Azt hiszem nem vagy tisztában vele,hogy milyen egyéb problémák akadályozhatnak egy sportolót abban, hogy a legjobb teljesítményét adja,mert én büszke voltam arra, aki saját legjobb idejét megjavítva lett tizenakárhanyadik,mint aki első lett,mert ez a legfontosabb.
A kolléganőm férje olimpikon,amikor kiértek nagyon sokan belázasodtak,nem voltak megszokott feltételek,Pl:Nem sokszor úszhat az ember 16000 ember előtt vagy a nem túl nézett sportágaknál pl:sportlövészet is több ezer ember jelenlétében,szurkolásában kell ugyanúgy összpontosítani, mint itthon egyedül az eddzéseken.
Szóval a teljesítmények sok mindentől függ!
Mint írtad, csak annyi a kötelessége, hogy beüljön a kajakba és hozza az eredményt. Ez így is van. De már elnézést: hol az az eredmény?
Még mielőtt engem is lenevetségesezel - egyébként az ilyen lealázó megjegyzésekre semmi szükség szerintem, hiszen nem utáljuk egymást, csak eltérő a véleményünk - én nem vitatom, hogy volt egy hosszú eredményes korszaka, de mint a mellékelt ábra mutatja (6. hely) ez már a múlté. Akkor pedig bizony fogja be a száját, de legalábbis ne ragadtassa magát ilyen hangvételű nyilatkozatokra.
Amit arról írsz, hogy bombanő :-O hááááááát, nem tudom mennyi idős vagy, de én fel nem bírom fogni, hogy mi nőieset látsz benne. Én mindig azért sajnáltam, mert a sport miatt fel kell áldoznia női mivoltát (külsejét illetően) - már persze ha volt olyan neki valaha.
De most komolyan egy 55-ös női kar neked szexi????? Vagy az a férfiakat megszégyenítő nyak?????? Netán az évek óta változatlanul 80-as évek beli kisiskolásokat idéző csepű haj azon a bazi nagy fejen? Mert én így látom.
Egyébként valamelyik újságban, ha jól emlékszem kb. egy éve (lehet, hogy több) készült vele egy interjú, amelyben elmondta, hogy az ő sikerességének és hírességének egyetlen hátulütője, hogy félnek kezdeményezni a férfiak vele szemben (?)! Hááááát, biztos nem véletlen, hogy nincs még férjnél, de én ezt inkább a már fennebb felsorolt fizikai adottságainak tudnám be. Hiszen Egerszegi Krisztina "talán" volt/van olyan népszerű, mint ő és lám - tőle nem féltek a férfiak! :-O
Ja! Az affektáló stílusa azon a bivaly hangján meg egyenesen izgató, nem? ;-)
Kérem higgadtan reagálni, nem vérre megy, csak beszélgetünk.
Végigolvasván a hozzászólásokat, azt hiszem a végkövetkeztetés a következő.
Kőbán Ritáról a magyar portvezetésnek a következő véleménye van/volt. Egy talpig becsületes, szimpatikus, inteligens, tiszteletre méltó sportoló. Ezt támasztja alá, hogy Ő vihette a magyar zászlót, valamint az m1-alaphangok című műsorában is ezt akarta számunkra "sugározni"! Ezzel szemben eddigi sporton kívüli élete gyökeresen mást mutatott. Eddig egyik sporttársával sem volt igazán jó kapcsolata. Az viszont tagadhatatlan, hogy egyénisége révén nagy népszerüségre tett szert. (Igaz a karján még nem láttam síró kisgyereket, de lehet, hogy előbb utóbb ez is eljön!) Ő egy igazi "magyar sztár"! S ezért ne csodálkozzunk, ha a "botladozásai" is ilyenek. Pár nap s elfelejtjük, hogy mit mondott, aztán majd kitörő tapssal fogadjuk valamelyik "színvonalas" népbutító show-műsorban. Én csak egy valamit kérek a magyar sportvezetéstől a jövőre vonatkozóan. Ha lehet, azokat a sportolókat karolják fel, akik tényleg meg is dolgoznak az érmeikért. Ez az olimpia példásan megmutatta, hogy bárki lehet érmes, aki megdolgozik érte, s azok akikeket tömjéneztünk itthon, simán csúszhatnak le a dobogó bármelyik fokáról!
őszintén szólva k.r. teljesen közömbös volt számomra eddig is, és most is az. viszont van egy sanda gyanúm, miszerint ezzel a nyilatkozattal nagyon csúnyán elvágta magát, mert sok ember úgy fog rá emlékezni, mint "az az evezős lány, aki olyan csúnyán nyilatkozott a társairól". Az érmeit ugyanis már régebben szerezte, az emberek legfrissebb "élménye" vele szemben ez a kudarc és az ezt követő nyilatkozat... és nagyon sokan erre fognak emlékezni...
