Sajna pedig igazam van a Cenrum nem folytat önálló politizálást csak az MSZP-s ízű rágalmakat szajkózza. (Fél is pl. Szélsőségesezik. Szidja a kormányt - MSZP módra.)
Vagy lásd Szabó Ivánt amint Medgyessy mellett feszít sárga sálban!
Nem osztom a CENTRUMmal kapcsolatos véleményed, de még az SZDSZ sem úgy lesz szerintem, mint gondolod.
Viszont meg kell dícsérjem MIÉPedet. Következetesen azt csinálják amit eddig. Megmondják a frankót. Ez egyenesen tisztességes dolog. A többi párt erről az oldaláról példát vehetne. Tudja a nép, mire számítson.
Mi volt pénteken?
Az hogy a MIÉP a két nagy mellett egyre erősebb az egyre inkább látható. A választók egy jelentős része a két nagy egyikében se látják azt a meghatározó erőt ami miatt alkalmasak lennének... harmadik erő kell és van, a választók akaratából:
A MIÉP. Ez bizonyítja eddig minden.
A Centrum egyébként sokat vesztett eddigi népszerűsűégéből (4%-ról 1-2%-ra esett vissza). Az emberek egyre inkább érzik hogy mindössze egy baloldali fogásról van szó.
Pályázó volt még a harmadik erő címre az SZDSZ de ők már egyértelműen a Szoci fiókpártja lettek. (Vagy fordítva?)
Az szdsz meg olyan árva, elhagyatott és magányos mint Robinson;-)
A harmadik erőt a jelöltállításon is le lehet mérni, de egy hónapon belül tisztábban fogunk látni.
Szerintem az szdsz folytatni fogja a mélyrepülését és a küszöbszintű laposkúszását.
A Centrum léte önmagában is az szdsz erős kritikája. Pedig hogy küzdött az szdsz, hogy harmadik erő lehessen. Ehelyett az mszp utolsó csatlósának szerepében tetszeleg.
Nem, ezt csak jobboldalon látják így, mert félnek egy igazi mérsékelt jobboldali párttól. Nem tudom miért érdeke a jobboldalnak a társadalom kettéosztása? A CENTRUM épp nem erre törekszik. Összefogni a társadalmat, a baloldal és jobboldal értékeit ötvözni, a társadalom javára fordítani. Ez a cél. Ezt önmagában sem a jobb sem a baloldal ma nem képes megtenni.
Ehh. A valódi jobboldal szerinted az MSZP édes kisöccsikéje lenne?
Javasold hogy térjünk vissza a 1990 előtti választási rendszerhez... A Centrum lesz a népfront mely az MSZP szájízének megfelelő és buta arcokkal majd teletömi a Házat...
Pedig én jó előre megírtam mindenkinek a NetPártban, hogy nem fogom szótlanúl eltürni, (mint ahogyan addig sem türtem el) a további csalásokat.
Azt várnád el tőlem, hogy aszisztáljak olyansmihez, amit a legmesszemenőbbekig elvetek. Nem teszem. Adtam néhány esélyt, mint amerikában szokás a változásra a NeTPárt vezetőségének, de nem éltek vele. SŐT ...!!!!
Tehát így lettem a NetPárti Demokratikus Ellenzék vezetője.
Nagyon szurkolok a MIÉP-nek, hogy minél többen szavazzanak rá az FMPP-MDF helyett!!!:-) Ugyanis a MIÉP már csak a Fityesztől vehet el szavazatokat, annyira szélső jobbra mentek!! Ugyaanis egy 15%os MIÉP garantáltan megbuktatná a Fityeszt.
Hajrá MIÉP!!:-))
Mig a Centrum egyformán vehet el jobb és baloldaról mérsékelt és liberális szavazatokat, meg azokét akik a Maszopra azért semmiképpen se szavaznak. Nem csodálom, hogy orroltok a Centrum Pártra!:-) Hiszen belépésével csökkent a jobboldalra együttesen szavazók száma, mert jobboldali alternatívát is kinálnak! Például nekem is.:-)
Teljesen egyet értek a cikkel.
Baló viselkedése irrelváns ugyan de ezen lépjünk át.
Mire jó a Centrum retorikája?
Az a retorika amely másról sem szól mint a jobboldal mocskolásáról? Ez a mérsékeltség?
Egy frászt!
Szállj már magadba és vedd észre hogy az egész egy szoci kavarás. Ahogy azt a cikk írja is.
Ha erről hiszitek hogy a Centrum a valódi igazi tisztességes jobboldal akkor valami nagy baj van a fejetekben.