a canadahun.com-on azt írják valamelyik topikban, hogy most sokat kell várni. az fix, hogy ha most beadja a papírjait, nem kapná meg négy-öt hónap alatt.
de ha valaki menni akar, az adja be mielőbb a papírokat és gyűjtögesse a zsetont az utolsó percig, arra úgyis szükség lesz.
egyedul, konkret munkam nem volt, igy arra nem kaptam pontot. ha csaladdal adod be, , akkor ugye a hazastarsra kapsz pontot. Illetve annak a neven celszeru elinditani, aki tobb pontot kap.
Majus kozepe korul adtam be, es augusztus vege fele jott a papir az orvosi vizsgalatra es meg kertek egy referencia levelet az egyik munkahelyemrol. Nem csatoltam, mert meg volt a negy ev boven es nem osztott nem szorzott volna a pontszamitasnal. De a sorba beirtam.
De itt vannak tapasztalok, illetve anno sok mindent reszletesen leirtam: Vándoroljunk ki!
Én eddig csak két éven túli ügyintézésekről hallottam. A 4-5 hónap tényleg nem sok!!! Egyedül igényelted, vagy esetleg családdal együtt? Volt kinnt biztos munkahelyed?
Akik miatt bevezették a szigorú vízumkényszert Magyarország részére:
Kanadába készül néhány mohácsi roma család
2000. 09. 28., 15:13
eszközök:
Gál József, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alelnöke szerint negyven-ötven mohácsi roma család vándorolt már ki Kanadába. A tömeges távozás hírét sem a város jegyzője, sem Baranya megye közgyűlésének kisebbségi ügyekkel foglalkozó alelnöke nem tudta megerősíteni. A Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat egyik családgondozója, aki több, Kanadában letelepedett romával áll kapcsolatban, ugyanakkor azt állítja, jelenleg négy család szeretne kivándorolni.
A cigány lakosság exodusát Gál József, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alelnöke, Szigetvár város cigány kisebbségi önkormányzatának elnöke tette szóvá a Baranya Megyei Közgyűlés keddi, Mohácsra kihelyezett ülésén, melynek napirendjén a megye roma lakóinak helyzetéről szóló tájékoztató is szerepelt - közölte Pörös Béla, a baranyai közgyűlés kisebbségi ügyekkel foglalkozó alelnöke.
Az állami romapolitikát bíráló cigány önkormányzati vezető állítása szerint Mohácson is megkezdődött a romák kivándorlása, és negyven-ötven család már el is hagyta a várost, többségük Kanadát választva új hazájául.
Pörös Béla szerint a bejelentés azért keltett nagy meglepetést, mert eddig nem érkezett jelzés a cigány önkormányzattól, illetve a kisebbség egyéb szervezeteitől arról, hogy a mohácsi cigányok annyira elégedetlenek a helyzetükkel, hogy nemcsak lakóhelyüket, hanem hazájukat is elhagyják.
Bódis Mihály Mohács jegyzője szerint a városi önkormányzat sem kapott eddig hivatalos jelzést a romák elvándorlásáról. A lakossági nyilvántartási rendszer nem regisztrálta a kivándorlást, s azt sem érzékelték, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjából származó bevételek csökkentek volna - tette hozzá a jegyző.
Gál József, az OCÖ alelnöke az MTI tudósítójának megerősítette keddi állítását, miszerint Mohácsot már legalább negyven-ötven család elhagyta. Hozzátette: ez azonban nem most, hanem két évvel ezelőtt történt, amikor rövid időn belül több roma család is Kanadába költözött. A kérdésre, hogy a cigány önkormányzat miért nem jelezte ezt idejében, Gál József úgy felelt, hogy maguk a kitelepülők kérték, hogy költözésük híre ne kapjon nyilvánosságot, s az OCÖ ezért nem is tette eddig szóvá az ügyet.
Mihálovics Ibolya, a Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójának tudomása szerint 1998 nyarán harminchat mohácsi roma család száz-százhúsz tagja vándorolt ki a városból Kanadába, s jelenleg is erre készül további három-négy család. A visszajelzések szerint Kanadában nem érte őket hátrányos megkülönböztetés, és két-három család már le is telepedett az észak-amerikai országban - közölte a családgondozó, akivel rendszeres kapcsolatot tartanak fenn a Kanadába költözött mohácsi romák.
tnéztem az oldalakat, és olyan hosszú időnek érzem az intézkedést Bécsen keresztül. :-((
nekem kb negy-ot honap volt, illetve en is huztam rajta egy kicsit, mert nem azonnal, ahogy megjott a papir mentem az orvosi vizsgalatra, illetve a bevandorlo vizumert is a hatarido vege fele mentem ki.
