Na végigolvastad már az Éj szelíd trónjánt?
Szombaton ment a Hallmarkon F.S.F. életrajzi filmje, Jeremy Irons volt a főszereplő.
Igazán jól játszotta a szittyós pasit.
Csak sajnos nem tudom, mi lett a vége, mert egy olyan kazettára próbáltam felvenni egy kétórás filmet reklámokkal együtt, amin már nem volt csak egyóra 10 perc üres hely.:(( Nyilván az, hogy az egészség megsínylette a mértéktelen alkoholfogyasztást, és ez az életébe került.
Este elővettem az Éj szelíd trónjánt én is. Még benne van a könyvjelző, amit kb 1995-ben hagytam benne a nyolcvanadik oldal körül, amikor a fedett uszodában párszáz méter után megszáradván a levegőbefújónál befejeztem az olvasást.
Most azért odáig nem jutottam, hogy egy sort is legyűrjek. Az idézetet olvastam el a könyvjelzőn. Egy bibliai idézet. de azt is elfelejtettem.
(Már megmondtam, hogy rossz fej, az egész bolt egy nagyon kétes, ott vettem egyszer a félkegyelműt, de többet sose gondoltam, hogy be kéne oda mennem, csak miattad volt most is.
na és akkor van valami kedvencünk ettől a W-től?)
Vagy a sütikkel kell van a baj, vagy a javaval.:))))))))))))
(Jóokosvagyok, mi? )
Valahol meg csináltak egy oltári nagy betlehemest.
Nem is titkolták: túristákat akarnak gyűjteni.
Szerintem ott van valahol felétek, úgyhogy jobblesz, ha elkezdtek zarándokolni arrafelé.:)
(Megmondom: ezt az adventi koszorút irigylem: megpróbálom elintázni, hogy jövőre nekünk is legyen. Meg húsvétkor kisnyúl világító szemekkel és két báránykával.:)
(Na képzeld, ennek a másik boltnak nincs telefonja, úgyhogy el kellett mennem. Amikor megmondtanm mit akarok, olyan furán, mondhatni csúnyán néztek rám, hogy kiódalogtam. Mi a baj ezzel a W-sel? Ez valami forradalmár? A gyerekversei alapján jófejnek tűnt, semmi másnak)
Nemigaz! Otthonról nem tudok szólni. meg kell néznem mitől lehet.
Csak annyit írtam, hogy találtam egy cikket a helyi sajtóban, egy baromi nagy adventi koszorúról. Az utcán van, a fejünk fölött. Nagy lámpa-gyertyák vannnak rajta.
(A W. összest megkérdeztem a legnormálisabb antikváriumban, azt mondták évek óta nem is volt. Még van egy olyan ... népnemzeti antikvárium is, csak oda röstellek bemenni. Ja, majd felhívom, tényleg.:DD)
Te!
Ember emlékezet óta az első karácsony, amikor elkezdtem normálisan gondolkozni az ajándékokon.
Máskor nekiveselkedek 23.-án, és megveszem amit mások hagytak.:)
Képzeld már el, hogy tegnap este éjfélig gobelint varrtam, mert a növérem azt kap karácsonyra, igaz, még tavasszal kezdtem, hogy biztos kész legyen, de még így is kútba eshet, de már megvan a B terv is.:)))
A többit mondom majd sorjában.
Egyenlőre az adventtel voltam elfoglalva igazán. Az idén kis ezüst csillagocska tálka négy ezüst szivecske gyertyával, és egy kis gizgaz, és egy kis faforgács. Saját tákolmány, de sokkal jobb, mint eddig bármelyik.
(A Weörest megnézem, nem túl sok hely van, ahol nézegethetem, de hátha.:DD)
Nagyon tetszik a kidolgozása, a technikai megoldások, a színek és a tartalmassága. Ha lehet így fogaslmazni, akkor harmonikus az oldal. (Én is ilyenről ábrándozom.) Tényleg akit érdekel a téma elég sok mindent megtalálhat rajta, csak legyen ideje végigbogarászni. Olvasható is. Ellentétben sok mai menő oldallal - a betűk nagyok.
