Azért ez még nagyon vékony keret, kell még nem csak ember, hanem minőség is szerintem. Kis emberek, több is, meg magas is még. Ne gondoljuk, hogy egyszerű lesz, csak mert b csoport lesz. Kutyakőkemény lesz az.
És őszintén szólva én fázok ezektől a jatekos haza- meg esetleges visszatérésektől, eddig sem Halász, sem Filipovity esetében nem sült el túl jól. Persze szuper, hogy minnél több kaposvári van a keretben, büszkeség, meg minden, és azt is elhiszem, hogy piszok nehéz igazolnunk is magyart, ezért jól jön az erzelmi pluszkotodes is hozzá, de azért ez ne homalyosítsa el al szemünket, es ne is gondoljunk bele többet egy-két jatekosba, mint amennyik, mert keserű csalodas lesz megint, es nem a jatekos lesz a hibas.
Fontos az is, hogy sikerüljön edzőt váltani, feltűnően húzódik a dolog, remélem sikerül ezt a remek keteves szerzodest nem tul hatranyosan felbontanunk, es tudjuk is hozni, akit hallani.
Nyilvánvaló volt számomra Beni maradása és egyben logikus lépés is. Nagyon remélem, hogy most bizonyítani fogja, hogy van helye a későbbiekben is az "A" csoportban. Hajrá Beni!
"Fiatal sikeréhes, bizonyítani vágyó csapat leszünk, így mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy visszajussunk az élvonalba. Bízom benne, hogy szurkolóink hatodik emberként fognak minket segíteni. Alig várom, hogy ismét élőben hallhassam tőlük az „Utcára nyílik a kocsmaajtó...” és a „Hajra-hajrá Kaposvár!” rigmust – mondta Kocsis Zalán."
Hiányposztra jött (4), alapszakaszban 26 meccsből 25-ször kezdő volt, átlag 26 perc Tiszaújvárosban, csapata húzóembere, legtöbb VAL (18), legtöbb pattanó (7,5), 72% közeli, rájátszásban még növelte is a számait, pont, pattanó, VAL.
Egy kis nosztalgiázással töltöm az időt visszagondolva az évezred eleji aranykorszak emlékére.
Arra emlékeztek, hogy az első bajnokcsapatban játszhatott egyszerre a négy légiósunk, vagy az akkori szabályok értelmében csak hármat lehetett nevezni és egy valaki kimaradt?
Még óvodás voltam, Apukám nyakából néztem a meccseket, hogy láthassak is valamit, de a hangulat mai napig él bennem, viszont egyes részletek már homályba vesztek.
“Minden tiszteletet megérdemel az összes csapat és nagyon sajnálom, hogy a kaposvári barátaink búcsúztak, ha hibáztak is, mindent megtettek azért, hogy bennmaradjanak.”
Okos döntés, szimpatikus nyilatkozat, Márkó mellett meg van a kezdő tandem, jól kiegészítik egymást, Márkó hozza a tűzerőt, Szikó pedig agilis játéka mellett a periméter védekezést, sérüléséig az egyetlen értelmezhető védőnk volt mezőnyben, komoly potenciál van mindkettejükben.
Ilyen alapon mindenki nyugodtan elmehetne, de vannak olyanok, akik nem okozói voltak a kiesésünknek, de részesei voltak. Ki kicsit, ki nagyon! Valaki érzi ennek a súlyát, és legalább próbálják segíteni a csapatot a visszajutásban. Én ezt hiányolom a Daniban, legalább egy évig maradt volna, komolyan tudott volna segíteni, meg kapta volna a játékperceket, nagyon sokat fejlődött volna, 20-30 perces játékidőt kaphatott volna.
A többi távozót egyáltalán nem sajnálom, sem a magyart, sem a légióst!!!!
"Úgy érzem tartozok ennyivel annak a klubnak, ahol először léphettem pályára A csoportban, hogy a bekövetkezett helyzet ellenére is kitartok mellette."
Simon Balázs 19 évesen már az ideny végén bajnok csapatot irányította nem is akarhogyan. Ő korszakos klasszis jatekos lett, legyen Halmai is az, de egyelőre ezt belelátni azért elég erős.
Filipovity Márkó jó döntést hozott, Voja mellett Döntőért, Bajnoki, Kupa sikerekért, érmekért küzdhet, egyik top Klubban, ő nem B csoportos játékos, és korábban is írtam, aki el akar menni, el kell engedni, most van prime korszakában, Wittmann volt talán az utolsó, aki B-ből válogatott lett, mondjuk számítottam rá, hogy ilyen fogadtatás lesz, mikor bejelentik, ami már régóta köztudott volt, válogatott játékosként hazatérése örömteli és akkor egy jó döntés volt. Az, hogy nem tudtuk kihasználni hazatérését, előnyt kovácsolni belőle, az egyik legnagyobb hiba volt. Nem Márkó miatt estünk ki, persze egyszerűbb ráfogni, ráhúzni a vizes lepedőt, miközben, számtalan rossz szakmai döntést hoztunk egész szezonban. Miért ne térhetne vissza ő vagy, bármelyik kaposvári, ha majd visszajutunk A-ba, pl. Filipovity Peti is nagy erősítés lenne jövőre, egyetemi évei után, mondjuk játszhatott volna bátyja mellett is, most lehet ez majd Fehérváron fog bekövetkezni..
Köszi Márkó, hogy maradsz, bár, amikor szombat este egymás szemébe néztünk, már tudtam, nem is volt kérdés számomra, remélem csapatkapitány is leszel, ez a korrekt lépésed, maradásod jutalma amit beszéltünk, remélem úgy is lesz, minden megvalósul, ahogy az idei NBA Döntő végkimenete is, légiós mellett, Neked kell másik vezérnek lenned, eljött a Te időd.