Keresés

Részletes keresés

Kriza Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8812
kijáró csapat van, utazó gyp-k, nagyon klassz rendszer és jófejek.
a munkahely jó döntés volt, élvezem a főállású anyaságot nagyon :-)
futok is rajzra vinni Dömit :-)
Előzmény: Ancsúr (8810)
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8811
Emlékeztek a Tücsök Tóbiás naplójára? Ebben a rám szakadt nagy szabadságban ma rátaláltam. Nem tudom szoktak- e röhögni rajtam, de én ha megrendelek egy adag könyvet, az biztos, hogy rá egy- két napra találok vmit, ami miatt leveleznem kell, hogy tegyék bele az alapcsomagomba.
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8810
Ennek nagyon örülök!! Hihetetlen, hogy ennyi foglalkozást össze tudtak hozni Neki! Szerencsésen választottatok helyet.
Szept. óta ellenőrzések vannak, kiakasztó. Egyre azt érzem, hogy pont azoknak a helyzetét nehezítik, akik igyekeznek megadni minden tőlük telhetőt.
Egyébként, ha látlak vhol utolsó hozzászólóként, oda szoktam nézni, így sikerült elcsípnem múltkoriban vmelyik pozitív beszámolódat.
Mhelyeddel kapcsolatosan: jó döntésnek bizonyult?
Zorka is fura a szemével. Kivétel nélkül a bal szeme szokott begyulladni (később a jobb is) és volt olyan időszak, hogy csak kint könnyezett, ha hideg volt.

Jut eszembe! Quizas! Végre kiderült a Ti SNI a- tok titka. Beszéltem az egyik pesti szakértőis neurológussal/pszichiáterrel (?), azt mondta, hogy ők annak vesznek minden magatartás, figyelemzavart, akkor is, ha nem tudják igazolni. Szerinte, he egy hétig tartana a vizsgálat, akkor úgyis beigazolódna.
Előzmény: Kriza (8809)
Kriza Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8809
még jó, hogy a gyerekek neve alapján könnyű azonosítani téged :-)
képzeld, enyém lány hihetetlen fejlődést produkál az oviban, ui. sni-sként jár neki heti 5 óra ingyen helyben fejlesztés, és heti 4x gyógypedagógus, heti 2x logopédus foglalkozik vele, 30-40 percet, imádja, és annyira jól halad! már akartam régen mondani neked, de mindig elmaradt... :-)
jobbulást a gyerkőknek. nálunk a középsőmnek van kötőhártyagyulladása, ill. nem tudom, van-e, fura ügy. tavaly is, idén is szeptemberben elkezdett hatalmasakat pislogni, mintha tick-kelne, gondoltuk, elsős, stressz, stb., aztán egy idő után elvittem orvoshoz, aki megállapította, h kötőhártyagyulladása van, de nem fertőző, ezért nem is volt váladék, viszketés, egyéb jele, ami erre utalt volna. állítólag valami allergiás jellegű lehet, oviba/suliba is mehetett. szemcsepp, elmúlt, de idén most nem akar tökéletesen elmúlni, néha napokig nem csinálja, néha előjön újra, és bár a dr.nő mondta, hogy nem fogja azonnal abbahagyni, azért most már kezd aggasztó lenni és készülök ismét orvoshoz vele...
Előzmény: Ancsúr (8808)
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8808
Bocs, közben párom a mhelyén nick- et váltott. A munka hőse:-)
Előzmény: Dappler (8807)
Dappler Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8807
Zádor is mostanában kezd belejönni, egyre kevesebbet hurcol vissza, sőt van úgy, hogy ő szelektál.
Zorkának ismét kötőhártya gyulladása van. Tegnap óránként mosogattam a homeós keverékkel. Még jó, hogy este látta a doki, mert ma már semmit sem látna. SZERENCSÉRE. Zádort is itthon tartom, így nem kell du. buszoznunk érte. Tegnap, amíg nem volt itthon Zorka, egészen megható módon hiányolta. Még játszani sem volt kedve.
Előzmény: _PISKO (8806)
_PISKO Creative Commons License 2008.11.23 0 0 8806
Mi is pont ma töltöttünk meg egy jó nagy szatyrot, jövő héten felviszem a Vöröskereszthez. Somával elég macera selejtezni, mert persze mindenre rámondja, hogy neki az még kell:-) Lora már sokkal jobban tud szelektálni, szerencsére.
Mi is készülődünk lassan-lassan az ünnepekre. Rá kéne szánnom magamat az ablakmosásra, mert koszos ablakon rondán mutatnak az üvegmatricák. Azokat már nagyon szeretném gyártani, Lora is várja, de muszáj még előtte takarítani. De valahogy nem nagyon akaródzik elkezdeni...
Előzmény: Ancsúr (8805)
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.23 0 0 8805
Végülis készen állok karácsonyra:-) Sőt, megkezdtem a megúnt játékok eltűntetését is, hogy legyen hely az újaknak.
Előzmény: _PISKO (8802)
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.23 0 0 8804
Remélem már meggyógyultatok!
Én már a 7. nyavajámon vagyok túl szept. óta...
Előzmény: quizas (8801)
_PISKO Creative Commons License 2008.11.20 0 0 8803
Hát, ha választhatok, hogy arcüreggyulladás vagy munka, akkor azt hiszem az utóbbi mellett teszem le a voksom... Jobbulást Nektek.
Előzmény: quizas (8801)
_PISKO Creative Commons License 2008.11.20 0 0 8802
Még nem tudom. Loránál most ló meg Barbie mánia van. Sománál meg a Verdák tarolnak.
Előzmény: Ancsúr (8800)
quizas Creative Commons License 2008.11.19 0 0 8801
Sziasztok,