A tartalom: beleolvastam egy mellbimbós versbe, hát mit mondjak? Nem nyert.
De azért biztos találnék magamnak csemegét.
Mostanában Weöres összes-t keresek. J-nek. Nincs arrafelé véletlenül?
Kinek mit veszel karácsonyra...?
Már biztosan szaladgálsz és keresed a megfelelőt.
Jóccakát mára.
Holnap rúgjuk a bőrt.
Jobb sorsukat?
Mi lesz majd a jobbsorsuk: amikor majd mégis meggondolod, és kóbojnak öltözve jársz a munkahelyedre? Vagy amikor majd zenés szinházat alapítasz, és te fogod játszani oldsatterhandot?
Vagy talán valami más?
Csak nagyritkán. Nincs szeretetszolgálati jogosítványom.
A kalapok otthon várják jobb sorsukat.
Jól nézhetsz ki, mikor a kábriolettből a menetszél
amúgy rendesen lesodorja a fejedről és a kövekező autós szélvédőjére teszi (aki persze hogy balesetet okoz ezzel) a kendődet.:)
(Gondoltam: az a könyv lényegében ugyanaz, ami itt a fórumokon is történik csak nem képekkel (illetve van olyan is).
:))
Milyen az a kóbojos kalap, és milen az a akpálos kalap?
És ha nem hordod, mit csinálsz vele, azon túl, hogy költöznek veled házról házra?
(Nekem van egy sapkám, ami iszonyat, többek szerint a Csengetett, Mylord? egyik szerpelőjének fejfedőjére hasonlít, és egyszer a fővárosban hozzámlépett egy pasi, és azt mondta: "Jó a göngyöleg a fejeden, mama!". Szóval sejtheted, hogy elég ütős darab.
Aztán van egy két kendőm, amik valójában az amerikai filmekben mennének el, amikor a hősnő száguld a végtelen úton egy kábrióban, de hóesésben itt is jó hasznát lehet venni. Végül pedig van egy napraforgó kalapom, ami valójában egy farsangi jelmez része, tehát azt nem hordom, egyébként is kartonból van és napraforgósárga krepp-papírból.
És még van egy sísapkám, azt viszont én kötöttem. Bordó.)
Á addigra már el is felejtettem milyen is volt az óvoda. :)
Szóval a sapka piros volt, fehér bojttal. És régi féle, olyan amihez kiválóan passzol a kétcsíkos melegítő (szintén piros).
Na ez volt egy télen a fejfedőm, és egyszer megtetszett egy kéregetőnek, vagy hogy hívják, és én meg nekiadtam, mert pénzem nem volt.
Azután még egy ideig láttam, aztán eltűnt, mára el is felejtettem.
Ezután már nem hortam többet ilyen sapkát. Van viszont egy kovbojos kalapom, amit nem hordok, van egy kapálós-kalapom, amit szintén nem hordok.
És másodszor már nem lehet ugyanazt írni.
Mindegy ott volt egy hosszú értekezés a piros ruhadarabokról. Sálról, sapkáról a tetején fehér bojttal. és hogy mi lett velük.
A másik a könyvekről: Az egyik az nyilvánvaló.
A másik(amire a linkek érkeztek) lapozgatási, kikapcsolódási céllal van. Ha meguntad, add tovább.)
Az egyik (különös tekintettel az Éjjeli őrjáratra való kattintás, amit szerkeszt, ott is a szótár napló, régi kedvencem. Pl: "Walkman (97/01/14) Ha a villamoson vagy a buszon walkmant hallgató fiú vagy lány mellett áll az ember, akkor mindig ugyanazt hallja: száraz babot ráznak egy tésztaszűrő serpenyőben. (Sz.F.) " A másik