

Előre is köszi!

kiss_atti Creative Commons License 2020.10.30 0 0 3958

Nézd,

az a kérdés, hogy - ha már mindenképpen bele kell harapni az egyik ujjadba - mi fáj jobban:

- az ajtó mostani nyitásiránya , ami "rettentően zavar"

- az ajtó cseréjével járó rombolás.

Ha ezt eldöntötted, akkor 

- vagy marad így a szerkezet, és akkor nincs sem külső, sem belső sérülés

- csere van és akkor viszont van BELSŐ sérülés. Ami nem egy nagy tűz, mert egy falkáva belsejét visszavakolni/glettelni/festeni nem ördöngösség.

Normális ablakos megoldja külső sérülés nélkül. És ez a lényeg, mert azt soha nem állítod úgy helyre, hogy ne üssön el az eredeti színtől.

Előzmény: gazaa (3957)
gazaa Creative Commons License 2020.10.30 0 0 3957

Köszönöm. 

A vakolt redőnytok és a redőnysín ellenére is megoldható a csere? Azt szeretném, hogy a külső vakolat ill. a külső és belső burkolat ne sérüljön. 

https://prohardver.hu/dl/upc/2020-10/6862_img_20201030_101512.jpg

Mennyire tűnik az alapprobléma tényleges hibának, érdemes ezért új ajtót venni? 

Előzmény: kiss_atti (3956)
kiss_atti Creative Commons License 2020.10.30 0 0 3956

Azt,

hogy mi fog sérülni, a helyszín személyes felmérése nélkül megmondani igen merész dolog lenne.

Szárnyat persze lehet rendelni, rögtön kettőt, "mindössze" a tokprofilnak megfelelő, azzal egyező vasalattal bíró

terméket, és az azt legyártó céget kell megtalálni.. És én még egy olyat sem láttam, ami sikerült volna.

( Persze ez nem jelent semmit)

Ha a "betonozott toldó" alatt azt érted, h az ajtó alján egy 100-120 mm-es toldó van elhelyezve és a külső-belső oldalról

ki van öntve betonnal, akkor az ott marad ( egy esetleges ajtócserénél), nem kell kivésni, vagy szétverni miatta az aljzatot.

Előzmény: gazaa (3955)
gazaa Creative Commons License 2020.10.29 0 0 3955

A betonozott toldó miatt gondolom ez hatványozottan nehezebb lesz. A parketta és járólap is sérülni fog, ugye?

Nem lehet csak szárnyat rendelni? 

Előzmény: kiss_atti (3954)
kiss_atti Creative Commons License 2020.10.29 0 0 3954

Alegolcsóbb,

és legjobb megoldás az ajtó kicserélése egy, Általad kívánt funkcionalitású szerkezetre.

Előzmény: gazaa (3953)
gazaa Creative Commons License 2020.10.29 0 0 3953

Van két toldóval ellátott, bebetonozott erkélyajtóm, aminek nem megfelelő a nyitási iránya. Azaz pl. képen nem a falra nyílik az ajtó először, hanem a másik oldalra, jobbra. [kép]
Az egyik 60/90-es, a másik 90/90, szóval egymással sem lehet kicserélni. Rettentően zavar, mert szerintem nem szép és amai nagyobb baj, nem is praktikus. Mit tudok tenni ezzel, milyen megoldással cserélhetném meg a nyitási irányt?

Köszönöm!

kiss_atti Creative Commons License 2020.10.25 0 0 3952

Hogy mennyi ilyenről hallottunk már ezen cég kapcsán...

Előzmény: Edit234 (3951)
Edit234 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 3951

Danubius-Ablak Kft-től ne rendeljen senki semmit!