Mi is a szezon második betegségét gyűrjük, mondjuk kisBulcsú jár suliba, cska taknyos meg köhög, Csongort egy napra fogtam itthon, hétvégére én is kidőltem - az ügyeletre is elmentem, annyira fájt az arcüregem -, most már javulok, de fáradt vagyok, jó lenne pihenni. Persze Karsa ilyenkor lóg legjobban rajtam, ő is taknyos, jön az egyik foga.

És egy szót se szóljak, mert nem kell dolgozni járnom.
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.19 0 0 8800
Mint ahogy nem is teszem:-)
Jobbulást Lorának! Vettem aqva készletet, amiről tavaly írtál. Idén mit veszel?
Előzmény: _PISKO (8799)
_PISKO Creative Commons License 2008.11.17 0 0 8799
Hát mit mondjak: 04:55:42-kor nekem sem lenne kedvem érdemben válaszolni bármire is:-)))
Lora már harmadszor beteg szept. óta:-( Ezúttal semmi komoly, csak az orra folyik, köhög, meg van egy kis láza (38,3). Mindenesetre ma itthon van...
Előzmény: Ancsúr (8798)
Ancsúr Creative Commons License 2008.11.17 0 0 8798
Már bánom, hogy nem írtam egyből: örülök, hogy jelentkeztél, meg a híreknek is! Érdemben szerettem volna reagálni, de hiába várom, hogy erre időm is legyen.
Előzmény: _PISKO (8797)
_PISKO Creative Commons License 2008.10.27 0 0 8797
Na, sziasztok! :-)
Töredelmesen bevallom, hogy nem csak, hogy nem írtam, de nem is olvastalak Benneteket az utóbbi 3 hónapban:-( Sok minden történt velünk, nem is tudom, hol kezdjem.
Szóval: én szept-től dolgozom. Voltaképpen tetszik, jól esik valami mást is csinálni így 7 év után. Igaz, hogy csak heti két napot vagyok kinn Csepelen, és ez azért más, mintha minden nap kéne rohangálnom a munkahely, a lakás és az óvoda között, de idáig nem bántam meg, hogy visszamentem. A gyerekekkel nincs különösebb problémám: nem éppen lángelmék, de nem is erre számítottam. Ami viszont nem nagyon tetszik, ez a kétszintű érettségi meglétéből adódó helyzet. Egy csomó mindent nem kell tanítani, egy rakat dolog van, amit NEM LEHET számon kérni, szóval elég cifra ügy. De majd megszokom:-) Készülnöm is kell azért az órákra, ami elsősorban az én maximalizmusom miatt van, mert nem szeretek csak annyit tudni, ami a tankönyvben benne van. Főleg, mivel általában az érdekes részeket hagyják ki:-)

