Csak, nori, az a gond, hogy ez két különböző dolog. Cigányok, hajléktalanok, stb vagy a punkok. Nekem ezekkel van gondom, hogy kiülnek kis gyökerek a MOszkvára és kéregetnek, holott semmi szükségük rá, és hogy ők mennyire pankok, játszák az agyukat, nulla aggyal, kis 'jófejek', 'aggyá má' egy tizest, már csak annyi hiányzik a szigetbelépőmhöz, vagy egy cigit', szóval ez unalom. De itt is a szülő a megoldóegység, úgymond. Most hétvégén voltam a Bemben, ahol koncik voltak. Na, ott teljesen rájöttem, hogy kurvára nem örülnék, ha a gyerekem (majd ha lesz)
ilyen legyen. Bár erőszakkal valószínű faszság lenne erről 'lehozni', de megpróbálni, hogy egy kicsit gondolkozzon, hogy felül tudjon állni dolgokon, azt azért meg lehet próbálni. Kissé elkeserítő volt az, hogy kis törékeny csajszik ott fekszenek a kurva hidegben, és látszott rajtuk, hogy nem érzik jól magukat, csak ott vannak, mert ott kell lenniük. Érted ezt? Csak az a szar, hogy én is voltam így, és szarul éreztem magam, de nem álltam szembe vele, mert nem volt előttem olyan példa, hogy van más téma is. De ugyanemiatt megnyugtat, hogy azért ez hamar elmúlt nálam. És ettől még teljesen jól érzem magam most a bőrömben, és emellett nem érzem magam ilyen teljesen 'standin'-in-line'. Persze ez valamilyen szinten elkerülhetetlen, de ez már egy újabb téma (bár köze van a pankhoz, vagyis ahhoz is)
Hát ehhez nem sokat tudok hozzátenni, valóban az a gond, ha nincs normális szülő a háttérben, aki tudja, hogy csemetéjét ebben a helyzetben nem szabad magára hagyni, csak hát egyszerűbb utcára tenni, ha nem hajlandó szakítani a barátaival, nem festeti vissza sárga haját normális színre stb. stb. Vagy éppen cigány a szerencsétlen, aki kizárólag ebben a társaságban érzi magát egyenrangúnak, miután némi iskolai zavarkeltés után kicsapták, (jómódú gyermeket ilyenkor a szülők másik iskolába visznek, vagy visszakönyörgik az igazgatónál). Nekik nincs kapaszkodójuk és olyan életmintájuk, ami alapján maguk mögött hagyhatják az egészet, amikor átlátják ennek az egésznek az ostobaságát.
Tévedés, nem hinném, hogy ebből él valaki. Persze, kivétel TCS :-) de ők nem csinálnak fanzine-t.
Szerintem elsősorban a nevelésen múlik, a szüleiken. Na, eddig ez rendben. Viszont mi van akkor, ha olyan gyökér családja van, hogy apu iszik, veri anyut, anyu meg ezért iszik, a gyerekket leszarják, már verni sem verik, nem tiltanak neki semmit? Háét itt a gond. Csak megoldást kéne saját maguknak keresni erre, nem pedig pankulni, dehát ez szintén intelligencia kérdése, ami sajna 15 éves korban még nem túl kiforrott.
Viszont ott van a másik oldal, hogy gazdag szülők, mindent a kis pankgyerekünknek, milyen jól áll az a baki a kis lábán, itt van fiam, pénz koncira, stbstb. Ezek meg összejönnek, és kurvára kirekesztik maguk közül azt, aki egy kicsit nem olyan, mint ők. Tehát ugyanolyan kis férgek. De ha megnézed a mostani tendálódást, nagyon tisztán mutatja. Én a 90-es évek elején voltam iylen korban, akkor volt ez a Kispál-alter vonal, amit személyemmel dúsítottam. Aztáén jött ez a pank-téma, retro-szarság, most meg az a Tilos-faszság, és az emberek mindig oda húznak, ahol a többség van. Persze, ez leginkább a tizenévesekre érvényes. Az idősebbek nagyrésze "átáll", ha érted, mire gondolok. Jobb esetben megmarad az attitűd, saját magára szabva.
Szerinted?
Ezek szerint te is ismered ezt a világot. Szerinted min múlik az, hogy az egész elmúlik, mint a bárányhimlő (copyright by my mother), vagy bennragad a gyerek? Az entellektüel punk, aki fanzint csinál, zenél, végülis abból él, hogy erre az útra terel olyanokat is, akik nem elég intelligensek ahhoz, hogy átlássák, nem kell véresen komolyan venni, mert rossz, esetleg végzetes útra visz.
Ez társadalmi hiba, és ezen felül én még lehetek kedves, de természetesen ezt nem tudom bebízonyítani, meg nem is szükséges.
Ebben nincs semmi sajnálatra méltó, mert a nagyrészük 20 éves korára kinövi ezt. Ez csak a hovatartozás egyik formája. Ez m elég közhely, hogy így sem tudnak kitérni a társadalmi elvárások elől, meg ilyenek, de igaz. MErt az, hogy leülnek az út szélére, meg annyira bekúrnak, hogy okádnak, meg ha társaságban vannak, akkor MERNEK randalírozni, ebben nincs semmi. Ha így vesszük , akkor a vidéki tahó diszkókban is punkok vannak, hiszen ugyanezt csinálják, teljesen homogén módon öltöznek egymással, megvannak a nyelvi sajátosságaik, stb. Ez egyszerűen intelligencia kérdése. És hidd el, tapasztalatból beszélek, hiszen én is ezt csináltam. Valakinek igaza volt abban, hogy ő azért punk, mert zenél, fanzine-t csinál, ilyenek.
