A 70-es tényleg a Mezohegyesen ment végig régen. Emléxem, egy általunk "Aranyos"-nak hívott buszvezeto minden reggel megállt a 70-es busszal a házunk elott, és elvitte a tesómat a palotai oviba (valahol a Borgyár fele volt a DAmjanich utcában).Az elterelésrol viszont pontos információim vannak: 85-ben (vagy 86-ban, nem elékszem pontosan) fektették le a gázcsöveket a Mezohegyesben, ezért elterelték onnan a 70-es buszt. Miután betemették az árkokat, egyszeruen nem állították vissza a járatot, hanem hagyták az Eötvös-ben (gondolom, megszokták az emberek, esetleg ezen az útvonalon nagyobb forgalmat bonyolított). Az Mezohegyes-utak minosége az valami katasztrófa. Foleg a Radda és a Szerencs közti rész. A jó öreg "makadám".... Múlkor arra hajtottam nosztalgiázni, lelassítottam kb. 25-re, mert féltem egy esetleges tengelytöréstol.
A Mezohegyes tényleg nagyon putri környék lett sajnos (bár régen is laktak arra érdekes alakok), de a piac megnyitása után tarthatatlan lett az állapot. Özönlöttek a Lákátus-ok, a Ráfáelek, napi musor lett a Vámkommandó, és a Rendorség fellépése. A kérót elég gyatra áron sikerült eladni, pedig baromi hatalmas volt (két generációs ház). igaz ami igaz, az utca borzalmasan néz már ki, de én bármelyik pillanatban képes lennék visszaköltözni oda. A házat valami pénzes házaspár vette meg, totál felújították. Sokszor kacérkodom még ma is a gondolattall, hogy kello pénzmag esetén azonnal visszavásárolnám az ingatlant, és mindent visszarendeznék úgy, ahogy az régen nézett ki. Már 10 éve elköltöztünk onnan, de még most is baromira hiányzik. Sokszor álmodom azt, hogy még mindig ott lakom.
Meglep amit mondasz, hogy építenek egy társas házat az Eötvös-be. Onnan azért tényleg eléggé ki fog lógni :( Egyébként anno mi is majdnem oda költöztünk (Szerencs-Arany közti rész, házszámra már nem eméxem) ismerosok háza mellé, de sajnos nem lett a dologból semmi:(( Mondjuk annak örülök, hogy egészen közel élek most is (Mogyoród), és a bejövetelnek köszönhetoen naponta áthaladok az én szeretett keruletemen, sot, egy csomó minden még mindig ideköt (fodrász, háziorvos, etc.. :)
Uramisten, de hosszú lett! Ezek a fránya emlékek:( Sorry a nosztalgiáért:)
Én inkább följebb lakom a Szerencs utca közelében. Nem irigyellek a bolha közelsége miatt, iszonyatosan putri lett az a környék. Gondolom "jó áron" sikerült eladni a lakást:-/
Én is szeretek itt lakni, de nem ragaszkodom feltétlen a környékhez. Tudomásul kell venni, hogy rosszak az utak errefelé, rossz a közbiztonság, rengeteg a cigány. A társasházak is szaporodnak, épp mellénk akarnak építeni egy 8 lakásáosat:-( Nem tudom mennyire fog belesimulni a környezetbe...:-/
Nem tudom, mi lesz a kerület ezen részének a jövője, félek, hogy egy része elgettósodik, ezzel párhuzamosan épülnek a nagy társasházak...
Te, hallod-e, a 70-es busz tényleg a PP utcában járt régen végig, és késöbb "terelték" az Eötvösbe? Ha igen, vajon most miért nem ott jár? A kiváló út miatt...?
Én a Pázmány Péter elején laktam viszonylag (Dobó u. és a Radda Barnen közti rész). Mivel ott nottem fel, egyszeruen imádtam a környéket, és imádom most is. Sajnos az az átkozott Bolhapiac elkergetett minket is. A terület annyira élhetelenné vált, hogy kénytelenek voltunk elmenni.