Soma a férjemmel van, amíg én tanítok. Egyelőre mindketten jól bírják, de nem egyszerű megoldani, mivel én kedden 8-15 között vagyok távol. Először úgy gondoltuk, hogy addig ők majd mindenfélét csinálnak együtt, de persze "ember tervez, Isten végez", szóval nem így lett, mivel a férjemnek annyi munkája van, hogy Soma ezalatt végig az irodában van vele. Be is rendeztük az egyik helyiséget játszószobának, és áldott szerencse, hogy viszonylag nyugis gyerkőc, jól eljátszik egyedül, így lehet dolgozni is mellette. A másik napom az nyugisabb, mert akkor fél 8-ra megyek: fél 7-kor indulok itthonról, a férjem elviszi Lorát 8-ra az óvodába, aztán mennek Somával az irodába, én csak 10-ig tanítok, és így el tudom hozni már 11-kor. Nem egyszerű, de csak túléljük valahogy ezt az évet.

Somával közben voltunk urodinámián, és úgy tűnik, a hólyagjával minden rendben van. December körül megyünk még izotópos vizsgálatra, aztán már csak eldől végre, hogy mi lesz a további sorsa. Akármit is mondanak, jövő szeptemberben fixen beadom óvodába.

Lora megkezdte az utolsó ovis évét, és szept. 1-jén kiesett az 1. foga.:-) Lessük lassan az iskolákat, hogy hova lehetne adni. Mindenképpen kéttannyelvűt vagy nyelvi tagozatosat szeretnénk, van is választék a környéken. Mostanság kezdődnek a nyílt napok, el is szeretném vinni néhány helyre. Aztán majd kiválasztjuk azt, ahol a legszimpatikusabb a tanító néni. No persze, hogy felveszik-e, az már más kérdés:-) Továbbra is jár úszni, sőt, novembertől a Jövő CS keretein belül folytatja az úszást. Az eddigi oktatója beajánlotta az egyik edzőnek, aki megnézte, és közölte, hogy örömmel látná. Egyelőre heti 3 alkalommal megyünk, aztán ez 4-re fog bővülni. Nem tudom, mennyire fog nála beválni, mindenesetre addig járunk, amíg neki tetszik. Úgyis az volt az elsődleges szempont, hogy megtanuljon úszni, ezt pedig teljesítette: tök szépen ússza mind a 4 úszásnemet. Ami ezután jön/jöhet, az csak hab a tortán:-) Jár az óvodában művészi tornára, angolra és heti egyszer délelőtt zenei előkészítőre. Mondjuk azt nem hiszem, hogy ez utóbbin maradandót alkotna, de nagyon szereti. Nagy kedvencei mostanság a lovak, és nyúz, hogy megtanulhasson lovagolni. Még várok egy kicsit, hátha kinövi (egy időben a balettel volt ugyanígy), aztán, ha nem, akkor azt is kipróbáljuk.

Soma időközben 3 éves lett. Továbbra sem valami nagy növésű: 92 cm és 12,5 kg. Úgyhogy jót mosolyogtam, hogy Ancsúr 104-es gatyókat néz Zádornak, Soma 18-24 hósokra valót hord:-) Rengeteget képes beszélni, és nagyon gazdag a szókincse. Precízen el tudja mondani, hogy hogy jut el a táplálék a nyelőcsövön át a gyomron keresztül a belekig, érdekli hogy a testünkben hol van csont, és azt hogy hívják. Nagyon szereti a zenét: az utóbbi 1 hétben naponta 3-szor kell meghallgatnunk a Muszorgszkij CD-t. Ez nem vicc, imádja:-) Nekem már herótom van tőle, de nem tehetek be mást. Ma előadta, hogy bár M. nagyon csúnya ember volt, de nagyon szép zenét írt.:-)

Örömmel látom, hogy vannak itt még teszveszesek:-) Én is ott ügyködöm, igaz eladni szoktam csak az esetek többségében. Az ott eladott ruhákból szoktam finanszírozni az új "kollekciót".:) Nem kis meló, de megéri:-)

Sajnos Lora mára beteg lett, egész nap nem ment le 39 fok alá a láza, pedig kapott 3 kúpot, volt hűtőfürdő, priznic, Aconitum meg minden. Eredetileg azt terveztem, hogy most, az őszi szünetben lemennénk Pécsre, de szerintem így nem lesz ebből semmi. Somának meg a hasa megy, sikerült is ma kétszer bekakilnia, pedig már április eleje óta szobatiszta.

