Keresés

Részletes keresés

atg Creative Commons License 2002.05.29 0 0 164
"Világosan megmutatkozott, hogy a hácé a zenérôl szól, és semmi másról!"

Ezt meg honnan tudtad így kikövetkeztetni? Mert szerintem nem így van, sőt...

Előzmény: nightwish (157)
atg Creative Commons License 2002.05.29 0 0 163
azért kell az anonimitást izélni, mert hányok azoktól a gyökerektől, akik esetleg rámvigyorognak egy koncerten, aztán meg a neten anyáznak...
Előzmény: Espé (154)
nightwish Creative Commons License 2002.05.29 0 0 162
Egy nappal elôtte leterítem a hálózsákom a színpad elôtt, hogy le ne maradjak valamirôl!
Előzmény: Espé (161)
Espé Creative Commons License 2002.05.29 0 0 161
Erről van szó! Igazi nu metal a sportszigetes Ákos koncerten lesz! Minden igazhitűnek ott a helye! Decibelháború a Manowarral!
Előzmény: Gyak (156)
BreZol Creative Commons License 2002.05.29 0 0 160
Annyit azért én is megjegyeznék a fesztivállal kapcsolatban, hogy szerintem az egészre egy-másfél évvel korábban kellett volna sort keríteni, én tartok tőle, hogy ennek az egész numetal trendnek lassan vége...

A "bizonyíthatóan nyúmetál zenekarok" közül én kiemelném még a superbuttos Szabika régi bandáját, a Mind the Gap-et is.

Előzmény: Gyak (156)
Gyak Creative Commons License 2002.05.29 0 0 159
mongyuk jakabzoli joggal védekezett, mégha kissé erőteljesen is. na megláttyuk pénteken.
nightwish Creative Commons License 2002.05.29 0 0 158
... a numetálról nem is beszélve.
nightwish Creative Commons License 2002.05.29 0 0 157
Hát ez frankó! Fesztivál még sehol, versenyen belül egy akkord el nem hangzott, de az anyázás már teljes intenzitással folyik. Már ezért megérte, csak így tovább, gratulálok.
Világosan megmutatkozott, hogy a hácé a zenérôl szól, és semmi másról!
Gyak Creative Commons License 2002.05.29 0 0 156
mondjuk a döntős bandákból pont a bizonyíthatóan nyúmetál zenekarok eléggé szarok. Talán a Mindcontroll az egyetlen kivétel. Azt meg én sem hiszem, hogy a VBT, NB, WMD közül bármelyik is megnyerné a versenyt, bár ki tudja, a kiadó útjai kifürkészhetetlenek.

Az azért gáz, hogy mindig követtyük a trendet, lett magyar guano apes is, azzal az exrendőrpicsával, msot meg linkin park. Kérdem én, hogy lesze bből siker, amikor ez a metálmentes piac max egy numetál szupersztárt bír el, az meg úgyis Ákos lesz a linin-nin mix új zenéjével és új zenekarával, minden kétséget kizáróan...

Gyak Creative Commons License 2002.05.29 0 0 155
Szép...tényleg. de nem kell aggódni, sosem mernék bárki arcába mondani, sosem mernének saját névvel ellátott kritikát írni róla. Fikázni lehet, nu-t, hácét, true-t, bármit, feltéve, ha az ember a nevét adja hozzá, és legalább egy érvként értékelhető megjegyzése van. jehova szódát egyébként látásból ismerem, olyan mint a vincentgé, csak hasonlít Hartmann Kristófra.

Ami ezt a fesztet és a körülötte lévő fikadömpinget illeti: a névsorban van pár igazi kutyaütő banda, frankó kis kópiák, de talán épp ezért kéne örülni annak, hogy bekerült pár, nunak nu, de nem feltétlenül linkinpark értelemben vett zenekar.A VBT és a Newborn kifejezetten jó zenekarok.

Azt meg nem gondolnám, hogy furta, röhejes, akár megalázó vagy kurvulás lenne bármilyen modernebb metált játszó zenekarnak fellépni egy ilyen nu feszten, hiszen nagyon ekvés lehetőség van arra, hogy fiatal, vagy underground zenekarok megmutatkozzanak legalább minimális médianyilvánosság előtt.

Zoli bácsi, te pedig nyald csak tovább bátran a seggeket, hiszen csak nézőpont kérdése, valóban segg és nyalás-e!

Ami pedig magát a fesztet illeti, részben jó vállalkozásnak gondolom, abban viszont nagyon biztos vagyok, hogy nem a megfelelő zenekar fog nyerni, hanem az, amelyik a Warner szemében a legeladhatóbb. De legalább buli van és nem csak a true tehetségtelenségeknek rendez az érdekHammer fesztet. És végül is a sok szemét között azért van egy-két gyémánt, legalább megismerjük őket.