Hallottam olyat, aki turista vizummal ment es kint adta be a papirokat, de szamomra rejtely, hogy hogy sutotte el a dolgot. Az mas kerdes, hogy ki megy vki tanulni, megkapja a tanulo vizumot, majd menet kozben beadja a papirokat.
hat ez lehet, addig amig most ott sielni mennek az emberek, itt vizisielni :)
De en lehuztam ket evet Svedorszagban, kozel kettot Irorszagban, ahol pl. a tavaly nyarat is vegig kellett futeni, ugyhogy engem nem zavar ez a resze :)
Kanada kizárólag azon magyar személyeket engedje be az országba akik rendelkeznek retúr repülőjeggyel valamint lefoglalt szálláshellyel , hotel vagy apartman vagy rokonoknál ezenkívül az ottlétükhöz elegendő pénzösszeggel rendelkezzenek és tájékoztatást tudjanak nyújtani arról, hogy mi a jövetelük célja.
Még egyszer nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy segílyért ácsingózó romák miatt 7 évet várjunk amíg nem kell vízum.
1. ok: Akkoriban a Janes Intelligence megjelentette, hogy az orosz és szlovák titkosszolgálatok áldásos tevékenysége folytán ment a nagy botrányokat okozó roma kivándorlás, emlékezhettek pl. a Strassbourg-iakra is, de ebbe a körbe ment a Kanadai is. A cél nem volt más, mint Magyarország unión kívül tartása, módszeres lejáratással. Mint hogy Magyarország immáron EU tag, ez a mozgatórugó eltűnt.
2. ok: A kanadai vízumkényszer valószínű a szeptember 11-ei események miatt került bevezetésre biztonsági okok miatt. Mivel az USA - Kanada határ könnyen átjárható (volt)illegálisan, Magyarország pedig vízum kötelezett volt az USA-val, amerika kérése lehetett a vízumkényszer.(sajnos biztos nem voltunk elég megbízhatóak) Most, hogy schengeni tagok lettünk, körvonalazódik az amerikai vízum mentesség is, Kanada visszaállította az eredeti állapotot. Egyébként Kanada vízummentes Mexikóval is, na ott aztán tényleg millió számra lakik hátrányos helyzetű ember, mégsem kell vízum neki se. A vízum eltörlés mögött biztosan nagyon szigorú titkosszolgálati megállapodások lehetnek, Magyaroszág 1000%, hogy kőkemény garanciákat vállalt. (a magyar útlevéllel rendelkezőkre)
3. ok: Most egy jegy Torontóba kb 180 000 Ft. 100 cigány, ami már újság hír lehetne, 18 milliót kellene hogy kiperkáljon, csak a jegyre. HA ezt nem támogatja senki, csak valami helyi cigány kisebbségi önkormányzati vezető, vajmi kevés esélye van, hogy egyáltalán Ferihegyig eljussanak.
"Ismét utazásra készülnek a mohácsi romák, most Kanadába mennének, mert március elsejétől a magyar állampolgároknak nem kell vízum. A Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke biztatja őket az utazásra, mert szerinte Magyarországon nincs esélyük a boldogulásra..."
Úgy látszik nem sokáig lesz vízummentes Kanada mert vannak akik újból és újból eltolják mit sem törődve a csak turistaként Kanadába látogatni akarókkal!!!
Ráadásul még bíztatják is őket.Fél év múlva meg majd újból bevezeti Kanada a vízumot mert a romák tömegesen ott maradnak és várják a segélyt.
szerintem borzasztó egyszerű a történet: a TURISTÁKNAK nem kell vízum és ezzel LEGFELJEBB hat hónapot lehet kanadában tartózkodni.
ha letelepedni akarsz, akkor te nem TURISTA vagy, így rád más szabályok vonatkoznak. aki kanadából, turistaként próbálja intézni a letelepedését, azt kivágják az országból gondolkodás nélkül, a többi magyart pedig megszopatja azzal, ha a hozzá hasonlóak miatt újra vízumért kell menni a követségre.
ott vannak a játékszabályok a cic.gc.ca oldalon, ha ennyire menni akarsz, akkor olvass, például ezt: "In most cases, you must apply at a Canadian visa office outside of Canada."
a cigányok is a tűzzel játszanak, ha megpróbálkoznak turistaként kanadában maradni. értékelném, ha például a külügyminisztérium a tudtukra adná: kanada páros lábbal fogja őket picsán rúgni és a meggondolatlan akciójukkal újabb 8-10 évig szopatnák azokat a magyarokat, akik rokonlátogatóba vagy turistaként szeretnének kanadában eltölteni pár napot.
