Ma végre rávettem magam és vásároltam egy elektromos akkus borotvát. Mivel elég érzékeny a bőröm, féltem kicsit tőle, de gondoltam jobb, mintha kézi borotvával karistolnám a képem, dehát kinek mi a jó...
Dilemma: philips, vagy braun?
Igaz, hogy ebben a fórumban az érzékeny bőrűeknek a többség a braunt ajánlotta, de szerintem ez egyén függő...
Így vásároltam egy philips hs 8020 - ast.
Első teszt után a benyomások:
negatívumok: - kell hozzá használni ( természetesen csak nívea ) gélt, ami azért is kell, mert nincs szőrgyűjtő tartálya, tehát pl. autóban, vásárlás közben, vagy éppen színházban nem ajánlatos használni, mert úgy könnyen ránk hullhat a sörte..., ezért célszerű a fürdőszobában használni, de ki tudja lehet, hogy ez valakinek nem negatívum. ( nekem sem )
kb ennyi szerintem a negatívum.
pozitívum: - vízzel tisztítható, akár zuhany alatt is használható, és mivel kicsit féltem az elektromos cucctól kellemes meglepetés volt a tesztelés. Nagyságrendekkel jobb borotválkozási élmény, mint a kézi pengés borotva, első használat után sem pirosodott ki az arcom ( lehet a gél hasznos ). csendes gépzaj, ergonómiailag teljesen kényelmes.
Nem mondom, hogy a philips borotvák jobbak, mert nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem jó vétel volt.
Ma végre rávettem magam és vásároltam egy elektromos akkus borotvát. Mivel elég érzékeny a bőröm, féltem kicsit tőle, de gondoltam jobb, mintha kézi borotvával karistolnám a képem, dehát kinek mi a jó...
Dilemma: philips, vagy braun?
Igaz, hogy ebben a fórumban az érzékeny bőrűeknek a többség a braunt ajánlotta, de szerintem ez egyén függő...
Így vásároltam egy philips hs 8020 - ast.
Első teszt után a benyomások:
negatívumok: - kell hozzá használni ( természetesen csak nívea ) gélt, ami azért is kell, mert nincs szőrgyűjtő tartálya, tehát pl. autóban, vásárlás közben, vagy éppen színházban nem ajánlatos használni, mert úgy könnyen ránk hullhat a sörte..., ezért célszerű a fürdőszobában használni, de ki tudja lehet, hogy ez valakinek nem negatívum. ( nekem sem )
kb ennyi szerintem a negatívum.
pozitívum: - vízzel tisztítható, akár zuhany alatt is használható, és mivel kicsit féltem az elektromos cucctól kellemes meglepetés volt a tesztelés. Nagyságrendekkel jobb borotválkozási élmény, mint a kézi pengés borotva, első használat után sem pirosodott ki az arcom ( lehet a gél hasznos ). csendes gépzaj, ergonómiailag teljesen kényelmes.
Nem mondom, hogy a philips borotvák jobbak, mert nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem jó vétel volt.
Próbálom kitalálni, melyik borotvát volna érdemes megvenni. Sajnos ez egy zsákbamacska játék, mivel nincs összehasonlítási alap, nem lehet kipróbálni a gépet és magyarul rendes beszámolókat sem nagyon lehet találni. Angolul volt használhatónak tűnő info.
Borotva választási tanácsadó
Mivel ismerjük a szabályt, hogy Philips terméket nem szabad vásárolni koncentráljunk a Braun borotvákra.
Bemásolok pár infot a http://www.shavers.co.uk honlapról, hátha segít valakit a döntésben.
The New Braun Series The Braun Series range represents the latest selection of Braun Shavers. Arranged in recognisable Series number scheme 1, 3, 5 and 7 similar to another well known German manufacturer. As you move up the Series number the feature list increases and the shave quality becomes more refined. Build quality and reliability is however consistently high across all ranges. Still manufactured and assembled in Germany, Braun products renowned for their quality and after-sales backup.
