Keresés

Részletes keresés

BJani Creative Commons License 2005.10.28 0 0 91

Ne nevess ki, de abszolút nem értek hozzá: ezeket számítógépen és/vagy TV-képernyőn lehet használni? Gondolom, kell hozzá valami joystick-féle, biztos nem egérrel működnek :-)

Számítógépen működnek, és nem is kell feltétlen hozzá joystick, de azért jó ha van.

Az FS-ben a világ bármely pontján lehet repülni (vagy 20 000 repülőtér van benne), Cessnától a 747-ig mindennel. Milliónyi (tényleg annyi) kiegészítőt lehet hozzá letölteni a netről, így gyakorlatilag az élmény a végtelenségig fokozható.

Zöldbanán topicjában 860 - 874 hsz-ok között van 3 kép a játékból. De találsz máshol is.

Előzmény: cph (89)
Devil 505 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 90

Számítógép monitoron lehet nézni, kell joystick is, persze anélkül is megy, billentyűkkel.

Összegyűjtöm ami kell és jelentkezem.

Üdv: Devil

Előzmény: cph (89)
cph Creative Commons License 2005.10.28 0 0 89

Devil 505-nek:

Nem sürgős... csak időben elkezdem gyűjtögetni az újabb ajándékokat, aztán majd szépen beosztom. Ha valamit Mo.-on lehet beszerezni, ahhoz úgyis csak kb. 3-4 havonta jutok hozzá, amikor hazamegyünk pár napra.

Ne nevess ki, de abszolút nem értek hozzá: ezeket számítógépen és/vagy TV-képernyőn lehet használni? Gondolom, kell hozzá valami joystick-féle, biztos nem egérrel működnek :-)

Holnap reggeltől egy hétig nem leszek gépközelben, de utána jelentkezem.

cph

Előzmény: Devil 505 (86)
BJani Creative Commons License 2005.10.28 0 0 88

Stuvik topic 1301. hozzászólás. Nem volt könnyű megtalálni...

Ott néhány hozzászólás a könyvről szól.

Előzmény: BJani (87)
BJani Creative Commons License 2005.10.28 0 0 87

Szimulátor témában sok infót találtok a Repülőgépszimulátorok topicban.

Én az FS2004-et ajánlom, minőségi kiegészítőkkel megfűszerezve. Ha nem ismeri emberünk, biztos tetszeni fog neki.

A két magyar stuvi könyvét én is ismerem, volt is róla szó azthiszem a Napi Dumaparti topicban, mindjárt megkeresem.

Előzmény: Devil 505 (86)
Devil 505 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 86

Na tessék, egy fehér folt a gyűjteményben! :)

Összeszedem az összes információt egy barátomtól, aki éveken át tesztelt szimulátor programokat. Van közöttük nagygépes is, valósághű grafikával, pl. Ferihegyről. Ha jól emlékszem rádiózni is lehet. Mennyire sürgős? Mivel a barátom Boeing 767-esen első tiszt , hosszútávú útvonalakat repül, így gyakran csak egy hét után tudok vele beszélni.

Devil

Előzmény: cph (85)
cph Creative Commons License 2005.10.28 0 0 85

Az nincs :-)) Írnál erről bővebben? (hol lehet beszerezni, milyen kütyü kell hozzá stb.)

Köszönöm!

cph

Előzmény: Devil 505 (84)
Devil 505 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 84

Jó reggelt cph!

Szimulátor is van már?

Előzmény: cph (82)
cph Creative Commons License 2005.10.28 0 0 83

Szia Miocsó!

Jöhet régi könyv is, új is... magyarul, angolul, oroszul, csehül... esetleg még németül vagy dánul is. És az sem baj, ha használt (de még jó állapotú), hiszen a vadiúj szakkönyveknek otthon és itt is (Dánia) megkérik az árát -- és mivel ajándékokról lenne szó, én pedig nem nagyon értek hozzá, nem merek kiadni egy kisebb vagyont ismeretlen könyvekre.

Az Amazon-t ismerem, de a másik két honlapról még nem hallottam, meg fogom nézni.

