Az elmúlt napokban Makámon, After Cryingon (2-szer), illetve (előzenekarként fellépő) Fugató, Inkább Holnap koncerteken voltam.
Jegyem van már a Nightwish, Dream Theater, RÉghyemesE bulikra, illetve a Malmsteen koncertre is szeretnék elmenni.
De tervbe még véve Ghymes, After Crying-SBB, Vedres Csaba + Kairosz koncertek is, a szigeten Accept, összel meg Aréna és Royal Hunt. Jó koncert az van bőven, csak bírja az ember....
- Pain Of Salvation (iszonyat jó buli!!! hihetetlen mekkorát zenéltek!)
- Alanis Morisette (rossz helyszín választás, mégis hatalmas élmény!)
- Mark Knopfler (vérprofi előadás, remek hangzás, kicsit flegma Knopfler)
és még csak most lesznek olyan bulik, mint a Robben Ford, Pet Metheny....ez a londoni Gary koncert....áááhhh, nem lehet ezt bírni!
Don Aireyvel leveleztem egy-két éve, nagyon kedves arc. 2002-ben összefutottam vele egy Gary Moore koncerten :) Tényleg nem lenne hülyeség összehozni őket!!!
Jon Hiseman is benne lenne szerintem! Majd most jól megkérdezem Londonban :)
A basszer John Mole nem tudom, hogy aktív e még, de az első lemezn Neil Murray volt a basszugitáros, talán őt is be lehetne fűzni. Nem sok vizet zavar mostanság.
Van egy Colosseum II videóm '78-ból, az utolsó bulik egyike volt. Iszonyat mit zenéltek élőben is!
Ezt a Webber albumot még nem ismertem, de azt hiszem lassan itt lesz az ideje!:)))
Annak a Colosseum II-nek sem ártana amúgy egy reunion koncertet rendezni! Csak Don Aireynek kéne valahogy találni egy szabad estét a naptárban, mert amennyit az a pali dolgozik szerintem már le van kötve 2 évre előre....
Nekem amúgy igen megnehezíti a koncertválasztást, hogy majdnem mindenevő vagyok (rock, progrock, hard, heavy, rytmn&blues, folk), és azért mostmár itthon is elég sok érdekes buli van, mindre úgyse lehet eljutni.
Egyébként ismered Andrew Lloyd Webber "Variations" c. albumát? A komplett Colosseum II játszik rajta. Szerintem klasszikus darab!!! '78-as megjelenés.
Már a borítója se semmi :) Gyanús az a Flying-V ott a háttérben :)
Mindenesetre jó kis zene, itt-ott jazz-rockos elemekkel és nagyon szép hangszereléssel.
Én sem állok most valami fényesen, de valami fapadosat azért megpróbálok szerezni. Azt érzem, hogy nem kellene ezt a bulit kihagynom :) Ha minden igaz lesz egy photo-pass-em, úgyhogy majd kattintgatok erőteljesen. Majd ide is beszúrok egy-két képet ha hazatértem...
Nem rossz a program Garyvel meg Jack Bruce-al, pláne úgy hogy a Colosseum meg Mick Taylor is fellép, de sajnos most ez nem fér bele a költségvetésembe.
Közben találtam magamnak egy júniusi programot :) ...pontosabban: :(
Június 6-án, a nemrég ehunyt Dick Heckstall-Smith emlékére rendeznek jótékonysági koncertet a londoni Astoriában. A koncerten Jack Bruce és Gary Husband társaságában Gary is fellép majd!
Az Octopus még nincs meg az első 3 közül. Ezeken közreműködik Gary is (igen jeles társaságban). Az viszont számomra nem derült ki egyértelműen hogy melyik számokon játszik Gary és melyikeken Clem Clempson, illetve sejtéseim vannak a stilus alapján, de azért jó lenne biztosan tudni. Nincs valami infód róla, hogy mely számokon gitározik Ő?
Igen, sokan nem tudják, hogy eredetileg a "The Loner" c. szám nem Gary Moore szerzemény, de mivel ég és föld a különbség a kettő között, teljesen megérdemelten híresült el a Gary féle változat!
Clem Clempson játéka teljesen más - sokkal jazzesebb.
De tény, hogy a polcon a helye a "Over The Top" c. Cozy Powell albumnak is!
Érdekes felfedezést tettem a mai nap. Persze lehet hogy ez másnak közismert, de azért megkérdezem: Tudjátok melyik albumon jelent meg először a The Loner?