Braun Series 5 The Braun Series 5 range was released autumn 2008 and offers the best combination of performance, features and value. It offers an advanced shaving head designed to catch stray hairs and reduce the number of strokes needed per shave. This is combined with a contour following feature to help keep the cutting surface in contact with the skin as much as possible while shaving. All models are washable and feature a long hair trimmer. Like the Series 7, the Series 5 also includes blades featuring Gillette technology.
Braun Series 3 The Braun Series 3 range was released autumn 2008 and gives you performance and shave quality similar to the higher models but slightly less features. The most notable difference is that on certain models you do not get the pivoting, contour following shaving head. You do however get the same fundamental high Braun build quality as the most expensive model and you do get a great shave at a fantastic price point with tried and tested Braun technology. All models are washable and feature a long hair trimmer.
Braun Series 1 An ergonomic design and an extra-wide shave head to give you an efficient shave.
Braun Cruzer The main feature of the Cruzer range and the most popular model, the Cruzer 3 is the stubble beard facility. The Cruzer 3 comes with a comb attachment designed to limit the closeness when using the wider of the long hair trimmers. The length is around 1-2mm, probably a little more than that 5 o'clock shadow look.
The standard Cruzer doesn't have this comb attachment but both models feature a small and large long hair trimmer blade, the small trimmer being used for detail work.
Braun FreeControl The FreeControl gives you single foil shaving with a great slide up trimmer. Mains and rechargeable is available with 1 hour charging yet still maintaining its budget conscious pricing. Great build quality regardless of price helps Braun stand out from the crowd.
Braun Flex XP This is tried and tested Braun technology, twin foil with contour following, swivel head assembly. Many existing users will have used something similar and the current examples are now available at a more affordable, mid range price point. If you previous model was a top end version you might benefit from looking at the Activator or 360 Complete.
Help for Sensitive Skin
Sensitive skin and shaving burn can be a major problem when considering which shaver you choose. People that suffer from shaving burn and redness around the neck area due to shaving do so for a number of reasons. Many younger users suffer because their skin can still be quite soft and flexible. The flexibility of the skin causes the foil or cutter head to bunch up the skin as it passes over and cause excessive levels of friction. If this sounds like your situation or you suffer in general regardless of age an easy thing to do is look at the way you shave.
During shaving you may want to move your head about in order to best gently stretch/tighten the area of skin you are shaving. Using your free hand to lightly pull the skin in order to tighten the surface you are shaving may also come in useful. Shaving the same area from a couple of different angles is often needed to give a clean finish.
An easy way to improve any shave is by using a small amount of pre-shave oil or powder. If you think it sounds messy, don't be put off, it isn't. Most of the shaving oil is in fact a skin conditioner that will rub into the skin and should not leave an awkward residue after shaving, although it is easy to rinse your face after shaving if you wish. With the pre-shave powder stick you just need to make sure you keep the cutting assembly clean after each use. The benefits should more than outweigh any extra time taken!
Alapvető különbség a két borotva között, hogy a Braun csak rezegteti a kést, a Philips forgatja. Nekem Braun Series 3 van, 360-as Mit ne mondjak, nem vagyok tőle elájulva. Naponta szoktam használni, pedig nincs erős szakállam, de így is elég sokáig tart, mire végzek, holott nem szokták azt mondani, nagy az arcom :) Ráadásul van pár hely, az állam és a nyakam között, amivel nagyon nehezen boldogulok, onnan nem viszi a szőrt. De nem tépi szét a pofámat, ez tény.
Van valakinek tapasztalata az új Series 3-as Braun villanyborotvák valamelyikével??? Azt hallottam az új 3-as szériáról, hogy nagyon jó lett...
