nekem az egyik G2-ből hiányzik az LCD két csavarja (amik a gépvázhoz vannak közelebb) ha találsz ilyen csvart valahol Magyarországon, majd írd be ide :)
Ma kicsit fotózgattam kicsi G3-asommal, és történt, hogy ahogy forgatom az lcd panelt, válik szét. Kicsit kiakadok, mert vminek tartania kell, hogy a fenébe jutott ide. Aztán látom, hogy két pici csavar hiányzik. Tavaly vmikor találtam is egy ilyen pici csavart, de nem hiányzott sehonnan se (persze, mert nem látható ennek a helye normál kihajtott vagy bejhajtott állapotban ugye. Na de most feltűnt, viszont mind a kettő eltűnt (hogy a fenébe???, tapasztalt már valaki amúgy ilyet?), lényeg, hogy a pici csavart okosan eltettem, így most becsavaroztam vissza, viszont a másikat is pótolnám, de nő létemre fogalmam sincs hol szerezhetnék be ennyire pici csavart, ezért szervizbe nem vinném és fizetnék érte felesleges munkadíjat stb.
Hát, ja, bár én kissé később kezdtem, inkább azokra az időkre emlékszem, amikor a 256 Mb-s az noname változatban 8 eFt körül volt, és milyen olcsónak tűnt - relatíve, persze. :)
Végigvadásztam a netet, de nem tudtam rájönni, melyik az az oldal, amelyiken a legújabb fotókütyük vannak. Illetve, ha létezik olyan, ami ír a még nem megjelent, de hamarosan piacra kerülő termékekről?
Mano! Igértél pár fotót a géped által, küldesz? Most már tudok mélt nézni! :)
Hogyne tudnám... :( Szegény Anyukája azóta is minden harmincadikán "visszajár" ide az indexre, sajnálom mert nem tud belenyugodni a történtekbe.
Számomra Ő volt aki rádöbbentett arra, hogy a nickek is halandóak. Valahogy az internet kezdeti szakában ez nem volt evidens. Az örök vadászmezőkön majd behajtom Mogorván az előbb említett kártya számláját, bárcsak ne maradt volna adós vele!
Azért nem volt olyan felhőtlenül jó világ az, amikor egy 256Mb-os, gyakorlatilag noname kártyát Mogorva topiktársunk jószívű közreműködésével nagykeráron 30.000Ft-ért vehettünk... Bár nyilván kiváltságosabbaknak érezhettük magunkat :))
A netes tesztképektől először én is kicsit megijedtem, de a valóságban pozitívan csalódnom kellett. Iso 100 környékén abszolút versenyképes a 6-8 Megapixeles DSLR- gépekkel. Egy barátom Nikon D50-jével illetve a saját Canon 30D-mel hasonlítottuk össze a képét napos időben. A Nikonnál egyértelműen jobb volt a G7, a 30D-nél egy egész picit rosszabb. De ezek a különbségek csak 100%-os nézeten voltak láthatóak, életszerű felhasználásnál (teljes képernyő, papírkép) alig jelentkeznek.
Ha érdekel tudok küldeni összehasonlító képet.
A G2/G3 al összevetve azért látod "rosszabbnak" a képet, mert ott a szenzor felbontása volt a szűk keresztmetszet (emiatt az objektív képe élesen jelenik meg), míg a g7/g9 esetében egyértelműen az objektív felbontóképessége a döntő.
A tesztek alapján úgy tűnik, hogy a valós információtartalma a képeknek kb 6-7 Mpixel lehet, a többi már maszatolás és fájlméret növelés.
Ez is máris hasznos információ számomra. Viszont csak én érzem azt, hogy sokkal "szarabb" a képe ezeknek, mint g2/g3-nak? A neten vizsgált tesztképek nem nyerték el tetszésem. Erről is tudnál véleményt mondani? Megköszönném. :)
Hát, nem igazán értem a problémádat. A G7 is Li-ion akksival megy, szó nincs ceruzaakksis küzdelemről (azt én is utálom). A BP511 valóban tovább bírta, de nem mellesleg majdnem dupla akkora (méretre és súlyra is, mint a g7/g9 nb2lh-ja. És vedd hozzá, hogy dupla akkora LCD-t kell ellátnia, és a stabilizátor is plusz fogyasztás. Én mindig viszek magammal egy tartalék akksit, de egy teljes napot egész nyugodtan végig lehet fotózni eggyel is.
Ami a hozzáférést illeti: Az enyémet januárban vettem a 220 voltnál, és most is a listában van: katt ide
Az alapobi tényleg nem rajzol szépen, de a G2 látszólagos előnye abban rejlik, hogy eleve szoftveresen forszírozottabb képet ad. Ugyanezt a hatást a tükörreflexesnél egy kis Photoshoppal lehet csak elérni.
valahogy az akksit fontosnak tartom, mert nincs kedvem 12 db ceruzaelemmel mászkálni, hogy tuti végigbirjon egy napot. mondjuk pl a G7 akksijáról túl sok jót nem hallottam. igaz, a gépet már kapni se lehet. :(
Mert pl. én, ami miatt szeretem a kis G3am, az , hogy nem kell elemekkel bibelődni, akksi van hozzá. Kihajtható lcd, megbizható, könnyű kezelhetőség, mégis rengeteg funkció. Sorolhatnám még... Bár találnék megfelelő gépet a Canonnál, nagyon Canon párti vagyok, és nem szeretnék váltani... Mondanám, hogy kérek még egy G3at, de bizonyos dolgokban már elavult. Lassabb jóvan, mint a mostani gépek.. :(
De nehéz ez, mikor új gépet kell venni, G3at olyan hamar megleltem, mikor elhatároztam, hogy masinát vásárolok hosszú távra... :) :(
segit, talán, de csak megfelelő személynek adnám tovább, mert hatalmas szerelem volt. :( :) vagyis még az. nagyon sajnálom, hogy nem vitték tovább ezt a szériát a megfelelő irányba. most van a Sx IS és a G, és valahol a kettő ötvözetéből kellett volna kihozni még jobbakat.