Az a vicces, hogy az senkiben fel sem merült a fikázók részéről (ottani közönség, berzenkedők, stb.), hogy netán a szervezők elmulasztottak pár nem jelentéktelen dolgot, legyen akár kényelmi, akár biztonsági szolgáltatás. Sok kicsi meg sokra megy.
Az egész fesztivál egy elképesztően puttó felszereltségű rendezvény, ahogy elnéztem, szóval lehet, hogy a szervezők "az igazság nem minden részletét bontották ki".
persze, mindenki helyettesíthető, de ez az égész baleset, ha jól számolok kb. 1-2 órával történt a színpadra lépés előtt. épp mentek vacsorázni a backstage-ben kijelölt helyre, és az odavezető úton lépett rosszul Ellefson. azért nem biztos, hogy olyan egyszerű (mondjuk Ellefson gitártechnikusát) csak úgy hirtelen odarakni a színpadra, aztán tessék. Ha meg emiatt lesz gyengébb minőségű az egész koncert, akkor az meg a zenekarnak lehet kellemetlen, és lehet van az a szint, amiből Mustaine (érthető/nem érthető módon) nem enged.
még a guns is megcsinálta régen, mikor axl hangja elment, hogy duff énekelt néhány számot, meg egy road, illetve slash nyomott egy 15 perces gitárszólót....
nyilván az sem az igazi, de legalább a zemberek nem érzik, hogy át lettek baszva
A cseh fellépést is törölték, azaz a hátralévő összes (2) európai turnéállomást. Egyébként meg ha eltört a lába Ellefson-nak, hadd döntse már el ő, hogy akar-e úgy játszani, vagy sem. Sokan jönnek itt a közelmúlt példájával (Axl Rose) csak azt felejtik el, hogy igen, van az az összeg, amiért valaki ezt is bevállalja. Axl Rose kb. 1 millió dollár/fellépés összegért csinálta, nem 10-100 ezer dollárokért... Ez kőkemény üzlet csak sokan ezt kezdik elfelejteni. Senki nem a rajongók szép szeméért csinálja, aki mást mond, nem mond igazat!
Szerintem botorság lenne emiatt az esett miatt a zenéjükre haragudni, és emiatt kizárni az életedből. Nehogy már ettől függjön a dolog nálad is. Olvastam a sok negatív hozzászólást itt-ott a tegnapi esettel kapcsolatban, és pont azt bírom, hogy azok az emberek, akik ha lemegy tegnap a buli, most nagy valószínűséggel mind áradozna a zenekarról, meg Mustaine-ről, ehelyett egyik kedvenc előadójukról (hiszen csak-csak miattuk elutaztak Dunaújvárosba, jegyet vettek rájuk) olyanokat képesek írni, hozzászólni, hogy csak lestem. Azért ez valahol nagyon elszomorító... nekem legalább is. Holott, és hangsúlyozom, kurvára nem ismerjük a részleteket a tegnapi incidenssel kapcsolatban, hiszen a backstage-ben nem hiszem, hogy sok ember ott volt a rajongók közül. Ti, ott lévő rajongók kvázi csak a csúcsát láttátok egy olyan kétoldalú dolognak/vitának(?), aminek az volt a záró eseménye, hogy felmegy külön-külön frontember, és fesztiválszervező a színpadra, és közli a rosszat. Egy kérdés: ha csak Ellefson balesete az egyedüli ok a törlésre, akkor miért nem tudtak közösen kimenni a színpadra (Mustaine+szervező), és elnézést kérve a közönségtől tenni egy korrekt bejelentést? Ehelyett még az egyik elkezdte piszkálgatni/fikázni a másikat.
Ebből az egészből nekem csakis az jön le, hogy Ellefson balesetén kívül történtek ott más dolgok is zenekar, és szervező között, ami nem túl baráti, DE AZT BIZTOSRA NEM TUDHATJUK, HOGY KINEK A NYAKÁBA VARRHATÓ A FELELŐSSÉG. Persze, a legkönnyebb a zenekart és Mustaine-t hibáztatni, mert azt még mindig jobban ismerjük, mint a szervezőket. Szerintem ezt kéne átgondolni, mielőtt egyértelműen kimondjuk valaki felett az ítéletet.
