Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3736
Ugyanmar!!! Legyel nyitott! :)) Vegyel meg tobb tepsit :))

Mert erre megy ki az osszes... amennyi muffint sutok, arra eleg a kicsi-kozepes-nagy formam, es bunbe estem egyszer, amikor "muffin top" format vettemm, ami csak egy lapos muffin forma... :)).

Ma hazamegyek es sutok kukoricas muffint... kozepest.
Előzmény: florentine (3732)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3735
Annak mondjak...
Előzmény: Nerdy (3726)
Nerdy Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3734
jé, de érdekes, ilyet még nem láttam eddig
Előzmény: Zitka (3730)
Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3733

Én is nézegettem már, hogy mintha gagyibb lett volna a teflonbevonat...

A sima (perem nélküli) sütőlap nekem nagyon bevált. Már évek óta megvan, aprósüteménynél nagyon praktikus.

Előzmény: florentine (3732)
florentine Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3732
A muffin nekem kerek és (lehetőség szerint) papír van az alján, én se veszek :-)

Próbálta már valaki ezeket az új formákat?
Pár hete voltam, akkor láttam az újdonságokat és ezeknek a teflonos sütőformáknak (DRÖMMAR), tepsiknek a minősége szerintem romlott. Ránézésre. Amit néztem, azok közül szinte az összes sérült volt. Pedig sütőlapot vettem volna, nagyon praktikusnak tűnik. A mélysége viszont szerintem nem meghatározó abból a szempontból, hogy kijön-e. Ha jó, kijön, ha nem, nem. Nekem eredeti:-) kínai van a Rossmann közvetítésével, kijön. És a tepsim hibátlan felületű a mai napig, pedig jó pár éve használom.

És ez már csak zárójelben:
kb. öt éve vettem 22 cm-es peremes tortaformát (már nem találom a honlapon), aztán úgy két éve kaptam egy ugyanolyant, de már az sem egészen ugyanolyan (pl. kicsit világosabb a színe). Az elsőt rengeteget használom, semmi baja, a második nem fogja olyan sokáig bírni, mint az első. Nagyon olcsó volt (6-700 Ft), és "ennyiért megéri" alapon vettem, a használat közben viszont kiderült, nagyon strapabíró.

A piteforma viszont szebb lett (SMARTA). Vettem egy kicsi szögletes üvegtálat (MIXTURT 27×18), annak nagyon jó hasznát vettem már az elmúlt hetekben is.
Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3731

Ez meg talán u.az, mint a tiéd, ZsuR:

http://www.pastrychef.com/SQUARE-BROWNIE-MUFFIN-PAN_p_1585.html

 

Előzmény: Zitka (3730)
Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3730

Itt

http://www.pastrychef.com/BROWNIE-PAN_p_1664.html

 

a hasonlót brownie formának hívják.

Előzmény: ZsuR (3724)
Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3729

Érdekes, itt pl. a piramis- meg szögletes formákat is a muffin kategóriába sorolják..

http://www.backfee.de/pi481465683.htm?categoryId=12

 

 

Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3728
Láttam már hasonlót valahol, ott valami francia süti neve volt ráírva.
Előzmény: Nerdy (3726)
Zitka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3727

Már én is észrevettem pár hónappal ezelőtt, csak elfelejtettem kiszerkeszteni itt a topikon. :-)  Vagy mégis említettem volna...?

 

Biztos érdekes formájú gombákat :-) lehet benne sütni, de ugye nem jó bele semelyik default kapszli, a mélysége miatt nehezebb kivenni belőle a muffinokat, ....

Szóval nem veszek. :-)

 

 

Előzmény: Tereza (3722)
Nerdy Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3726

ez jobban tecc, érdekes a formája

tuti, hogy muffin sütő?

