Ne nevess ki, de abszolút nem értek hozzá: ezeket számítógépen és/vagy TV-képernyőn lehet használni? Gondolom, kell hozzá valami joystick-féle, biztos nem egérrel működnek :-)
Számítógépen működnek, és nem is kell feltétlen hozzá joystick, de azért jó ha van.
Az FS-ben a világ bármely pontján lehet repülni (vagy 20 000 repülőtér van benne), Cessnától a 747-ig mindennel. Milliónyi (tényleg annyi) kiegészítőt lehet hozzá letölteni a netről, így gyakorlatilag az élmény a végtelenségig fokozható.
Zöldbanán topicjában 860 - 874 hsz-ok között van 3 kép a játékból. De találsz máshol is.
Nem sürgős... csak időben elkezdem gyűjtögetni az újabb ajándékokat, aztán majd szépen beosztom. Ha valamit Mo.-on lehet beszerezni, ahhoz úgyis csak kb. 3-4 havonta jutok hozzá, amikor hazamegyünk pár napra.
Ne nevess ki, de abszolút nem értek hozzá: ezeket számítógépen és/vagy TV-képernyőn lehet használni? Gondolom, kell hozzá valami joystick-féle, biztos nem egérrel működnek :-)
Holnap reggeltől egy hétig nem leszek gépközelben, de utána jelentkezem.
Összeszedem az összes információt egy barátomtól, aki éveken át tesztelt szimulátor programokat. Van közöttük nagygépes is, valósághű grafikával, pl. Ferihegyről. Ha jól emlékszem rádiózni is lehet. Mennyire sürgős? Mivel a barátom Boeing 767-esen első tiszt , hosszútávú útvonalakat repül, így gyakran csak egy hét után tudok vele beszélni.
Jöhet régi könyv is, új is... magyarul, angolul, oroszul, csehül... esetleg még németül vagy dánul is. És az sem baj, ha használt (de még jó állapotú), hiszen a vadiúj szakkönyveknek otthon és itt is (Dánia) megkérik az árát -- és mivel ajándékokról lenne szó, én pedig nem nagyon értek hozzá, nem merek kiadni egy kisebb vagyont ismeretlen könyvekre.
Az Amazon-t ismerem, de a másik két honlapról még nem hallottam, meg fogom nézni.
Megköszönném, ha leírnád a magyar könyveid címét és szerzőjét (és/vagy a fenti nyelveken olvasható, és "jól bevált" külföldi könyvekét, csak a polgári légiközlekedés témakörében). Elkezdek nyomozni a Malév-stewardessek könyve után is... (épp pár perce olvastam a neten, hogy leépítéseket terveznek a Malévnál, és ez elsősorban a sztyuvikat érintené)
Köszi az ötletet, de már ilyen is van :-) Ezért írtam, hogy nem könnyű már újat kitalálni, laikusként pláne. Ha jó az idő, itt is gyakran megyünk "planespotting"-ra :-) És persze minden repülős utazásunkon a férjem a repterek ablakára/üvegére tapadva fényképez, én meg vagy várom őt valahol, vagy szaladok utána keresztül-kasul az épületen...
Lehet, hogy eljött az idő egy fotóarchívum létrehozására, saját fotókkal természetesen. Ha megleped egy fényképezőgéppel, elkezdheti a repülőgépek fotózását. A fotókkal elkészíthet egy albumot vagy katalógust, típus, reptér, vagy légitársaság szerinti bontásban, saját ízlése (!!!) szerint. Jó kis szórakozás! Nagy öröm egy-egy jól sikerült saját fotó egy ritkán látott gépről vagy kedvenc típusról.
Köszi a levelet! A férjemet kimondottan az utasszállítók és a polgári légiforgalom érdeklik, főleg az utóbbi néhány évtizedből. Légitársaságok, repterek, gépek építése és "élettörténete", légibalesetek, esetleg pilótasztorik és sztyuvik... (Már láttunk olyan könyvet is, ami a gépeken felszolgált kajákról és csomagolásukról szólt, hát azon teljesen ledöbbentem. Hogy erre is van kereslet? Persze nem magyarul volt, hanem angolul.)
Abszolút nem a szakmában dolgozik (bár sokat utazunk repülővel), de amatőrnek sem mondanám, kb. 20-22 éve olvasgat erről, gyűjti a modelleket, könyveket, nézzük a National Geographic-on a repülős témájú dokumentumfilmeket... Külföldön élünk, itt méregdrága az ilyen szakirodalom, de néha így is veszünk valamit. Otthon keveset vagyok, nehezen férne bele az antikváriumok felkeresése; elkezdtem már a neten nézegetni, pár könyvet már rendeltem tőlük is, elsősorban olyan tippeket várok, amiknek az Internet segítségével utána tudok nézni és meg is tudom rendelni.
Ezért vagyok kíváncsi a véleményekre, nehogy melléfogjak... így látatlanban elég nehéz vásárolni (nem is értek hozzá túlzottan), és ugye ezek a könyvek/egyéb kiadványok nem két forintba kerülnek :-)
Egész sok repüléssel foglalkozó könyvet találhatsz az antikváriumokban, ha időnként benézel oda. Vannak rosszak és vannak jók is, de milyen körű az érdeklődés? Álltalában, katonai ( férfiaknál gyakori) műszaki, mese szintű lektür?