"rendkívül megértően és kulturáltan fogadták a bejelentést" >>> hát, én nem így tapasztaltam. Persze lehet, hogy máshol ezért lebontaná a nép a színpadot, de megértésnek nem láttam nyomát. Nem is volt rá ok.
Engem nem zavart, hogy csak metallica számokat nyomnak, s ismétlem elég jól, viszont a külsőségek majmolása volt inkább nevetséges. Komolyan mondom, még jó is volt hallgatni az ősrégi király metallica számokat a megadeth-féle csalódás után. Most szépen összeszedem a megadeth-gyűjteményt és megy le a pinyóba, egy pár évig nincs gyomrom hallgatni. tegnap még baromi megértő voltam az esettel kapcsolatban, de most már helyére került bennem minden. Az életbe nem adok ki rájuk több pénzt, se cd se koncert, se más vonatkozásban. Ennyi volt mester!
"fesztiválszervezőkém ügyesen leszerelte a tömeget azzal, hogy elkezdte fikázni a megadeth-et."
Hozzáteszem, ez sem túl korrekt viselkedés, még ha történt is az, ami. Ez milyen már, de úgy őszintén?! Egyébként konkrétan miket mondott, ami a fikázást illeti?
Más: az olyan imitátor csapatokon, amiről írtál, meg már csak röhögni tudok. Kicsit az az érzésem velük kapcsolatban, mint aki még nem nőtt fel teljesen, megmaradt gyermeki szinten, és el akarja játszani/hinni magáról, hogy most akkor ő X,Y. :-D Csak "suliznekaroknak" tartom az ilyet, mert nem saját dalaikat adják elő, arcoskodva mások előtt.
Írnak össze-vissza mindent, pl. amikor ezt írják: "...Dave hosszas vita után kiment a színpadra, és bejelentette a műsorváltozást az addigra sok ezer fősre duzzadt tömegnek, akik mindezek ellenére rendkívül megértően és kulturáltan fogadták a bejelentést a helyszínen."
Akkor azért kíváncsi lettem volna a hosszas vita hangulatára. Lehet mentek ott már olyan szóváltások, nem túl békés hangnemben, (meg még ki tudja milyen indulatoskodások?) aminek ugye az lett a vége, amit már korábban is beollóztam, hogy rájuk zárták a back-stage kapuját, hogy addig nem mehetnek ki, amíg nem megy föl személyesen Mustaine a színpadra, és közli a hírt. Hozzáteszem egyik dolog sem helyénvaló! Sem a szervezők részéről, hogy elállták az útjukat, de Mustaine részéről sem, hogy ha már ott van, és történt, ami történt, akkor a minimum, hogy zokszó nélkül fogja magát, és kiáll a színpadra, szembenéz azokkal, akikkel most jól kibaltáztak, és közli velük a sajnálatos hírt.
Áhh, dettó! Én meg már eleve 5x meggondolom, hogy fesztiválra menjek, vagy sem, még ha olyan vonzó nevek is vannak időnként, mint most a VOLT-on a Slayer, Iron Maiden, vagy jelen esetben Megadeth. Arénás, vagy stadionos koncertekre bármikor, de fesztiválhoz már én is kezdem öregnek érezni magam. Ha dög meleg van, akkor nyeled a port, és szétégsz a napon, ha meg esik az eső, akkor minden tiszta dagonya. Na, ilyenből már egyre kevésbé kérek.