Előzmény: ZsuR (3724)
Nerdy Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3725

hát eléggé fura, az tuti

és tényleg arra a régi fagyi formára hasonlít

Előzmény: Tereza (3722)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3724
... meg szogletes...
Előzmény: Tereza (3722)
Tereza Creative Commons License 2009.08.13 0 0 3723
jav.: a közepes
Előzmény: Tereza (3722)
Tereza Creative Commons License 2009.08.12 0 0 3722

Nemrég jártam Ikeában. Meglepődtem mennyire (vagyis milyen formájúra) változott a muffinforma, lásd:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00133038

A mélyedések átmérője kisebb lett, viszont sokkal mélyebb, amolyan hosszúkás. (Ez van most az közepes-normál helyett.) Engem picit a pálcikás fagylat formákra emlékeztett.

Zitka Creative Commons License 2008.12.05 0 0 3721

Szerintem a ham&eggsnek nem része a tészta. Friss zsömlét kell hozzá enni, vagy pirítóst. :-)

Gyanítom, ha tésztába ütnénk a tojást, a fehérje nem sülne átrendesen, márpedig attól engem kiráz a hideg. :-)

Előzmény: H_G (3720)
H_G Creative Commons License 2008.12.05 0 0 3720
De nem muffin... Most nagyot csalódtam, azt hittem, tészta-része is lesz.
Előzmény: Zitka (3719)
Zitka Creative Commons License 2008.12.05 0 0 3719

Nézzétek, mire akadtam... :-) Nagyon gusztusos.

 

 

Ham&eggs muffin
Tereza Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3718
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen.
Előzmény: Aminah (3713)
Tereza Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3717
Igen, valszeg a megoldás 1 réteg.
Előzmény: Aminah (3712)
Tereza Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3716

Létezett (ill. létezik, csak régen nem írt oda senki) itt a Konyhaasztalon  egy "Főzőcske mikróban" c. topic :

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021509.

Ha esetleg érdekel, benézhetsz oda. Úgy emlékszem, hogy ott többször esett szó a crisptálról.

 

Előzmény: Tereza (3715)
Tereza Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3715

Némely mikróknál crisp funkciónak hívták azt, amikor mikrofunkciót kombinálták grillel (fentről) és lentről  amolyan barnító-tálként funkcionált a crisptál (ez speciálisan ehhez gyártott mikrótartozék,  amúgy fémtál). Nem kizárt, hogy bizonyos gyártóknál más volt a neve.

Előzmény: Aminah (3714)
Aminah Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3714
Mia az a crisp tál?
Előzmény: Tereza (3710)
Aminah Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3713
Igen, arra a csipsz-szerűségre.
Előzmény: Tereza (3711)
Aminah Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3712

Nekem nem lett nagyon zsíros, legalábbis nem túlságosan. Szerintem ez bacon függő. Ha sok zsír van alatta, szerintem itt az sem olyan nagy gáz, ha serpenyőben sütnéd ki, szerintem több zsírban/olajban állna. Májat még nem próbáltam.

A fasirtmuffint úgy próbálom becsomagolni, hogy lehetőleg mindenhol legyen körülötte bacon és lehetőleg 1 réteg. Ha túl széles a csík, akkor elvágom, de az átlag szélességnél nem szoktam.

Előzmény: Tereza (3710)
Tereza Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3711
Milyen almasziromra gondolsz? Szárítottra?
Előzmény: Aminah (3707)
Tereza Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3710

A bacontól nem áll benne (a mélyedésekben) a zsír? Én egyszer próbáltam baconba tekert csirkemájat crisp-tálban sütni, de nem örültem neki,  amikor a tál alján kb. 1,5 cm magasságában állt a zsír. Lehet, hogy egy db májhoz sok volt az egész csík bacon? Te levágod a bacont a fasírt méretére, vagy teljes hosszába tekered?  

Előzmény: Aminah (3706)
Aminah Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3709
amúgy tudok ám hejjjesen írni...:-S
Előzmény: Aminah (3706)
Nerdy Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3708
ez se rossz :-))))))
Előzmény: Aminah (3706)
Aminah Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3707

Az ezernyi muffin között volt más almaszirmos?

 

Almaszirmot ledarálom a diódarálóval, és az almadarát beleszórom az alap muffintésztába.

Fincsi:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!