Megköszönném, ha leírnád a magyar könyveid címét és szerzőjét (és/vagy a fenti nyelveken olvasható, és "jól bevált" külföldi könyvekét, csak a polgári légiközlekedés témakörében). Elkezdek nyomozni a Malév-stewardessek könyve után is... (épp pár perce olvastam a neten, hogy leépítéseket terveznek a Malévnál, és ez elsősorban a sztyuvikat érintené)

Köszönöm az infókat!

cph

Előzmény: Miocsó (81)
cph Creative Commons License 2005.10.28 0 0 82
Köszi az ötletet, de már ilyen is van :-) Ezért írtam, hogy nem könnyű már újat kitalálni, laikusként pláne. Ha jó az idő, itt is gyakran megyünk "planespotting"-ra :-) És persze minden repülős utazásunkon a férjem a repterek ablakára/üvegére tapadva fényképez, én meg vagy várom őt valahol, vagy szaladok utána keresztül-kasul az épületen...
Előzmény: Devil 505 (80)
Miocsó Creative Commons License 2005.10.27 0 0 81

Szia cph!

Értem, ha ilyen komoly az érdeklődés akkor esetleg nem csak új, friss, nyomdából kikerült könyvről is lehet szó?

Mert akkor ajánlanám a következő internetes címeket.

Csak azért mert a hobimhoz én is onnan szerzem be a felkutatott könyveket.

Használtak de jó állapotúak és eddig mindig megkaptam a megrendelteket

3 -4 hét alatt.( És használtan az eredeti ár negyedéért is kaphatók)     Ha tőlünk nyugatabbvra éltek akkor 1-2 hét alatt ( talán?)

Szóval a címek: www.alibris.com  , www.bestbookdeal.com  , www.amazon.com ,

Ha esteleg ismered már ezeket akkor bocs.

Otthon megnézem a listámat a magyar nyelvűekről, mim van.

Most jutott eszembe, hogy a 60-as évek végén jelent meg egy könyv, 2 stewardess

írta akik a MALÉV-nál repültek. Az egyiknek Tolnai Klári ? volt a neve. de nem a színésznő.

Előzmény: cph (79)
Devil 505 Creative Commons License 2005.10.27 0 0 80

Üdv cph!

Lehet, hogy eljött az idő egy fotóarchívum létrehozására, saját fotókkal természetesen. Ha megleped egy fényképezőgéppel, elkezdheti a repülőgépek fotózását. A fotókkal elkészíthet egy albumot vagy katalógust, típus, reptér, vagy légitársaság szerinti bontásban, saját ízlése (!!!) szerint. Jó kis szórakozás! Nagy öröm egy-egy jól sikerült saját fotó egy ritkán látott gépről vagy kedvenc típusról.

Előzmény: cph (63)
cph Creative Commons License 2005.10.27 0 0 79

Szia!

Köszi a levelet! A férjemet kimondottan az utasszállítók és a polgári légiforgalom érdeklik, főleg az utóbbi néhány évtizedből. Légitársaságok, repterek, gépek építése és "élettörténete", légibalesetek, esetleg pilótasztorik és sztyuvik... (Már láttunk olyan könyvet is, ami a gépeken felszolgált kajákról és csomagolásukról szólt, hát azon teljesen ledöbbentem. Hogy erre is van kereslet? Persze nem magyarul volt, hanem angolul.)

Abszolút nem a szakmában dolgozik (bár sokat utazunk repülővel), de amatőrnek sem mondanám, kb. 20-22 éve olvasgat erről, gyűjti a modelleket, könyveket, nézzük a National Geographic-on a repülős témájú dokumentumfilmeket... Külföldön élünk, itt méregdrága az ilyen szakirodalom, de néha így is veszünk valamit. Otthon keveset vagyok, nehezen férne bele az antikváriumok felkeresése; elkezdtem már a neten nézegetni, pár könyvet már rendeltem tőlük is, elsősorban olyan tippeket várok, amiknek az Internet segítségével utána tudok nézni és meg is tudom rendelni.

Ezért vagyok kíváncsi a véleményekre, nehogy melléfogjak... így látatlanban elég nehéz vásárolni (nem is értek hozzá túlzottan), és ugye ezek a könyvek/egyéb kiadványok nem két forintba kerülnek :-)

Üdv,

cph

Előzmény: Miocsó (78)
Miocsó Creative Commons License 2005.10.26 0 0 78

Üdv cph!

Egész sok repüléssel foglalkozó könyvet találhatsz az antikváriumokban, ha időnként benézel oda. Vannak rosszak és vannak jók is, de milyen körű az érdeklődés?  Álltalában, katonai ( férfiaknál gyakori) műszaki, mese szintű lektür?

