Keresés

Részletes keresés

BagolyMondja Creative Commons License 2001.08.25 0 0 13
A Hamlet valóban uncut, de ettől nem lesz több, csak unalmasabb - sajnos. Pedig szünettel láttam, tehát pihenni is lehetett. Láttam én színpadon is vágatlanul, ott nem merült fel, hogy unnám (Athén, Herodes Atticus odeonja, angol társulat...)

Ami a Branagh másképp témát illeti, eszembe jutott egy végtelenül aranyos dolog. Kis hazánkba azt hiszem be se hozták azt a filmet, amiben Al Pacino meg a haverjai azt kutatják félig dokumentumfilmként, mért nem szeretnek az amerikaiak Seggszpírt játszani (és sok beszélgetés meg casting közben összehozzák a III. Richárdot). Na abban brit szakértőként jelenik meg Branagh, pl. Vanessa Redgrave mellett - önmagaként. Aranyos. (A film meg ajánlott.)

Kinga18 Creative Commons License 2001.08.25 0 0 12
Jó,hogy ennyien írtatok és hogy szeretitek Kennethet.Eddig akivel beszélgettem még senki sem ismerte.Nekem legjobban a Sok hűhó semmiértben tetszett , meg a Lóvátett lovagokban.Nem tudom miért tartják sokan unalmasnak ezt a filmet,az tény,hogy a zene sokat dobott az egészen.Egyébként 20.-án az HBO-n ment eredeti nyelven a Repülés elmélete.Szerintem minden filmet eredetiben kéne megnézni,hiszen úgy az igazi.Bár imádom a magyar szinkront,de akkor is!A Hamletet sajna nem láttam,de tényleg érdekes lehet,hogy az teljes szöveget színre vitte.
Így lett 4 órás.Szerintem mint rendező is zseniális,bár itt-ott meglátszik,hogy ő rendezte,mert többet van a képernyőn mint a "főhős"(utalok itt a Lóvátett lovagokra,ahol Navarra hercege kissé háttérbe szorul),bár én csak örülök ennek,csak megjegyeztem.Nem tudja valaki hol lehet letölteni interjúkat vele?Szeretném tudni,milyen amikor nem színészkedik.
Továbbra is imádjuk együtt!!!
BagolyMondja Creative Commons License 2001.08.25 0 0 11
Először is színigaz, a Frankenstein saját csinálmány, de attól még nem lesz jobb. Ez annak a példája, amikor KB (akit, ismétlem, nagyon kedvelek) képeskönyvet csinál.

A Hamlet is képeskönyv. Nagyon képes. Áttarzanozok a Félsingöri vár nagytermén (a csilláron, ha jól emlékszem...), ami a Parlament nagytermének mérete (biztos a legnagyobb stúdió volt az elérhetőek közül), pasztellszínekben úszva suhanok, aztán megetetem Claudiust méreggel, meg leszúrom, meg megfojtom, meg...

Seggszpír mester szövege főleg szép angolsággal annyira gyönyörű, hogy néha a kevesebb több mellé képből. Ezt az V. Henrik jól mutatta, de még a visszafogott Sok hűhó is (a Lóvá tett más tészta, az szinte már adaptáció, és máshol van a hangsúly). Legközelebb mit csinálunk: amikor Hamlet azt mondja, hogy "Hiszen egy kismadár sem eshet ki fészkéből a gondviselés akarata nélkül", akkor mutatunk kismadarat fészekkel (meg gondviseléssel)? Az a Priamoszos duma egy színész készülődése az előadásra. Ezt képre vinni... Amíg Ophélia halálát viszik képre, oké, az a cselekmény része. Priamosz nem az. IMHO.

Bátky Dr Creative Commons License 2001.08.25 0 0 10
Nekem a Dead Again a kedvencem tőle, a műfaj egyik legjobbja szvsz.
Előzmény: bokor (8)
tejbegrrr Creative Commons License 2001.08.25 0 0 9
A mondatot most már értem, csak azt nem, hogy mit akarsz mondani vele, szerinted hogy lett volna jó?
Előzmény: tejbegrrr (7)
bokor Creative Commons License 2001.08.25 0 0 8
Várjatok, várjatok, a Frankenstein, az ha jól tudom, nem másoknál elkövetett színészkedés, azt is ő rendezte, nem?
És a Dead Again? Az is egy jó film volt...
tejbegrrr Creative Commons License 2001.08.25 0 0 7
pl. filmezni a színészek darabját külön (John Gielgud-dal aka Priamosz) nem volt jó ötlet IMHO - ezt nem értem, pedig szeretnék vitatkozni, mert nekem a Hamlet is tetszett... :-))) Amúgy Kenneth tényleg nagyszerű ( színész is, rendező is )!
Előzmény: BagolyMondja (6)
BagolyMondja Creative Commons License 2001.08.24 0 0 6
Branagh jó ember: jó színész, jó rendező - általában. ÁLtalában elfogultan szeretem, de.

Számomra a leginkább meggyőző az V. Henrik volt, amiben olyan erők dolgoztak, hogy csak na. Sajnos már ott érződött egy pillanatra, ami aztán a Sok hűhó-ban is: borzasztóan oda nem illő zenéket bír odamázolni, mittoménmilyen Vangelis-utánérzéseket, mint egy rossz Zeffirelliben, pedig maguk a filmek kilométerekkel jobbak az olasz nyálmesternél. A Shakespeare-vonalból viszont nagyon szerettem a sokak által kritizált Lóvátett-et, ami egy kedves, bátor és szeretnivaló film lett. Felejtsük viszont el a Hamletet egy-két figyelemreméltó motívuma ellenére. Az egy tévedés - pl. filmezni a színészek darabját külön (John Gielgud-dal aka Priamosz) nem volt jó ötlet IMHO. Splash.

Rendezőként nagyon tetszett az In the blake midwinter (nálunk Hamlet vagy amit akartok címmel ment), ami mestermunka. A másoknál elkövetett színészkedései közül a Frankenstein szerintem feledhető (miként az egész képeskönyvnek sikeredett film is), jó, de nem 100%-ig az igazi Altman-tól Sandyman sem (Ha eljő a zsákos ember - Branagh amerikai déli kiejtéssel, hmm), bár azt a filmet túlkritizálták, lévén amit egy Grishamből ki lehet hozni, azt kihozták. Nagyon szerettem viszont Woody Allen alteregójaként a Celebrity-ben, éppolyan balfaszként tud tévelyegni.

ControlDenied Creative Commons License 2001.08.24 0 0 5
Előzmény: ControlDenied (4)
ControlDenied Creative Commons License 2001.08.24 0 0 4
Tényleg tegnap volt? Ha tudom...No mindegy, majd megszerzem valahogy. Jó kis véletlenek vannak.

Apropó, ismertek K.B. homepageket?

Előzmény: derek (3)
ControlDenied Creative Commons License 2001.08.24 0 0 2
YEAH! Nagyon jó színész! Rendezőként csak a Frankeinstein ugrik be Robert de Niro-val, de azt sajnos még nem láttam.
SZ.I. Creative Commons License 2001.08.24 0 0 0
imadjuk egyutt:))))

a sok huho utan a legjobb szamomra nem shakespere-i szerepben volt, hanem a peter's friends ben, imadom a filmet!!! emma is vele jatszik:)

nem lehetne kenneth baragh es emma thompson topic ez?:) E.T. a legjobb szineszno!!!

Előzmény: Kinga18 (-)
Kinga18 Creative Commons License 2001.08.24 0 0 topiknyitó
Imádom a hangját és a játékát.Hogy milyen egy igazi Shakespeare színész?Hát olyan mint Ő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!