Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zogobacsi Creative Commons License 2015.04.05 0 0 10201

Kicsit fogalomzavarral küzdök. Az előtöltést úgy állítottam be, hogy -26 foknál kezd tölteni! Vagyis amikor lassan tekerve a főtengely végén a jel mínusz 26 fokot mutat, abban a pillanatban megjelenik az adagolóelem tetején a gázolaj. (tehát ez a töltés kezdete) Lehet hogy nem jól állítottam az egészet? Mit jelent a töltés kezdet és az előtöltési idő? Mi a különbség? Kérlek benneteket, részletesen írjátok már le, hogy tudom házilag pontosan belőni az előtöltési időt?  A lánc tökéletes, nincs nyúlva szinte semmit.

Előzmény: szabi0905 (10200)
szabi0905 Creative Commons License 2015.04.04 0 0 10200

Szállítás kezdetet is beállította? mert ha előtöltés, szállításkezdet jó akkor, lánc új vagy régi? ha ez mind jó akkor adagolóra vagy a henger kompressziójára tudok gondolni.

Előzmény: zogobacsi (10198)
Ádi F. Creative Commons License 2015.04.03 0 0 10199

Nem ismersz a környékeden olyas valakit, aki erre specializálódott és nem a tiéd lesz az első mercedes az életében? Egy ilyen manusnak nem okozna nagy gondot beállítani az előtöltésed és átnézni a többi dolgot, ahol veszteség keletkezhet.

Előzmény: zogobacsi (10198)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.03 0 0 10198

Már nem emlékszem milyen csúcsok vannak benne, de a helyi bosch szervízben rakták bele. Egy kolléganőm férje ott dolgozik, mondtam neki, hogy ár-érték arányos csúcsokat rakjon bele. Akkor én csak a porlasztókat vittem el neki, a teljes motort nem látta. Most biztosan kérdezed, hogy miért nem vittem oda beállíttatni a motort!   Nos, mert eszembe sem jutott, mivel ott csupa új, méregdrága kocsit javítottak, a legmodernebb injektorokkal. Szóval nem is gondoltam arra, hogy "MTZ"-vel is szóba állnának. Van egy dízelgarázs nevű cég is nálunk, őket egyszer felkerestem, hogy be kéne állítani stroboszkóppal, de érezhetően nem akartak vele foglalkozni. Mit javasoltok? Vigyem a Bosch-hoz, vagy a markolókat javító maszekhoz (dízelgarázs)  ?

Előzmény: Ádi F. (10196)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.03 0 0 10197

A -26 fokot a főtengelyen lévő jelek alapján állítottam be. Várom az öteletelést alapjárat ügyben én is.

Előzmény: IZI_W115 (10195)
Ádi F. Creative Commons License 2015.04.02 0 0 10196

Milyen csúcsok vannak benne, bosch? egy adagolót azért csak képesek beállítani kishazánkban, ha mást nem találsz, elviszed egy boschszervízbe, de azért akad egy pár ezzel foglalkozó szaki, esetleg nézz körül a helyi volánnál, nekem 6pénzért állították be és érezhetően jobb lett.

Előzmény: zogobacsi (10194)
IZI_W115 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 10195

Lehet hogy csak rosszul értelmezem, de a 26°-ot gondolom akkor állítottad mikor az 1. hengeren a vezérlésnél mindkét bütyök "fent volt". Elég ha leveszed az olajbeöntő sapkát és látod. A 200D-nek 26° a gyári beállítás, a 240D-nek meg 24°. Ha nagyon lágy a hangja za sem jó, akkor sincs kraft, de viszont  ha olyan mintha kalapáccsal vernék az sem, a kettő közé kéne valahogy belőni :)

Az alapjáratom javítására még van egy ötletem, amit lehet holnap ki is próbálok, ha az lesz a gond amit gyanítok és működni is fog mint kéne neki megírom :)

P.S. tankban a szűrőd nincs véletlenül elrakodva?

Előzmény: zogobacsi (10194)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.02 0 0 10194

Hát az enyémnek 100 a vége, ha elég sokáig nyomom neki. Csúcsok újak vannak benne, de az adagoló beállítás már komoly szakmunka. Nem tudom, kire bízhatnám itt felén. 