Lent találsz egy fotót a buliról! Épp Hendrix "Red House" c. nótáját nyomja. Elfogadnám azt a piros fencit az biztos! :)
Mostanábban inkább a trió felállást részesíti előnyben. De a tavalyi albumon ismét Bob Daisley volt a basszer, sőt turnéra is együtt mentek (a dobos Darrin Mooney, a Primal Screamból), más kérdés, hogy Gary kézsérülése miatt összesen 3 bulit nyomtak. Remélem együtt marad a társaság!
Most mennek a találgatások, hogy az új anyagon ismét segítene Garynek Neil Carter (ex-UFO, Gary Moore Band)!!! Neil nagyon kedves, rendszeresen irogat az angol nyelvű fórumunkba ( http://www.websitetoolbox.com/tool/post/livesound2/vpost?id=188232 ), ő egyelőre nem nagyon lát esélyt arra, hogy ismét együtt zenéljenek. Jelenleg tanár egy brighton-i suliban. (Klarinét, szaxofon) ilyesmik....
De mivel egy városban laknak Garyvel, bármi elképzelhető.
Lesznek Olaszországban is, az ugyan nincs közelebb, de össze lehet kötni egy kis nyaralással is. Sőt lesznek a Kanári szigeteken is aki odavágyik, és mint a legtöbb helyen, a Styx-el közös buli keretében!
A Stuttgarton még gondolkozom, ez családi tárgyalásokat is igényel..:))
Azért mostanában nem olyan nevek működnek közre az albumain mint Don Airey, Ian Paice, Neal Murray, Bobb Daisley, Tommy Aldridge vagy Glenn Hughes...
A Fender buli meg azért érdekes mert Gary tudtommal gyakrabban játszik Gibsonon... A koncerten mivel játszott? (Róla nem láttam képeket)
A Fender apostolai közül meg hiányzott pld Blackmore, Malmsteen, Clapton. Brian May meg ugyan ott volt, de ha jól látom a képeken, akkor nem Fenderrel játszott (amúgy sem azzal szokott).
Akkor talán csatlakozol a nyári Kansas-túrához is! :)
Stuttgartban játszanak június vége felé...sajna közelebb nem nagyon jönnek. Talán még Berlin...
Az igazi, a tavalyi Wiesen Jazz Fesztivál lehetett volna, ha nem marad el Gary bulija. Ott volt John Mayall, a Colosseum, ez a verinyú Doors. Jó kis nap lehetett így is...
Talán idén nyáron már láthatunk Gary-koncertet is a környéken valahol.
Igen, igen. Lehet, hogy helyet szorítok a Lizzy mellet egy MSG koncertnek is :)
Azért az utóbbi időben már benőtt a feje lágya Garynek is.
Korábban volt sok kisebb összezőrdülése - Ozzy, Lynott, Glenn Hughes, Cozy Powell - de mostanában már normálisabban kezeli a kérdést. Kompromisszumra továbbra sem hajlandó, de zenésztársai abszolút pozitívan nyilatkoznak róla. G. Hughes is észhez tért a zavaros '80-as évek után. Állítólag még 97-ben találkoztak és egy pohár bor mellett megbeszélték a dolgot.
Gary mostanában, ahol csak felkérik szívesen segít. Lásd a nemrégi cunami-s segélykislemez ("Grief Never Grows Old") vagy a Roger Daltrey által szervezett segélykoncertek a gyermekrák alapítvány támogatására.
De nemrég beugrott John Mayall egyik koncertjén is. Ez érdekes volt. Mivel a Brightonhoz közeli Hove városkában lakik, átugrott megnézni Mayall koncertjét. Persze hamar kiszúrták és megkérték, hogy szálljon be egy szám erejéig. Gyorsan haza a gityóért és már nyomták is a "Have You Heard"-öt.. :) De vállalta a játékot a tavalyi Fender szülinapi bulin is a Wembleyben, pedig nem volt teljesen rendben még a keze. Az alább már említett DVD-n majd jól megnézzük, hogy mit sikerült összehoznia így "50%-osan" :)
Hihetetlen az érdektelenség, ami néha az ilyen bulikat övezi!
Nem tudom, a Híradó elött kellene reklámozni őket? Úgy látszik a plakátok, szórólapok és az a két rockzenei magazin nem rendelkezik elég reklám erővel.
Jó lett volna régi UFO és MSG nótára léggitározni!
Az Asia is megérdemelt volna egy "izmosabb" közönséget. Jó buli, jó hangulattal, de sajna manapság ennyien kiváncsiak erre a fajta zenére. Illetve ennyien adnak ki 8900 Ft-ot egy ilyen rock buliért.
Sykesék tényleg sokat tesznek azért, hogy a név fenn maradjon. És mindenképp dícséretes, hogy minőségi produkcióval állnak ki!