A PP utcát én is Mezohegyesként hívom még a mai napig is :)
Azért is szeretem Palotát, mert valahogy nem fog rajta az ido. Itt szinte majdnem minden olyan, mint 10-15 évvel ezelott volt (nem negatív értelemben persze). Igaz, épülnek gombamódra a társasházak (pl. Palotagyöngye), de ezeknek is sikerül valahogy "belesimulniuk" a környezetükbe.
Volt már ez a topic valaha "nem elsűllyedve"?:-) Megnyitása óta dől bele a víz;-)
Magam a "szomszédban", az Eötvös utcában lakom. Vagy 15 éve.
A mai napig a Mezőhegyes nekem a PP utca.
én is ezer szállal fuzödöm Palotához (ott születtem, ill. éltem 13 éves koromig) Pázmány Péter (ex Mezohegyes utca). Igaz kiköltöztem Mogyoródra, de még most ezer szállal fuzodöm ide (háziorvos, etc)
A VÉEK-en egyszer már felvetettem, hogy kísérleti jelleggel - fél órás eltolással - ki kéne próbálni az ellenkező körirányúsítását a Palota-busznak, de ott valaki letorkolt érte. Pedig szerintem volna értelme. De legalábbis megpróbálni mindenképpen.
Semennyire. Asszem óránként egyszer jár, kicsi, és csak "helyben" közlekedik. Akkor tényleg jó, ha pl. a Praktikerbe mennél vele, de van még jó néhány barkácsmarket Budapesten és környékén, ami könnyebben elérhető.
Különösebben nem nyugodtam meg, ezért nézelődtem tovább. Ez ugyan már nem Rákospalota hanem Pestújhely, de XV.kerület, a Csillagfürt utcában találtam egy nagyon jó kis lakást, szép ligetes, parkos zöldövezetben. Teljesen felújított, csak hát igen drága, bár ahogy elnézem ott ez a reális ár. Erről a környékről van valami közelebbi benyomása valakinek? Megér ez ennyivel (sokkal) többet, mint a 8. kerület? Most a gyerek a legfontosabb szempont, hogy normális levegőn, környezetben lehessen tologatni.
Neha van arrafele valamifele jellegzetes szag,de kibirhato ill. meg lehet szokni.
A szemetegeto valoban szennyezo-Demszki meg hazudozo,de ezt eddig is tudtuk- viszont tobb merocsoport is igazolta,hogy a szelirany szinte teljessen ellentetes,elenyeszo(2%) amikor Palota fele fuj a szel.
Pl. margarint gyártanak ott. A szemétégető csökkentett kapacitáson megy most, mert letiltották részben, a felújítás sorsa szerintem még mindig kérdéses. Vígasztaljon az uralkodó szélirány, de ne nyugtasson meg... Zöldebbnek zöldebb kerület, de biztos van jobb is.
A Bocskai utcai iskola lepra, ha szereted a gyermekedet oda ne vidd! Az utca maga vegyes képet mutat, minnél nagyobb a házszámod, annál kulturáltabb szomszédokkal számolhatsz. Palota szerintem, egyébként egyesíti magában a falusi elmaradottság, és a nagyvárosi kutyaszar-kipufogógáz adta összes hátrányokat. De ha már ide költözöl próbáld megszeretni! Ha kerékpározol, akkor viszont jól tudod használni az adottságait.
A szemétégetőhöz tudok hozzászólni. Éppen most dobtak be a postaládánkba szórolapot, amelyben Demszki apánk bejelenti a szemétégető modernizálását. Ha jól emlékszem 2 évig fog tartani a beruházás, de jövőre már nem fog szennyezni.
Sziasztok.
Rákospalotán a Lóvasút-közben, találtam egy lakást ami nagyon tetszik, szépen felújítva, ára is jó. Csak bizonytalan vagyok, ugyanis ahogy láttam, szinte pár méterre van onnan az unilevernek valami nagy üzeme, nem tudom mint gyártanak ott, van annak valami levegőszennyező-mérgező hatása esetleg? A másik, meg, hogy mi is van most ezzel a szemétégető üggyel, ugyanis az is ott van valahol a közelben.
Kisgyerekkel költöznénk ki a 8. kerületből, valami "zöldebbe", de ezek kicsit aggasztanak, tudtok ezekről valamit?