Előzmény: Ádi F. (10193)
Ádi F. Creative Commons License 2015.04.02 0 0 10193

Sajnos ehhez a részéhez annyira nem értek, szerintem, ha a vezérlést raktad volna el, akkor nagyon nem menne. Az enyém akkor gyengélkedett, amikor egy elírás miatt nem belevaló csúcsok voltak benne és nem tudtam padlógázt nyomni a szőnyeg miatt, ha jól emlékszem olyan 120 körül volt a vége, most 120-ról simán lehet vele előzni, szóval a differencia elég nagy. Ja és az adagoló beállítás is segített a dolgon.

Előzmény: zogobacsi (10192)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.02 0 0 10192

Nagyjából erre gondolok, igen. De nem úgy, hogy a vezérlés magától elmászott, hanem úgy, hogy eleve valamit nem jól állítottam. Ezt az autót szó szerint kosárban vettem, már ami a motorját illeti. gyakorlatilag könyvből raktam össze a motort. De az összerakás során megkérdeztem több hozzáértőt, volt aki le is ellenőrizte az előtöltést, és mindent rendben talált. A kopogós hangot azért írtam, mert egyrészt tapasztalatból, másrészt könyvekből is az jött át, hogy nagyobb előtöltésnél kopogósabb, kicsi előtöltésnél lágyabb a hangja. (ez utóbbit tapasztaltam is, amikor először véletlenül -10 fok kürülire raktam az adagolót. )

Előzmény: Ádi F. (10191)
Ádi F. Creative Commons License 2015.04.01 0 0 10191

Ha jól értem arra gyanakszol, hogy a vezérlésed ment és ezért nem tud megfelelő teljesítményt leadni? Ebben az esetben nem volna nagyon kemény/lágy a motor  járása? a többi dolog rendben van, üzemagyag rendszer, légszűrő, csúcsok?

Előzmény: zogobacsi (10190)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 10190

Ááááá dehogy! Most épp dificsere project van, talán az majd segít rajta valamit. Én még mindig inkább előtöltés problémára gyanakszom, de ellentmondásos az, hogy hidegen kicsit fehéres a füst, viszont a motor szerintem kicsit kopogósabban jár, mint kellene.   Ezért kellene egy stroboszkópos mérés. Bár félek, hogy azzal becsapom magam. Mivel hogy a beállítást úgy végeztem, hogy - 26 foknál éppen megjelent az adagolóelemnél az üzemanyag. De ha belegondolok, a stroboszkóp már azt az állapotot méri, amikor a nyomócső kicsit megduzzad a nyomástól, márpedig akkor már bővel az adagolás derekánál járunk, ami ugye biztos hogy kevesebb, mint -26 foknál lesz. Vagy esetleg a stoboszkópok ezt a késedelmet kiküszöbölik? Nem tudom, nem értek a dízel strobikhoz. ???

Előzmény: Ádi F. (10189)
Ádi F. Creative Commons License 2015.04.01 0 0 10189

Sikerült előhúzni belőle a lovakat?

Előzmény: zogobacsi (10188)
zogobacsi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 10188

Nekem ugyanez a bajom a 200d-vel. Arra is gondoltam, hogy kicsit lóg a pillangószelep tengelye. Kínomban már a rudazaon állítottam úgy, hogy az adagolóra adtam több kaját. Így viszont nagyon sokat eszik, de legalább nem pörög alapjáraton. Az előtöltést precízen -26 fokra állítottam, de hidegen kicsit fehéres a füst, szóval valamelyik nap elmegyek egy szervízbe és stroboszkóppal is megméretem. Kíváncsi vagyok, mit mutat majd. Azon viszont csodálkozom, hogy annyi "nagynevű" topiklakó van itt a fórumon, és egy kivétellel senki sem tud, (vagy akar) épkézláb ötletet adni. Szóval kicsit szomorú vagyok. ..és nem az alapjárat miatt. :-(

Előzmény: IZI_W115 (10187)
IZI_W115 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 10187

Szia,

köszönöm  a válaszod, ebben is lehet valami, de inkább arra gondoltam, hogy az adagoló hátulján lévő karnál nem-e szívhat falsot. Mert nem olyan biztos, hogy ott is ki lett cserélve minden. Illetve még megpróbálom azt, hogy a visszamenő ág az üzemanyagrendszernél nincs-e esetleg eldugulva, mert megjelent egy kis gázolaj a porlasztóházakon is, pedig zsír új csövecskék vannak rajtuk. Na mindegy a héten gyűjtöm az ötleteket a hétvégén meg majd experimentálok :)