Én nem is arra gondoltam hogy a Lizzy akkor lett volna a csúcson, csak arra hogy talán még nagyobb névnek számított abban az időben, de persze ez relativ dolog.
Ezek a névhasználati dolgok valóban kényes ügyek, de gondolom jogilag meg volt rá a lehetősége Sykesnek. Az már más kérdés hogy Lynott nélkül etikus-e magukat így hivni, de ez már gondolom inkább üzleti kérdés... Én azért azt a javukra írom, hogy igy talán egy kicsit jobban forog a név, és talán csak lesz néhány fiatal aki ezen keresztül ismeri meg a régi Thin Lizzyt is.
A régi nevek itthoni igényéről meg annyit: tavaly szervezett a Live Sound Production egy Michael Schenker Group bulit az E-Klubba, elővételben összesen jó 50 jegy kelt el, igy persze le is fújták az egészet. Pedig egy olyan gitárosról van szó, akin gitáros nemzedékek nöttek fel és sokan még ma is példaképüknek tartják.
A 15 éve (Still Got The Blues album!) Gary éppen szárnyalt, ha Lizzy, akkor inkább 25 évvel kell visszamenni, bár az igaz, hogy '91-ben megjelent egy Dedication című Lizzy válogatás, ami egész jó hírverést csinált a név körül. Nagyon jó eladási számokat produkált, több TV-műsor is készült abban az időben Lynott életéről...
Az újfajta "Lizzy" nem igazán népszerű a volt tagok körében. Gary-t nem kérték fel, de nem is vállalta volna. Nem szimpatizál a névhasználattal. Csakúgy mint Brian Downey és Brian Robertson sem. Zeneileg nincs bajuk vele....csak hát ez nem Thin Lizzy. Lehetne inkább The Lizzies vagy valami hasonló...
Egyébként tényleg nem rosszak! Pár éve volt szerencsém látni őket Linzben (3 buli volt Ausztriában - ide senki nem hívta őket. Ennyit a név népszerűségéről itthon). Nagyon erős programot nyomtak, igazán meggyőzően. Marco Mendoza volt a basszusgitáros, Tommy Aldrideg pedig a dobos. Döbbenet jó ritmusszekció!!!
Sykes pedig amellett, hogy nagyon jó gityós, egy az egyben levette Lynott énekstílusát!
Most is épp turnéznak -már más felállásban- ...többnyire Anglia, Németország az úticél. Ha valaki teheti, nézze meg őket mindenképp!
Húúú, ma mindenképp Thin Lizzy fog szólni a környékemen! :)
Igen, Johnny Boy Phil alteregója. Johnny egy visszatérő alakja volt Lynott szövegeinek, ezért is választotta Gary ezt címnek.
Szerintem minden idők legszebb kislemeze (bakeliten jelent csak meg) a "The Loner" című 7 inches kislemez, "B"oldalán a "Johnny Boy" c. számmal!
A Blood Of Emeralds inkább egy visszaemlékezés a kezdetekre, a dublini évekre, de néha tényleg olyan mint egy himnusz. Bár az is: egy rock-himnusz. Egyébként itt található a nóta szövege:
Az viszont valóban nem volt szerencsés, hogy ha Gary szólt a rádióban, az kizárólag a "Still Got The Blues" lehetett. Ritkábban - hallgatói kérésre - felbukkan ugyan a "The Loner" is, de azért lenne még ott egy-két (száz) dal, amit érdemes lenne megismertetni szélesebb körökkel is...
Jó példa a Ballads and Blues c. válogatás...arról aztán tényleg bármelyik nóta megállja a helyét! Nem értem, valahogy egyszer sem hallottam a "One Day"-t, pedig zseniális...
En nekem epp azert az az erzesem hogy tobb temat talalok a netten Lizzyvel kapcsolatban, mivel Lynott halala utan nagyobb 'renumet' -> good reputationt csinaltak a bandanak. Ami meg elszomorit hogy hogy az atlag ember onnan ismeri Gary Mooret hogy annak idejen orrba szajba nyomattak a Still got the bluest.
