Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2001.09.17 0 0 40
Hát, itt is látszik, hogy néha ő is mondhat igazat. Minden ember képes tévedni :-)
Előzmény: Csülök (33)
pancho Creative Commons License 2001.09.17 0 0 39
Akkor ketten vagyunk.
De nem akarom ráderőltetni a közösségvállalásomat :-)
Előzmény: transziloz (30)
pancho Creative Commons License 2001.09.17 0 0 38
Olvasd el, mit írtál. Aszerint Vujity is közéjük tartozik. A valóságban viszont nem.
Ne, ennyit az értelmezési problémáról.
Előzmény: bullseye (29)
bullseye Creative Commons License 2001.09.17 0 0 37
alapvetően rettentő vicces, csak van 1-2 probléma

- 4-5000 halott fekszik az épület alatt. Az időjárás miatt, mire kiássák őket, már nem élehet tisztességes temetést tartani nekik a bomlási folyamatok miatt (ntm járványveszély)
- szarba keveri az afgánokat, sőt a tálibokat is, holott ez egy sokkal kissebb csoport műve
- Bessenyeit belekeverni ebbe... na ne már.

Előzmény: Nority (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.17 0 0 36
Amerikai (manhattan-i!) rokonsaggal rendelkezve'n minden okom megvolt ra,
hogy amikor a New York es Washington elleni merenyletrol ertesultem, me'lyen
megrenduljek.
De az a teny, hogy a tegnapi 3 perces nema egemlekezest allamilag kotelezove
tette'k, kisse vegyes erze'seket keltett bennem. (Kulonosen az ujkeletu
NATO-tagsagunk es az Europai Unioba valo vagyakozasunk
eminens-osszefugge'seiben.)

De megtartottam a 3 perces nema tiszteletadast. Most bevallom, csaltam egy
kicsit. Mert a mostani artatlan aldozatok mellett kegyelettel gondoltam az
amerikaiak egykori hanoi terrortamadas-sorozatanak aldozataira is, a
hirosimai es nagasaki aldozatokra, Hitler es Sztalin aldozataira, '56 es
'57-58 aldozatainkra, '68 aldozataira, az afrikai es latin-amerikai, a
kelet-timori, a jugoszlav polgarhaboru aldozataira, a kiirtott indianokra, a
moho gyarmatositas aldozataira is (csak Kongoban es csak a belga kiraly
mohosaga miatt tobb millio fekete halt meg a gumi-fak nedvenek eroltetett
begyujtese soran). Szoval titokban mindazokra, a nevtelen katonakra es a
nevtelen katonak altal megeroszakolt nokre, lekezigranatozott pincelako'kra
is, akik artatlanul haltak meg, es akikrol az egesz vilag soha ilyen odaado
modon nem emlekezett meg.

Es akkor ma'r azokert is elmormoltam egy ima't, akik a kovetkezo honapok
megtorlasaiban halnak meg, a nem elegge preciz cirkaloraketak becsapodasa
miatt Afganisztanban, Libiaban, Irakban, Sziriaban, a gazai ovezetben -
szerte, ahol csak az amerikaiak terroristakat sejtenek. Mert ez az
ellenterror is kiszamithato - csakugy, mint a Szovjetunio elleni 1941-es
hadbalepesunk ellenhatasa vagy az 1940-es "hideg napok"-ra valaszolo
partizan- es csetnik-nepirtas. Me'g sok, nagyon sok aldozatot fog kovetelni
a terror es ellenterror.

Remelem, Bush, az amerikai nep, sajat csaladom, Orban Viktor es a NATO
fotitkara elne'zi nekem ezt a kis csala'st.

Nority Creative Commons License 2001.09.17 0 0 35
felébredtem.... a néma döbbenetből.
nem szoktam politikai témához hozzászólni, de most nem tudom megállni.