Hát így hirtelenjében ennyi. Igyekszem gyakrabban jönni:-)
P-
Ancsúr Creative Commons License 2008.10.26 0 0 8796
Ilyet Zorka is csinált. Elmúlt. Később is volt két ilyen időszaka, de az Zádorral, kórházzal összefüggésben.
Nálam meg bejött az "amit ma megtehetsz..."esete. Csütörtökön bementem dolgozni, jól haladtam. Pénteken is elindultam, de visszajöttem a megállóból, hogy úgyis szünet lesz, meg majd apránként, stb. Erre Zádor tegnap reggelre belázasodott, így már nem fogom vinni bölcsibe. Maradok itthon két gyerekkel, meg egy halom munkával. Amúgy fogalmam sincs mitől lázas, kicsit folyt az orra, más semmi.
Tegnap meglepett. Eddig is szokott reklamálni, ha vmit nem pontosan olvastam, meg néhány szófordulatot visszaadott meséből, ha egyedül olvasott, de tegnap az egyik kisvakondos mesét (lapozó) szinte szó szerint elmondta a képek alapján.
És már elmélyülten figyeli a diavetítést is. Régebben is tetszett neki, de még felugrált, kotyogott közben, most meg az a tátott szájas verzió van. Már szaga van a vetítőnek, mire be lehet fejezni.

Többiek?!
Előzmény: quizas (8795)
quizas Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8795
Szia Ancsúr,

Pelenkáról jut eszembe: Karsa mostanában többször későn szól, kicsit bepisil. Pedig előtte egy hónapig abszolút megbízható volt. :-O Du. alvásnál nem pisil be, éjjel is nagyon ritkán. Csongor még mindig néha, van, hogy éjjel egykor, van, hogy hajnali hatkor, és rá nem jövünk az okára, majd megyünk vissza az orvoshoz.
Ezzel együtt még mindig egyszerűbb, mint ha dolgoznék is... Le a kalappal előttetek, dolgozó anyák! :-)
Előzmény: Ancsúr (8794)
Ancsúr Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8794
A kelésről, fekvésről jut eszembe. Zádort 6.20- 6.30 között kell keltenem, addigra mi már indulásra készen állunk. Ez mostanában borzasztó reggeleket jelentett. A bölcsiben nagyot alszik, este későn feküdt emiatt. Reggel meg sírás, ellenkezés, stb. Egyik alkalommal végre ráerőszakoltam a ruhát, levetkőzött. Fogtam a fél pár zoknijában, pólóban, és vittem ki... Most úgy tűnik, végre megtaláltam a megoldást. Egy órával előbb fürdik este, aztán pizsamában, éjjeli lámpánál játszhat. Így elfogadható időben ágyba megy magától.
És a múltkori betegségnek haszna is volt. Leszokott a szójás rizstejről, cumisüvegről. Úgyhogy döntöttem, Zorkától is elszedtem. Este ugyanis még mindig kért két üvegnyit. Volt, van nagyjelenet, de talán elhiszi, hogy nem kapja vissza. A fél órás sírást követően a mi ágyunkban landol, ez lesz a következő feladat. Viszont a pelenka többnyire száraz marad. (Zádornak már nincs éjszakára sem. Könnyű volt üzletet kötni vele, egyik szombaton egész nap pizsamában maradhatott.)
Előzmény: quizas (8790)
Ancsúr Creative Commons License 2008.10.19 0 0 8793
Brekus, ha emlékszel, én is írtam, hogy nehezen, hónapok alatt rázódtam vissza a dolgozó létbe. Sőt, talán még több is kellett. Mostanában sem sétagalopp, de ennél könnyebb szerintem nem is lesz.
A héten nagyon kimerítettek a benti dolgok, nem tudtam elaludni, hajnalban felébredtem...
Viszont megvettük az első legókat. Bíztam benne, hogy tetszeni fog nekik, a duplo is kedvenc évek óta. Karácsonyi meglepetés már nem lesz belőle, én nem bírtam várni. Gyerekkoromban csak a barátnőmnek volt legója, imádtam. Most végre kiélhetem magam, építettem több szobás lakást, gyerekek meg játszanak vele.
Tartom a heti biciklitúrákat, jóóóó!!!
Zorkáék egyik nap mustot csináltak az oviban, mini préssel. Annyi jó dolgot kitalálnak nekik, örülök, hogy a véletlen oda sodort minket.
Kaptak meghívót az erdő tündérétől... Ezzel kapcsolatban Zorka megkérdezte, hogy ugye vannak dolgok, amiket csak úgy mondok, de én is tudom, hogy az nem igaz.

