Keresés

Részletes keresés

* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4407
Íme!

Ehhez a postánál írt procedúra itt olvasható!
Előzmény: * * BPO-700 * * (4387)
Hülyesamu Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4406
Én úgy emlékszem, hogy, nem meglepő módon, a használatba vétel környékén, földhivatali geodéták kijönnek, és felmérik a házat, és az alapján kerül fel a hivatalos helyszínrajzra (a megvalósult, és nem a "terezett épület, ugye értjük a különbséget"). Azaz ott lehetett épület.

Szerintem a legvalószínűbb az, hogy egy régi ház állt ott, amit valamikor nyilvántartásba vettek, de aztán feketén elbontottak, és amikor a lakótelep épült, már hűlt helye volt, így nem is adták be bontási engedélyre, így a nyilvántartásban ottfelejthették.
Előzmény: borzimorzi (4405)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4405
Nagyjából ez a választék. Ha nagyon érdekel, a helyrajzi szám alapján kinyomozhatod a tulajt a földhivatalnál, és "máris" tudod, kitől tud6sz meg pontosabbat.
Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4404)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4404
Csak egy biztos: most nincs ott (legfeljebb tényleg a föld alatt...:).
Vagy megvan a ház valahol máshol, csak elírták a koordinátákat.
Előzmény: borzimorzi (4403)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4403
Bocs, de biztos, hogy kész ház? Nem lehet egy olyan, amit csak anno oda terveztek, de az engedély kiadása után már nem épült meg? Vagy egy földalatti építmény? Csak tippek.
Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4402)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 4402
Az obuda.hu ingatlankeresőjében találtam ezt a szellemházat:

Vagy volt a patak melletti parkban régen egy ház, vagy rossz helyre tették a rajzot.
Nincsenek valakinek régi fényképei a lakótelep előtti állapotról? Érdekes lenne.
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4401
OFF

Nagyon jó a két fagyisról szóló történet, csak hiányzik mellőle az előzmény. Az valszeg abból állt, hogy a két fagyis addig árversenyzett egymással, amíg az egyik tönkrement, a másik meg kivásárolta. Vagy összedugta a fejét egy nagybácsival, s kiötlötték, hogyan lehetne korosztályok szerint más-más design a két fagyizóban, meg leboltolták a kedvezményeket a beszállítókkal is, és végül a nagybácsi vásárolta ki a vesztest. Aztán pedig elkezdték megvalósítani az üzleti modellt. Ahogy a McDo is, csak kicsiben. Lényeg, hogy az árkartell akkor szokott működni hosszú távon, ha a tulajdonosi kör azonos vagy átfedéseket mutat, vagy rokonok/barátok a tulajdonosok, és ez a viszony felülírja a hagyományos versenyszabályokat.

Ahhoz, hogy két valódi konkurens erre a megoldásra jusson, részint bölcsesség kell, részint meg az a helyzet, hogy belássák: ők csak az ő utcájukba betévedő turistáknak adhatnak el fagyit. Tehát a piac mérete, a potenciális vevők száma konstans. Ha a következő fagyizó az ő utcájuktól elég messze van ahhoz, hogy már ne érje meg odáig elcaplatni a melegben pár eurocent árelőnyért, és az ottani turistáknak se érje meg idáig eljönni, akkor talán működni tud ez a modell. Mert akkor az árversennyel csak azt érik el, hogy kevesebbet szednek ki az adott számú turistából, tehát ellenjavallt. De ehhez elengedhetetlen a kellő bölcsesség, a nyerészkedési vágy ésszerű keretek közt tartása és az is, hogy ne lehessen az utcán kívülről érkező kuncsaftok száma túl nagy.

ON

Ugyanez kellő bölcsesség nélkül, a lehúzásra alapozva látható a budapesti parkolóövezetek kialakításánál. Mostanra a Váci út és mellékutcái gyakorlatilag csak parkolóövezetként fungálnak. Mi lesz ennek a vége? Szvsz az, hogy az autóval érkezők számára megdrágulnak az üzletek, hiszen a parkolási díj összegével többe kerül minden. Egy darabig tolerálják, de aztán más beszerzési lehetőségek után néznek, kicsit távolabb. Autóval nem tétel elugrani a hipermarketbe. Az üzletek egy darabig húzzák, de aztán be kell látniuk, hogy a vevőkörük a közvetlen szomszédságban élő, autóval nem rendelkező, jellemzően kispénzű vevőkre korlátozódott. Szépen-lassan lehúzzák a rolót.