Ha katonai terület édekli keresd Tadeus Rolsky: fehér sas kék mezőben c.
Filip Jansky : Égi lovasok
Ha általános akkor ?? Talán érdekes Moldova :égi szekér c. könyve az mg repülésről.
Van egy pár szép lexikon szerű is( de inkább használtan éri meg 5-ért mint újonan)
de vigyáz mert sok az átfedés ezek özött.
A Hajja kiadó a 90-es évek özepéln adott ki néhány szinvonalas könyvet is a Me-109-esről, a FW-190-enesről
A magyar légierőről is jelent meg pl: Vázsonyi Miklós könyvei (Sztálini Sólymok ..
. Elmaradt felszállás) vagy Knoll Gyula : Bátrak az égen. (bár a történészkedése
a könyvben gyenge, de a taszári sztorik jók!)
Egy kicsit ezoterikus J? Bach: Johnatán a sirály c könyve ( vagy ilyesmi a címe?)
De nagyon jó!
Szóval könyv van de időnként nem könnyű megtralálni.
Én a készítőktől rendeltem meg a DVD-t nyár elején, de júliusban már láttam a Ferihegyi Emlékparkban is (a jegyárus néni háta mögött, több repülős kiadvánnyal együtt). Ha esetleg arrafelé laksz, akkor megéri kimenni; egyébként az útiköltség és a postaköltség kb. ugyanaz.
Tegnap szerepelt a NationalGeographic-on a Malév 767-200asa a "Légikatasztrófák" című műsorban!:) ...szerencsére nem erről a gépről szólt a film,de szerepelt benne :)Láttátok Ti is?
látta valaki múlt hétvégén az ertéelklubbon azt az amerikai gyönyörűséget?
felszállás közben a magassági kormány beragad (?) ezért a gép végnélküli emelkedésre kárhoztatott.
A közelben cirkáló helikopter (talán Apache?) - miközben simán tartja az utasszállító sebességét - a fedélzeti gépágyúval lyukakat lő a vízszintes vezérsíkba.
A pilóta szól a másodpilótának (csinos szőke hölgy), hogy mozgassa meg a kormányt. Erre a hölgy tövig rántja a gázkart.
Sajnos Magyarországon elég szűkösek a lehetőségek, ha egy kifejezetten repülős boltot, könyvesboltot vagy szaküzletet keres az ember, ahol az érdeklődők kitombolhatják magukat.
Volt szerencsém egy barátommal nemrég Amszterdamban, ahol a következő boltot ajánlották nekünk. Megtalálsz náluk a könyvektől a modellekig mindent. Tőlük interneten keresztül is lehet vásárolni (bankkártyával vagy átutalással). A csomagot nagyobb csomagküldő szolgálattal küldik ki (UPS, GLS, DHL). A postaköltség kb 10 EUR. Azért tudom ajánlani, mert akkora a választékuk, hogy itt biztos találsz ötletet! Látogass el ide:
A témában szinte teljesen laikusként (és kezdő Index-fórumosként) a segítségeteket szeretném kérni. Előre is elnézést kérek, ha nem tudok teljesen szakszerűen fogalmazni :-)
A férjem évek óta érdeklődik hobbiszinten a polgári légiközlekedés iránt: utasszállító gépek, repterek, modellek, légibalesetek... (inkább az utóbbi pár évtizedből)
Lassan kezdek kifogyni az ötletekből, hogy milyen ajándékokat szerezzek be neki a különböző alkalmakra (persze mindennek örül, de az ilyen repülős dolgoknak igazán). Ehhez szeretnék tőletek javaslatokat, véleményeket, ötleteket kérni.
Ami már kilőve:
-- látogatás a Ferihegyi emlékparkban
-- Herpa Wings modellek (min. 80 db van, és mivel nem tudom a pontos típusokat, amiknek igazán örülne, ezért inkább nem próbálkozom. Ha megkérdezem, akkor az már nem meglepetés)
-- "Ferihegy titkai" DVD
-- repcsis újságelőfizetés
-- repülős egérpad
-- repülős kártya
-- repcsis mesekönyvek (előre készülünk, hátha majd fiaink lesznek :-)
Könyvek: legalább 30-40 ilyen témájú könyve van, ezt sok lenne most felsorolni. Találtam néhány repülős könyvet az egyik internetes könyvesboltban, de nekem a címek nem mondanak sokat, és csak néhányról találtam kritikát az interneten.
Mint "szakértők", ti mit szóltok az alábbi könyvekhez, melyiket érdemes megvenni?
-- R.G. Grant: A repülés évszázada
-- Stephen Barlay: Fekete doboz (A repülés kulisszatitkai)
-- Moldoványi Ákos: A repülőszőnyeg utasa
-- Riccardo Niccoli: Repülők - a világ legismertebb repülőgéptípusai
-- Malév pocket-atlas
Röviden: mit tudtok még ajánlani (adatokkal, elérhetőséggel a beszerzésre vonatkozóan)? Könyv, DVD, CD-ROM jöhet, vagy egyéb különlegesebb ötletek is.