Megjegyzem, a dán rendezők is készítettek filmeket. Aztán mentek és vettek egy legót a gyereküknek. Gai-luronnak pedig tényleg nincs szíve, de erről kérdezzük meg őt. Gai-luron, Önnek tényleg nincs szíve?
engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki készítette a bútoraimat, csak az a lényeg, hogy tartósak legyenek és erősek. éppen ezért is veszek minél sűrűbben IKEA bútorokat, mert azt a fajta robosztusságot, keménységet semmilyen más termékben nem találom meg. maga nem érzi, micsod erő van egy fában, amikor kezével végigsimít a törzsön? valószínűleg nem, mviel Ön egy városi puhány, egy természettől elidegenedett kiborg. Önnek nincs szíve, Gai-luron, a Lego pedig dán.
Nem, valóban nem volt még Ikea bútorom. Én ugyanis azt szeretem, ha a bútoraim fából készülnek.
Visszatérve a gyerekekhez, ha jobban belegondol a svéd kultúra (és gazdaság) gyermekek kizsákmányolására épül. Vegyünk egy példát. Itt van például az Ikea bútor. Felvételekkel bizonyították, hogy a fejlődő országokban (pl. Ukrajna) készülő Ikea bútorokat gyermekek is készítik. Ha majd vásárol egy Höjden fotelt, ne felejtsen imát mondani azért a Kuala Lumpur-i gyerekért, akinek apró kezecskéjéről a körmöcske beletört a kárpitba, csak azért, hogy maga valami alapszínűt rakhasson a nappalijába. Vegyünk egy másik példát. Svéd leszbikus gyerekfilmek. Kéjvágyó 30-as rendezők gyermeklányokat csókolóztatnak a művészet nevében, hogy a perverz nézők pénzén alapszínű Ikea bútorokat vásárolhassanak a nappalijukba. És a Legóról még nem is beszéltem.
Gai-luron, miért beszélünk még mindig erről a kibaszott Amálról, amikor annyi meg annyi fennköltebb, érdekesebb és fontosabb témánk lehetne? Például gondolta volna, hogy a Sensodyne fogkrémek egyike eukaliptusz ízesítésű?
Márta néni valóban aktív még? azért ez nem vet jó fényt a fiára, hogy ilyen vén fejjel gürcölni kénytelen a mgélhetésért.... természetesen a Márta nénire gondolok, nem a fiára, akire sok mnden rosszat lehet mondani, de hogy vén lenne... habár persze ez is viszonyítás kérdése. mai napság.
semmi baj. én azt vallom, hogy az efféle híreket az embernek sziklaszilárdan, arcrezdülés nélkül (legfeljebb finom, ahősneklelkeisvan jelzést leadó szemsarokremegésekkel) kell tudomásul vennie. én is ezt teszem most.
Én Önt régebben próbált perverznek tartottam, de most már látom, szorult Önbe egy szilánknyi tisztesség. Kérem ne haragudjon hát alaptalan feltételezésemért, s fogadja el ezúton felkínált baráti jobbomat!
Harisnyás Pippi garantáltan elpirult volna, ha látja; Bergman pedig, nem is tudom, talán szakácsként válik ismertté, mint Jamie Olivier, ha ezt 30 évvel ezelőtt bemutatják. Komolyan. Egy hete láttam, és még én sem tértem teljesen magamhoz, pedig meg bírnék emelni egy tehenet.
Britta kiöntötte szívét, meg ilyenek. Meg a svéd gyermekversek és a Hal éji dala. asszem én valamilyen álomvilágban nőttem föl. valójában a svéd kislányok műpéniszeket tömködnek egymásba. revideálom a nézeteimet.