Keresés

Részletes keresés

Okospapa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1381

Amit a gumis topicban árulsz? :-)

Előzmény: Kazinc Barcika (1379)
dészáz Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1380

engedélyköteles! asszem 2004 óta. oszt gyenguszabb a légpukknál is.

Előzmény: Kazinc Barcika (1379)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2015.02.16 0 0 1379

Üdv . Érdeklődök Keserű  flóbertekkel érdemes foglalkozni ? Milyen törvény vonatkozik rájuk ? Köszönöm a segítő válaszokat .

zsoltialeveli Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1378

Értem,és kösz a választ!

További sikeres bütykölést,tökéletesítést illetve befejezést kívánok :)
üdv!
Előzmény: Tell wilmos 1456 (1377)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1377

Hi,zsolti

Amint látható ez csak egy kísérlet több hiányossággal.

Még nincs méretezve a vessző sem,célzó sincs és a tusa sincs méretezve,stb.

Igen nehéz szerezni anyagot az acélkarhoz.Autó laprugó.

Áprilistól a kerti feladatok mellett újból kezdem az építést./folytatom/

Persze lőttem vele csak szabad célzással.

Karóra kitűztem műanyag palackot,és kb.15 m-ről tízből 8-szor találtam.

Summa-summárum ,még sokat kell változtatni dolgokon.Időm van mint a pelyva és a nyugdíj ketyeg

/  Soha ne add fel a csüggedést /

zsoltialeveli Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1376
Így már megvan.Köszi!

Mennyire tudsz amúgy pontosan lőni vele?Arra gondolok például,hogy egy tenyérnyi szórásképet hány méteren belül tudsz vele produkálni?
Előzmény: Tell wilmos 1456 (1375)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1375

zsoltialeveli Creative Commons License 2015.01.31 0 0 1374
Nm.
Viszont ezt a Foto Haber malőrt nem sikerült megnéznem az indafotón.Pedíg kiváncsi lettem volna rá én is..
Előzmény: Tell wilmos 1456 (1373)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2015.01.31 0 0 1373

zsoltialeveli,

Köszönöm az infot

zsoltialeveli Creative Commons License 2015.01.31 0 0 1372
Szia!

Íjászaprón szoktak lenni bontott cuccok,múltkor volt fent csiga is.Nézz körül ott,hátha..
Előzmény: Tell wilmos 1456 (1370)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 1371

Hi,Hedke

Ide nem tudtam az engedélyezett méret miatt feltölteni a képeket,csak az Indafotóra /Fotó Haber/

Tavasztól itt lesz a többi kép is.

Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 1370

Hi,Hedke

Sajnos nem tudom a kérésedet teljesíteni, jelenleg áprilisig külföldön vagyok.

Az említett fotók az otthoni merevlemezen vannak.

Otthonról fogom elküldeni.

Kérésem lenne mindenkihez,hol tudnék kb.8-10 cm átmérőjű csigát szerezni?

Camo_BDU Creative Commons License 2014.12.23 0 0 1369

"vagy világhír lesz az a barom, aki tv-t rendelt és vélhetőleg egy airsoft karabélyt kapott az amazontól."

Kétlem hogy Amazontól kapta volna, mert az Amazon nem árul lőfegyvereket. Valószínűleg inkább a Wal-Mart lehetett a ludas. Nem airsoftot kapott. Úgy tudom hogy New York-i lakos volt a tévévásárló, és azért lett visszhangja a dolognak, mert ott az Assault Weapon Ban még érvényben van. És azért, mert ugyan máshol se lehet csak úgy valaki lakáscímére küldeni, FFL átvevőhöz kell, vagy olyan üzletbe vagy céghez, ahol FFL engedéllyel rendelkeznek. A lényeg hogy a média és a sajtó felfújta a dolgot, mert a lakos szépen leadta a fegyvert a rendőrségnek és azzal el volt intézve a dolog. 

Előzmény: egyfotografus (1368)
egyfotografus Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1368

Na, ja. De még a kaliber is álmélkodik, hogy egy 1000 %-os jogos védelmi helyzetben nem maszatolnak a híradásnál és vélhetőleg a nyomozásnál sem.

Nálunk kicsit, sőt nem is kicsit ostobán állnak a civileknél hagyható fegyverekre.