Azért gondolkodom villanyborotva beszerzésén, mert nagyon érzékeny a bőröm, és nem bírja 2-3 naponta a pengés borotválkozást - akkor pedig már nagyon szúr. Már nagyon sok fajta pengét használtam, de mindegy milyen - ha 2 naposan borotválkozom, bármilyen lehet, össze-vissza vérzik az arcom.
Nagyon sokat olvastam utána, de igazából sehol nem találok túl sok infót. Szerintem az a legjobb megoldás, ha veszek egyet :) De sajna nem tudom milyet. Ebben várnám a segítségeteket, nektek már több tapasztalatotok van a villanyborotvák terén.
Max. 25ezret szánok rá. Ebből egy Braun Series 3 340-et már kinéztem (az új szériást). Vagy még a Cruzer3-on gondolkodom - bár annak a plussz funkcióit (testszőrvágás, stb.) nem használnám - így lehet, hogy jobb lenne egy "csak" borotválkozásra fejlesztett eszköz.
Philips-et esetleg milyet ajánlanátok ebben az árban, ami legalább olyan jó (ha nem jobb), mint a Braun Series 3 340?
Hello! Philishave Rq 1050-est vettem. Előtte egy szintén Philishave kb 10 éves gépem volt ,meg voltam azzal is elégedve. Nagyon jó ez az uj borotva is, szeintem súrolja a technológia felső határát. Egy pillanat alatt meg lehet vele borotválkozni, halk, és ami nagyon tetszik benne, alig- alig hagy maga után valamit. A pengés hosszúságtól alig pár órára marad csak el. Nekem bevált. Remélem segíthettem. Üdv.
Énis Braun vásárlásán töröm a fejem. Kinéztem 1-2 készüléket. Mi a véleményetek ezekről? http://www.ebolt.hu/product155445_category2294-Braun_Series_3_330_halozati_ferfi_borotva.html http://www.electropark.hu/haztartasi-gepek/testapolas/borotva/braun-2776/z40-cruzer-borotva.html http://ipon.hu/?product_id=37208 Nekem a cruzer3as tetszik a legjobban...
26 vagyok, de mióta borotválkozok, az egész inkább hasonlít egy nyúzáshoz. Most 4 pengés borotvát használok, de szart se ér. A bőröm vékony, az arcszőrzetem meg rohadt erős, serceg, mint állat :) - még a pulóver szálait is kihúzza., de minimum felbolyhozza.
A végleges szőrtelenítés nem létezik, ezt tudja mindenki, mert akár évek múltán is magukhoz térhetnek a szőrtüszők - ez elszomorító :)
Átmeneti megoldásként, és lehet tök hülyén hangzik, de borotvahab helyett FA joghurtos tusfürdővel kenem a pofám, mikor nekilátok a véres műveletnek. Ez bejött, bár félek, hogy csak ideig-óráig.
Most nagyon szemezek a BRAUN cruZer4-gyel. Nekem az ára is fekszik és egyúttal testre is jó. Ha valaki használja és van valami hozzászólása, az írjon :)
Sok éven keresztül szívattam magam egy Philps-el. Nemrég rászántam magam, és vettem egy Braunt (760)... Hát eddig csak jót tudok róla mondani. Kicsit hangosabb, meg ez a tisztítóberendezés fura(a költségességéről nem is beszélve), de maga a borotválkozás és az eredménye tulajdonképpen tökéletes...
Üdv! Rájöttem nem nekem csak elektromos borotva való. Mert a böröm az estek 90% ban vérzik ha hagyományos borotvával borotválkozok. Szerintem azért mert tök érzékeny mert régebben aknés volt és kozmetikushoz jártam kb 5 éven keresztül volt olyan hogy minden héten el kellet mennem. Réggeben volt egy philips asszem HQ 6640 vagy valami ilyesmi.kurva jo ovlt abbol a szempontból h sosem vágtam magamat el de kb 1 év után elkoptak a kések és kb semmit nem borotvált le visszavittem garanciális volt ok körkés csere visszakaptam-->ugyanolyan szar volt. Kérdés: hogy a pcisába lehet h csak elektromossal tudok borotválkozni?Ekkora balfassz vok h enm tok borotválkzoni vagy csak érzékeny a böröm?