Besenyei Peter murepulo vilagbajnok fogadott Oszama bin Ladennel,hogy a talibok nem tudnak a WTC ikertornyai kozott egy bohom utasszallitoval atrepulni.
Besenyei nyert. Pedig az afganok ketszer is megprobaltak...

elolvastam. tetszik. anyázást magánban kérjem????

transziloz Creative Commons License 2001.09.17 0 0 34
Ez egy nagyon szép kis cikk. Kezdi azzal, hogy egyesek vicceket gyártanak a támadásról, aztán folytatja azzal, hogy megvertek egy indiait, meg, hogy egyesek az arabok legyilkolására hívnak fel. Mintha ezeknek bármi közük lenne egymáshoz.
Előzmény: én55 (31)
Csülök Creative Commons License 2001.09.17 0 0 33
Kedves pancho,
gratulálok!
Szinte egy az egyben visszaadtad Cs. I. pártführer szavait, amiket a múlt héten a TV.-ben mondott... :(
Előzmény: pancho (9)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.17 0 0 32
Leagas Delaney – viccet csinált Bin Laden-ből

[2001.09.14. 15:23]

Az amerikai terrortámadás mozgatójaként gyanúsított Oszama bin Laden alakját használva készített korábban sajtóhirdetést a Leagas Delaney reklámügynökség hamburgi irodája.

A Bertelsmann-tulajdonú Grüner und Jahr kiadásában megjelenő Bizz című német üzleti magazin, valamint testvérlapja, a Stern hasábjain jelent meg az a hirdetés, amely humorosan válaszolt a szélsőséges iszlám vezéralakjának szörnyű tetteire, többek között az amerikai nagykövetségek ellen elkövetett korábbi bombatámadásokra. A hirdetés egy harmadik lapban is megjelent volna, ennek közlését azonban az amerikai események hatására leállították.

A hirdetés lényegében egy fotó, amelyen egy nagykövetség előtt parkoló fehér teherautó látható. A hirdetés a "vagyok" jelentésű német szó, vagyis "bin" szójátékra épít. Elsőként a "Bin in the Botschaft", vagyis "Bin a nagykövetségen" felirat olvasható, majd a "Hamarosan visszajövök" (Bin gleich zurück) mondat olvasható, a csattanó pedig egyszerűen a "Bin Laden?".
(Forrás: AdageGlobal

én55 Creative Commons License 2001.09.17 0 0 31
Nem lehetne nem meghülyülni?

Lánclevelek űznek gúnyt a World Trade Center katasztrófájából

Almási János

2001. szeptember 16., vasárnap 11:03

Manhattanben még javában szedegetik a hullákat a romok alól, éhes-szomjas meggyötört és rettegő túlélők telefonálgatnak ugyanonnan, akik közül némelyeket tán nem túlzás haldoklónak nevezni. Közben az élet folyik tovább, ebben különösebben megdöbbentő nincsen. Mi mást tehetnénk? Beszélünk róla otthon, a munkahelyen, ezzel álmodunk, nézzük a tévében, az Interneten, olvasunk róla az újságokban, leveleket kapunk róla, leveleket írunk róla. Végiggondoljuk a rokonságot, barátokat, közeli kollégákat, volt szerelmeket, vajon ki lehet a katasztrófa körzetében. Próbálunk magunkhoz térni a sokkból és megmagyarázni a felfoghatatlant.

Már szállingóznak az első képmontázsok
Ám mindeközben, a modern technikának köszönhetően még észvesztőbb módon terjed a hülyeség, mint bármikor korábban. Már szállingóznak az első WTC-s viccek és "ötletes" képmontázsok (New York közepén mecsetek és minaretek, két "hiba" a kép közepén, és a többi). Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megjövendöljük: a közeli napokban és azon túl is, garmadával kapjuk majd az újabbakat és újabbakat, tán még külön oldalak is létrejönnek majd a témának szentelve. Nem várhatnánk még pár napot? Mondjuk csak addig, míg eltemetik a halottak, és kiemelik a sebesülteket?