A sajátos fegyvertörvényeink részben úgy alakulnak ki, hogy a minisztériumokban abszolűt laikusok ollózgatják össze a jogszabályokat. Zömmel olyanok végzik ezt a munkát (pár éve, vagy éppen frissen végzett jogászlánykák), akiknek a 7,62 és a 76,2 nem jelent gondot.

Ehhez jönnek még a "szakértők", akik szerint egy indokolatlanul durván szétbarmolt "hatástalanított" fegyver visszaalakítható.

Én még azt tanultam, hogy a fegyver lényege a cső. Ha van fegyvercsöved, akkor ahhoz bármilyen szerkezeteket gányolhatsz. Ha a csövet tervezed gányolással helyettesíteni, akkor meglepetés érhet. Van ebben is kivétel, egy sörétes cső kiváltható, de egy kis energiájú, alkalmazkodó magú töltény is kilőhető sima furaton át, rövid távra.  

Pl. az RKSZ-nél volt olyan házibarkács tőr, amelynek a markolatából két kispuskalőszer nyomatékosította a szándékot.

Szóval a "fegyver" valamiért  páni félelmet vált ki a hatóságokból, akik képesek 10 éves kisfiút lerohanni a facebook fotóján háttérben áldogáló 10 cm-es "aknavetőért", vagy világhír lesz az a barom, aki tv-t rendelt és vélhetőleg egy airsoft karabélyt kapott az amazontól.

Nem is szólva a mi legendás akciónkról, amikor a történelmi filmhez ideszállított, itt a kezelő kft-nek átadott, majd leraktározott szinházi fegyverekre éjjel, állítólagos titkos adatgyűjtés után lecsaptak a "terrorelhárítók".

Lehet, hogy nem teljesen egyezett a két ország előírása az ilyen fegyverekre, de ezt normális országban egy lüszter könyökvédős bürokrata szokta egyeztetni.

Azt mindenesetre furcsának találnám, ha egy friss vadászvizsgás távcsöves dragunov beszerzéséhez éppen annyit kellene vizsgálódnia a hatóságnak, mint egy flőbertre átalakított kispuska esetében. 

Írtam is ez ügyben egy levelet a kapitányságra és remélem gyorsan válaszolnak. Bár kétlem, hogy egy kisváros rendőrsége flóbert beszerzés ügyében túl sok tapasztalattal bírna.

Előzmény: STANKLEY (1367)
STANKLEY Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1367

Nagyon sok olyan esemény van, még a magyar fegyverellenes sajtóban is, mely során eredményesen használtak gáz- és riasztófegyvert, vagy gázszprét önvédelemre, és mégsem a jogos önvédelmet gyakorlót büntették meg.

Gugli hamar kidob ilyeneket.

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CFsQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.kaliberinfo.hu%2Fhirek%2Fsikeres-gazpisztolyos-onvedelem-magyarorszagon&ei=sumPVLu-IsiyUeOigrAK&usg=AFQjCNHdK0cTW2yt3wq8ptIkE4FOU1A4ng&sig2=y_FYI6rLaJWQdTeVQnYTlg&bvm=bv.81828268,bs.1,d.bGQ

http://www.ma.hu/kekhirek/183120/Gazsprayvel_vedte_magat__kasza_balta_es_fejsze_elleneben

Előzmény: egyfotografus (1365)
egyfotografus Creative Commons License 2014.12.13 0 0 1366

Visszanéztem a topicot és 2013 nyarán még ragaszkodtam az előzetes engedéllyel rendelkező leendő vevőhöz, majd 2014 nyarán, miután megkérdeztem az illetékes előadót és az volt kedves ezt az adásvételi, majd 8 nap alatt legalizálás infót adni, tértem át erre a hibás változatra. 

Szerencsére még nem jött így létre adásvétel.

Viszont a bekerített magánterületre vonatkozó szabályok érdekelnének. Vagyis, mi minősül céllövészetnek?

Milyen szabályok vonatkoznak a flóbert kezelésére?

A kertet nyilván nem lőhetem át, a céltábla nem lehet a szomszéd kerítésén stb.

egyfotografus Creative Commons License 2014.12.13 0 0 1365

Nos, úgy látszik igen.