Oszinten szolva nekem a Ballads and Blues albumrol is legalabb a felet szivesebben hallgatom mint a Stillgot the Bluest. Most a Still got the Bluest azert kaphattak fel annak idejen mert lehet a nagy kozonseg izlese elter az enyemtol es azt igy kurvara el lehetett adni, de ha azert nyomattak a radiokban hogy Garyt reklamozzak, akkor megint nem 'tetszik' hogy miert pont azzal a szammal. A Loner az igen, azt jol tettek hogy nyomattak :)
Hallgatom valamelyik nap (munka kozben) a Blood of Emeralds-t es figyelem a szoveget is.. mondom magamban ez olyan ismeros mintha valakinek irna, egy jo baratja aki meghalt, meg 69-be jott Dublinba stb... mintha magarol irna. Aztan epp most olvasom Szakacs Gabortol GM az ir gitaros konyvet (volt mar rola szo itt a forumban). Haza megyek es elore olvastam ahol ezt a szamot elemzi, hat persze hogy Phil Lynott emlekere irta :) Szerintem szazszor jobb mint a Still got the blues (legalabbis nekem:), Foleg mikor bugat a gitarral a :"You lived each day like there was no tomorrow..stb" utan, mint egy himnusz ! Annyira fulbemaszo a dallam hogy gondolkodok, -tam hogy valaki mastol szedte volna , vagy valami hasonlot hallhatott de nem hallottam mastol hasonlot.
Ha mar elemzesnel tartunk. A Jhony Boy szinten az egyik kedvencem. Az csak egy kitalalt szemely vagy amoogott is all valaki ? Lizzynek is vannak Jhonys szamai :)
Ha 15 évvel ezelőtt teszük fel ezt a kérdést, akkor valóban azt lehetett volna mondani hogy a Thin Lizzy zászlaja magasabban lobogott, de sajnos Phil Lynott halálával lassan kikopik a név a köztudatból. A fiatalok már szinte nem is ismerik, csak a magam(magunk?)fajta idősebb rockrajongók. Jellemző hogy nemrég 1500 forintért tutam megvenni a John Sykes/ Scott Gorham által jegyzett One Night Only koncert CD-t (Thin Lizzy néven!) , original celofános kiadásban, nem fogyhatott valami jól...
Amúgy erre a koncertre Gary is elmehetett volna, vagy nem is hívták? Tudtommal az utóbbi években elég sok régi baráttal megromlott a viszonya...
Háát azzal azért vitatkoznék, higy a Lizzy olyan nagyon ismert lenne manapság. Sajnos tényleg nincs topik ami velük foglalkozna....és más rock topikban is nagyon ritkán emlegetett név a Thin Lizzy. Pedig csináltak csodákat a '70-es évek folyamán...
Valahol olvastam igen. Aztan majd kivancsi vagyok mi sul ki belole. Mondjuk a 80-as evekbe be is passzoltak az akkori lemezei, ma mar nem annyira divatos a rock. Persze ez nem azt jelenti hogy nincs ki szivesen hallgatna es ha Gary sem a penzert zenel akkor nem lehet majd rossz ez az uj album ...mert ahhoz aztan ert, mar mint a rockhoz :) Azon tunodtem (mar regebben is), hogy azert Lizzyek szerintem ismertebbe Gary Moore-nal (mar igy az atlag kozonseg koreben), szoval tobb mindent talalsz roluk megis egy topicot nem talaltam itt. Erdekes nem ?
Az ebay-el majd otthon meg szorakozgatok...A lenyeg hogy tudok errol is . Kosz az infot meg egyszer :)
Ez egy használt videókazi - nem gyári. A Belfast-i buli (55 perc - Ír TV felvétel) után van még rajta rengeteg érdekesség, de felhívja a figyelmet, hogy nem várjunk DVD minőséget, elég régi kazi...
Max. 10 GBP a postaköltség.
Szerintem fogsz még itt találni egy-két csemegét! :)
Azt olvastad, hogy Gary ismét ír témájú rock albumon dolgozik? :)
Hmmm, nagyon jo :) Adtam egy licitet ra es a maxot kellett megadjam amig el akarok menni az arral. Aztan beirtam hogy 1.1 -t fizetek majd kiirta hogy valaki mar tullicitalt, beirtam 1.5-t szinten egesz 4-ig elmentem es mindig kiirta azt. Gondolom az elso faszi akinek a 0.99 -t mutatta a legelejen beirta maximumnak a 10-et es az ebay automatikusan felullicitalja azt az ajanlatot ami kisebb az o maximumanal, igaz ?
Kozben sikerult regisztralnom magamat. Kezd tetszeni ez a site :) Tenyleg rengeteg minden van. Most pl kineztem magamnak ezt a : Gary Moore Live in Belfast 1989 Video- t. Ott Van mellette ez a mogadonversion user es 88 a positive feedbackje. Azt jelenti 88 -an vasaroltak tole es nem vagott at senkit ?
Ez a kazi 0.99 GBP. Nem tudom most hany Ft egy GBP de ha 500 akkor is joval dragabb lesz a postai koltseg :)
Hoppa asszem rosszul irtam ez a marki38 a seller es mogadonversion tett egy 0.99 GBP licitet. Tehat arra ra kelll licitaljak ? Es azt is kiirja hogy meg csak 7 oram marad a licit vegeig ?