A baromarcúak még azokat az oldalakat sem kímélik, amiknek a túlélők megtalálásában és az eltűntek azonosításában lenne szerepük. Az amúgy is terhelt hálózatot még jobban megrogyasztva újra elkezdett terjedni az a valóban New Yorki három dimenziós utcarészlet, mint "World Trade Center anno", ami azonban nyilvánvalóan nem a WTC-t ábrázolja. Naponta három különböző Nostradamus jóslatot kapok, hat különböző helyről, magyar és angol nyelveken, amúgy értelmesnek tekintett ismerőseimtől, akik vagy komolyan veszik, vagy bárgyúságában humorosnak találják őket. És továbbküldik. Nostradamus sose mondott ilyeneket! Ezeket az ostoba és átlátszóan hamis jóslatokat mostanában találják ki fárasztóan korlátolt emberek a saját szórakoztatásuk végett. Ezek nem mások, mint egyfajta vírusok, a szintén halálosan sötét lánclevelek méltó párjai.

Olvasom, hogy New Jerseyben egy szikh férfi autóját és házát kővel dobálták meg. Döbbenet, hogy az elkövetők annyira elvakultak és stupidok, hogy még csak azt sem tudják, hogy egy arabnak és egy szikhnek ugyanannyi köze van egymáshoz, mint egy kínainak és kongóinak. Még csak megkülönböztetni sem nehéz őket. Szerencsétlen szikheket nem elég, hogy másodrendű állampolgárként kezelik és elnyomják a tálibok Afganisztánban, de az USA-ban még ilyen fatális módon össze is keverik őket.

Aztán ott vannak az "Öljünk meg minden arabot" felhívások, amivel nemcsak, hogy egyenlőségjelet tesznek a palesztinok, afgánok, muzulmánok, arabok és a legkülönbözőbb vallási, politikai, geográfiai és kulturális entitások közé, de a kollektív felelősség elvét felmelegítve a terroristák és békés emberek közé is.

Miközben levél jön a meghalt kollégák listájával úgy érzem, hogy teljesen reménytelen az emberiség. Valamikor úgy hittem "mi internetesek" valamiféle "élcsapat" vagyunk, magasabban képzettebbek, értelmesebbek, jobbak az átlagnál. Ez a tévképzetem most véglegesen szertefoszlott.

transziloz Creative Commons License 2001.09.16 0 0 30
Na, egy újabb topik fullad bele a pancho-gyalázásba. Meg kell mondanom, azért teszett meg ez a téma, mert még szerdán a WTC-és topikba valaki (asszem egy Joe Black nevezetű pofa) betett egy fotót két pilótáról, amint azok éppen hátrafordulnak a pilótafülkében és pózolnak a kamerának, valami olyan kommentárral, hogy szó sincs itt terrortámadásról, csak rossz volt az időzítés. A drága modera fél percen belül törölte a hozzászólást. Akkor nagyon felhúztam magam, és akartam is erről topikot nyitni, valami olyasmit, hogy a humor határai.

De most már mindegy. Sajnálom, hogy egyedül maradtam a véleményemmel, hogy igenis, még akár ezzel a témával kapcsolatban is lehet viccelni. Bizonyára defektes vagyok, mindenesetre én igen jót nevettem egyik-másik képen, viccen. Sőt! Még azt is bevallhatom, hogy az egyik kedvenc topikom a néhány hungaropista beütésű fiatalember által futtatott Újra gyűl a vad! című. Mindig mosolyognom kell, amikor beleolvasok. Lehet sajnálkozni.

bullseye Creative Commons License 2001.09.16 0 0 29
pancho drága, maradj a fordításoknál, mert úgy tűnik magyarul már nem tudsz értelmezni... NEKIK! Mármint azoknak, akik kitalálták a viccet...
Előzmény: pancho (27)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 28
jah onnan jott magyar.... ehhh!!! sajat nagadba gabalyodsz most mar :o))))
Előzmény: pancho (27)
pancho Creative Commons License 2001.09.16 0 0 27
Akkor hazudott, mert a Vujity Tvrtko neki felvett neve, egyébként ő magyar.
Előzmény: bullseye (25)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 26
a te ertekrendszered szerint en vagyok a hujje es forditva.. oke feladom legy boldogabb az eletben... tudod a lelki szegenyek na meg a halarusok es a nagyorruakrol nem is beszelve o bocs kihagytam a pekeket... "elfaradtam feladom asszem hazamegyek...csak mosolyogj csak mosolyogj csak mosolyogj meg egyet..."
Előzmény: pancho (23)
bullseye Creative Commons License 2001.09.16 0 0 25
na csak nem mindegy, hogy direkt rákeresek, vagy eccerre csak elémugrik a neten. A neten, ahol olyanok is járnak akiket érinthet a dolog. Megvan már a 30 eltűnt magyar pl.?