Múltkor téma volt a verekedés. Volt a bölcsiben egy kisfiú, apja szajkózta neki, hogy védje meg magát, ne legyen mamlasz. Na ebbe úgy belejött, hogy a wc ajtóban álló kislányt hanyatt lökte, mert nem fért el tőle.
Előzmény: levelibeka (8792)
levelibeka Creative Commons License 2008.10.15 0 0 8792

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem járok erre, illetve járok csak RO, de most írtam a 2004 januári topicba, ott vannak képek és némi szöveg is. :-)

Quizas, örülök, hogy megy nektek a suli, és hogy a többiek is jól vannak. Betegeknek jobbulást!

Ancsúr Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8791
Én aktív vagyok, csak más területen:-)
Elkaptam a hányós vírust, természetesen 7végén, nehogy hiányozzak munkából. Majd Zádor enyhe torokgyulladása jött, hozzá a vírus. De már mindenki a helyén.
Tegnap volt a leendő óvónők meghallgatása, kíváncsi vagyok a végeredményre.
Közben intézzük (remélem utolsó) az áthidaló kölcsönünket. Tegnap rászántam a du-t, hogy téli cipőt vegyek magamnak. 3 órát gyalogoltam, ez a 35-36- os méret kitolás velem. De sikerült!!! Még hátravan a 104- es ovis nadrág felkutatása Zádornak, valamiért pont ez a méret hiánycikk.
Amúgy béke van a mhelyen, a többi részét elviselem, arra gondolok, mikor építőtáborban 6 órán keresztül a futószalagon haladó konzervek tetejét kellett ütögetnem egy fa rúddal.
Quizas, ejha, van mit koordinálnod! Te tornázol még? Én szombat reggelente felpattanok az új biciklimre, tekerek 10- 15 km-t nehezített terepen, nagyon jelzett már a szervezetem, lelkem, hogy elég a tunyaságból. Feltöltődök, bár utána semmi kedvem dolgozni. Nem is teszem.
Zorka mostantól kézműves szakkörre is jár a dráma mellett, semmi dolgom vele, és legalább kitölti azt az időt, amíg érte megy apja. Kicsit szomorkodott, hogy az úszásra nem mehet, így szerdán de. másik csoportban van. Még jó, hogy egyből alkalmazkodott hozzájuk.

Többiek?
Előzmény: quizas (8790)
quizas Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8790
Sziasztok,

Látom, más sem túl aktív. :-/

Ancsúr,
Remélem, azóta meggyógyultatok és nem is esett vissza senki.
Gratulálok Zorka sikeréhez és remélem, Zádornak hamar akad új óvónője. Meg a leendőkhöz is drukkolok, hogy majd tényleg beváljanak. :-)

PISKO?
Már dolgozol, igaz?

Piros,
Te is kezdtél már?

Mona,
Műtét?