Friss és sajnos saját tapasztalat, hogy a cég, illetve az ügyvezető Miló Zoltán csak addig kedves és megnyerő, amig az ember szerződést nem köt és át nem utalja nekik a pénzt.
"Ők 3 hét alatt legyártatják az ablakot" volt a marketing duma. Igen, ez lehet hogy igaz, csak utána még nagyon sokáig nem jönnek beszerelni. Ha lejárt a beszerelési határidő, ha nem, úgy tűnik, hogy őket ezek a határidők egyáltalán nem kötik. Ügyesen bele van fogalmazva a szerződésbe egy lehetséges 45 napos csúszás is, de speciel nálunk már az is lejárt, de nem nagyon zavarja ez őket. (Még.)
A szerződés aláírása után minden fontosabb lesz nekik, mint az elvégzendő munka és jajj annak, aki meg meri kérdezni, hogy a beszerelés mikor fog megtörténni!!
Most épp nem vagyok bent az irodában, vagy nem látom éppen a füzetemet, majd egy órán belül, vagy hétfőn (vagy mikor épp mi a mondás) visszahívom.
Az ígért visszahívások nem történnek meg és a munka elvégzése is hetekkel csúszik a szerződésben foglaltakhoz képest.
Nekünk van olyan tételünk, ami szerepel az augusztus 10-én aláírt szerződésben, akkor ki is lett fizetve, de a mai napig (október 25) nem került beszerelésre.
Olvastam én is a Danobius ablakról az intő kritikákat, de egyrészt nem voltak frissek (több évesek voltak), másrészt nem volt sok, így azt hittük, hogy csak elvétve fordul elő az, hogy az ember nem kapja meg azt, amiért fizetett.
Nos ez nem igaz, sajnos mi is ugyanígy jártunk 2020-ban.
Igyekszem segíteni a fogyasztóknak és mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy a cég sajnos manapság sem megbízható.
Annyi más cég van a piacon, aki teheti és nem akar rámenni idegileg a könyörgésre, válasszon másikat!
Nekünk még elég sok kicserélésre váró ablakunk van, de legközelebb a Danubius-Ablak Kft neve fel sem fog merülni az árajánlat-kéréskor.
Én sajnálom a legjobban, hogy nem sikerült a Danubius-Ablak-ban egy megbízható céget találni. Mi adtunk egy esélyt nekik, nem vált be sajnos.

kiss_atti Creative Commons License 2020.10.18 0 0 3950

Az ország melyik részén? 

Előzmény: Kellys10 (3949)
Kellys10 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 3949

SziasztoK! Annyi rossz tapasztalatot lehet olvasni ezen a fórumon ablakcseréről. Esetleg olyan van, aki saját tapasztalatból tud ajánlani jó, megbízható, igényes céget? Komplett családi ház nyílászáró cseréje lenne. Köszönöm!

Kati S. Creative Commons License 2020.10.14 0 0 3948

Igen elore kertek az ablakok kifizeteset. Utana meg azzal jottek hogy a cseret a szegeny kolleganojuk koltsegere tudjak csak megcsinalni aki hibazott. Szoval probaltak minden modon befolyasolni. Miutan ezt nem fogatuk el ezek utan azt mondtak hogy mehetunk pereskedni 1,5-2 evig. Teljesen felhaborito.

kiss_atti Creative Commons License 2020.10.13 0 0 3947

Mert előre elkérték, ők meg odaadták.

Ennyi...

Előzmény: gabeeen (3945)
kiss_atti Creative Commons License 2020.10.13 0 0 3946

Itt mindenkinek csak rossz tapasztalata volt az említett céggel...

Előzmény: Kati S. (3944)
gabeeen Creative Commons License 2020.10.13 0 0 3945

Miért fizettétek ki a nyílászárókat ha nem azt kaptátok amiben megegyeztetek?

Előzmény: Kati S. (3944)
Kati S. Creative Commons License 2020.10.13 0 0 3944

Sziasztok!

Volt valakinek rossz tapasztalata a Danubius-Ablak Kft-vel http://www.danubiusablak.hu/ ?

Minket jol becsaptak!! 3 retegu uvegezesu faablakokat rendeltunk nalunk, ki is fizettuk. A Danubius-Ablak Kft pedig vekonyabb toku, 2 retegben uvegezett sokkal olcsobb ablakokat szallitott es szerelt be, nem azt ami a szerzodesben van es ki lett fizetve. Hiaba reklamalunk, utolag mindenfele szojatekon meg felmeresi rajzon lovagolnak es nem hajlandoak a hiba kijavitasara es a szerzodesben megrendelt es kifizetett ablakok szallitasara. A 2 retegben uvegezett ablak rosszabb hatasfokkal szigetel, mi egyaltalan nem csereltuk volna le a regi ablakainkat ilyenre, mert mar azokon is 2 reteg uveg volt.