Mentségemre szolgáljon, hogy a neten a hatályos jogszabályokban nem is jut el a 39. paragrafusig.

Mint említettem közel negyven éve kerültem kapcsolatba fegyverekkel, mint hivatásos katona, majd rendőr.

Az évtizedek alatt önvédelmi, szolgálati, sport és vadászfegyvereket kezeltem, melyekre szigorú előírások vannak.

Azokat be is tartottam mindig.

2004-ben hirtelen engedélyhez kötötték az addig szabadon beszerezhető flóbertet, és szabadon vásárolhatóvá valamint engedéllyel viselhetővé tették a gáz-riasztót.

Ekkor e két kategóriában is beszereztem a flóbert tartásit és a gázriasztó viselésit.

Mindezt úgy, hogy se nem céllövöldöztem flóberttel, se nem viseltem a gázriasztót. Mindegyik bekerült egy kazettába és ma is ott lapulnak.

Amikor a flóberttel bementem, akkor kiadták az engedélyt és elmondták, hogy tárolása, mint a többi éles fegyveré, szállítása hasonló és lőni lőtéren.

Mélyebben ezek nem is érdekeltek, nem olvastam el az ezekre vonatkozó szabályokat.

A 2012-es változásból is csak azok érdekeltek, amik vadászberkekben kerültek közkincsé, beszerzés, tárolás, szállítás könnyítése. Ezeket sok helyen megírták, elfogadtam, megjegyeztem.

Nem olvastam el a jogszabályt, megtették ezt mások.

De belátom, hogy igazad van, megengedi a zárt magánterületen a flóbert használatát.

De... Nagyon kiváncsi vagyok ennek a gyakorlati oldalára.

AZ említett privatizált panzió, magánterület, rajta kialakított lőtér és hetente többször is hallható a lövöldözés, az emberek megszokják.

AZonban a panzió közelében lévő kertes ház kertjében durrogtató flóbertes már nem biztos, hogy bírja a szomszédok rokonszenvét.

Azt meg nem is kell ecsetelni, hogy a bejelentésre kivonuló járőr elfogadja e szabályos céllövészetnek a tényállást, vagy előállítással tisztázzák a helyzetet és akár fegyverszakértőt is kérnek a flóbert bevizsgálására.

Szóval ez olyan, mint a viselési engedély birtokában felszerszámozott gázpisztolyos állampolgár.

Még egyetlen esetet sem hallottam, hogy valaki közterületen jogos védelmi helyzetben használta a gáz-riasztó fegyverét.

Még minden eset "lövöldözött az utcán" "fegyverrel fenyegetőzött" szalagcímekkel került tálalásra és előállítás lett a vége. 

Szóval a fegyverekkel kapcsolatban elég merev a hatóság.  Még a sokkal szabadabb fegyvertartó országokban is lepuffantják a lurkót egy műanyag sz@rral a kezében.

Ui. például ebben a topicban is olvasható, hogy az otthoni flóbertlövészetnek hatósági eljárás lett a vége.

Más topicban meg azon keseregnek, hogy egy gázriasztó 3-500 lövésnél szétesik. Ki durrogtat el ennyit? És egyáltalán hol?  Itt vidéken egy határból hallható lövésre sok illetékes felkapja a fejét és igyekeznek tisztázni, hogy ki van éppen a vadászterületen. 

A faluban meg elképzelhetetlen lenne, hogy riasztóval vagy éppen flóberttel durrogtassanak. Valaki biztosan hívná a 112-őt. 

Előzmény: STANKLEY (1364)
STANKLEY Creative Commons License 2014.12.12 0 0 1364

Sajnos ismételten félrevezeted az olvasókat.

253./2004. kormányrendelet alapján

39. § (4) A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.

Előzmény: egyfotografus (1363)
egyfotografus Creative Commons License 2014.12.12 0 0 1363

Közösen válaszolok.

Flóbert eladás-vétel.

A 2012-es módosítás jelentősen megváltoztatta a procedúrát, ha nekem van vadászfegyverem, sportcélú lőfegyverem vagy éppen engedélyezett flóbertem, akkor az engedéllyel vehetek boltból, magánszemélytől, majd regisztráltatom.

