idetévedtem, és olvasva a hozzászólásokat, nekem is kedvem támadt írni. szóval 3 éve vagyok nagyon nagy fan. azóta 3 koncerten voltam, köztük pesten is. mi többen mentünk együtt a koncertre ,1. sorba LETT VOLNA jegyünk. viszont a magyar szervezőség azt hozta össze, hogy túl kicsi a színpad, és az első 3 sort hozzá kell szerelni, és így a 2. sorban ültünk. lehet, hogy ez így nem tűnik olyan rossznak, de képzeljétek el, hogy 3 hónappal korábban megvettük a jegyet (valószínűleg mi vettünk először jegyet) és erre a 2. sorba ülünk. mind1, nagyon szar volt ott, és akkor. mint "tapasztalt koncertezők" már késő délelőtt odamentünk, és jobb híján a műpa mellett dölöttünk. néha sétáltunk, meg hátra mentünk. aztán úgy 3 órakörül elkezdtek jönni az ismerősök. akkor kis idő után úgy döntöttünk, hogy hátraköltözünk egy fa alá. nem volt hiába. nem is soká megjelent Boogs (alanis kutyája), bár még azt sem engedték, hogy lefényképezzük, azért jó volt. ezután nem sokkal Morissette kisasszony!!! meg persze az egész pereputty... de sajnos itt csak berohantak, és egy intéssel el lettünk intézve :(! aztán ezután már úgy ki voltunk purcanva, hogy inkább az épületben ültünk le. ott vártuk meg a többieket, meg szerencsét kívántunk Ritának. aztán bevásároltunk pólóból (hozzáteszem, hogy nálunk olcsóbb volt, mint máshol az EU-ban!), és kb. fél 7kor be is mentünk. veszekedés a biztonságiakkal, majd végül elfoglaltuk a helyünket. meg kell hogy mondjam, ha a koncert nem ülő, és nem a 2. sorban vagyunk, akkor tisztán ez lett volna életem eddigi legjobb Alanis koncertje, bár még így is vetekszik a salzburgival. és még valami. mivel nem tudtuk egész koncert alatt tartani a transzparensünket (we've been waiting our whole lives for this moment, és majdnem 7 méter hosszú) ezért úgy döntöttünk, hogy a Thank u elején felállunk és felemeljük. azt hiszem, még jobb is volt így, mert láttuk Alanis arcán, mikor elolvassa, és aztán elmosolyodik. szóval örült neki. aztán feldobtuk a színpadra. aztán elkértük a setlisteket, jutott bőven. aztán rohanás a ruhatárba, utána meg hátra. Dave-vel és Blair-rel (gitáros, dobos) már találkoztunk délután, így mivel csak Jason és Cedric (új basszusgitáros!)volt ott pluszban tőlük kértem még autogramot, elköszöntem, és vissza oda, ahonnan Alanis volt várható. a koncert vége után úgy 1 órával meg is érkezett, megérte várni. nagyon ritkán csinál ilyet, hogy megáll, és végignézheted ahogy aláírja a papírkádat! aztán még intett egyet és beszállt a fekete buszba. hát nagyjából ennyi volt a koncertem. ja, kifelejtettem, hogy a koncertteremben mi is beszéltünk egy kicsit Georgiával. szóval nagyon jó volt!