Szoval jol becsaptak minket. Mit lehet ezzel a ceggel tenni?

László Haba Creative Commons License 2020.09.23 0 0 3943

Kedves h.Rose! Meg tudná mondani hol találom Varga feleségét? Nekem csak e naplót kellene bezárnia.Előre is köszönöm. 06309077508

Előzmény: h.rose (3927)
László Haba Creative Commons License 2020.09.23 0 0 3942

Üdv,ez a cím Varga Miklósé?

Előzmény: Constantin12 (3940)
Vax Creative Commons License 2020.09.10 0 0 3941

Üdv, Az FE General Kft-vel kinek van tapasztalata?

Constantin12 Creative Commons License 2020.08.28 0 0 3940

Sajnos telefonon elérhetetlen, nekünk személyesen viszont nagyon készséges volt, sikerült behajtani a tartozást. 2049 Diósd, Szent László utca 16.

Előzmény: beerob (3922)
zsuzsibp Creative Commons License 2020.06.10 0 0 3939

Segítség et szeretnèk kèrni, kaptam kèt ajánlatot,de nem tudunk dönteni,mivel nem ismerjük a kèt ajánlattevõ munkáját.

Az egyik: Ablakgyorsan

Profil :AG System

mm: 6 lègkamra/ 82mm profil

Üveg: Float 4_16_4 Lowe+ argon

Vasalat:Maco Multi- Matic

A másik: BB AB- lak kft.

Profil: schüco profilbòl, CLASSIC CT70 (5 levegőkamrás) kivitelben, horganyzott idomacèl merevítèssel,dupla gumitömítèssel (valòdi EPDM gumitömítèssel, ROTO NX vasalattal

Üveg: 4 Float-16-4 Lowe mm (2 rètegű)

Árban 200 000 Ft a különbség. Garancia mindkettőnél 5 év. Mindkettőt itthon gyàrtjàk/ szerelik össze.

Előre is köszönöm!

gabeeen Creative Commons License 2020.05.18 0 0 3938

Fogyasztásvédelemhez fordulhatsz, azon kívül szerintem semmit.

Jóhiszeműen jártál el velük mert egy szavuk sem lehetett volna ha akkor fizeted ki készpénzben ha ők a számlát azonnal kiállítják.

Előzmény: markgeza (3937)
markgeza Creative Commons License 2020.05.15 0 0 3937

A lakásban ablakcserét rendeltünk meg még 2019 novemberben, a Plastic World Hungary nevű cégnél. Fizettünk annak idején előleget és ahogy a munkával haladtak, mindig újabb pénzeket, a végén az egészet kifizettük. Mindig kértünk elismervényt, kézzel írt papír, a pénz átadója és átvevője nevével, dátummal, tanúkkal. De számlát nem adtak sose. Magyarországon ugye az a szokás, hogy a vállalkozó nem ad számlát, de nem is számolja föl az ÁFÁ-t. Viszont mi előre megmondtuk, hogy számlát kérünk, mert a lakástakarékpénztár miatt ez szükséges. Ezért aztán ők ÁFÁ-s árat számoltak és mi azt is fizettünk.

A munkákat áprilisban (!) végül befejezték (bár még garanciális javítás szükséges), de számlát azóta se adtak. Ígérik, hogy majd postán küldik, de nem küldik. Írtam nekik egy fenyegető hangvételű levelet, amiben leírtam, hogy ez ÁFA csalás, meg számlaadás elmulasztása, meg büntetőjogi csalás, hiszen én azért fizettem ÁFÁ-s árat, mert azt mondták, adnak majd számlát, stb. Még azt is írtam, hogy fizetési meghagyással visszakérem a kifizetett ÁFA összeget majd, ha nem kapok számlát. De nem nagyon hatotta meg őket ez sem. Számla nem jött.

Tehát azt szeretném kérdezni, mit lehet tenni egy ilyen esetben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!