Semmi nem kötelező. Már bocs, de az iroditák is otthonmaradhattak volna aznap, te is kivándorolhatsz stb. Semmi nem kötelező általában. Halottakkal viccelődni sem, ntm haldoklókkal, mert esetleg még vannak ottan életben stb. stb.
Vujty mondott eccer egy elég húzós viccet balkáni frontról, és aszonta, nekik tulképp szabad, hiszen magukról viccelnek. Talán ez is különbség...

Előzmény: pancho (23)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 24
Az az egy kép tényleg vicces. A többiben igazából egyáltalán nem találtam semmi, de semmi poént. És nemcsak a tömeghalál miatt. Amúgy is gyenge, értelmetlen, erőltetett "viccek", szerintem.

Az FBI teszt az jó.

Murdock

Előzmény: transziloz (21)
pancho Creative Commons License 2001.09.16 0 0 23
Tudod, a vicc az nem olyan, hogy lehet sietteni vagy késleltetni. Az valamiről valamikor az ember eszébe jut. Olyat nem lehet, hogy most erről vagy arról akarok egy viccet csinálni, mert az egy nagyon szar poéntalan valami lesz. Késleltetni meg azért nem lehet, mert akkor már lehet, hogy nincs értelme.

Na, az érdekelne, hogy a vaknak hogy magyarázod el, miért szép a kék szín (mert fizkailag elmondhatod persze, hogy ez a 400 nm körüli hullámhosszú fény, de ettől még nem fogja tudni elképzelni magát a színt).

Bocs, de szerinted Afganisztánban mikor voltak demokratikus választások? Csak hogy kit bombáz az USA. Másrészt sajnos, most is olyanok döntései alapján kell itt élnem, akikre én nem szavaztam, sőt, nagyon elleneztem, hogy ők legyenek kormányon, és valóban nem örülök neki, hogy pl. Orbán Vikiről írtélnek meg külföldön.

Tudod, a humor meg a bunkóság közt van annyi különbség, hogy egy gyászolónak valóban nem illik ilyen vicceket mesélni. De alig hiszem, hogy az itt felszólalók (meg a vicceket gyártók és olvasók) közt lennének személyesen érintettek. Szóval aki az alábbi példádban odamegy az apához, és ilyen viccet mesél, az szimplán bunkó. De az interneten... Azt nem kötelező olvasni.

Előzmény: identicalmcqc (12)
Acelány Creative Commons License 2001.09.16 0 0 22
Tulajdonképpen nem is értem miért is akadunk fenn az ilyen eseteken. Azt hiszem már hozzászokhattunk volna, hogy nincs az a téma, amiből egyes emberek ne csináltak volna viccet. És akár még üzletet is. Ma láttam a TV5-ön, hogy egyes (valakik szerint biztos élelmes, de szerintem inkább izléstelen)helyi kereskedők máris nekiláttak kis "amerikásterrortámadásos" pólókat, sapikat gyártani, elsősorban a külföldieket célozva. Nemsokára jönnek a felhőkarcolós nyalókák, meg persze a helyi viccek is. Azt hiszem túlzottan ráérnek, még egy ilyen szituban is. Nagy az Isten állatkertje, azt hiszem hozzá kéne végre szokni ehhez...
transziloz Creative Commons License 2001.09.16 0 0 21
A megadott oldalon a legjobb az efbíájos teszt, s ez szerintem kifejezetten vicces.
Ami az időzítést illeti, szerintem ezek vagy most születnek meg, vagy soha. Most aktuálisak. Ha várnánk vele néhány évet, már egyáltalán nem lennének humorosak, nem lenne meg ugyanis a nagy kontraszt.
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 20
hmm te dolgod... en katolikuskent durvanak talaltam az adott szituacioban.. azonkivul kerdezz meg olyat is aki ott volt hogy o mit gondol ezekrol... kikaparja a szemed ha lehetosege van ra... vagy felsobbrenduseggel egyszeru esendonek nez majd esnem szol hozzzad.. szoval szitu fuggo... szerintem de ez itt egy pelda volt es nem errol szol a topik...
Előzmény: bullseye (19)
bullseye Creative Commons License 2001.09.16 0 0 19
scusi, de a zsidó viccek 95-98%a halál jó! Nagyon sok van belőle, legtöbb vagy szeretetteljes elnézéssel emlegeti a jellegzetes "zsidühjibákat", többi meg eccerűen csak zsidó lett, menne az bármi mással is.
Eddig kb. 5 alkalommal mondtam azt, hogy ez túlzás - mondjuk nem is vagyok hírhedetteb érzékeny a zsidóságomra...
És 1 alkalommal esett meg (ami nem is vicc volt, hanem egy viccesnek szánt adoma egy auswitzi látogatásról), hogy kicsit leugattam valakit.
Előzmény: identicalmcqc (17)
bullseye Creative Commons License 2001.09.16 0 0 18
hát kibebaszott vicces az már tuti. Eccer majd ebből is lehet érintőleges vicceket faragni, de direkt a tömeghalálról talán nem kéne.