Braun series 3 340 (17 000 huf) Innen rendeltem meg: nehagyjaki.hu
Azért döntöttem emellett, mert olvastam több fórumon is hogy series 3 alatt nem érdemes vásárolni innen kezdődnek a minőségi borotvák. Ez az egyik legegyszerűbb Braun de nem is kell az asok hókuszpókusz ami a z szériában van mégsem merrt így egyszerűbb az utaztatás. És adtak hozzá tartótokot is ami fontos az utazás miatt meg persze a műszerolajat és a tisztítókefét is. A kiszállítás nagyon korrekt volt szombaton rendeltem meg és kedden meg is kaptam két ünnep között szóval szerintem elég jó. meg volt az első használat is és nem szedi szét az arcom úgy mint a régi philips. Összességében meg vagyok vele elégedve bárkinek bátran merem ajánlani a honlapot is és a borotvát is.
Sokáig keresgéltem és még mindig bizonytalan vagyok melyik legyen. Írták többen hogy az átláthatatlan piac miatt elkedvetlenedtek, amit 100%-osan meg tudok érteni. Engem csak azért nem tudott eltántorítani a piac mert odáig fajultak a dolgok az arcommal hogy szabályosan bőrgyógyászom volt akihez havonta jártam sok sok 10 ezrekkel hogy mindenféle éjszakai meg nappali kenőcsöt írjon újabb ezrekért. Szoval úgy döntöttem váltok elektromos borotvára hátha beválik A haverom adott egy alig használt Philishave 486-ost 2 pengés pajeszvágós elég régi éle sincs már túl sok, de így is bevált attól eltekintve hogy már nem pattog ki a bőröm végre, csak irdatlan vörös, de ez már fejlődés és betudom az életlen körkéseknek. A lényeg hogy jelenleg úgy néz ki megszűnik a döntésképtelenségem és egy Braun z50 (cruzer3 2878) vagy z60 (cruzer4 2838) lesz a kiválasztott. (minek van 3 neve egy dolognak... érthetetlen)
Hogy miért? -Nincs annyi hókuszpókusz parasztvakítás csak a lényeg. -Test borotválásra is kellene, bár nem bízom benne hogy alkalmas lesz, de egy próbát megér elvileg csak a cruzer 4 alkalmas testszőrt vágni de szerintem semmi különbség és a 3-nak jobb a színe ami nekem elég fontos, bár lehet hülyeség, de nem szeretem a gagyi színeket. -És itt a harmadik ami az ára. Szerettem volna egy minőségibb philipset, de az ára elég aggasztó (philips hq 8270=45 000 ft) és nem értem az a 3 forgófej minek hisz az egész búrám beteríti bár lehet hogy az én fejem kicsi. (A z60-as 24 000 ft.) - A negyedik ok hogy többek között ezen a fórumon is ajánlották ezeket a braun készülékeket főleg érzékeny bőrűeknek.
Ha megveszem végre és lesz tapasztalatom akkor megosztom.
Utálok borotválkozni! 16 éves szülinapomra kaptam le a bajszom először és nagyon cool dolognak tűnt, de mára elmúlt a varázs:( Legszívesebben szőrteleníteném az arcom véglegesen. Tényleg, lehet ilyet egyáltalán?
Szóval készülök áttérni a hagyományos 3 pengés borotváról villanyra. Érzékeny a bőröm, hetente max. 2-3x tudtam szőrteleníteni. Nem túl durva a szőrnövekedésem, és 3-4 napig nem zavaró a borostám sem, csak a nőm nem viseli el, ha nem vagyok sima.