Sajnállak! De fel a fejjel, 2 éve úgy mondta le a Megadeth a magyarországi koncertjét, hogy el sem jöttek, most eljöttek, de nem léptek fel. Harmadjára csak összejön ez majd :) és akkor el is jönnek talán, és játszanak is! :-DDD Ha a tendenciát nézzük, igen is JAVULÓ! :-DDDDDDD /bocs' ha most ezen nem igazán tudsz őszintén nevetni, de ez tényleg annyira szánalmas, amit a magyar rajongókkal tesznek 2014 óta, hogy talán így hummorral viselhető csak el valamennyire!/
Kb tíz óra környékén értünk oda, úgy emlékszem Mustaine ~5, max 10 perccel a kiírt kezdés után ment fel a színpadra (nem fél órával, mint ahogy 1-2 portálon írták). Aztán még ott kolbászoltunk, meghallgattunk egy fél metallica koncert-et valami imitátor csapattól, aztán haza. Annyira "kreatív" volt az a csapat, hogy még Hetfield mikrofon előtti beállását is tökéletesen leutánozta a srác, de egyébként jól játszottak. Én hajnali fél5-kor feküdtem le, de már erősen világosodott.
Amúgy is öreg vagyok már ezekhez az éjszakázásokhoz, ezért duplán vagyok most hisztis.
Egyébként ti hány óra körül értetek oda tegnap este, és kb. mikor ment fel Mustaine a színpadra bejelenteni a rossz hírt, pontban 23:30-kor, vagy jóval később?
Szerintem már többet Magyarországra nem is nagyon fognak jönni, már csak emiatt sem:
"...A zenekar anélkül akart volna távozni, hogy a közönséggel bármit is közöljenek, de Varga bezáratta a backstage kapuját, és addig nem engedte ki őket, míg Mustaine személyesen jelenti be a koncert elmaradását."
Ismerve Mustaine elszállt szeméyliségét, ezt biztos nem szívesen viselte el tegnap este! :-D
Ez az indok inkább arra van kitalálva, hogy pereskedés esetén - amire minden bizonnyal számítanak is - vissza lehessen revolverezni. Ha a 200 fellépő aki ott volt a 10 napon nem törte össze magát (pedig azok zömmel nem is ilyen absztinensek mint a mai megadeth), akkor nekik hogyan is sikerült?
Engem már nem érdekelnek, nem megyek ki több műsorukra. Elég volt belőlük. Pontosan olyanokká váltak, mint akiket annak idején megvetettek. Ebből látszik, hogy elfelejtették honnan jöttek.
Megadave meg ott sírdogál a Met videóban ( amikor a pszihómókus ott van velük) hogy nem lett nagy sztár, hát ezért sem lett nagy sztár!
Amikor Dio előzenekaraként turnéztak, akkor is volt olyan húzása, hogy valami 15 percet, vagy többet annak szentelt a színpadon, hogy arról nyafogjon, hogy szemét módon kirúgták a Metallicából.
Sajnálom (nem mintha ez számítana), mert mindig őket favorizáltam a Metallicával szemben, vásároltam a kiadványaikat (igaz, a Youthanasia volt az utolsó, ill. pár újrakiadás), de ha megkapták a pénzt, és a sérült is benne van, akkor tessék játszani, akár kicsi színpadon is. Elfelejtette, honnan jött, kik tették néhai sztárrá?
Elnézve a színpadot (méret, színvonal) most nem azért, de ha ez egy rockfesztivál főzenekarának a nagyszínpada, akkor rögtön röhögnöm kell. Elnézést a kifejezésért, de sokszor falunapon, vagy búcsúban ma már építenek ilyet. Lehet, tényleg a neki megszokott körülményekhez képest (pl. egy Hellfest 2016) sokkal szerényebb állapotok látványa dühítették fel/döbbentették le, és totál kiakadt, amitől elment a kedve az egész fellépéstől, az Ellefson lábsérülés meg "kapóra" jött, ami mögé be lehetett bújni. Persze, nem védem, mert azért ha már összecsődült miatta kb. 10 ezer rajongó, legalább velük ne baltázzon ki, meg a szervezőkkel, inkább rúgja ki a turnémenedzserét, meg legyen arra dühös, aki lehet nem ellenőrizte megfelelően le a fesztivált (pl. milyen neves fellépők jártak már ott korábban, milyen az infrastruktúra stb.) és úgy kötötte le a fellépést.