Mi morzsolgatjuk iskolával terhelt napjainkat. Fél hétkor először én keltem magam, aztán kisBulcsút (aki állítása szerint sosem alszik, csak "gondolkodik":-)), és ha fölöltözött (ami néha közel félóra sajnos), akkor Csongort, mert különben egymást lassítják le. Karsa többnyire ébred magától, de ha nem, negyed nyolckor őt is keltem. :-/ Többnyire apjuk viszi a két nagyobbat, de van, hogy rám marad mindhárom, na olyankor próbálok azokra az anyukákra gondolni, akik szinte naponta ezt csinálják. És örülök, hogy nekem nem minden nap kell... 3/4 12-kor ebéd Karsával, fél 1 tájban indulok Csongorért, utána kisBulcsúért. Fél kettőkor hazaérünk, fél háromra Karsa elaludt, kezdődhet a leckeírás, ami elég idegölő - nem szeret szemünk fénye rajzolni, és ugye az írás elemeit veszik. Igazából várom, hogy legyen valami kihívás is neki, amit szeret, szorozzanak vagy valami hasonló, de elsőben, gondolom, erre nincs remény.
Viszont bevált az ajánlott fejlesztő, és még lehet, hogy dzsúdóedzésre is beveszik heti egy alkalommal (próbaidőn van, hiszen nehéz vele; Csongort is vittem, ő persze járhat, vele semmi probléma).
Csongor megy heti kétszer focira is az oviban (ezt nem nagyon szereti), egyszer úszás, és van neki gyógytorna is az ovis tesi mellett, úgyhogy most többet mozog és ez használ is neki. Más kérdés, hogy egy vagyon...
Karsa változatlanul anyafüggő, kaját sem fogad el mástól, inkább kivár. Azért ennyire nem kéne ragaszkodnia hozzám, de csak kinövi és később nosztalgiával gondolok majd vissza rá. :-))

Ancsúr Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8789

Most meg csak dicsekszem. Ma ment már Zorka oviba. Reggel integetett az óvónő, hogy várjak, súg vmit. Du. rendezvény volt az oviban, 35 éves az intézmény. Mondta, hogy a fák ültetése közben vigyem el Zorkát, mert megnyerte a korosztályában az óvodai rajzversenyt, menjünk az díjkiosztóra. Nagyon büszke vagyok rá!!!

Zádoréknál 1 hónap után besokallt az új óvónő. Megértem, 4 gyerekkel több lett a megbeszéltnél. Most kavarodás van, fogalmam sincs ki lesz majd velük.

Viszont megismerkedtünk az oviban a leendő csoportjának óvónőivel, kedvesnek tűntek.

Ancsúr Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8788

Sziasztok!

Csak helyzetjelentek. Párom elment vasárnap, Zorka hányós vírussal kezdte a hetet. Szerencsére elhívtam aput, ő van itthon vele, meg közben hurcolja Zádort, mert én nemhogy itthon lenni, de még időben hazajönni sem tudok...

quizas Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8787
Sziasztok,

Mona,
Remélem, mihamarabb túlesel a műtéten. Ha már kell...
Verekedéssel kapcsolatban: jó esetben a gyerekek megtanulnak más konfliktuskezelési megoldásokat is idővel. A férjem megtette (ő is megvédte magát, mert csúfolták a különcsége miatt, szép kis híre is volt...).

Ancsúr,
:-)))))) Ez nem kinevetés, hanem egy hatalmas elismerő mosoly a kreativitásodhoz!
Nátha: sorstársi részvétem. Rhinospray Plus? Novorin? Vibrocil?

Férjem jól megtanult hallgatni és megértőn bólogatni. ;-)
Egyébként meg az az anyuka, aki szerint a fiam veri az övét, hallhatta, hogy éppen az ő szeme fényével van a legtöbb gond. A tanítónő nekem négyszemközt azt mondta, hogy van szülő, aki elfogadja a gyerekét olyannak, amilyen, és van, aki meg nem, és másban keresi a hibát. :-)