Lassan 40 éve vagyok ügyfél a rendőrségen fegyverügyben, ez alatt önvédelmit, önvédelmi cserét, vadászfegyvereket, majd bezúzás helyett flóberteket engedélyeztettem. De még a legális gáz-riasztóra is kiváltottam viselésit.

De soha nem hordtam magammal sem önvédelmit, sem a gázriasztót.

Aki verekedni akar, könnyen talál botot, jelszó alapján, de ez itt mindegy.

Most, hogy eü állapotom targédiát is okozhat, nem szerettem volna a szomszédságra hagyni ilyen ügyeim intézését.

A vadászfegyverek eladása az új szabály szerint vadásztársaknak nem probléma.

Maradt a nevemre írt gáz.riasztó és a flóbertek.

Bementem a kapitányságra más fegyverek ügyében és rákérdeztem a régi ismerős mandarinra, hogy velük mit tehetek.

Szerinte egyszerű adás-vételi és utólagos bejelentés.

Nincs kizárva, hogy ő sem gondolt egy flóbert első engedélyesre, mert átnézve a törvényt ezt tényleg nem törölte flóbert esetében sem.

De lehet belső szabályozás, hiszen annak idején nekem sem kellett "vért adni", hogy rámírják őket.

Ennek utánna nézek. Köszönöm, hogy figyelmeztettél rá.

Flóbert, tűzfegyver, így lőfegyver, kertben nem lehet vele lövöldözni.

Lőterek, kis hevesi faluban élek, szomszéd faluban tiszti lakötelep, leszerelt laktanya, korábbi mhsz lőtér, melyet egy volt hivatásos megszerzett, működtet,  távolság 2 km.

Másik irányban valami volt ifjúsági üdülő, mhsz lőtérrel, privatizálták, ma panzió és már koronglövészetre is felszerelt lőtér.  Távolság 9 km.

Harmadik irányban kisváros határában volt "nagylőtér", privatizálva, új épület, még versenyeket is rendeznek. Távolság 12 km.

Erről a lőtérről látszik a városi lőtér tornya, melyet klub működtet, versenyeket is rendeznek. távolság 13-14 km.

A többi irányban nem is érdeklődtem, de arra is akadna.  

Ezeket ma zömében a vadászok és versenyzők használják, vagy éppen a vendégek szórakozhatnak.

Ez nem Budapest, ahol egy lőteret naponta feljelentenek a durrogtatás miatt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.10 0 0 1362

"...Már csináltam egy hagyományos felépítésűt,kb.50 fontos acélkarral...."

Naaa, arról tegyél fel képeket, érdekelne...

Előzmény: Tell wilmos 1456 (1358)
STANKLEY Creative Commons License 2014.12.10 0 0 1361

Azt is hibásan írta a fórumtárs, hogy * Céllövészetre csak lőtéren van lehetőség *, holott a flóbert fegyvereket kifejezetten a 7,5 joule alatti légfegyverekkel azonos feltételek mellett, tehát akár zárt magánterületen is lehet használni.

Előzmény: roland7 (1359)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 1360
roland7 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 1359

"Ma már van annyi lőtér mint a fene."

Ugyan hol?? Ami még van, azokat is zárják, záratják be.

"Minden kis faluban megmaradt a volt mhsz lőtér, igazán nem nagy dolog berendezni egy kis szituációs részt..."

Lassan 2015-öt írunk. Hol vannak már az MHSZ lőterek? Ahol véletlenül megvannak még a lőtér földfalai, oda sem rendezhetsz be semmit, pláne nem mehetsz oda lövöldözni semmivel.

"Szerencsére nem bonyolult a flóbert kérdés. Beviszed a rendőrségre és kiállítják 2000 Ft-ért a tartási engedélyt céllövészetre."

Ez sem így működik, de ezt már megválaszolta más.

Előzmény: egyfotografus (1356)
Tell wilmos 1456 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 1358

NYÍLPUSKA TÉMA

Érdeklődve olvastam a különböző márkák dicséretéről v.hibáiról szóló írásokat.

Én szeretem elkészíteni ezeket,mert örömet szerez az alkotó tevékenység.

Most akarok egy un.fordított karos elrendezésű számszeríjat készíteni.

