Közben haladgat a Nagy-Magyarország címer projekt is. (Oroszlánfejek, koronák, Horvát-sakktábla, stb. már megvannak.../ az alsó rész sokkal keményebb dió.)
A hármas-halomra pedig lett egy sokkal jobb megoldásom. A gyermekem egyik Lego készletéből vettem az ötletet; amikor megláttam, hogy létezik 1x1-es, felül íves csempe. Nosza, rendeltem zöldben egy párat:
Ilyen volt: ilyen lett: (a fehér csücsök is megmaradt, csak véletlenül hátracsapva maradt a fotón)
Ezen felül még szükség volt 2 ilyen elemre:
, ami szintén meglepően ritka madár. (A felül íves zöld csempék sem gyakoriak.)
Haha, muti! :) Nem, ez nem saját, hanem netes kép. Régi Lego-s képem nekem is van, valami castle set látható rajta. De csak az. :) (A Black Falcon vár)
Kedves Szülők! Tudatos pénzkezelés és nevelés témakörében felmérést végzünk Magyarországon. Célunk, hogy feltárjuk a szülők és gyerekeik - akik 10-18 év közöttiek - hogyan viszonyulnak a témához.
Kérjük, amennyiben úgy érzi, hogy az Ön családjában fontos a pénztudatos nevelés, válaszaival segítse munkánkat.
oda simán beférne. Elég alap kockákból áll, ezt az ablakot 1965-2003 (BL adat) között használták, a többi elem még általánosabb - szóval bármi lehet a kora.. :)
Sokkal előrébb nem lettünk. :) Izgi ez a nyomozás! :)
Én is laktam ilyenben, csak kicsit nagyobb és tágasabb volt :D
Namármost. Köszömöm a profi kutatást. Tényleg.
Angliában egy bolhapiacon leltem rá erre a háztömbre. Ez egy egységesen válogatott darabokból, szimmetrikusan összerakott épület. És a kockák alapján legalább '80-as évek. Elsőre is sejtettem, hogy nem szett. Valószínűsitem, hogy valamilyen kiállításra vagy promócióra készült (pl. épitészeti vásár). Ezt szeretném kideríteni. Láttam már egyedi kiállitási darabokat (pl. Jamses Bond pisztoly). Ugyanis abban az időben nem volt még annyi lehetőség összevásárolni ennyi fehér ablakot (a másik oldala is ablakos, teljesen zárt) és önállóan építeni csak úgy egy panelt, mert abban laktunk és azt szeretjük :)
Szóval kutatok én is tovább, szeretem a rejtélyeket :)
Ok, értem! Akkor viszont lehet rajta kicsit turbózni. Egy virtuális dilemmám (mivel még nincs kópia szettem) nekem is, hogy keverjem-e a dolgokat. Nyilván a nagy Lego bödönbe nem dobálnék másolat darabkákat. De használnék-e el a Lego darabokból, a másolat szett "felturbózásához"? Még nem döntöttem el, de van időm gondolkozni, haha.. :)
Talán nem jól fogalmaztam a széteséssel kapcsolatban. Nem "bütyök kötések" gyengék, sőt..., hanem magában a modell (inkább makett) tervében vannak kompromisszumok. Azaz, ha Legóból lenne ez a modell, akkor ugyanott, ugyanúgy szétesne. Van lehetőségem egy igazi makettel összehasonlítani: szuper élethű (minden periszkóp, rakasz, ködvető, stb. a helyén van), de nem törekedtek arra a tervezésnél, hogy pl. kézben , mindenhol eléggé erős is legyen. Úgy látszik ez nem volt szempont.
Próbáltam (sikeresen) a maradék elemekkel megerősítgetni, de mivel nem akarok hozzá-keverni eredeti Lego elemeket, így például a torony hátsó részéhez jobb nem piszkálni. Egyszerűen kevés bütyök tartja.
Tehát nem annyira minőségi a probléma, mint inkább "építési", koncepció-beli.
Ez nem elsősorban, hogy a bütykök számlájára írható, inkább a modellel kapcsolatban vannak "tervezési hiányosságok". Mivel nem keverem az igazi Lego-val, így csak egyetlen helyen alkalmaztam módosítást/ megerősítést.
pl. A motortér nemcsak hátulról nyitható, hanem felülről is az lenne, ha maga a torony nem akadályozná meg a nyitást. A torony eltávolítása után felnyitható, de akkor egy kb. 8 cm-es lap mozgatása és rögzítése múlik mindössze 4 bütykön. Az erőkar miatt (és mivel a zsanér kissé szorosabb az igaziénál), persze, hogy nyitás/csukás helyett lejön az egész a helyéről. Ez sima fizika... Viszont mivel ezen nem múlik semmi, így látványilag tökéletes.
Vagy:
A saját tankomat simán felemelem a toronynál fogva; Na ezt itt nem javasolnám.
A (duplán) ferde homlok-páncélzat megoldása viszont ügyes. Az nálam könnyen leesik. A kici-óccó-kínaiak viszont egészen jól megoldották.
Összességében egy nagyon klassz, bőven vállalható, szép modell. Lego-hoz képest 90-95%-os anyagminőségben, ... és mivel a Lego nem gyárt katonai/harcászati témákat, így nem is érzem igazi "hűtlenkedésnek". A képeken látható sivatagi homok (light tan) színben pedig még jobban el lennék alélva tőle.
Ja és még valami: a külön öntőcsapon hozzá adott fegyverek nagyon szuperek. Illetve tartozik a modellhez egy megépíthető (sarok-)ház rom/ fedezék részlet, "homokzsákokkal"! Ezt teljes egészében elzabrálta a kisfiam és katonásdit játszik vele, ezért nem fényképeztem még le :-)
Úgy látom, nagyon törekedtek az élethűségre. Így kapunk egy 1:28 arányú makettet. Viszont a "masszív"-sággal vannak gondok. A gyerekem kitépte a kezemből és játszik vele... de nem igazán erre való; Néha itt-ott "pereg"/ szétesik. Egyáltalán nem masszív, inkább vitrin-darab.
Sajnos most látom, hogy (főleg arányait tekintve) milyen "Hycomat", a korábban űber-királynak gondolt tankocskám... :-P
Wow!! Várjuk a képeket! :) A bemutató alapján elég masszív a gép.
Én egyelőre tartom magamat a márkához, de egyre gyakoribb a kísértés. Mostanában több fórumon is elindultak a találgatások, hogy a Lego cég vajon kénytelen-e újabb mélyponttal szembe nézni? Ha igen, van-e ehhez köze az egyre jobb és olcsó másolatoknak?
Egyedül a színe "érdekes"; inkább a video-belihez hasonlít. Nem "tan", hanem kicsit füstösebb khaki. (Amúgy a Lego-nak is van hasonló színe, csak nálam azok ritka elemek.)
Nem rossz egyébként, csak így nehezebb lesz "hibrid" tankot építenem. Van benne néhány, Lego-ban nem létező elem. Nem rosszak.