A Hamlet valóban uncut, de ettől nem lesz több, csak unalmasabb - sajnos. Pedig szünettel láttam, tehát pihenni is lehetett. Láttam én színpadon is vágatlanul, ott nem merült fel, hogy unnám (Athén, Herodes Atticus odeonja, angol társulat...)
Ami a Branagh másképp témát illeti, eszembe jutott egy végtelenül aranyos dolog. Kis hazánkba azt hiszem be se hozták azt a filmet, amiben Al Pacino meg a haverjai azt kutatják félig dokumentumfilmként, mért nem szeretnek az amerikaiak Seggszpírt játszani (és sok beszélgetés meg casting közben összehozzák a III. Richárdot). Na abban brit szakértőként jelenik meg Branagh, pl. Vanessa Redgrave mellett - önmagaként. Aranyos. (A film meg ajánlott.)
Jó,hogy ennyien írtatok és hogy szeretitek Kennethet.Eddig akivel beszélgettem még senki sem ismerte.Nekem legjobban a Sok hűhó semmiértben tetszett , meg a Lóvátett lovagokban.Nem tudom miért tartják sokan unalmasnak ezt a filmet,az tény,hogy a zene sokat dobott az egészen.Egyébként 20.-án az HBO-n ment eredeti nyelven a Repülés elmélete.Szerintem minden filmet eredetiben kéne megnézni,hiszen úgy az igazi.Bár imádom a magyar szinkront,de akkor is!A Hamletet sajna nem láttam,de tényleg érdekes lehet,hogy az teljes szöveget színre vitte.
Így lett 4 órás.Szerintem mint rendező is zseniális,bár itt-ott meglátszik,hogy ő rendezte,mert többet van a képernyőn mint a "főhős"(utalok itt a Lóvátett lovagokra,ahol Navarra hercege kissé háttérbe szorul),bár én csak örülök ennek,csak megjegyeztem.Nem tudja valaki hol lehet letölteni interjúkat vele?Szeretném tudni,milyen amikor nem színészkedik.
Továbbra is imádjuk együtt!!!
Először is színigaz, a Frankenstein saját csinálmány, de attól még nem lesz jobb. Ez annak a példája, amikor KB (akit, ismétlem, nagyon kedvelek) képeskönyvet csinál.
A Hamlet is képeskönyv. Nagyon képes. Áttarzanozok a Félsingöri vár nagytermén (a csilláron, ha jól emlékszem...), ami a Parlament nagytermének mérete (biztos a legnagyobb stúdió volt az elérhetőek közül), pasztellszínekben úszva suhanok, aztán megetetem Claudiust méreggel, meg leszúrom, meg megfojtom, meg...
Seggszpír mester szövege főleg szép angolsággal annyira gyönyörű, hogy néha a kevesebb több mellé képből. Ezt az V. Henrik jól mutatta, de még a visszafogott Sok hűhó is (a Lóvá tett más tészta, az szinte már adaptáció, és máshol van a hangsúly). Legközelebb mit csinálunk: amikor Hamlet azt mondja, hogy "Hiszen egy kismadár sem eshet ki fészkéből a gondviselés akarata nélkül", akkor mutatunk kismadarat fészekkel (meg gondviseléssel)? Az a Priamoszos duma egy színész készülődése az előadásra. Ezt képre vinni... Amíg Ophélia halálát viszik képre, oké, az a cselekmény része. Priamosz nem az. IMHO.
Várjatok, várjatok, a Frankenstein, az ha jól tudom, nem másoknál elkövetett színészkedés, azt is ő rendezte, nem?
És a Dead Again? Az is egy jó film volt...
pl. filmezni a színészek darabját külön (John Gielgud-dal aka Priamosz) nem volt jó ötlet IMHO - ezt nem értem, pedig szeretnék vitatkozni, mert nekem a Hamlet is tetszett... :-))) Amúgy Kenneth tényleg nagyszerű ( színész is, rendező is )!
Branagh jó ember: jó színész, jó rendező - általában. ÁLtalában elfogultan szeretem, de.
Számomra a leginkább meggyőző az V. Henrik volt, amiben olyan erők dolgoztak, hogy csak na. Sajnos már ott érződött egy pillanatra, ami aztán a Sok hűhó-ban is: borzasztóan oda nem illő zenéket bír odamázolni, mittoménmilyen Vangelis-utánérzéseket, mint egy rossz Zeffirelliben, pedig maguk a filmek kilométerekkel jobbak az olasz nyálmesternél. A Shakespeare-vonalból viszont nagyon szerettem a sokak által kritizált Lóvátett-et, ami egy kedves, bátor és szeretnivaló film lett. Felejtsük viszont el a Hamletet egy-két figyelemreméltó motívuma ellenére. Az egy tévedés - pl. filmezni a színészek darabját külön (John Gielgud-dal aka Priamosz) nem volt jó ötlet IMHO. Splash.
Rendezőként nagyon tetszett az In the blake midwinter (nálunk Hamlet vagy amit akartok címmel ment), ami mestermunka. A másoknál elkövetett színészkedései közül a Frankenstein szerintem feledhető (miként az egész képeskönyvnek sikeredett film is), jó, de nem 100%-ig az igazi Altman-tól Sandyman sem (Ha eljő a zsákos ember - Branagh amerikai déli kiejtéssel, hmm), bár azt a filmet túlkritizálták, lévén amit egy Grishamből ki lehet hozni, azt kihozták. Nagyon szerettem viszont Woody Allen alteregójaként a Celebrity-ben, éppolyan balfaszként tud tévelyegni.