Az önkormányzatnak a parkolóövezet miatt eleinte lesz ugyan plusz bevétele, amíg a boltok is mind ki vannak adva és befolynak a bérleti díjak is. De aztán az üzletek bérleti díjai kezdenek kiesni, ahogy a boltosok felmondanak, és az összbevétel lecsökken. Végül, mivel nem lesznek a környéken boltok, nem lesz miért odamenni autóval, tehát a fizetőparkolók kihasználtsága is csökkenésnek indul. (A helyben lakóknak ingyenes a parkolás.) Végül a szaldó negatív lesz az önkormi számára. Ráadásul a slum-osodás is elkezd felütni a fejét, mert a bűnözők szeretik, ha kihalt az utca, akkor ők lehetnek az urak. Nem kell félni, hogy kapnak egy taslit egy arra járó termetesebb férfiembertől, ha megpróbálják egy öreg nénike nyakából kitépni a nyakláncot, mert nem jár arra senki más, csak az, aki ott is lakik. A bizonytalanság nő. A hely vonzereje csökken, elkezdenek csökkenni a lakásárak, a tehetősebbek költözni kezdenek. Végül csak azok maradnak, akik kénytelenek vele, vagyis a szegények. Innét már csak egy lépés a slum. Bravó, XIII. kerületi önkormányzat! :-(

Remélem, nálunk Óbudán nem fog tért hódítani ez a baromság.

Csót:
b
Előzmény: doncike (4399)
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4400
A "két benzinkút egy faluban" játszmaelméleti alaptípusra gondolsz?

Nos, ez nem valószínű. Az egyik, vagyis a Lipóti ugyanis brutálisan tőkeerős az Il Fornóhoz képest. Az utóbbinak azonban jó kis bejáratott vevőköre van, és sokan szeretik a termékeit. Szerintem meg fog élni mind a kettő, csak nem lesz már módja az Il Fornónak, hogy agyrém árakon adja a dolgait. Mert van mááásik! :-)

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4398)
doncike Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4399
Pont erre gondoltam én is ...

Egy barátom írta horvátországi élményeiről, avagy hogy legyen verseny úgy, hogy ne egymást gyilkolják a versenytársak:
Ezt tanultam, amíg nyaraltam
Előzmény: Törölt nick (4398)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4398
Aztán mindketten szépen tönkremennek :(
Előzmény: borzimorzi (4397)
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4397
Az egy üzlethálózat, hazai tulajdonban van, és futótűzként terjed. Van már vagy 100 boltjuk az országban. Piszok jó kenyeret sütnek, és mivel én abból a régióból származom, nagyon örültem neki, hogy lehet ilyen "gyerekkor-ízű" kenyeret venni. A lakótelepen a boltocskájuk a régi fotósbolt helyén nyílt. Az Il Fornótól kijövet egyszerűen tovább sétálsz a Szentendrei út felé, és a baloldali félköríves épületben van kb. középen a boltjuk. A hatalmas, 2-3 kg-os kenyerek egyszerűen kiválóak, és persze nem kell egyből annyit venni, hanem adnak belőle kisebb darabokat is. A kenyérnek egyszerűen van egy ideális mérete, hogy az élesztő rendesen tudjon dolgozni. Ez a méret pedig nem a fél kilós - egy kilós formakenyerek mérete. Hanem 2 kg és attól felfelé. Mikor nyitottak, mi éppen bulit tartottunk (Apukám 77!), és bár sok finomságot készítettem/vettem, a kenyeret mindenki csak dicsérte. Az itteni boltjukban nagyon jó a kakaós kifli (mert rendes, kalácsszerű tésztából van), a lekvárral töltött szalagos fánk és a magvas kenyér is, amelyik kis gombára hasonlít. Ja, és volt annyi eszük, hogy társulatk a másik nagy kedvencemmel, a Cserpessel, úgyhogy majdnem mindig van kedvenc kakaóm.

http://www.lipotipekseg.hu/
Katt.

Az Il Forno felkötheti, mert ilyen versenytárs mellett nemigen lehet eladni a nem egyszer bizony sületlen dolgaikat. Pl. sokszor előfordul, hogy a túrós-epres tortácska tésztája "szalonnás", vagyis nincsen rendesen átsülve. De a lekváros piskótatekercsnél is előfordult már sokszor.

Csak küzdjenek egymással, nyerni majd mi, fogyasztók fogunk. Amióta az oroszok rájöttek, hogy a tüzek miatt kevesebb gabonájuk lesz az idén, és betiltották a kivitelt, égbe szöktek a gabonaárak a tőzsdén. Nem kétséges, hogy drágább lesz a kenyér előállítási ára. Majd ez a jó kis konkurenciaharc valamelyest letöri az eladási áraikat, a profit rovására.