Az egyébként igaz, hogy Rogán Antal és Fred Durst klónoknak dupla belépőt kell fizetni? :)

Előzmény: atg (152)
Espé Creative Commons License 2002.05.29 0 0 154
Nem értem, hogy ezt a fórumos anonimitást mit kell izélni állandóan, erről szól az index, és hát azért Slint sem gyártott most magának egy sokadnikket, hogy beszóljon neked, hanem a fórumost énjét vállalva mondta amit. Nem sok, de azért valami.
A személyes találkozást meg végképp nem értem, minek erőltetni, mindig ezzel jössz, verekedni akarsz, vagy micsoda?

Amúgy igazad van szerintem, csak az ezirányú visszatámadásoknak nem sok értelmét látom.

Előzmény: atg (152)
atg Creative Commons License 2002.05.29 0 0 153
Mellesleg mi a faszomat tudsz te a magyar, meg a külföldi hardcore bandák közötti különbségről? Sznob majom vagy barátom, aki azt sem tudja mit beszél...
Előzmény: Slint (133)
atg Creative Commons License 2002.05.29 0 0 152
Sziasztok!

Aki esetleg a nickemről nem ismerne meg (bár szerintem sokan megismernek), azoknak bemutatkoznék, Jakab Zoli volnék a Newborn zenekarból. Látom, hogy zenekarunk "nevezése" (és ezt azért teszem idézőjelbe, mert pusztán a poén kedvéért megkértük egy haverunkat, hogy adjon már be egy írott cd-t pár számmal, amíg mi Németországban két fesztiválon többszáz ember előtt játszunk... de ez végülis lényegtelen, csak a miheztartás végett tisztázzuk a körülményeket...) sokakban sokmindent elindított, ezért szeretném, ha mielőtt bárki, bármilyen módon megpróbálna véleményt alkotni (gondolok itt a megaübersuttyóság két jeles képviselőjére, az általam amúgy nem ismert Slintre és Jehova Szódára, akiknek ezúttal is gratulálok fantázianevükhöz. Ha esetleg előbújnátok, megtisztelő lenne, bár szerintem mindketten szánalmas faszfejek vagytok, és egy az egyben nem mernétek vállalni a véleményeteket) és teóriákat gyártani arról, hogy ki az, mi az a Jakabzolimeganewborn, meg hogy kimerremennyirekurvul, talán meg kéne hallgatni a másik oldalt, bár, mint mondtam, anonimitásban könnyű támadni...

Szóval igen, "neveztünk". És akkor mi van? Az eredménytől függetlenül a Newborn a német független kis kiadó, a Join The Team Player Records (egyéb kiadványok: Darkest Hour, Dawncore, My Hero Died Today) művésze a következő két teljeshosszúságú LP/CD erejéig (és akár tovább is), a Newborn Európa turnéit továbbra is egyrészt a Join The Team Player Records vezetői által működtetett Avocado Booking (egyéb turnék: Darkest Hour, Dawncore, Boy Sets Fire, The Locust, Converge, Bane), másrészt az általam üzemeltetett AntiTouristGuide Booking (egyéb turnék: Zegota, Catharsis, Dawncore, Undying) szervezi, azaz, szó sincs a Slint által emlegetett "Identitászavar, faszság, kurvulás" triumvirátusról, mivel a zenekarunk továbbra is a független d.i.y. hálózat részeként kíván lemezeket alkotni, és koncerteket játszani.

De akkor miért is adtuk be a jelentkezést? Gondolom egyes szánalmas elmékbe mélyen belehasít e kérdés megválaszolatlan mivoltának kínzó gyötrelme, ezért hát a válasz imígyen szól:

A Newborn-nak (amellett, hogy segget nyaljunk, és nevetségesek legyünk) mindig is egyetlen igazi célja volt: alkotni, és alkotásunkat a lehető legtöbb fórumon bemutatni, továbbá a zenéléshez, és az életünkhöz egyaránt oly módon hozzáállni, hogy létezésünk minden egyes percében készen álljunk olyan dolgokat véghezvinni, mellyel mind önmagunkat, mind a környezetünket képesek legyünk meglepni. Ez nem más mint puszta progresszivitás, a NuMetal tehetségkutató esetében pedig az olyan buta fatuskók provokálása, mint ez a szánalmas Slint, vagy Jehova Szóda. (Zárójelben megjegyzem azért, hogy egy adag exhibicionizmus, és irónia is hozzátartozik a "nevezéshez"..., de ez tulajdonképpen teljesen mindegy).