Az a gebasz, hogy egy általam nagyra becsült, és kedvelt kicsíny közösségben is felmerült ilyen probléma. Ugyanilyan anyázással egybekötve. Szerencsére az érintettek elintézték egymást közt, viszonylag kulturáltan. Remélem itt is bekövetkezik, csak sajtó is kéne hozzá, hogy tudjuk, de abban nincs szenzáció, ha valaki kibékül...
gyorsan hozzáteszem, én nem örülök a történteknek: egy csillag besározta magát.
komolyan drukkolok neki, hogy megtalálja a kijáratot ebből a sötét szobából és visszanyerje az emberek szimpátiáját.
tudom.
ott van zárójelben: "felvételről".
az öngólt még a "meccs" előtt rúgta magának : )
nem mennek jól a dolgai mostanában: a hátszél is szemből fúj szegénykémnek.
Lehet, hogy elszállt az agya közvetlenül a verseny után, lehet, hogy a riporter (és társai) gusztustalanul lerohanták.Lehet. De... azóta eltelt egy kis idő és a versenyzőtársaitól még mindig nem kért elnézést.Előbb utóbb természetesen ezt meg fogja tenni, de akkor már késő.
Megkérdezte a riporter, hogy
- Az ezüstérmes kajak négyes utá...
- Kösz, nem nyilatkozok, hi-hi-hi, azért köszike ha-ha-ha.
Részemről az lett volna korrekt, ha valami olyasmi mond: szeretném ezt az alkalmat is megragadni, hogy a döntő utáni elkeseredésemben tett kijelentéseimmel megbántott csapattársaimtól és a bennem csalódó szurkolóktól elnézést kérjek, megköszönjem a lányoknak a felkészülés és az olimpia alatti erőfeszítéseiket, és sok sikert kívánjak a további pályafutásokhoz. Köszönöm.
Na erre azt modtam volna, tévedtem, K.R. tényleg egy akkora formátumú sportember, amekkorának itt sokan kikiáltották.
Az ominózus nyilatkozat előtt K.R inkább szimpatikus volt számomra, mint semleges, és tényleg szerettem volna ezt mondani, de nem tehetem. :-(
én a 18:30-as rtl k(@ka)lub tv híradójában láttam amit nem.
KR+riporter:
rip: na és akkor hogy is van ez? stb.
KR: köszönöm, nem kívánok nyilatkozni (vagy valami ilyesmi).
részemről korrekt.
startrekfan: Azé' még véletlen se tegyél a kulturáltabb vitáért, az nem elég tökös dolog.
(Ezért kértem ki a nicket, ilyen stílussal a ST-ben legfeljebb gonosz lehet, akit jól felrobbantanak)
twenty:
idézzed őket pleeease, vagy legalább apontos címet, ugyanis én ilyenkor is dolgozom, és mint egyesek megjegyezték, pazarlom az időt, hátha még keresgélnem is kell :)
nah, nekem sem tecc-t k.r. nyilatkozata...(finoman fogalmaztam).
most volt a hazaerkezesuk alkalmabol rendezett bulirol keszult riportmusor, es a negyes egyik tagjaval keszult interju (az elejerol lemaradtam, arcrol nem ismerem ot, sorry) es jol megmondta a magaet k.r. nyilatkozatarol. gratulalok neki! kulturalt volt, de mindenkinek vilagos volt mit gondol arrol a "sportolorol"...
es aki nem erti miert sulyobito korulmeny hogy k.r. sportolo, annak csak egy fogalom "fair play"!
láttam KR nem-nyilatkozatát, szóval tartósan haragszik a lányokra.
helyette én sem szóltam volna semmit: ez már átcsúszott a magánügyek kategóriájába és különben is mit lehet pár másodperc alatt mondani egy reptér folyósólyán egy ilyen konfliktusról?
ha elejétől fogva ott marad, belül…
... de akkor most miről beszélgetnénk?
off-
kedves Duda, van valami közöd ahhoz ki milyen helyről, milyen alkalomból szörfözik?
Nem ertem a fikazokat.
Mi az, hogy ilyet nem tesz egy SPORTOLO ooo...
A sportolo nem politikus, nem pr manager es nem olyan kozeleti szemelyiseg akinek ki kell szolgalnia a ti izleseteket. Neki egyetelen dolga van, hogy beuljon a kajakba es minnel jobb helyezest erjen el. Az, hogy mit nyilatkozik egyeni szoc problema. Ha ez volt a velemenye, akkor akkor mondjaezt ezt. Ha meg a tobbiek tobbe nem ulnek vele egy hajoba, akkor az az o szivuk joga.