Mit ajánlotok? Körkésesből a Philips 66-os vagy 70-es sorozattal barátkoztam (10-20e), rezgőben Braun Ser Z60-ast 2838 Cruzer-t ajánlottak többen. Erre hajlottam is, de most úgy látom, h. ez csak egy alap készülék? Lehet, h. elég nekem?
Prioritások: - sima arc, nagyjából a pengéshez hasonló legyen legalább az szájkörnyék-arc-áll területen (ezt most pengével is csak visszafelé irányban húzva tudom elérni) - irritáció-mentesség (ha az eredmény megköveteli hajlandó vagyok naponta borotválkozni, de ne bántsa a bőrömet, ami most pengével pattog, hámlik, vérzik) - kedvező ár (lehet, h. egyáltalán nem válik be a villany, nem akarok 30-50e-et kitenni az ablakba)
Nem érdekel: - szakáll formázás, led, LCD és egyéb parasztvakító szarságok
Ja persze valamiféle pajeszvágó legyen azért benne lehetőleg.
Ha odaütődik, akkor aztán biztosan, de a normál használat közben is: ez egy nagyon vékony acéllap, uakkor elég rideg (mert az se cél, hogy hozzányomódjon a kés éléhez). Használat közben sokat hajladozik, így idővel kitörik -- talán pontosabb, h. kipattan -- az anyag (minimum) 3 lyuk közül. Egyszer észre sem vettem, amikor megtörtént, éppen, mert nem előzte meg semmi különleges esemény, és odaemeltem az arcomhoz ilyen állapotban, szántott is rá egy véres csíkot.
Szvsz a "rezgő,-vagy forgókéses" - másképpen: Braun, vagy Philishave - ugyanolyan nehéz kérdés, mint a "Dózsa, vagy Fradi", vagy a "Mercedes, vagy BMW". Mindkettőnek megvan a rajongótábora, akik sokszor kellőképpen elvakultak:-).
Jómagam két évtizedes, pengés borotválkozás után, kb. 5 éve tértem át a villanyborotvára, azóta egy Philishave HQ8894-est nyúzok. Szvsz a Philips máig legjobb készüléke - volt szerencsém az utódokhoz, beleértve a csúcs-Arcitecet is -, egy feltöltéssel 93 (!!!) perces üzemidőt produkál, iszonyat nagy a szőrgyűjtő kamrája, jó az ergonómiája, stb. Elvileg rég nem gyártják, ennek ellenére nyáron láttam a Corában, olyan 30 000 Ft körüli - tudásához mérten nevetségesen alacsony - áron.
A rezgőkéses borotvák kedvelőinek figyelmébe ajánlom a bő 20 000 Ft-ért kapható
Panasonic 8193-ast. Bár kifutó típus, minőségben, s a borotválás alaposságában lazán veri a Braunokat. Kb. 2 évig használtam (aztán ellopták:-((( ), és nagyon kedveltem, igazából nem tudnám eldönteni, melyik jobb, a Philishave, vagy a Pana.
Érdeklődnék hogy szerintetek melyiket érné meg jobban választanom a PHILIPS HQ 7300 vagy a BRAUN Cruzer4/Series Z-Z60 (2838) ?
Mert nem sokat tudok egyik fajtáról sem igazán. Akitől érdeklődtem az azt álitotta hogy a BRAUN-nál mostanában igen hamar széthullik a szita és gyakran kell cserélni IGAZ EZ ??? (ezt a boltban mondta a szaki)
Ezek az új BRAUN-ok használhatók habbal is? Melyik típusok (de utálom, hogy évente átnevezik a sorozatokat, de persze ugyanaz marad az egész, csak tájékozódni nem lehet) Legutóbb Panasonic-ot használtam, de kezdi magát megadni, és azzal rászoktam a hab + villanyborotva használatra.