Ha katonai terület édekli keresd Tadeus Rolsky: fehér sas kék mezőben c.

Filip Jansky      : Égi lovasok

Ha általános akkor ?? Talán érdekes Moldova :égi szekér c. könyve az mg repülésről.

Van egy pár szép lexikon szerű is( de inkább használtan éri meg 5-ért mint újonan)

de vigyáz mert sok az átfedés ezek özött.

A Hajja kiadó a 90-es évek özepéln adott ki néhány szinvonalas könyvet is a Me-109-esről, a FW-190-enesről

A magyar légierőről is jelent meg pl: Vázsonyi Miklós könyvei (Sztálini Sólymok ..

. Elmaradt felszállás) vagy Knoll Gyula : Bátrak az égen. (bár a történészkedése

a könyvben gyenge, de a  taszári sztorik jók!)

Egy kicsit ezoterikus J? Bach: Johnatán a sirály c könyve ( vagy ilyesmi a címe?)

De nagyon jó!

Szóval könyv van de időnként nem könnyű megtralálni.

Üdv

zizikém Creative Commons License 2005.10.26 0 0 77
Igazából nem válasz volt csak simán ajánlom mindenkinek! Madárember meg van már Müller Pétertől?
Előzmény: cph (70)
Miocsó Creative Commons License 2005.10.26 0 0 76

Üdv Raf!

Én pedig köszönöm a papirusz címét.

Nem tudtzam, hogy ilyen is van de ezután bele fogok nézni!

A helikopteres topikban írtam Kenyeres Dénes  könyvéről. Az egtyik cimborám kerítette, valószínüleg Kecskeméten.

Ha érdekel a helikopterek története stb. akkor érdemes megkeríteni.

Üdv.

Előzmény: Rafaga (72)
peti81 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 75

Köszi szepen a gyors valaszt!!!

Lehet hogy majd ha pesten leszek kimegyek a repterre s akkor

nem csak a videot veszem meg hanem ha mar ott vagyok akkor

a teraszra is felnezek::))

Ha meg nem erek ra akkor meg mindig megrendelhetem mert abban

igazad van hogy a kiutazas oda meg az idö siman feler 750ft-al.

Köszi megegyszer!

Előzmény: cph (74)
cph Creative Commons License 2005.10.25 0 0 74

Kedves peti81!

Én a készítőktől rendeltem meg a DVD-t nyár elején, de júliusban már láttam a Ferihegyi Emlékparkban is (a jegyárus néni háta mögött, több repülős kiadvánnyal együtt). Ha esetleg arrafelé laksz, akkor megéri kimenni; egyébként az útiköltség és a postaköltség kb. ugyanaz.

Előzmény: peti81 (73)
peti81 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 73

Sziasztok!!

A következö lenne a kerdesem:

Nagyon szivesen megvennem a Ferihegy Titkai cimü filmet s az erdekelne

hogy ezt boltban meg lehet-e kapni vagy kizarolag a honlapon lehet megrendelni??

Jo lenne megsporolni a 750ft-os postaköltseget!

Köszönöm a tanacsokat!

Rafaga Creative Commons License 2005.10.24 0 0 72

Üdv Miocsó,

Köszönöm a Felhők között...  ajánlást. Királyi történet! A papirusz.hu korboncnok-a

találó módon elemezte, érdemes belemerülni.

Raf

B767-2 Creative Commons License 2005.10.22 0 0 71
Tegnap szerepelt a NationalGeographic-on a Malév 767-200asa a "Légikatasztrófák" című műsorban!:) ...szerencsére nem erről a gépről szólt a film,de szerepelt benne :)Láttátok Ti is?
cph Creative Commons License 2005.10.20 0 0 70
Köszi a választ! Ez a könyv itt van mellettem a polcon. Várom még az ötleteket!
Előzmény: zizikém (67)
IG-GI Creative Commons License 2005.10.20 0 0 69

Ritka egy türelmes ember vagy én sokkal hamarabb átkapcsoltam !!!!!

Előzmény: intrate (68)
intrate Creative Commons License 2005.10.20 0 0 68

rossz film kategória

látta valaki múlt hétvégén az ertéelklubbon azt az amerikai gyönyörűséget?

felszállás közben a magassági kormány beragad (?) ezért a gép végnélküli emelkedésre kárhoztatott.