"De kérdem én, egy Newborn hogy jön ehhez? Nem mintha ők egy fikarcnyival jobbak lennének bármelyik fos hardcore bandánál, max Jakabka több segget nyalt ki, mint bárki. Meg talán még egy fokkal nevetségesebbek a többi hasonszőrű társaiknál."

Kérlek szépen úgy jövünk ehhez, hogy miután évek óta keményen dolgozunk, beleöltünk a zenélésbe tobbszázezer forintot, amelynek nagy részét buktuk is, idegileg és fizikailag rámentünk sokmindenre, emellett van hátunk mögött három EP, négy EU turné, előttünk még jó sok lemezanyag, remélhetőleg még több turné, szóval ezek után úgy éreztük, hogy a Newborn mindenkori lépéseiről nem fogjuk a Te véleményedet kérni, hanem továbbra is az öt tag fog dönteni az ilyentérű lépésekről. Remélem elnézed nekünk.

Mellesleg örülök, hogy tudod hány segget nyaltam ki, de sajnos nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogyha én és barátaim nem csinálnánk azt, amit csinálunk, akkor te nem maszturbálnál itt a fórumon, és nem hadoválnál jobbra-balra Youth Of Today lemezekről. Figyelj haver, asszem kevés vagy te ahhoz, hogy alaptalanul alkoss véleményt rólam és a zenekaromról, mert egyrészt kurvára nem értesz a zenéhez, és semmit olyat nem tettél le te az asztalra, ami feljogosít arra, hogy fröcsögve ítélkezz felettünk. Mellesleg ha gondolod, fröcsögj csak nyugodtan, mert amíg te fórumokat töltesz meg az okoskodásaiddal, addig én ugyanúgy többszáz embernek fogok játszani a koncertjeinken, és én ugyanúgy többezer lemezt fogok eladni a zenekarommal mint eddig... Remélem elnézed nekünk.

Akinek bármilyen hozzáfűzése lenne a témához, az keressen meg a zolinewborn@freemail.hu címen, vagy személyesen, elég sok koncerten lent vagyok. A személyes dolgoknak jobban örülnék, meglátjuk, hogy egyesek élőben is ilyen vérmesek, mint papíron...

Zoli

>>>God gave rock'n'roll to you, but satan twisted it to metal<<<

bedooo Creative Commons License 2002.05.29 0 0 151
ja. ezt megvitattam a FreshFabrik topicban is. ez jogos. majd a buli után csinálok még egy szavazást:))
andone Creative Commons License 2002.05.29 0 0 150
Hi.

Ez a szavazás nem lenne rossz dolog, de feltételezem, hogy nem ismeri mindenki az összes zenekart.
Szerintem (le merem írni, mert semmi befolyásom a zsűri munkájába) - hallva az összes demot:
P.O.T. - nekem a leginkább bejön
Space Monkeez - nem kifejezett nu-metal, de nagyon jó (industrial beütés).
Hybrid - ők is jók
Subscribe - nekik a live az erősségük - hatalmasak a színpadon

diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.29 0 0 149
ja, azt még hozzáteszem, hogy meg fogsz őrülni, amikor meg majd rájössz, hogy sosem fogsz úgy megtanulni játszani -és ami még fontosabb- alkotni
Előzmény: Toth Andras (144)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.29 0 0 148
ne sarkíts. aki számot ír, nem kell, hogy a zeneelméletet ismerje. elég a jó hallás, és az, hogy tudd, mit akarsz hallani.
antirs, szerintem te 22 éves korodra oda fogsz kilyukadni, hogy már csak komolyzenét, klasszikusgitárt és jazzt fogsz hallgatni, mert az elégíti ki csak, mert az a tudás fellegvára. na, jó rosszabb napokon beteszel valami progit.
Előzmény: Toth Andras (144)
bedooo Creative Commons License 2002.05.29 0 0 147
Csináltam egy szavazást, kiváncsi vagyok mennyiben tér majd el a végleges eredménytől:

Nu
Metal Szavazás

Toth Andras Creative Commons License 2002.05.29 0 0 146
Amen. :)
Előzmény: bedooo (145)
bedooo Creative Commons License 2002.05.29 0 0 145
webvoter starts here

webvoter ends here

Toth Andras Creative Commons License 2002.05.29 0 0 144
Azt egyebkent nem fogom mar megerteni soha, hogy itthon miert csak egy mareknyi zenesz ambicionalja, hogy megtanul rendesen zenelni. Jo technikaju zeneszbol (a metal mufajban) itthon igen keves van, aki meg az elmeletet is vagja, abbol meg konkretan mareknyi. Azt meg vegkepp nem ertem, hogy mi ez a nagy fanyalgas a zeneelmelettel kapcsolatban. Aki szamot ir, annak az alapveto zeneelmelet (nem az elborult fassag resze!) legalabb annyira fontos, mint a technika amivel eljatszik egy szamot. Es akkor jonnek ezekkel a jol hangzo szolamokkal, hogy azert nem tanulnak elmeletet, mert "osztonosen zenelnek" meg "szivbol jon" stb. Nevetseges bohocok. Mondjak azt, hogy lustak. Azon nincs mit vitatkozni es oszinte is, meg hiteles is.
Előzmény: Gothica (143)
Gothica Creative Commons License 2002.05.29 0 0 143
szvsz a linkin parkhoz is sok mindent kell tudni (zenélni is), de a felsoroltak között vannak akik tudnak, de nem csak azon múlik, jó hangszeresek már nagyon régen vannak itthon
Előzmény: Toth Andras (142)
Toth Andras Creative Commons License 2002.05.29 0 0 142
"a Newborn-t, VBT-t eddig sokkal többre tartottam"
A Newbornrol kerdezd meg Zoli egesz egyszeruen, hogy miert indulnak, a Very Bad Thingset meg nem tudom, hogy hol, de szerintem azert, hogy megmutassak magukat ennek a kozonsegnek is. Nem hiszem, hogy csillogo szemmel hallgatjak, ahogy Zsu a Viva+-bol kielemzi a zenejuket es a szinpadi mozgast, majd fanyalogva kullognak el, amikor valamelyik rasztametal zenekar megnyeri, hogy "ehh, ugyis meg volt rendezve..."
Szoval, ne aggodj, nem hulyek.

"nem lett magyar kiss, gnr, vagy metallica sem"
Hat, azokhoz meg kell tanulni zenelni...

Előzmény: Gothica (129)
Toth Andras Creative Commons License 2002.05.29 0 0 141
Az a baj, hogy OSTOBA sznob vagy.
Előzmény: Slint (133)
xxzoleexx Creative Commons License 2002.05.29 0 0 140
mi a faszom van itt?
slint ki a faxom vagy? ne okoskodjal mert kb ma mar nem ertessz semmit sem hogy mivan ...nekem az osszes rival schools lemez megvan sot...a JETS TO BRAZIL is...es kozben imadom a HC-t...hany magyar HC bandat ismersz hogy igy ilyen nagy velemennyel vagy?
Slint Creative Commons License 2002.05.28 0 0 139
Igen barátom, neveztek. És akkor megy a csodálkozás, hogy miért van mindneki kiakadva

De jehova, mi ezt nem érthetjük, mert nem vagyunk bennfentesek, mi sajnos nem tartozunk bele a jakab Zoli, és kedves ismerőse xyxxxxybalázskafaszomxx köreibe.

Micsoda veszteség, komolyan, mindent el fogok követni hogy jóban legyek ezekkel az emberekkel
Oylan érdekesek lehetnek, és jófejek
Meg nyitottak
Tudod amiről a hc is szól:-))
NYITOTTSÁG

Előzmény: jehova szóda (137)
Slint Creative Commons License 2002.05.28 0 0 138
Én egyszerű vagyok, és primitív. A hozzád hasonló kis girnyó szarokat fogyasztom el általában kedves barátaimmal.
A stílusom egyszerű és primitív. Valóban:-))
Pontosan azért hogy te és a kis barátaid némiképp idegesek legyenek. Csak azért, hogy foglalkozz velem és a témával.

Előzmény: xbalazsx (136)
jehova szóda Creative Commons License 2002.05.28 0 0 137
newborn is nevezett?
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, szánalmas, szánalmas a végtelenségig

xxx

Előzmény: Slint (119)
xbalazsx Creative Commons License 2002.05.28 0 0 136
asszem én mindig készségesen válaszoltam, szóval ha azt mondod, hogy basztam válaszolni az minimum kibaszott nagy hazugság.
én úgy vagyok vele, hogy ha kérdeznek akkor válaszolok. nem tudom melyik kérdésedre nem válaszoltam. ha elő is fordult ilyen akkor az nem szándékos volt.
a stílusod egyébként meg elég eccerű. oké én sem hoztam a legintelligensebb formám de hozzád képest...
Előzmény: Slint (134)
Supernovablaster Creative Commons License 2002.05.28 0 0 135
Tegnap az emtívín a Top 10 at Ten műsorban nu metal válogatás volt többek között olyan bandákkal, mint az Offspring meg a Jimmy Eat World, szóval nincs okunk szégyenkezni, máshol is változatos a mezőny...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!