Ebben már van valami. És bocs, ha a ugatásommal elkeserítelek, de így viseltetek ezek iránt. És ennyi erővel sajnálhatsz mindenkit, nem csak ezeket a 'gyerekeket'. de csak szvsz
Te nagyon kedves ember lehetsz. Én sajnálom ezeket a gyerekeket, akikkel elhitették, hogy ez egy lehetséges életforma. Az entellektüel punkokat nem ismerem, de ilyenek is vannak, gondolom.
Ez az , legyetek pankok!
Végigolvastam a topicet, de nem tudom eldönteni, hogy most poénkpdtok-e olyan kijelentésekkel, hogy "nem fürdés, orrbavaló, bakancs, MOszkva stb"
Ha igen, akkor semmi. Ha meg nem, akkor kurva nevetségesek vagytok, és remélem, kurva sokan fognak még így járni, mint ez a legutóbb említett szipus gyökér. Lopjatok, és érezzétek szarul magatokat. Csak azt nem értem, honnan van gépetek? Vagy a fürdésen spóroltok meg ennyit :-)
Azt soha nem fogom megérteni, hogy iylen kis köcsögök jönnek lejmolni, miközben full márkás cuucaik vannak, mert megveszik a szüleik a Martens't, meg bőrdzsekit, stb.
Na, hát akkor döglődjetek tovább a Moszkván!
Szevasztok
Tegnap hallottam, hogy meghalt Csöpike, aki pár évvel ezelőtt a punkok életfilozófiájáról beszélt nekem, szipuzás közben felgyújtotta magát, valószínűleg meg is jelent a sajtóban, mint X. Y. hajléktalan. Annak idején azt mondta, napi két-háromezer forintot is összelejmol, és majd bérel lakást, meg motort vesz (a kajajegyeimet meg ellopta). Most haragszom azokra, akik elhitetik éretlen, hülye kamaszokkal ezeket a dolgokat, mert ebből is lehet pénzt csinálni.
Rockstar a perverz entellektüel, ez az! szerintem egy igazán perverz entellektüel (lásd Tarajos Goethe) csak punk lehet! esetleg transzvesztita, ízlés szerint.
nem tudom, szerintetek a fél sor fülbe- és orrbavaló, ez mennyire kell? például blackmetalos is azért nem lettem, mert a szöges karvédő azért durva. az orrbavalótól is tartok egy kicsit. ugyanis papagájunk van.
Aki valoban ismeri a punk mozgalom tortenetet, az tudja, hogy ez a tarhalos-tarajos Exploited-GBH vonal, ami nalunk a koztudatban a punk fogalmanak megfelel, csak a rockzene torteneteben legeredetibb es maig felulmulhatatlan iranyzat valsaganak a termeke volt. A Clash, a Stranglers es a Buzzcocks es mas korai zenekarok tagjai kozott meg szep szammal voltak muveszeti foiskolasok es egyebb perverz entellektuellek. Olyanok mint ti, csak kicsit aktivabbak ;-)
Szerintem en ugy vagyok punk, ahogy ok. Kulsoseg zero, ellenben van zenekar, koncertszervezes, fanzin, radiomusor, csak hogy kicsit a punk jobbik oldalat is megismerjek meg paran.
a peti targyilagos?
Nane!!!! Ott valami mas volt, mondjuk pl. mert a hivatalos medianak le kellett basznia az esetet, a peti meg fasza gyerek, ellentmond. Dehogy targyilagos....
nori, gondoltam, hogy itt talallak, de annak orulok, hogy nem a lanykad van megin' teríték. N.
Az UP cikkeidet meg egesd mar el, mindenki tuggya, hogy a petinek fingja sics a zenehez, csak blöfföl, meg plagizal...
(remelem, senki nem hozza fel a topikjat a katakombakbol)
nem, természetesen jártak Auróra koncertre is, de ott voltak a nevezetes győri Exploited koncerten is, amiről aztán napokig írt a sajtó, mert botrány lett belőle, valahol megvan kivágva Uj Péter erről írt cikke is
Köszönöm szépen, kedves topic, mondhatni kurvajól.
Bármennyire is megváltozott a punk, mégis melengeti a szívemet a léte, a fiatalok viszonya ehhez a dologhoz, na, már a lányom is...
Ki gondolta volna több, mint 20 évvel ezelőtt Kazincbarcikán, mikor Sex Pistols kazettánkkal a kezünkben odamentünk, mondjuk egy gimnáziumi bulin a Pataki Attilához, hogy a szünetben tegye be ezt, és pogóztunk...(persze azt sem tudtuk, hogy ez pogó). Gondolni nem gondoltuk, de szerintem azért tudtuk, hogy tán túl is él minket.
Most azért néha infantilisnak érzem magam, amikor istenuccse, de tetszenek a mai punk zenék is. Legyen akár NOFX (!), Offspring, vagy "urambocsá'" Green Day. Ez van. És mért ne?
A gyerekem a Green Dayért döglött, aztán mondtam neki, hogy Ramones. Azt mondta jó. Aztán elvittem a CPG-re, azt mondta, kik ezek a vén szarok, utána meg ellopta a CPG-kazimat, alig tudtam visszalopni tőle. És sok-sok ilyen dolog, a NOFX-et együtt hallgattuk, nekem jó az Offspring, de Joe Strummer neki is bejött.
De nem csak a zenéről meg a bakancsokról-öltözködésről szól a punk szerencsére...
egy igazi punk csak kőkemény és ormótlan bakacsot hord, ha lány, mindezt térdig érő térdzoknival és miniszoknyával. a húgom ilyen. neki aztán volt zöld is a haja, igaz csak hidrogén-túladagolástól lett az a szőke hajfesték, de vele mindig bemehettem a legdurvább helyekre is, akkora punk fílingje volt a csajnak.