Nézzük más szemszögből (hiszen a humor alapja is a nézetváltás) Az a fő irányzat szélről, hogy
1, senki nem volt ott, és utálom amerikát, hadd röhögjek rajtuk
2, ők is szertak bele a többi szerencsétlenségbe világszerte

Mivel legtöbb embernek nincsenek rokonai Kínában, Indiában, Afganisztában, Columbiában stb. stb.
Tessék szépen prezentálni linkek százait, ahol ugyanilyen kíméletlenül röhögtetnek az ottani töbszáz-ezer embert érintő földcsuszamlásokkal, árvízzel, polgárháborúval, stbvel kapcsolatban.
Netalán kitalálni 1 jobb érvet!

Azt nem kérem, hogy sajnáljátok az ottani embereket IS, arra tutkó nem vagytok képesek, hazugságaitokra ez ügyben sem vagyok kíváncsi, de legalább jöjjetek rá mikor kell befogni!!!

identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 17
Ilyen problemakat nemtudok kezelni... Keress fele gy szemeszt... o tud kezelni rovidlatassal... Hidd el lesz ido amikor mar ebbol is csak tortenelem lesz....De ehhez persze ido kell kinek tobb kinek kevesebb.. Ennek ellenere nem vicces a tortenet... megis idovel az lehet ha az ido megszeliditi...
Az ilyen viccekrol mindig eszembe jut az a total tahoczy balazs evfolyamtarsam aki egy koztudottan zsido csaladbol szarmazo lany elottkezdett zsido viccet meselni.. Nem neztunk ra csunyan aaaaa... hogy is jottunk volna mi ehhez..?
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 16
Tudod én azt gondolom, hogy ezek a képek soha sem lesznek viccesek. A viccek igazán sohasem lesznek jó poénok.

Nem tudom elképzelni, hogy ezen egyszer valaha is felszabadultan tudunk nevetni. Megamúgyis. Azt hiszem ez valaminek a kezdete. És nem látom a végét.

Előzmény: identicalmcqc (15)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 15
Ez meg is tortenik azzal hogy nemtetszesemet fejezem ki ezekkel a viccekkel es kepekkel kapcsolatban... Ha nem leteznenek akkor nem szolnek egy szot sem mivel viszont igenis vannak ezert mondom azt hogy szerintem igenis ezek nem viccesek.. hmm megkockaztatom most meg... majd sokkal de sokkal kesobb talan...
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 14
Azért, mert úgy érzed, hogy nincs szükség egy topicra még nem lehet meg nem támodottá tenni az amcsikat. Miként nem lehet meg nem jelentté tenni a viccket, a képeket sem.