Erről szívesen beszélgetnék,feltéve ha valaki foglalkozott már ezzel.

Már csináltam egy hagyományos felépítésűt,kb.50 fontos acélkarral.

Majd teszek fel képet is.

STANKLEY Creative Commons License 2014.12.08 0 0 1357

Kedves egyfotográfus! Ha beviszel egy flóbertet a rendőrségre, amire nincs engedélyed, akkor téged ott helyben rabosítanak, esetleg őrizetbe vesznek. Az eljárás ugyanis nem ez, hanem megszerzésére jogosító határozatot kell kérelmezni normál hatósági eljárás, előéletvizsgálat és a többi keretében, ez mintegy 1-2 hónapos eljárás. Majd azzal a határozattal leszel jogosult engedéllyel rendelkező személytől vagy lőfegyverkereskedőtől ilyen játékszert vásárolni.

Mellesleg az Alfa 661 estében a tok spiáter.

Előzmény: egyfotografus (1356)
egyfotografus Creative Commons License 2014.12.06 0 0 1356

Nekem van egy cseh Alfa 6mm-es 661-es model, amely szépen kidolgozott, acél.

Van egy német ME 38 pocket 4mm-es szintén szép kis revolver, zömében acél.

A különbség például, hogy a hüvelykivető a ME 38-on spiáter, ezért pontatlan és így az 5 helyből csak kettőbe megy be a töltény. 

Lehetne rajta egy kicsit reszelni és akkor megszünne ez a gond, de nem azért vettem anno, hogy lövöldözzek vele. 

AZt a kettőt egyszer kilőttem és nyugdíjb vonult.

Valójában a legszebb és legkompaktabb, kézreállóbb kis detektív revolver, amit eddig láttam. A Coltnak is van hasonló, de egy kicsit hosszabb a cső, egy kicsit nyúlánkabb a fegyvertok és már más is az érzés:))

Sokszor csodálkozom, hogy  flóbert ennyire háttérbe szorult. Régen a vadász gyerekének első puskája flóbert volt, azzal gyakorolt. Ma már van annyi lőtér mint a fene. Minden kis faluban megmaradt a volt mhsz lőtér, igazán nem nagy dolog berendezni egy kis szituációs részt és ezek a pisztolyok tökéletes illuziót keltenek.

Ha már ilyen szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy valami idióta a flóbertet tűzfegyvernek, így lőfegyvernek minősítette, persze bölcsen az után, hogy szabadon bevásároltak több tízezer darabot az emberek.

Még a szlovákok is vehetnek feketelőport, csappantyút szabadon az előltöltősökre.

Szerencsére nem bonyolult a flóbert kérdés. Beviszed a rendőrségre és kiállítják 2000 Ft-ért a tartási engedélyt céllövészetre.

Céllövészetre csak lőtéren van lehetőség, de az meg bőven akad.  

Én sem szeretném, ha a szomszédomban valami elmebeteg, bukfencből felmentett kertirambó lövöldözgetne.  Még akkor sem, ha egy flóbert legfeljebb a szemre veszélyes. 

Tárolása kazettában, külön elzárva a töltény, oszt jónapot.

Beszerzéséhez nem kell előzetes engedély, megveszed boltban, vagy magánszemélytől

és 8 napon belül legalizálod számlával, vagy az adásvételivel.

Róbert Fehér Creative Commons License 2014.12.01 0 0 1355

Sziasztok! Van egy flóbert ME38 Magnum német  6mm forgótáras pisztolyom Ha valakit érdekel:predator0925@gmail.com sziasztok.

GrónásLászló Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1354

Itt a kép, az ára 46000 Ft.

Előzmény: GrónásLászló (1353)
GrónásLászló Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1353

Megkímélt állapotban lévő 50 fontos laminált íj 3 db vesszővel és új ideggel eladó anyagi okok miatt. Az íj hossza 145 cm, felaljazva 135 cm.  Az íj készítője Grózer Csaba.  Ára 46000 Ft. Kicsit alkuképes.

egyfotografus Creative Commons License 2014.11.27 0 0 1352

Egy dobozzal vettem hozzá 6-os flóbertet, talán egy tárnyit lőttel el új korában.

Előzmény: egyfotografus (1351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!