Állítólag a turnéból hátralévő európai fellépéseket is törölték, de szerintem ezt meg csakis azért elsősorban, (sokat nem buknak már velük pénzügyileg, mert már csak kettő maradt vissza) hogy ha pereskedés lesz (valószínűleg!), akkor következetesen tudjanak hivatkozni arra, hogy nem csak a magyar koncertet kellett törölniük a lábsérülés miatt, hanem még 2 másik európai fellépést is, és szerintem így jogilag megfoghatatlanok lesznek.
Olvasva a tegnap esti esettel kapcsolatos mai híreket, rejtély mi kattanhatott meg Mustaine-nél, annak ellenére, hogy Ellefson elmondások alapján vállalta volna simán. Próbálom ez alapján a nyilatkozata alapján megfejteni a dolgot, de nem nagyon sikerül:
"A cateringben mentünk volna kajálni, sötét volt, nem lehetett rendesen látni. A terület egy része le volt betonozva, a többi nem, mi igyekeztünk a betonin haladni, de annyian álldogáltak bent és beszélgettek a szakácsokkal, hogy kénytelenek voltunk lelépni a járdáról - ekkor lépett szerencsétlenül Dave."
Talán lehet, hogy a fesztivál körülményei nem tetszettek neki, mert nem volt szerintük(!) minden kivilágítva, meg kiöntve betonból, vagy mi???? :-DD Ez több mint vicc!
hah, most látom a híreket... ezt komolyan nem akarom elhinni! már zsinórban a második magyarországi fellépésük ugrik. még gondoltam is, hogy majd megkérdezem (naivan, persze) hogy tett-e utalást vörös hajú barátunk(?) a 2 évvel ezelőtti törlésre, mert ha a szervezőkkel össze is rúgták a port, (ez az Ellefson testvére meghalt duma komolytalannak tűnt már elsőre is) mégis a közönség itta annak is a levét, mint én is. Egyébként akkor fogadtam meg, hogy fesztiválra előre jegyet venni SOHA! Ugyanis az volt a magyarázó duma arra, hogy nem fizetik vissza pénzt, hogy én nem Megadeth koncertre vettem jegyet, hanem a fesztiválra, az meg nem maradt el...
Gondolom az időjárás mindezek ellenére már másodlagos volt, de egyébként esett az eső?
-a fesztiválszerv. sztem már semmit sem tehetett. csoda hogy nem bontották le a fanok a színpadot.
-sztem vki szólt Dave-nek hogy a mani megvan és jogilag nem lehet megfingatni őket. elkummantotta az egészet a szemét állat.
-ma lesz Szlovákiában buli? ha igen az is jól eshet nekünk..
-állítólag be lesz pótolva a koncert? ha pesten lesz akkor veszek jegyet ha az első szám lement..nem mintha a múltkori pecsa buli olyan nagy szám lett volna..
Hetfield-nek és Ulrichnak és megvannak a maga fasságai ( Newsted, stb) de a rajongókat szolgálni kell!
és ez még megvan bennük azóta is!
Megadave meg ott sírdogál a Met videóban ( amikor a pszihómókus ott van velük) hogy nem lett nagy sztár, hát ezért sem lett nagy sztár!
88 óta szeretem őket, rohadjanak meg!
még ezt a fórumot is én csináltam 15 éve és itt tartunk 2016 ban ?
- fesztiválszervezőkém ügyesen leszerelte a tömeget azzal, hogy elkezdte fikázni a megadeth-et. Jól tudta, hogy ha minimális megértést is tanúsít irántuk, akkor vélhetőleg meglincselik. Arról már elfelejtett nyilatkozni, hogy nemcsak a megadeth volt a pénzénél az elmaradt buli ellenére, hanem ők is, hiszen a jegyeladások vígan megtörténtek. Egyedül a közönség maradt szarban, de hát az kit érdekel. Kompenzáció szó még gondolati szinten sem merült fel.
- a "nem lett volna tökéletes a koncert" szövegnél már én is kezdtem dühöngeni. Mert így talán az volt?