Sziasztok én csak hónapok óta figyelem ezt az oldalt...... szerintetek, most, hogy eltörölték a vízumkényszert, a kivándorolni vágyó kisebbség hogyan fogja intézni a letelepedésit? A határon kérik azt meg, (mert esetleg ez egy új járható út) vagy újra menekültként mennek, és majd ha bennt vannak az országban akkor intézik? Én nem a kisebbséghez tartozom, de nagyon szeretnénk családdal együtt kimenni hivatalosan. Átnéztem az oldalakat, és olyan hosszú időnek érzem az intézkedést Bécsen keresztül. :-(( Szerintetek lehet intézni a határon is?? Vagy, ha túristaként megyünk be az országba, lehet intézkedni akkor is? Tud erről valaki valamit?? Munkavállalásit lehet intézni bentről is?? Mennyi időt vesz igénybe, ha lehet?? Ha tudtok valamit, kérlek írjatok. Köszönöm
hat nezopont kerdese, annyira nem erzem olyan jonak, annak ellenere, hogy a Karib tengerre nezo irodaban internetezgetek reggel nyoctol du. otig. Kis tokom sziget, hogy ontopik legyek, Kanadaban legalabb erezni, hogy van hely, nincs az a klausztofobia
Én azért szeretném azt kérni, hogy aki a közeljövöben "lép" be Kanadába, legyen kedves irja meg nekünk ide, hogy milyen papirokat kértek tőle. Valamint azt, hogy hogy zajlott a belépés. Köszönöm!
Az jutott eszembe, te ezt honnan a fenéből tudtad már a bejelentés előtt durván egy héttel...amikor a pezsgőt hűtetted be velünk!? :-)) Nagyon gyanús ez nekem...hmm
Szerintem te vagy a követségen dolgozol, vagy ismersz valakit ott....de hogy nem a médiából tudtad egy héttel előbb az biztos!:))
Korábban tévesen jelent meg az az információ, hogy a magyar állampolgárok legfeljebb három hónapig tartózkodhatnak vízummentesen Kanadában. A Kanadába utazóknak fontos tudni azt is, hogy a Kanadából való távozás legkésőbbi időpontját a belépéskor az útlevélbe bepecsételhetik. Ilyen esetben az utazó személy köteles a megjelölt időpontban elhagyni Kanadát. A tanulmányi engedéllyel, vagy munkavállalási engedéllyel rendelkező magyar utazóknak a távozás legkésőbbi időpontját az útlevelébe szintén bepecsételheti a kanadai hatóság. A Kanadai Nagykövetség kéri a Kanadába utazni szándékozó magyar állampolgárokat, hogy a Kanadai Állampolgársági és Bevándorlási Minisztérium honlapján (www.cic.gc.ca) tájékozódjanak a Kanadába való belépés feltételeiről az utazást megelőzően.
Te most hol vagy? Még azon az egzotikus szigeten vagy újabb országban? :) Tervezel visszamenni Kanadába vagy világpolgárként mindig ott fogsz dolgozni, ahol jobb ajánlatot kapsz, érdekesebb munkát találsz?
En erre gondoltam: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp
Egyszeru pontrendszer van, ha jol tudod az egyik nyelvet, van diplomad, dolgoztal is par evet, nem vagy negyven felett, akkor mar ossze is jon a pont. Magyarorszagrol inteztem.
A hozzaszolasod masodik felenel ilyesmire utaltam. :)
NA LATJATOK MEG VAN A SZABAD UT A MAGYAROKNAK KANADABA ,
REMELEM IGY IS MARAD TOVABBRA IS ,TARTSATOK BE A SZABALYOKAT ITT MERT HAMAR VISSZAHOZZAK A VIZUMOT ,SENKI NE PROBALJON 3 HONAPNAL TOVABB MARADNI ,MERT TOBBET NEM JOHET IDE KANADABA , HAMAR MEG FOGNAK ES KIDOBNAK
egyrészt örülök, hogy már nem kell vízum - sokan tényleg turistaként töltöttek volna kanadában pár hetet, mások pedig tényleg csak a rokonait látogatta volna meg mindenfelé hátsó szándék nélkül, mégis elutasították a kérelmüket.
másrészt szomorú vagyok, hogy roma testvéreink megint szabad utat kaptak magyarország hírnevének öregbítéséhez.