Csót:
b

Előzmény: doncike (4395)
doncike Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4396
Most hétvégén megint voltam, direkt figyeltem a kiszolgálást, de nem éreztem morcosnak -- igaz, én ennyire "gyakran" nem is járok oda.
Előzmény: banya23 (4394)
doncike Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4395
Az meg mi az a "Lipóti Pékség"?
Előzmény: borzimorzi (4393)
banya23 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 4394
Igyekeztem kihangsúlyozni, hogy nem a pékkel, hanem a kiszolgálók (a szöszi kivételével) hozzáállásával van a bajom. Sajna átmentek Kaszásra az udvarias eladók.
Én elvből nem megyek a Lipótiba, mert többi mint tíz évig TÖKÉLETESEN meg voltam elégedve az Il Fornoval. Azt szeretném, ha itt lenne újra kellemes a légkör.
Elég fura üzletpolitika, hogy a felbukkanó vetélytársra ilyen "morcosan" reagálnak...
Előzmény: doncike (4392)
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 4393
Ha neked lenne hirtelen egy olyan tőkeerős konkurenciád, mint a Lipóti Pékség, szvsz Te sem repesnél az örömtől...

De semmi gond, csak hadd idegeskedjenek a piaci versenyzők egymás miatt, én a magam részéről jól kihasználom az akciókat, és dupla akkora választékból szemezgethetek, mint korábban. Juppié!

Csót:
b
Előzmény: banya23 (4391)
doncike Creative Commons License 2010.08.27 0 0 4392
Új a főnökasszony?
Mondjuk a régit sem ismertem ... ;-)

Múlt hétvégén voltam ott legutóbb, minden rendben volt: a kiszolgálás is, meg a kenyér és a kalács is.

Neked mi volt a gondod?
Előzmény: banya23 (4391)
banya23 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 4391
Én lettem kevésbé toleráns, vagy másnak is vannak problémái mostanság az Il Forno pékség (Római téri!!!) dolgozóinak (különösen az új főnökasszony) hozzáállásával?
lakotars Creative Commons License 2010.08.06 0 0 4390
Néhány általam tapasztalt technikai változás:
- Az eddigi levélküldő szerver (SMTP) már nem megy
- A Digi honlapján szereplő SMTP szerverek levélküldéshez is jelszót kérnek
- Lehet viszont külsős SMTP szervert használni (eddig ezt tiltották)
- Csak passzív FTP megy valamiért
- Új DNS szerverek vannak:
Primary DNS Server : 193.110.56.8
Secondary DNS Server : 193.110.57.4

Előzmény: lakotars (4386)
edesviz Creative Commons License 2010.08.05 0 0 4389
Sziasztok,
rubicomos leveleimet meg kapom, datanet nem jelentkezett, de ilyen gyors még nem volt.
Édesviz
ezt is lehet nézni
Előzmény: lakotars (4386)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 4388
Nálam még nem jelentkeztek, azt mondták, hogy még nem telt a 60 nap :((
Előzmény: * * BPO-700 * * (4387)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.08.05 0 0 4387
Hamarosan jelentkezem a Rubicomot megvásárolt Digi Kft-nél szerzett tapasztalatomat...
lakotars Creative Commons License 2010.08.05 0 0 4386
Nem megy a levelezés sem. Gondolom a Rubicom eladása miatti változások most gördülnek ki.
Előzmény: Hülyesamu (4385)
Hülyesamu Creative Commons License 2010.08.04 0 0 4385
Nálunk is voltak problémák, plusz meleg víz sem volt,
Előzmény: lakotars (4384)
lakotars Creative Commons License 2010.08.04 0 0 4384
Be van dögölve a Rubicom.net egy fél napja.
Illetve néhány órája a net maga megy, de a DNS szerverek nem.
SzeZo Creative Commons License 2010.07.02 0 0 4383
Ezek szerint itt a kábel a szűk keresztmetszet.
Előzmény: NagyBacony (4382)
NagyBacony Creative Commons License 2010.07.01 0 0 4382

"Nem sokat haboznék a váltással, ha lehetne"

Tök mindegy, hogy melyik a szolgáltató, ha kábeltévés a net. A Digi csak a LAN-os (FTTB) neten jó és olcsó, viszont a Fibernet LAN-ja is olcsó és gyors, tehát ez nem cégfüggő. A Rubicom-terület átvétele csak akkor fog gyorsulást és árcsökkenést hozni, ha hálózatot épít a Digi (vagy bárki más).

Előzmény: SzeZo (4362)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.06.30 0 0 4381
Am hallottam, hogy ma sötét volt a Margit hídi megálló.
Előzmény: Airbus A320 (4378)
Airbus A320 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 4380

HÉv is leáltt Szentendréig...

Valamit tényleg nagyon nagyon elszúrhattak.

Előzmény: * * BPO-700 * * (4377)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.06.30 0 0 4379
Sztrájkolt a Volt? Vagy Volt sztrájk? Vagy mi is a csuda volt? :D

Nem tudom mi volt. (-> ez most múlt idő akart lenni! :D)
Előzmény: Airbus A320 (4378)
Airbus A320 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 4378
De azt képzeld el ,hogy délelőt negyed 11-kor a Margit hídi HÉV megállóban nem volt áram. Tök vicces volt ahogy megáltunk és mindenki nézet, h most mi van. Úgylátszik ma ilyen áramszünetes nap volt.
Előzmény: * * BPO-700 * * (4375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!