Piros,
Azért pár ilyen napot ki tudnék bírni itthon... ;-)
Előzmény: Ancsúr (8782)
Kriza Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8786
aconitum :-) mi is ezt szedjük, mármint Emma, nem mi :-)
Előzmény: pbuza (8783)
Mona73 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8785
Quizas!
Nekem az anyu mostanság mesélte, hogy velem is ez volt a gond.
Bement szülöi és állandóan azt hallotta hogy a Mónika igy verekszik, meg ugy.
Tudta mert mindig kék zöld voltam és el is meséltem hogy jött az Xy és megvert én meg nem hagytam magam.
Erre nem lehet azt mondani hogy ha valaki odajön és megver, hogy jol van kislányom hagyjad magad.
Itt szépen persze de el magyarázta hogy ne legyek barom ne hagyjam magam, de ne kezdeményezzek soha. Gyengébbet, beteget, nem verünk csak azért mert.
De egyébként ha bármelyikünk visszaemlékszik... mi is verekedtünk( vagy legalábbis én) de akkor nem volt ekkora ügy csinálva belöle. Ha olyan volt kaptam a tanártól egy maflást, de azt soha nem mondtam el otthon. És nem azért, mert féltem volna attól hogy a szüleim bemennek tanárt verni....
Az iskolába is le kell rendezni hogy ki az akit egész évben verni fognak, és kit nem.
Ki a leggyengébb ellenörzés ez. Ez van az oviban is, és mindenhol.
A munkahelyen is csak ott már nem verekszik az ember, hanem más megoldással, de ott kiszürik ki a leggyengébb, és ki kivel lehet kiszúrni.
Ez a élet. Hagyni kell. Lerendezik és kész. De ha beleszólnak sokkal rosszabb.
Szerintem.
Ott a tanár, rendezze le ő. Ő akkor és ott pont tudja mi a probléma.
De már délután, otthon nem ugyan az a szitu.
Én azon az állásponton vagyok inkább féljenek tőle, mint ő féljen iskolába menni.

Elnézést kérek mindenkitől akinek nem ez a véleménye. Ez az én saját álláspontom.
Én a "farkas törvény" szerint lettem felnőtt, de vallom, inkább elönyöm, mint hátrányom származott ebből.
Előzmény: quizas (8780)
Mona73 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8784
Sziasztok!
Piros! Ezek tök biztató dolgok :))))

Látod, de mikre nem tanítod meg a gyereket??? Ejnye!

Ancsúr!
Azért annyira nem is borzasztó... igy már utólag.
Orvos, ma eljutottam addig hogy beszéltem a dokival, és elkeserített, hogy november végére tud adni a műtétre időpontot!!!!
Addig diétázzak. Mondtam neki, hogy ez vicces, mert ha sokáig kell diétáznom,akkor már nem fog meglátni ha bemegyek mert addigra teljesen elfogyok.
Húha, az nem jó. Mondta ő.
De ma kaptam egy másik számot azt holnap hívom. Hátha.

Norbi bilizik. Sikerül is minden. Csak ritkán szól.
De ha ráültetem akkor már jo.
Nálunk a Sennalevél tea az ami beválik. 2-3 naponta adom neki.

pbuza Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8783

Nálunk továbbra is sima ügy a bölcsi.

Gratulálni is lehet! A lányom másfél heti bölcsi után este közölte, hogy neki ezentúl ne rendes puszit adjak, hanem nyelveset és elmondta, hogy kell csinálni. Este hírtelen nem tudtam eldönteni , hogy sírjake, vagy nevessek.

Azt hiszem ez még csak a kezdet.

Amiengem illet és furán érzem magam itthon egyedül. Teszek-veszek. Raktam még el uborkát , takarítgatok, átmosom a poharakat, majd ha nem esik ablakpucolást terveztem. Átválogattam a ruhákat és eltettem a nyári cuccokat. Holnap a cipőket fogom. De olyan furi, hogy senki nem ugrál körülöttem és kiabál, hogy anya.És nem mellesleg hiányoznak is.

Nekünk pénteken volt egy krupp. Kaptunk csodabogyót a dokitól és tök jó volt. Ez is vmi homeopátiás bogyó. Ha érdekel vkit

spongia C12 és acomitrum C30 (bár a második kissé olvashatatatlan, de majd megkérdezem pontosan. Mi is még csak próbacsomagban kaptuk:)2-2 bogyót rögtön bevenni és utána 2-2 bogyót 2dl vízben felhigítva 5percenként felváltva inni. Teljesen jó volt. Reggelre csak a rekedtség maradt és orrfolyás, de semmi nehéz légzés vagy köhögés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!