A Jagged Little Pill album megjelenesenek 10. evforduloja alkalmabol kiadnak egy Jagged Little Pill Acoustic c. lemezt (legalabbis az USA-ban biztosan) julius kozepen:-)
Ja, es a karacsonyi piacra a Greatest Hits is be lett reklamozva:-))))
Napokban láttam Alanis Top 10-et az MTV-n, iszonyat jó volt! Szégyen, de a You oughta know-t most hallottam előszőr! Annyira megtetszett, hogy tesóm cuccai közül elő is kerestem a CD-t, azóta csak ezt hallgatom! Télen meg az 8 easy steps-szel voltam ugyanígy! Minőségi zenéről van itt szó, és végre nem egy kozmetikai sebészetet képviselő műnőt kell bámulni a TV-ben!:)
Végülis utolsó előtti pillanatban sikerült jegyet vásárolnom a koncertere, és hát ahhoz képest, hogy aznap halál lázasan megfázval, iszonyatos és szokatlan meleg nap után, a koncert végére minden bajom elmúlt. Ja a jegyünk a 20. sorba szólt a hangpult mellé ergo iszonyat jó hangzás miegymás, ehhez képet a 2. szám közepén felálltunk és odamentünk tombolni jobbra .. nem volt semmi, a You Oughta Know-ra utánra mult el minden aznapi bajom.. végigugráltam. A koncert isteni volt, viszont rövid.. bár gondolom ez a szokás, Schmidt Verát legalábbis weboldala szerint maga Alanis választotta ki előzenekarként, a koncert elején felkonferálták, csak hát a tapsból igen keveset lehetett hallani.
Én is kb 96 óta vártam erre az estére, és azt kell mondjam megérte, noha a színhely nem volt túl jó ötlet egy ilyen "zúzós" muzsikához.. de ayért megérte a borsos árát is. Főleg ha belegondolok, hogy mikor jutok el újra Alanis koncerte.
Na..hát az én jegyem a 9. sorba szólt, mégis a 2. sorból néztem majdnem végig a koncertet, a legvégén meg előrementem az 1. sorba. Elég fura, hogy állítólag már 1 hónappal a koncert előtt elkelt minden jegy, ehhez képest elöl rengeteg üres hely volt, és akiket kérdeztem, az első sorban, azoknak sem oda szólt a jegye... Ennyi pénzért azért ez fura, bár én a magam részéről örültem..
Aztán talán láttátok, hogy a végére már mindenki fölállt, csak minket nem engedtek az első sorban, csesztetett folyamatosan a kidobó hogy üljek vissza, mondtam, akkor ültesse vissza az egész közönséget, aztán ott izmozott hogy "kisasszony, ha nem ül le kivitetem.." No komment. Biztos paráztak hogy felmászunk a színpadra, vagy nemtom. Mondjuk megfordult a fejemben.. Utána akár vihettek is volna :)
Én 11 éve vártam már, hogy jöjjön, azóta szeretem, és hát vhogy ez így elég gáz volt.. De gyönyörűen énekelt.
Szilis ezek jó hírek. Én a hetedik sorban ültem, és jót röhögtem mikor a drótosfülű odament Alanis mamájához, a fényképező miatt. Remélem ezenkívül jó benyomást tettünk rájuk, én megpróbáltam minél jobban tombolni és minél hangosabban "szeretni a nagyit", ahogy láttam mindenki így tett. :)
Csak szokásos röfögés volt: (ékes magyar nyelven), mi újság, hogy testszik Budapest (nem voltak vagy 30 éve), jól elröhögcséltünk azon, hogy tényleg bejött a smasszer, és közölte vele illedelmesen, hogy most már aztán ideje eltenni a fényképezőgépet, és abbahagyni a fotózást, mi meg egy fan kollégával bújtogattuk, hogy nyugodtan mondja meg, hogy ő Alanis mamája, mert jó lett volna látni a koppanást, de ő azután eltette a gépet illedelmesen, és elnézést kért. Mikor elment a fickó, akkor mgekocogtatta a vállunk, és elmesélte, hogy ez az USA-ban = (v. Kanadában?) is megtörtént vele, akkor megmondta, és alig bírtak tőle elnézést kérni, de most nem teheti, mert tudja, hogy pletykásak vagyunk, és elkotyogjuk, hogy ő esetleg nem tisztelné a szabályokat stb. Beszélt arról is, hogy kiugrottak Prágába innen Alannal (férj), mert azt régen szerették volna, hogy Bp-en rengeteg gyalogoltak Alanis-szel is, mert isteni finom a magyar konyha, és le kell mozogni, továbbá, hogy nyáron ő és Alan tervezi a visszajövést egy hónapra, és talán Alanis is jön majd vissza jövőre... Egyébként a "Szeretünk, nagyi!" feleiratot, ott a 4. sorban az orrunk előtt(mögött) írta le egy papírra az egyik road-nak a Schimdt Vera és a Koncert közti szünetben, hatalmas betűkkel (de nem angol szempontból fonetikusan!), hogy - gondolom - Alanis jól el tudja olvasni, és memorizálni.
Hát, való igaz, hogy nem vagyok egy fodrász, meg azt se követem, hogy mikor hogy néz ki Alanis, de elég közel ültem hozzá a koncerten és nem tűnt úgy, hogy nem a saját haja volt. Persze érhetnek még meglepetések. :)
Egyébként ha csak abba belegondoltok, hogy mikor jelent meg az Out is through videoklipje és hogy abban mennyire pici volt a haja, akkor sajnos gyanús, hogy ez bizony nem fullosan saját haj volt......mármint nem parókáról beszélek hanem hogyishívják, bevarrás vagy mi..... (lásd még Tóth Gabi Megasztár, a rockesten, ha láttatok ilyet:o))
Én pl., mint jó 30-as, vettem jegyet a 3. sorba (bal oldal), majd pillanatok alatt elkpatam az ívet, és a széken ülve tomboltam (közben beszélgetés Alanis anyukájával, aki mögöttem ült), annyira jó volt a koncert, majd egy idő után kénytelen voltam felállni, mert már nem bírtam volna tovább. ;-)
Igen ez azt hiszem tény Alanis az Isten. Amikor a fejgép először világította meg, és az aranyszínű fölsője csillogott, na akkor voltam kész először, aztán a koncert folyamán folyamatosan, még ha drótosfülűk folyamatosan bemászkáltak is. Vera meg szerzett nállam egy jó pontot, gondolom a trévé kettő mint támogató oda nyomta Alanisnek a tokasztárok listáját, azt mondták ők nagyon menők itthon mindenki ezt hallgatja, ő meg választott egyet, Vera meg mit tudott csinálni, kijött és próbálta minél előbb letudni, ez nem az ő napja volt, és ezzel ő is tisztában volt. Ezért kap egy jó pontot, még ha ratyisztáros is.
Na most már azt is tudom, hogy Schmitt Verának hívják aki a koncert előtt görcsölt (ha már ő nem mutatkozott be). Szerencsétlen csaj ha jól hallottam majdnem bocsánatot kért, hogy fellépett... (igaz nem hallottam egyébként se túl jól az előadását, a dalaiban nem volt kb. egy sor se, amit érthetően énekelt volna, max. szófoszlányok).
Alanis meg egy ISTENNŐ, na. Nekem a Joining You, a Sister Blister, a The Couch és az I Was Hoping hiányzott még, de így is nagyon rendben volt a koncert.
Kevés előadónak fekszik igazán ez a helyszín, Omara Portuondo-nak telitalálat volt (nagyon-nagy bulit rendezett az öreglány), Cesaria Evorának túl nagy volt (nem is sikerült igazán kontaktusba kerülnie a közönséggel), Alanisnek meg egyrészt kicsi volt (már a műfajból adódóan is), meg heterogén (fura lehetett látni, hogy egyszerre van egy tomboló oldal a jobbszárnyon, egy lelkes a bal szárnyon, az ülőhelyen a fele mozog, a fele meg nem...) Eleinte nem is igazán tudott mit kezdeni a dologgal, aztán a "Hands Clean"-től már nagyon korrekt volt a koncert, a "Head over feet"-től pedig végképp minden rendben volt.
Utólag már csodálkozom, hogy hozzám nem jöttek oda a fogdmegek, hogy ne tomboljak már annyira a székükben a "You oughta know" alatt... Amúgy ha a székeket valahogy ki lehetett volna üríteni, és csak rajongók vagy legalább félrajongók (mint én) vannak a teremben, ez lett volna az év bulija. Az ilyen létesítmények szinte fel tudnak robbanni az energiától. A közönségénekeltetés egész jól ment: ez Budapesten ritkán jön össze ilyen jól (az akusztika is a kezünkre játszott).
Schmitt Vera jó ötlet volt, az 1 és 1/4 órás csúszás nem annyira...