Előzmény: t.zsolti (10186)
t.zsolti Creative Commons License 2015.03.24 0 0 10186

amire gondolnek .

az elnyult lanchoz volt az alapjatat beallitva , a masik    az adagolo szivattyuelemeinek kisebb a resvesztesege ,tobb jut a motorba .

de csak jonnek hozzaertobbek , mert en csak feltetelezem,

Előzmény: Izi_25 (10185)
Izi_25 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 10185

Helló,

egy kérdéssel/kéréssel fordulnék hozzátok. A következő kellemetlen dolgokat csinálja a 240D állólámpás motorom. Leírok mindent, hogy tiszta legyen a sor, aztán majd a végén jön a kérdés
A motorban ki lett cserélve a vezérlánc mert már 9° volt benne, most csodálatos minden jelen van, kapott 4 beállított Bosch porlasztót, ill. egy telejesen felujított padon beállított adagolót (a kecskebőr is új van benne). Adagolót gyári értékre 24°-ra fel is tettem, a motor el is indult, szépen is jár és még az erő is visszatért bele, jaj és akik tudják még tavalyról az állandó fekete füst is tán mintha eltűnt volna, persze van ha az ember odalép neki, de az OK. Na de ami bosszant, és nem bírok rájönni, az az, hogy ahogyan bemelegszik a motor, egyszerűen felmegy az alapjárat, megáll egy értéken (mintha rá lenne tekerve a kézigáz)és nem tudom levenni. Rudazat, minden már laza a pillangószelepet meg már nem lehet jobban becsukni. Mi a búbánat okozhatja ezt? Valahol falsot szívhat az adagoló? Ha valaki már találkozott ezzel, vagy van valami ötlete nagyon megköszönném
Üdv, Izi

narkisszosz Creative Commons License 2015.03.20 0 0 10184

Sziasztok!

'71-es első szériás autóhoz kérnék tanácsot, segítséget. Kormányváltó... váltórudak összeakadnak váltás közben, most már elég gyakran... ráadásul az egyik már bele is ül/üt a motorba, azon csúszkál... cserélnem kellene az egész mechanizmust, vagy csak a gömbcsatlakozókat, amik eléggé kopottak...

köszönöm a válaszotokat.

sgabo Creative Commons License 2015.03.12 0 0 10183

Sziasztok!

És akkor még egy gyors programjánló az újjáéledés jegyében:

Hétvégén tavaszváró találkozót tartunk a bicskei Báder fogadóban! Mindenkit sok szeretettel várunk.

Találkozó: 2015. március 14. 14:30 Budaörs Metro-MOL kút (Budaörs Keletei út)

Útvonal: http://goo.gl/maps/EdsTz

SGabo

sgabo Creative Commons License 2015.03.10 0 0 10182

Kedves Klubtársak, Márkatársak, Barátok!

Sok szeretettel meghívunk mindenkit a XIV. W123 Club Hungary nagytalálkozójára, melyet idén június 26. és 28. között tartunk az Őrségben, a Vadása-tó vadregényes kempingjében.

A programokról:

2015. június 26. péntek

érkezés, beszélgetés, sátorállítás, ismerkedés

este közös tűznél sütjük meg azt, amit hoztunk magunkkal (szalonna, stb.)

nevezés a Csillagtúrára este 20:00-ig lehetséges

június 27. szombat

ébredés, mosdás, reggelizés

10:00 őrségi Csillagtúra rajt

15:00 célbaérkezés

az esti eredményhirdetés illetve vacsora elkészültéig alkatrészbörzét tartunk

18:00-19:00 vacsora és eredményhirdetés (bográcsos)

június 28. vasárnap

sátorbontás, indulás haza

A szállásról:

A szállásról részletesen az alábbi linken találhattok információkat: http://vadasacamping.hu/

Kérnénk, hogy  jelentkezési lapot mindenki töltse ki legkésőbb április 20-ig! Ezután már mindenki maga intézi a szállást, ha marad még. A jelentkezési lap kitöltésével a kért szállást lefoglaljuk, de a bejelentkezést és a fizetést mindenki saját maga intézi a helyszínen.

Az őrségi Csillagtúráról:

A Csillagtúra a korábbi évekhez hasonló élményt nyújt minden indulónak. Megpróbáljuk bemutatni Nektek az Őrség csodálatos táját és színes kultúráját. Nagyjából 100-120 km-es távval lehet számolni. Az induláshoz szükség lesz egy fotók készítésére alkalmas eszközre, illetve tollra, ceruzára. A nevezési díjat (4000 Ft/autó) a helyszínen kell rendezni készpénzben, de kérnénk mindenkit, hogy a jelentkezési lapon feltétlenül jelezze előre indulási szándékát, csapatának megnevezésével együtt.