- kifelé menet beszélgettünk a biztonságiakkal, akik a backstage-en voltak abban a bizonyos időpontban. Elmondták, hogy 10 perccel a műsor előtt mustaine-nek esze ágában sem volt lemondani a műsort, mivel lábtörés miatt még sosem kellett. 10 perc elteltével már máshogy látta a dolgokat, s ki is ment gyorsan a színpadra. Vélhatőleg zavarában felejtette el közölni, hogy Junior saját meglátása szerint képes lett volna játszani...
- az érkezésünkkor elhúzott mellettünk egy szirénázó mentőautó. Még mondtam is a többieknek, hogy biztos valami részeg barom összetörte magát.
ui: Tegnap délelőtt kíváncsiságból megnéztem az előző állomások setlist-jeit. Gyakorlatilag ugyanaz az unalmas, agyonra ismételt setlist, megspékelve a Dystopyia kimondottan középszerű számaival.
Amúgy is ideje volt leszokni már közel 30 év elteltével, ugyanis a So Far óta gyakorlatilag ők voltak a kedvenceim. Erre maximum egy ingyenes koncert nyújtana elégtétel sűrű bocsánatkérésekkel, de erre az esély a nullánál is kisebb.
>>> Szóval részemről ENNYI volt a megadeth, ezt a varangyot már nem nyelem le.
Hiába mondta Ellefson, hogy részéről oké, a zenekarban csak Mustaine-nak van és lehet akarata. Választhatta volna a GNR példájára a székes megoldást, igaz, hogy elég viccesen nézett volna ki; beugorhatott volna egy technikus, mert Ellefson témái nem olyan bonyolultak, ill. régen is volt példa erre: Menza is beszállt néha a kiütött Behler helyére, tehát megoldható lett volna többféle módon, de M.-nak nem volt fontos a magyar rajongótábor, akikkel szimpatizálok, bár már rég nem vagyok Megadeth rajongó (mert valahol elveszett a zenekar az évek során).
Vajon kirúgja Ellefsont? Elméleti kérdés, nincs relevanciája, de én emlékszem még arra, amikor Mustaine a tag kirúgását azzal indokolta, hogy nem tűri, hogy mások gyengesége az ő megélhetését veszélyeztesse - azt hiszem ez Nick első kirúgásánál volt, persze az nem számított, amikor neki volt a Countdown korszakban benzodiazepin-túladagolása és emiatt kellett lemondani a japán fellépést (Budokan), vagy még korábban, amikor le kellett keverni koncerteket a gitárját, mert össze-vissza játszott, annyira be volt állva.
Oh, hagyjuk, sztornó. Bonyolódik itt nekem tovább a helyzet, részletekbe most nincs értelme belemenni, szóval sajnos úgy néz ki, valamiért nagyon nem akar ez nekem most összejönni, inkább el is engedem a dolgot. Végül is nem életem első Megadeth koncertjéről kell lemondanom, meg talán nem is az utolsóról. :-) Viszont nektek jó szórakozást, jó koncertet, majd írj egy rövid beszámolót milyen volt. Remélem nem fogtok szívni az időjárással, meg remélhetőleg a hangosítás is jó lesz, mert azzal Megadeth koncerteken sajnos gyakran probléma szokott lenni. (Legalább is én párszor kifogtam. Sajnos.)
Még én sem tudom mikor indulunk, mert nem az én autómmal megyünk +fel kell venni egy srácot bónuszban valahol Pesten, ezért ebben a pillanatban még képlékeny a dolog. Amint van infóm, jelzek.
Na, nekem úgy alakult közben, hogy a haverom, akivel mentünk volna, sajnos nem tud jönni, így egyedül meg nem sok kedvem lenne hozzá. Viszont, ha nem gond, becsatlakoznék hozzátok (van saját kocsi) ha úgyis mondod, hogy Pesten keresztül kell átvergődnötök. Valahol megbeszélnénk, hogy találkozunk, aztán mennénk együtt konvojban. Legyen az, hogy ha még időben olvasod ezt a hozzászólást, akkor írj rám privátban, publikussá tettem az e-mail címem, a részleteket megbeszéljük. Aztán végre egyszer találkozunk személyesen is, nem csak így a topicon kereszetül. Erre meg jobb alkalmat találni sem lehetne, mint egy Megadeth koncert. :-)