Csak ezzel az uj embertipussal a PROFI SPORTOLOVAL aki lelketlenul mindig az elvarasoknak megfeleloen cselekszik, soha nem ragadtatja el magat, nagyon nevetsegesek vagytok. Itt interneteztek munka helyett es ti akartok kikozositeni masokat egyetlen hiba miatt.
Egyebkent par eve lattm egy ceges bulin. Nem tudom hany eves, de bombano!
YóóYóó!
Lehet vitatkozni, fikázni, de qtúráltan, ne politikusmódon!
Miért kell úgy kirohanni, mintha kinyitották volna a zártosztály rácsát?
Nem óhajtok nevekez citálni, de qltúráltan is lehet qrvázni, nem kell mindjárt parlamentarista stílusban a "vétkesnek"-egymásnak esni!
A topic yóné hány írkálójának ki lehet osztani pár ///___-t!
Szeretünk vitatkozni, igen. Soha nem olvastam még olyat (még magamtól sem), hogy valaki az ellenérvek hatására megváltoztatta volna azt, amit eredetileg mondott volna, elgondolkodván az ellenérveken.
Egy ilyen nyilakozat előzetes Kőbán-tanulmányok nélkül is megítélhető.
(nickemhez híven)
Enyhítő körülmény: nagy volt a stressz az időjárás és a döntők csúszása miatt.
Súlyosbító körülmény: ő volt a Magyar Küldöttség Zászlóvivője (ahogy C-vitamin helyesen megemlítette).
½ off
A riporter védelmében: a sportoló a pályán/pálya szélén közszereplő (különösen egy olimpián), a riporternek meg kutya kötelessége lehetőséget adni a megszólalásra. Ki tiltakozott Bárdosi Sándor nyilatkozatai ellen? Senki? Talán csak nem azért, mert annak az embernek van önkritikája és humora, mert imádnivaló figura? És a Bátorfi-Tóth páros? Ezekhez a riportokhoz is kellet riporter. Ezek a sportolók lehetnek erősek/gyorsak stb., de számomra akkor válnak igazi emberré/személyiséggé ha adják az arcukat és a hangjukat. Pl. számos vízilabdázó nevét hallottam életemben, de az első akire emlékezni fogok egy ideig az Kiss Gergely.
Nyilatkozni nem kötelező (egyesek ki is tértek a riporterek elöl), de Rita szeret szerepelni, ami önmagában nem baj. Csak hát ezúttal ez sem sikerült neki túl jól.
A topic olvasása során arra gondoltam, hogy KR-t egyesek szeretik, mások nem (akit igazán hidegen hagy, az talán be sem írt a topicba), de ez nem az ominózus nyilatkozat folyománya.
Valljuk be őszintén: szeretünk vitatkozni : )
Mert: egy kis plusz erőkifejtés nem érhet fel mondjuk 16 km edzéssel, amit viszont minden nap meg kell tenniük (nem tudom, mennyit kell, de biztosan sokat). Tehát illogikus az, hogy nem mennek kicsit jobban, nehogy másnapra ne maradjon erejük. Ennyinek bennük kell lennie. Vagy csak én vagyok ilyen hülye, hogy így gondolom? Nekem így tűnik logikusnak.
Ajánlom mindenki figyelmébe az Olimpia alatti hasonló című topicot. Ott a három másik lány is elmondja a véleményét.
Talán érdemes őket is meghallgatni, hamár a riportet őket nem kérdezte.
Azt pedig, hogy valaki szándékosan eltaktikázik egy olimpiai döntőt csak azért, mert valakit utál... hát ezt senki nem gondolhatja komolyan.
Így van, Feri, jól láthod! Nem kell ilyen széthúzó nőszemélyt a fiatalság elé példaképnek állítani! Ez rossz minta! Érdekes, hogy Barcelonát még nem említette senki, pedig ott is csúnyán viselkedett! Ha százszoros olimpiai bajnok lenne, emberileg akkor is elítélném viselkedését!
Ha jól emléxem éppen a Dónusz Éva volt az akit vérig sértett. Pedig a Dónuszka is letett annyit az asztalra mint ez a nagyképű baltával faragott p@csa. Csütörtökön pontosan utánanézek
Más:
valaki irja hogy az élsportolakat nem kell fikázni. Úgy gondolom, hogy közöttük is van emberileg szemét és én azt sajnos semmilyen szinten nem tudom elfogadni. Jöjjenek a fiatalok. Pfuj Kőbán! Utállak!