Ugyanmar!!! Legyel nyitott! :)) Vegyel meg tobb tepsit :))
Mert erre megy ki az osszes... amennyi muffint sutok, arra eleg a kicsi-kozepes-nagy formam, es bunbe estem egyszer, amikor "muffin top" format vettemm, ami csak egy lapos muffin forma... :)).
Ma hazamegyek es sutok kukoricas muffint... kozepest.
A muffin nekem kerek és (lehetőség szerint) papír van az alján, én se veszek :-)
Próbálta már valaki ezeket az új formákat? Pár hete voltam, akkor láttam az újdonságokat és ezeknek a teflonos sütőformáknak (DRÖMMAR), tepsiknek a minősége szerintem romlott. Ránézésre. Amit néztem, azok közül szinte az összes sérült volt. Pedig sütőlapot vettem volna, nagyon praktikusnak tűnik. A mélysége viszont szerintem nem meghatározó abból a szempontból, hogy kijön-e. Ha jó, kijön, ha nem, nem. Nekem eredeti:-) kínai van a Rossmann közvetítésével, kijön. És a tepsim hibátlan felületű a mai napig, pedig jó pár éve használom.
És ez már csak zárójelben: kb. öt éve vettem 22 cm-es peremes tortaformát (már nem találom a honlapon), aztán úgy két éve kaptam egy ugyanolyant, de már az sem egészen ugyanolyan (pl. kicsit világosabb a színe). Az elsőt rengeteget használom, semmi baja, a második nem fogja olyan sokáig bírni, mint az első. Nagyon olcsó volt (6-700 Ft), és "ennyiért megéri" alapon vettem, a használat közben viszont kiderült, nagyon strapabíró.
A piteforma viszont szebb lett (SMARTA). Vettem egy kicsi szögletes üvegtálat (MIXTURT 27×18), annak nagyon jó hasznát vettem már az elmúlt hetekben is.
Már én is észrevettem pár hónappal ezelőtt, csak elfelejtettem kiszerkeszteni itt a topikon. :-) Vagy mégis említettem volna...?
Biztos érdekes formájú gombákat :-) lehet benne sütni, de ugye nem jó bele semelyik default kapszli, a mélysége miatt nehezebb kivenni belőle a muffinokat, ....
A mélyedések átmérője kisebb lett, viszont sokkal mélyebb, amolyan hosszúkás. (Ez van most az közepes-normál helyett.) Engem picit a pálcikás fagylat formákra emlékeztett.
Némely mikróknál crisp funkciónak hívták azt, amikor mikrofunkciót kombinálták grillel (fentről) és lentről amolyan barnító-tálként funkcionált a crisptál (ez speciálisan ehhez gyártott mikrótartozék, amúgy fémtál). Nem kizárt, hogy bizonyos gyártóknál más volt a neve.
Nekem nem lett nagyon zsíros, legalábbis nem túlságosan. Szerintem ez bacon függő. Ha sok zsír van alatta, szerintem itt az sem olyan nagy gáz, ha serpenyőben sütnéd ki, szerintem több zsírban/olajban állna. Májat még nem próbáltam.
A fasirtmuffint úgy próbálom becsomagolni, hogy lehetőleg mindenhol legyen körülötte bacon és lehetőleg 1 réteg. Ha túl széles a csík, akkor elvágom, de az átlag szélességnél nem szoktam.
A bacontól nem áll benne (a mélyedésekben) a zsír? Én egyszer próbáltam baconba tekert csirkemájat crisp-tálban sütni, de nem örültem neki, amikor a tál alján kb. 1,5 cm magasságában állt a zsír. Lehet, hogy egy db májhoz sok volt az egész csík bacon? Te levágod a bacont a fasírt méretére, vagy teljes hosszába tekered?