Hello-hello Érdeklődők
Megvettem életem első villanyborotváját...Braun 2838-as. sokat olvastam róla még a vásárlás előtt, hogy s mint...stb...ki is probáltam, egyszerű volt mint egy pofon...bár a nyakamnál többet kellett bíbelődni...de így is kész lett ar ORCÁÁM 3 perc alatt...irritálta utána a nyakamat, de érdemes hozzá használni vmi bőrnyugtató gélt. én pl a Gilette bőrnyugtatót használok, (érzékeny bőrre), kiprobáltam már a Niveát is, az kicsit ragadós volt....irritácionak semmi nyoma, és a lényeg...TÜKÖRsimára borotválta az arcom...testen még nem probáltam, de sztem ugy is jó. Ajánlani tudom, mert tényleg jó...sok embert megkérdeztem akinek ilyen készüléke van, többek közt itt fórumozókat is... Cool. ha megeerősödik a szőrzet, akkor majd nekiállok formázni mert állítolag ezzel pofonegyszerű...tartozék hozzá olcsó (a többihez képest) ugyh ha ne adj'Isten elromlik akkor új szita késsel együtt 5.400. Gari 2 év van rá...a töltőálvány nagyon menő, 5 perc gyorstöltéssel egy borotválkozásra elegendő....
Jó hogy belebotlottam ebbe a fórumba. Én 1996 óta használok egy 5501-es Braunt. 2-3 napos borostámat még levitte. Ha hosszabb volt, akkor a pajeszvágóval rövidebbre kellett vágni előtte, csak ezután vitte. Nálam a szita 2-3 évente kiszakadt, cserélni kellett. (Hamar észraveszi az ember, mert meghúzza a szőrt. Sérülést nem okoz).
Most megint megadta magát, de a szerviz szerint már nem lehet szitát kapni ehhez a típushoz. Szívás.
Elgondolkodtam, hogy Philips v. Braun, de az itt olvasottak után inkább maradok a Braunnál. Elég érzékeny bőröm van.
Már csak azt kéne eldönteni melyiket vegyem meg.
5501-es tudásával meg voltam elégedve. (Mondjuk akku nem kell, 12 év alatt talán 2-szer vettem hasznát).
Az utóbbi részletes leírások nagyon hasznosak voltak! Meglepő, hogy mindenkinek mennyire más a tapasztalata... légyszi ha nem gond, írjátok le, hogy mennyire vastagszálú a szakállatok, mert ettől is függhet az eredmény, és hogy a pengéshez képest mennyi ideig marad sima az arcotok!
DeTomaso, porker, nektek azért van rossz tapasztalat, mert nagyon erős a szakállatok?
Ja, és szerintem ne szorítkozzunk csak erre a két márkára, egyrészt mert ahogy észrevettem nincs több borotvás topic, nem is kell szerintem, itt is kicsi a forgalom, meg úgyis a kétféle működési elv a lényeg, és ahogy észrevettem egyik sem egyértelműen jobb, mint a másik. Talán vastagabb szőrhöz a körkés, vékonyabbhoz a rezgő.(?)
Meg az is érdekes, hogy pl a Panasonic borotvák hogy eltűntek.... vajon annyira rosszak voltak, vagy csak nem érte meg a cégnek gyártani őket? És ott vannak azok a nagyon olcsó, mindenféle márkájú villanyborotvák, ha valaki próbálta őket, akkor azt is leírhatja nyugodtan sztem.
Sőt, én szívesen látnám a LÁNYOK véleményét is, mármint olyan értelemben, hogy saját tapasztalatok, ha valaki közülük is lecserélte megszokott pengését esetleg, vagy csak elcsaklizta egy hímtől az övét próba/szükség képpen...
Szerintem villanyborotvát használni a sok egyéb szempont mellett anyagi kérdés is, gondoljatok bele, ha 3-4 pengés kézit használtok, nem is olyan sok idő alatt elköltötök rá annyit, amennyiből egy Cruzert, vagy hasonló árú egyebet lehetne venni.