Nekem van egy CO-m, másfél éve vettem néha varrok vele ezt-azt, olyan 50 kHUF volt. Te mire szeretnéd használni, ha gondolod kikérdezem a szomszédomat, Ő vizsgázott hegesztő.
Én sem vágom annyira a heggesztő témát, de nem adnék 100ezret érte. Az Einhell nem nagy márka, de szvsz célnak megfelel. Amíg garanciális addig nincsen gond, utána meg el kell adni. Addigra csak készen leszel a C-vel, nem ? :)
De tudnál véleményt mondani a védőgázos heggesztőkről, egy kicsivel lejjebb írtam.
Nem nagyon, mert nem nagyon értek hozzá...
Pontosítok a szórenden, nagyon nem értek hozzá... :)
Valahogy szoktak hajlitgatni, talan homokkal toltik fel vagy ilyesmi, es persze nem kezzel, jo nagy erovel, hiszen a ketrecnek az auto sulyanak tobbszoroset is el kell viselni deformalas nelkul.
A homologlapon tanulmanyozgattam a csovet es ugytunik mintha az A oszlopnal hajlitgatva lenne, nem pedig egyenes darabokbol hegesztve.
Én ugyan nem vagyok nagy szakember, de emlékszem a 4x4 magazin bukócsövekről szóló cikkére, és abban az volt hogy a csöveket tilos hajlítgatni mert úgy nem tart.
A bukókeretnek egyenes csövekből kell állna, amik ha összefutnak, a tengelyüknek egy pontban kell metszeniük egymást.
Nos telleg ne sullyedjen el...
Rolam annyit, hogy trabantozok, ezert en nem a Beta cuccok beszerzesen torom az agyamat, hanem csak siman jo minosegu szerszamokon.
Amirol irtatok nyomatek kulcs(az az osztrak), olyanom van nekem is, hengerfej meghuzasahoz vettem, olyan ket eve a Homasitaban. Sot haverom a Bmw 318asahoz is hasznalta, es nem volt semmi problema vele.
Ami miatt irok, az pedig, hogy mi is pontosan az a hidraulikus csohajlito? Elvileg viz illetve gazszerelok hasznaljak, nekem bukocso hajlitgatashoz kene, de fogalmam sincsen hol merre kaphato megilyenek ...
VÉdőgázos hegesztő készülékről.
Márka: TIPTRONIC 32kg. max180A 95ezer-ft
vagy EINHELL ?kg max 150A 50ezerFT sokkal egyszerűbbnek néz ki az Einhell mint a Tiptronic.
A 31. hozzászólásomban raktam be egy képet az én rugóösszehúzómról. Az a gyáli piacon volt vagy 2500 vagy 3500 Ft. Talán valamennyivel igényesebb...
Kinek melyik tetszik, csak a választás lehetőségéért mondtam...
1500-ért azért ne számíts valami Rolls-Royce kivitelre... :) Nagy brutális vasdarabok, lángvágóval kivágva - szemre müxik, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Egyet még láttam a polcon, de lehet hogy van több is.
Juteszembe: a nyomattékkulcs racsniján az irányváltó.
Szvsz azt a balmenetes csavarokhoz gondolhatták. Ugyan olyat autóban én még csak kormányösszekötőn láttam (ahhoz meg nem jó a crova :), de attól még, hogy én nem láttam, nyugodtan létezhet valami elvarázsolt kocsiban. :)
De jó, hogy mondtad, köszi; még a büdös életben nem voltam ott, sajna. Na nem baj, remélhetőleg lesz aranyozott nyelű gömbfejkinyomó... :)
Ha igen, majd beszámolok pár fotó erejéig.