A közelben cirkáló helikopter (talán Apache?) - miközben simán tartja az utasszállító sebességét -  a fedélzeti gépágyúval lyukakat lő a vízszintes vezérsíkba.

A pilóta szól a másodpilótának (csinos szőke hölgy), hogy mozgassa meg a kormányt. Erre a hölgy tövig rántja a gázkart.

Eddig bírtam...

zizikém Creative Commons License 2005.10.20 0 0 67

Cserhalmi Imre: Ki fog repülni?

80-as évekbeli könyv, antikváriumban találtuk. A Malévról, magyar polgári repülésről, pilótákról, gépekről, stuvikról. Jó könyv!

cph Creative Commons License 2005.10.19 0 0 66
Köszönöm, mindjárt meg is nézem!
Előzmény: Gregor83 (65)
Gregor83 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 65
A cím helyesen : www.lhshop.nl
Előzmény: Gregor83 (64)
Gregor83 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 64

Szia!

Sajnos Magyarországon elég szűkösek a lehetőségek, ha egy kifejezetten repülős boltot, könyvesboltot vagy szaküzletet keres az ember, ahol az érdeklődők kitombolhatják magukat.

Volt szerencsém egy barátommal nemrég Amszterdamban, ahol a következő boltot ajánlották nekünk. Megtalálsz náluk a könyvektől a modellekig mindent. Tőlük interneten keresztül is lehet vásárolni (bankkártyával vagy átutalással). A csomagot nagyobb csomagküldő szolgálattal küldik ki (UPS, GLS, DHL). A postaköltség kb 10 EUR. Azért tudom ajánlani, mert akkora a választékuk, hogy itt biztos találsz ötletet! Látogass el ide:

www.lhshp.nl 

Nehezen tudja megállni az ember, hogy valamit ne rendeljen meg.

Üdv,

Gregor

PS: A Barlay könyvet egyébként tudom ajánlani, szerintem nem rossz!

cph Creative Commons License 2005.10.19 0 0 63

Kedves fórumtagok!

A témában szinte teljesen laikusként (és kezdő Index-fórumosként) a segítségeteket szeretném kérni. Előre is elnézést kérek, ha nem tudok teljesen szakszerűen fogalmazni :-)

A férjem évek óta érdeklődik hobbiszinten a polgári légiközlekedés iránt: utasszállító gépek, repterek, modellek, légibalesetek... (inkább az utóbbi pár évtizedből)

Lassan kezdek kifogyni az ötletekből, hogy milyen ajándékokat szerezzek be neki a különböző alkalmakra (persze mindennek örül, de az ilyen repülős dolgoknak igazán). Ehhez szeretnék tőletek javaslatokat, véleményeket, ötleteket kérni.

Ami már kilőve:

-- látogatás a Ferihegyi emlékparkban

-- Herpa Wings modellek (min. 80 db van, és mivel nem tudom a pontos típusokat, amiknek igazán örülne, ezért inkább nem próbálkozom. Ha megkérdezem, akkor az már nem meglepetés)

-- "Ferihegy titkai" DVD

-- repcsis újságelőfizetés

-- repülős egérpad

-- repülős kártya

-- repcsis mesekönyvek (előre készülünk, hátha majd fiaink lesznek :-)

Könyvek: legalább 30-40 ilyen témájú könyve van, ezt sok lenne most felsorolni. Találtam néhány repülős könyvet az egyik internetes könyvesboltban, de nekem a címek nem mondanak sokat, és csak néhányról találtam kritikát az interneten.

Mint "szakértők", ti mit szóltok az alábbi könyvekhez, melyiket érdemes megvenni?

-- R.G. Grant: A repülés évszázada

-- Stephen Barlay: Fekete doboz (A repülés kulisszatitkai)

-- Moldoványi Ákos: A repülőszőnyeg utasa

-- Riccardo Niccoli: Repülők - a világ legismertebb repülőgéptípusai

-- Malév pocket-atlas

Röviden: mit tudtok még ajánlani (adatokkal, elérhetőséggel a beszerzésre vonatkozóan)? Könyv, DVD, CD-ROM jöhet, vagy egyéb különlegesebb ötletek is.

Segítségeteket előre is köszönöm!

cph

IG-GI Creative Commons License 2005.10.19 0 0 62

Olvasd el jó!

Javaslom még : Filip JÁnsky Égi Lovasok című könyvét is az is nagyon jó !!!

Előzmény: Törölt nick (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!