Jobb, ha tudomásul vesszük, hogy ezek a dolgok léteznek. Nem eltitkolni kell, hanem beszélni a problémákról, a jelenségről.

identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 13
1-et ertek... mind a kettovel
Előzmény: kokashu (10)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 12
rosszak a peldaid mindenkinek el lehet magyarazni meg a vaknak is a kek szint.. csak megfelelo csatornat kell hozza valasztani.. Ez volt a kotekedes resze ami ha jol lattam nehany altalam reszben nyomonkovetett topikban te vagy a nagyobb mestere...
valoban tul lehet tenni magadat humorral nehany dolgon csak ezt altalaban maga a szenvedo fel teszi fel eppen ezert ez ra igaz... Az egyutterzes szerinted tulliheges? Hmm oke bocs... Latom fenyes vadkapitalista uzletember lehetne beloled hacsak nem vagy maris az...
Nem hinnem hogy azt kene megnezni hogy ok mit tennenek hanem azt hogy te mit erzel hogy koteles vagy megtenni a lelkiismereted miatt. Ehhez nemi erkolcsi erettseg szukseges de elerheto...
Ha az elveid alapjan mukodne a vilag akkor gondolom senki nem torodne senkivel mert nem tartozik kozvetlenul hozza. Valoszinuleg meg mindig szuk kis torzsekben elnenk es legyilkolnank a szomszed torzset csak azert mert veletlenul attevedtek a mi teruletunkre...
Nekem sem votl ott senki ( ha jol tudom) en az embert lattam nem az ameriakit.. mint ahogyan ugyanugy mas esetben is. Gondolj arra hogy az USA bombaz valamit akkor nem egy orszagrol van szo... Valoban egy partot embert tobbsegben megvalaszto emberek tobbsegerol van szo. Viszont szerintem te sem orulnel neki ha osszetevesztenenk egy olyan csoporttal amelyikre te valojaban nem is szavaztal megis az o donteseik alapjan kell elned az orszagban es az o donteseik alapjan iteltetsz meg te is kulfoldon...
A tobbi orszag aldozatat ugyanugy sajnalom. Egyedul azt kerem es kertem mar mas helyeken is hogy adjuk megmindenkinek a tiszteletet es mas karabol ne kovacsoljunk se humort se elonyt.
Kivancsi vagyok azert hogyan nezne szembe azzal az edesapaval aki napok ota a lanyat keresi a WTC kornyeken es adnad neki elo ugyanezeket a gondolatokat amiket itt nev es arc nelkul kozvetitessz napok ota. Nem szeretek elore vetietni de ket esetet tudok elkepzelni vagy kitartassz a gondolataid mellett es a papa foldbedongol hihetetlen nagy duheben vagy pedig csak hebegnel-habognal.
Nickedbol kovetkeztetve javaslom hogy menj vissza a spanyol narancsultetvenyekre gyumolcsot szedni. Az valo neked. Bocs a kopkodesert... NEm tudom mi utott belem hogy ez jott ki belole. Remelm ezt humorral fogod fel hiszen azzal tul lehet tenni magad mindenen meg a duhodon is.... :o)
Előzmény: pancho (9)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 11
nem hinnem hogy a moral es etika egyenlo lenne a prudseggel. Hogy ki mennyire erzekeny persze moralisan az egy masik kerdes. En nem azt mondom hogy a viccek nem szellemesek csak azt velem hogy igazan varhattak volna vele meg egy kicsit.. javitott volna a helyzeten. Vannak persze a Darwin dijasok de gyanitom hogy mindazok akik kozvetlenul az eset utan talalkoztak ezekkel az esetekkel nem humorosnak fogtak fel. Ahogyan regen egy orosz konyvben olvastam valamikor vremeny harosij (?) vracs sajnos a fokozast mar regen elfelejtettem az oroszban..nekem csupan azellen van kifogasom hogy ezen viccek kitalaloi az elsok akartak lenni es nem humorossag vezerelte oket hanem inkabb az hogy ok legyenek ebben az elsok...
A szellemi es fizikai szellemi sokkolas kozott pedig igenis van kapcsolat tetszik nem tetszik.. Ami fizikailag sokkol az szellemileg is fog es forditva...mivel a testunk szoros kapcsolatban van a lelkunkkel vagy vilagiasabban kifejezve az elmenkkel...
a tokonrugas csak annyira vicces ismetelgetni mint egybol humort gyartani masok karabol...
Előzmény: transziloz (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!