A jelentkezési lap itt található: http://www.w123club.hu/talalkozo/15_orseg/jelentkezes.html

Jelentkezési határidő: 2015. április 20.

A találkozónak saját topikja van a www.w115club.hu oldal fórumán, szívesen válaszolunk bármilyen felmerülő kérdésre. Amennyiben valakinek további kérdése lenne, úgy írhat a talalkozo@w123club.hu e-mailcímre, vagy telefonon is szívesen segítünk a +36 20 926 1410-es telefonszámon.

Sok szeretettel várunk mindenkit 2015. június 26. és 28. között az őrségi Vadása tónál.

Üdvözlettel:

w123club.hu

zogobacsi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 10181

Másik kérdés: Olajcsere következik, nálam az első. Milyen olaj legyen és mennyi? 200d , 40 éves.  1000Km-enként bever egy bő fél litert belőle.   Asszem a váltóba a és difibe is cserélek. oda mit és mennyit javasoltok?   Üdv. Z

zogobacsi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 10180

Nekem a rúd alakú van benne. Egyelőre nincs vele bajom, a motor jár szépen, nem füstöl, indul is tökéletesen.  Ráadásul nincs is hurok alakúm, szóval egyelőre marad ez, de gondolkodom a visszaállításon.

Előzmény: 504LACI (10179)
504LACI Creative Commons License 2015.03.10 0 0 10179

A gyorsizzítós az rúd alakú a lassú hurok.

Hurokizzító helyett be lehet fizikailag rakni a rúdizzítót, de igazán jó sosem lesz, mert beleszól a porlasztási képbe. Magyarul nem lesz tökéletes égésed.

Nem azért csinálták hurokizzítósra, mert nem tudtak akkor még rúdizzítót gyártani, hanem mert ahhoz van kiképezve az égéstér illetve a kamra formája.

Előzmény: zogobacsi (10178)
zogobacsi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 10178

Ok! Köszönöm a segítségeteket. Kisízzítós, nagyizzítós, nem ugyanaz? (Én kisizzító alatt gyorsizzítót értek)  Nekem gyorsizzítók vannak a200d-ben, de tavasszal próbaképpen kicseréltem régifajta, drótosra. A menetek ugyanazok voltak, végül maradtam a gyorsizzítósnál, mert a sószóróm ki volt égve.  A szaki nevét nem akarom itt sározni, de ha rákérdezel, megírom, hogy igen, vagy nem. Üdv. mindenkinek: Z

Ádi F. Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10177

Az én motoromon kisizzítós hfej van rádobva egy 74-es blokkra és tökéletesen működik, megy és fogyaszt. Szerintem nem csereberélték az előkamrákat. Ha szabad tudni ki az a mester, akit megkérdeztél a témában?

Előzmény: zogobacsi (10175)
t.zsolti Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10176

nem jól érted,

csillagdugó lett , és vettem bontott gömbölyű előkamrát ( a 200-as nem egyezik a 240/300-assal )

Előzmény: zogobacsi (10175)
zogobacsi Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10175

Vagyis ha jól értem, akkor neked most csillag dugóhoz lapos előkamrák vannak? Nem lett zajosabb, vagy nem tapasztaltál szokatlan dolgokat? (korom, zaj, indulás, stb??) Ha nem muszály, én sem cserélném ki az előkamrákat.

Előzmény: t.zsolti (10173)
t.zsolti Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10174

23-as

Előzmény: zogobacsi (10172)
t.zsolti Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10173

a csillagot favorizálják,nekem a 300d-be előzőleg ovál volt, majd csillag lett, működik . 6-10l/100km körül kell kalkulálni

Előzmény: zogobacsi (10172)
zogobacsi Creative Commons License 2015.03.09 0 0 10172

Szerencsére nekem most jó a párosítás (ovál dugó+lapos kamra), de tervezem a motor felújítását, az új  dugók már megvannak, és azok csillag alakú tűzteresek.  Miért fontos a megfelelő párosítás? Mi történik, ha nem jók a párok? És általában melyik a jobb dudó? A csillagos, vagy az oválos?

Előzmény: t.zsolti (10171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!