Ha meg akarod tanulni rendesen, akkor sajnos elő kell venned az angolodat, 1000× több infót találsz, főleg az új dolgokról. A helyedben egyébként is egy új XAMPP-ot telepítenék legalább php 5.6-tal, esetleg 7.1.x-szel. Még véletlenül ráállsz a mysql_query-re, ami 5.5-től elavult, a 7.x-ben meg már nincs is ;-)
És Laja dolgain kívül az is lehet, hogy valahol tárolva volt (adatbázis, xml, akármi) a linkek szövege és/vagy célja, és az most nincs meg. Ez főleg akkor lehet, ha adminban át lehet rendezni a menüpontok sorrendjét, illetve szerkeszteni a szövegüket, céljukat.
Sziasztok! Átkértük hozzánk egy domain. Feltöltöttük a korábbi php-s oldalt, amit küldtek hozzá. Adatbázis nincs hozzá. A főoldal be jön szépen, de a menüpontok linkjei nem működnek benne. Tudtok esetleg segíteni, hogy hol kell beállítani a linkeléseket? Segítségeteket előre is köszönöm: Csaba
Tudna valaki jó magyar nyelvű manuált ajánlani PHP programozás tanulási célból? PHP: 5.2.8 MySQL: 5.1.30 Apache: 2.2.11 trióval próbálgatom 8.1-es win alatt, firefox és Notepad++ van még, illetve egy routeren OpenWRT, azon PHP Version 5.4.5, MySQL 5.1.53
PHP konzol-móddal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Van egy valamilyen ciklus, abban kéne megoldani, hogy ha a billentyűzetről érkezik valami, akkor azt vegye figyelembe. Természetesen ha nem kap semmit, akkor is ismétlődjön tovább a ciklus!
Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy az egyik terminál ablakban futott a billentyűzetfigyelő script, amely gombnyomáskor létrehozott egy fájlot, amelynek a neve tárolta a billentyűről érkező karaktert, a másik terminálban futó script pedig figyelte, hogy az adott könyvtárban lett-e új bejegyzés.
Ez ötletes, kreatív, de nem túl praktikus, mert két terminál kell hozzá.
Programozasi gyakorlat nelkul, de konkrét igénnyel szeretnem a segítségeteket kérni.
Olyan szakembert keresek, aki tudna nekem segíteni egy használtautó.hu-s hirdetesfigyelo programozasaban? Sajnos a hahu jelenlegi "autovadasz" szolgáltatása kizárólag az aznap éjfélig felkerült hirdetéseket listázza es küldi emailben reggel 3h korul, viszont ez sajnos nem teszi lehetővé az azonnali reagálást amikor felkerül egy hirdetés es igy tobb alkalommal is előzték mar meg. 10-12 típus az ami a latokoromben van es igényem szerint egy azonnali mail riport lenne a legidealisabb új hirdetések eseten.
Remelem viszonylag erthetoen írtam le, nagy öröm lenne ha valaki tudna segíteni vagy ajánlani szakembert ennek a megírására. A részleteket es a dotálást privat üzenetben lenne ideális egyeztetni.
Gondolkodom hogy elmegyek egy PHP haladó/OOP tanfolyamra, hogy valamilyen szinten rendbeszedjem a neten (és főleg a stackoverflow-n) szerzett tudást. Szerintetek van értelme?
Abszolút: localhoston 6 éve 32 bites XAMPP-on vagyok, sose volt gond.
Rendszerszinten nem vagyok zseni, de úgy tudom, hogy a 32 bites Windows 10 és appok 4GB RAM-ot címezhetnek, a 64 bitesek 2TB-ot (a Win 10 Home 128GB-ot). Éles szerverre, várhatóan nagy nézőszám mellett nem tennék 32 bites XAMPP-ot, inkább összevadásznám a 64 bites elemeket (a 64 bites php csak "experimental").
A miertet leirtam a 10073-as hozzaszolasban: Eredetileg ez tortenik: "3,5...<br>[time1]" - [time2] . "s", aminek az eredmenye "-[(time2-3)]s", mivel a kisebbitendo 3-ra castolodik (mint az elso es utolso ertelmes szamjegy).
Nincs koze a timelimithez, mert ha azon akadna ki, akkor semmit nem irna ki a script.
gondolom a konkatenálás precendenciája magasabb mint a kivonásé. ezért először gyárt két stringet, aztán megpróbálja kivonni őket egymásból. ehhez persze számmá kell alakítania, ami nem sikerül, és mondjuk null-ra alakítja, utánna vonja ki.
OK, lehet hogy nem voltam elég részletes. Van az a sor, hogy
if ( $p == true ){ $o .= $i . ", "; }
és a kód végén:
echo $o . "<br>"…
Ha a $o helyén echo van (és a echo $o kommentbe téve), akkor minden megjelenik. Ha viszont az eredményt változóba pakolom ($o .= ...), és azt a végén kiíratom, akkor csak a nagy büdös semmi jelenik meg, pedig a var_dump szerint $o az string(7174)"és itt jönnek a prímek).
Viszont a dolog okafogyottá vált, mert a $e - $s zárójelezése óta megjelenik a $o tartalma. Hogy miért, azt nem igazán értem, mert bár lelkes amatőrként 7 éve php-zok, ilyen gonddal és megoldással még nem találkoztam. Ha valaki elmagyarázná, hogy ez miért nem jó: