Keresés

Részletes keresés

MoKrisztián Creative Commons License 2024.11.29 0 7 422746

Sziasztok!

Elkészült a magyar férfi kosárlabda NB I/B csoportjával foglalkozó podcast legújabb epizódja. Fogadjátok szeretettel! :)

B-OPCIÓ #9 – Egy szezonra is elég ennyi technikai

https://www.youtube.com/watch?v=SUfTFTTvd_s

Az epizód témái:

- Feszültséggel teli forduló a Piros-csoportban

- Csúcskosárlabda Fóton

- Nagyot fordított a MAFC és a MEAFC

- Lehet ennél jobb a Kaposvár?

- Egy büntető döntött a Vasas–DEAC U23 rangadón

- Ki-ki meccset nyert meg a Salgótarján

- Karaktert mutatott a Veszprém

Házigazdák: Csizmadia Levente, Molnár Krisztián

Technikai segítőnk: Glacz Norbert

Írjatok nekünk!

E-mail címünk: podcastbopcio@gmail.com

ACSR250 Creative Commons License 2024.11.28 0 3 422745

Köszöm a választ.

Nem tudtam az izlandi model lényegi részeiről.

Amit a nálunk történő dolgokról írtál csak alátámasztani tudom,sajnos tapasztalatból.

Szimpatikusabb az izlandi model. Nem azt mondom ,hogy 1 v1 ben kellene átvenni ,de egy tanulmányt megérne.

Előzmény: Langels (422744)
Langels Creative Commons License 2024.11.28 -1 4 422744

Alapban az izlandi törekvés stratégiájának megalkotásánál nem az volt az elsődleges cél, hogy "mi legyünk a legjobbak". Persze ez is fontos volt, de a lényeg az volt, hogy mindenki sportoljon és ne drogozni járjon a gyerek délutánonként. Az egész sportolás dolognak megteremtették a társadalmi hátterét. Nálunk már a legtöbb gyereknél ott elbukik a dolog, hogy legkésőbb középiskolában választania kell (a szüleinek) aközött, hogy komolyan veszi a sportot vagy tanul. Nyilván aki nem akar nagyot kockáztatni, az nem fogja az előbbi opciót választani. (Én se választanám ezt, ha az én gyerekemről lenne szó.) Itt egy átlag gyereknek nem része az életének a sport. Izlandon egy gyerek nem aközött választ, hogy elmenjen-e a haverokkal, vagy elmenjen edzésre, mert az összes haverja is ott van valamelyik edzésen, akár az iskolával összehangolva. Nyilván fontos, hogy milyen az ágazat szakmailag, egyetértek, hogy ebben is lenne hová fejlődni, de legalább annyira fontos lenne, hogy legyen elég merítési lehetőség.. 

Előzmény: ACSR250 (422740)
litván80 Creative Commons License 2024.11.28 0 2 422743

Őszinte..de szerintem abszolút korrekt elemzés Fofótól..👌

Előzmény: Mogyi! (422741)
75roberto Creative Commons License 2024.11.28 -7 1 422742

Azért ivkó idejében ennél a török c válogatottnál komolyabb csapatokat is legyőztünk, ugyanezekkel a játékosokkal szinte vagy lehet  gyengébbekkel. Mi történhetett akkor most?

Volt pár játékos aki hozta azt a formát, amit a bajnokságban mutat. Támadás oké, védekezés alibi. Vojvoda, Filipovity, Benke. Helyzet nélküli dobások, kapom-dobom! Filipovity.

A hétfői meccs Váradin ment el, illetve Okornon aki vakon bízott benne és hosszú ideig pályán tartotta, miközben sajnos rohadtul nem ment neki.

Nem beleszarik a válogatottba, csak 30+ felett máshogy áll hozzá, mint huszonegynéhány évesen. Olyan, mint a párkapcsolat, az elején naponta többször, majd 8-10 év múlva már havonta többször!

Előzmény: B0nyi (422739)
Mogyi! Creative Commons License 2024.11.28 -2 2 422741

Sziasztok!

Forray Gáborral beszélgettem a válogatott törökök elleni meccseiről

246. rész - Oda az EB-szereplés? (ft. Forray Gábor)

https://tripladupla.podbean.com/e/246-resz-oda-az-eb-szereples-ft-forray-gabor/

A hazai meccsen reális esély volt legyőzni Törökországot, de végül a vendégek (sajnos) érvényesítették a papírformát. Nem úgy az olasz csapat, mely nem tudta oda-vissza legyőzni Izlandot, így nagy bánatunkra nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a továbbjutást illetően. 

Forray Gáborral beszéljük meg mit láttunk főként a szombathelyi meccsen és mi várható a jövőben.

Házigazda: Magyar Dávid

Vendég: Forray Gábor

Ha szeretnéd támogatni a munkámat: https://www.donably.com/tripladupla

Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!

Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on! 

Iratkozz fel a podcast Youtube-csatornájára is! 

Minden link egy helyen: https://linktr.ee/tripladupla

ACSR250 Creative Commons License 2024.11.28 0 3 422740

Mivel bonyolultabb?

Nálunk az up edzők miért az akcelált gyerekeket részesítik előnyben?

Folyamatosan azt hallani, hogy kevés a magas gyerek,gyengék vagyunk fizikálisan. A fizikális dolgon lehet segíteni.

A magasságot nem tudjuk befolyásolni,de akkor miért nem olyan a kisember képzésünk ami megüti az európai szinvonalat?

A 185 cm gyereket eltanácsolják mert kicsi, aztan hozzuk légiósnak az ugyan akkora mindenféle nemzetiségű légióst.

Szerintem nem bonyolultabb a helyzet, csak kellene egy komoly szakmai koncepció a genetikai hatrányból adodó hiányosságainkat figyelembe véve. 

Előzmény: Langels (422737)
B0nyi Creative Commons License 2024.11.28 -2 6 422739

A tüzet Ivkó alatt sem láttam nagyon sokszor. Inkább az erőlködés volt az, ami szembeötlött többször is. Kb. olyan, mint amit Izland ellen is láttunk.

Amúgy pont a hétfői meccs után kritizálni az elszántságot nekem kicsit fura.

Keller mondatait ki lehet forgatni, de: emberemlékezet óta nem volt sérült, nem hagyott ki edzést/meccset emiatt. Lábbal levédekezik kisembert a 40. percben is, azaz nem alibizik, mikor a fizikai felkészülésről van szó. Annyira sok a meccs, h mazochizmusból direkt tolja a BL-ben, h lehetőleg mégtöbb legyen. Az ő hozzáállásán megy el szted a továbbjutás? Csak mert ezt sugallod...

Neked az a koncepciód, h egy sportoló beleszarik kb a válogatott meccsbe, nehogy kijusson az EB-re? Hm. Nem hiszem, h sportoltál valaha versenyszerűen.

Ezzel együtt sem állítom, h minden rendben.

Előzmény: 75roberto (422738)
75roberto Creative Commons License 2024.11.28 -7 2 422738

Jópár játékos volt már eb-n, eb-ken. Én azt látom, hogy nincs meg bennük az a tűz, ami ivkónál megvolt. Majdhogynem nyűg nekik az egész. A nyár egy részét munkával kellene tölteni, ráadásul valószínű, hogy nem sok sikerélmény lenne egy eb-n. Mikor Keller lenyilatkozza, hogy sok a meccs egy évben, kiváncsi lennék, hogy állna hozzá a nyári edzésekhez.

Jönni kellene a fiatal, kosarazni tudó, sikerre éhes, dolgozni akaró játékosoknak. Csakhát ilyen meg nem sok van.

Mi szurkolók láttunk többet ebbe a válogatottba, ezek szerint. Bár azért Izlandot illett volna, illetve illene megverni, mert jelenleg gáz ami történik!

Langels Creative Commons License 2024.11.27 -1 4 422737

Azért az izlandi koncepció kicsit bonyolultabb annál, minthogy csatornázzunk pénzt a sportba..

Előzmény: ACSR250 (422726)
RizsesJancsi Creative Commons License 2024.11.27 -1 4 422736

Csak úgy megjegyezném, hogy a hatalmas kosárlabdás múlttal rendelkező, nemcsak a kontinensen sikeres, méltán híres, igazi kosárnagyhatalomnak számító szlovák válogatott több mint 10.000 ember előtt lépett pályára Spanyolország ellen Pozsonyban. Feleakkora ország, mint mi vagyunk. 

realfan Creative Commons License 2024.11.27 0 2 422735

Jól tetted és meg is értelek.

Nekem volt nagyobb elvárásom a csapat felé a pénteki meccset illetően, de utólag is azt gondolom, hogy az általam megfogalmazott elvárásban semmi túlzás nem volt. A hétfői meccs teljesen igazolta: meccsben voltunk sokáig egy magához képest szűk kerettel játszó török csapat ellen, ahol a kispad nem dobott pontot, a pénteken számukra nem elérhető center pedig 36:22 játékidő alatt 22 pont, 9 lepattanó, +15 +/- (ami ugye azt is jelenti, hogy amíg nem volt pályán, 3:38 alatt mi csináltunk egy +10-et; na most pénteken egy másodpercet se játszott...), a legnagyobb sztárjuk, Osman pénteken "csak" 24 percet játszott (és azalatt 30%-kal dobta a triplát és eladott 3 labdát), míg hétfőn 35 perc, 33 pont, 11 lepattanó, 0 TO. 

Az látszik, hogy folytatódott az, amit Ivkovics mantrázott, hogy a kétmeccses ablakokban szinte kivétel nélkül a második meccsen játszunk jobban. Viszont akkor szerintem nyugodtan rakjunk újra fordulókat a megelőző hétvégékre (mint minden más ország), mert jól láthatóan semmilyen haszna nincsen, sőt.

Nagyon úgy tűnik, hogy ebből augusztusi vb-előselejtező lesz. Szerintem most a kapitánykérdésnél fontosabb, hogy mielőbb beszéljünk azzal a szóba jöhető 15-20 játékossal, hogy augusztusban a válogatott rendelkezésére fog-e állni. Ott ugye egyben lemegy az egész, a négy forduló, tehát felkészüléssel együtt olyan 4 hétnyi munka a válogatottal, pont akkor, amikor a kluboknál kezdődnek az edzések. És azért mondjuk ott a hármas csoportban utolsónak lenni, az igen kellemetlen lenne, miközben például a fehér bőrű játékossal csak elvétve rendelkező svájci válogatott ellenében egy tartalékos magyar csapatra sem nagyon fogadnál...

Előzmény: HDO (422647)
litván80 Creative Commons License 2024.11.27 -1 0 422734

A szövetségi töketlenkedést én már le írtam egy párszor. Akkor is amikor Ivko lemondott, hogy ezt nem éppen a legideálisabb időpontban sikerült el érni nála ( mert azért ne legyünk naívak, a céljai között szerepelt az új elnökségnek hogy a válogatottat megszabadítsa Ivkotól) meg a februári ablak után is, amikor mégegyszer "gratuláltam" a szakmai bizottságnak hogy ezt a váltást ilyen "profin" lehozták. Minden féle felkészülés nélkül mentünk neki a legfontosabb meccsnek.. 

De azok után hogy ugyanígy mentünk neki, a novemberi ablaknak is.. hogy a nyarat kvázi nem használtuk semmire... Akkor már ne a " szarkupac" hagyatékra hivatkozzunk már!! Hanem nézzen magába mind a szövetség, mind a szövkap . És ebben semmilyen Falco fóbia nincs...

Előzmény: balldontlie (422732)
Gábor2 Creative Commons License 2024.11.26 0 6 422733

és hát az se mindegy, hogy az aktuális ellenfél tud-e euroligás játékost nevezni. Ivko ebben volt a legjobb...

Előzmény: balldontlie (422732)
balldontlie Creative Commons License 2024.11.26 0 7 422732

Ivko nem véletlenül lépett le akkor, amikor. Az utolsó 2-3 meccsén látszott már a játékon, hogy itt bajok vannak, kb minden Voja és Perl aktuális formáján múlt, látva a hátralévő meccseket tudta, hogy ő akkor még úgy hagyhatja abba, hogy ő aztán kivitt minket mindenhová. Ezt követte az, hogy baromi későn nevezték ki Okornt szerintem Báderék, sok volt a szövetségi töketlenkedés is, mire hivatalos infók lettek. Szerintem igenis szarkupacot örökölt, az más kérdés, hogy az még növekszik tovább vagy sem. Lehet kivetnivalót találni a hétfői meccselésben - bár ugye a játékosok aktuális állapotát meg ő tudja és nem mi -, de emiatt meg csak azért mert Falco edző volt, kár jelenleg a fejét követelni.

Előzmény: litván80 (422731)
litván80 Creative Commons License 2024.11.26 -5 1 422731

Én ezt ezért egy picit másképp látom. A " szarkupac" az még csak ez után jön. Okorn egy kész, évek óta együtt játszó válogatottat vett át. Ami, a sokak által eddig is a válogatottba követelt leginkább  számításba jöhető játékosokkal egészült ki, és így a magyar válogatott ténylegesen a legjobb összeállításban tudott neki futni ennek a selejtezőnek.  Ráadásul Okorn mind a játékosokat, mind a közeget, mind segítőit nagyon jól ismerte, hiszen korábban, évekig együtt dolgozott velük,-köztük. Idő hiány ide vagy oda..(erre  azt gondolom nagyon nem hivatkozhat, mert tudta hogy mit és miért vállal )még mindig nem az a szitu amikor ténylegesen egy új válogatottat kell felépíteni . Tele új,, nemzetközi tapasztalattal abszolút nem rendelkező játékosokból szinte a nulláról. Mert hogy a következő időszakban rá, vagy az utódjára ...ez vár. Na az lesz majd az örökölt szarkupac.

Előzmény: Sarq_ (422727)
realfan Creative Commons License 2024.11.26 -1 1 422730

Vannak országok, ahol az ilyen dolgok nyilvánosak.

https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1747677/season-budgets-bbl-germany/

Azt a részét nem értem annyira, hogy mire költenek éves szinten eurómilliókat ezek a Bundesliga-klubok. Ott van például a Göttingen. 1.7 millió euró megy el a 24/25-ös szezonban a játékosok és az edzők fizetésére, bónuszokra, ezek közterheire, ügynöki jutalékokra, esetleges átigazolási költségekre. Ezen felül elmegy 2.8 millió euró... mire is? Náluk még az utazás se téma annyira, az ország középső részén vannak, nemzetközi vagy regionális kupában nem indulnak, a Bundesliga-ellenfelek 1-2 kivétellel 300km-es sugarú körön belül székelnek. Tehát repülőutakra meg szállásokra nem nagyon kell költeni. Nyilván van profi technikai meg egészségügyi személyzet (nem olyan mennyiségben, mint nálunk), vannak rendezési, nevezési költségek, semmi sem olcsó, ez oké, de 2.8 millió euró?! És akkor még csak nem is ők a legjobb példák, a jelenleg utolsó előtti Bambergnél ez az összeg 4 millió.

No meg a másik oldala, hogy ezt hogyan termelik ki. Nagyjából 3000-es az átlag nézőszám, ami egy utolsó helyezettől egyáltalán nem rossz. De a legjobb szektorokon kívül nincs 30 eurónál drágább jegy egy átlagos bajnokira, a csarnok egy jelentős részére 20 eurónál is kevesebbe kerül a jegy. Ott nem jön a Tao meg a Tippmix.

Withoutshadow Creative Commons License 2024.11.26 -3 4 422729

Pontosan ezt akartam írni én is, Beni tipikusan az a játékos akinek ha megy akkor mindent bever meg szed mellé 7-8 lepattanót ugyanennyi gólpasszal, viszont ha kifog egy gyenge napot (bár nála ez hetekig is eltart néha) akkor meg ahogy írtad ziccerből is homályt dob.

Nem tudom mi okozza ezt, mert fejben ott van, rutinja is megvan, mégis néha teljesen elveszíti a fonalat.

Szar dolog lehet ez neki is, főleg így, hogy most vannak akik egy az egyben rá (és a többi Falco játékosra és edzőkre) fogják ezt a kudarcot.

Csak halkan jegyzem meg, ha kijutunk az EB-re és ott már nem a B és C válogatottak ellen kell játszani, akkor mi lett volna velünk?

Ugyanaz mint ezelőtt, minden meccs bukta, ha nem vesznek minket komolyan, mint a franciák akkor tízen belül maradunk és elhisszük, hogy ott a helyünk, aztán jönnek a németek és egy 35 pontos zakóval emlékeztetnek minket, hogy ideje lenne felébredni.

Sajnos nagyon régóta ez a valóság és úgy tűnik, hogy még ez is lesz egy jó darabig...

Előzmény: Real013 (422728)
Real013 Creative Commons License 2024.11.26 -2 2 422728

Beni eddig nem tolta rosszul sem a bajnokságban, sem a BL-ben amúgy. De  minden szezonban van neki 2 hónap, amikor téglákat dobál meg nagyon nem találja magát, hát lehet, hogy ez most kezdődik nála. Érdekes dolog ez, mert amúgy meg baromi távoli meg extra triplákat tud bedobni, amikor jó passzban van, meg van neki ez a másik énje, amikor ziccerből se talál gyűrűt kb.

Előzmény: Sarq_ (422727)
Sarq_ Creative Commons License 2024.11.26 -2 7 422727

Előrébb jutnánk a lemondásával? Szinte előre látható volt ennek a selejtezősorozatnak a forgatókönyve, számtalan fórumtárs leírta itt, hogy Okorn egy nagyon szar hagyatékot kapott, látható volt, hogy Ivko pont azelőtt lép le, hogy összedőlne a szarkupac. A válogatottnál sokkal mélyebben vannak a férfi kosárlabdánk problémái, az elnökváltás csak porhintés volt, tao, akadémiák, stb. stb.

Senkit nem akarok bántani, az egyetlen, amit kiemelnék, hogy Váradi a litván és lengyel légiós évek után hazatérve a fészekmelegbe valami irgalmatlan messze van a nemzetközi szinttől, lehet hogy csak én látom bele, de mintha túlsúlya is enne.

Előzmény: kendeffy (422724)
ACSR250 Creative Commons License 2024.11.26 -1 0 422726

Mert nálunk nem?

Több mint tíz éve biutósítja a kormány a kiemelt sportágak részére a tao t. 

Előzmény: Langels (422722)
Madisonovic Creative Commons License 2024.11.26 -2 1 422725

Akkor erről ennyit. Nagy égés ez a selejtező.

kendeffy Creative Commons License 2024.11.25 -11 1 422724

Okorn most is lemondhatna, de akár a bukott selejtező után is. 

B0nyi Creative Commons License 2024.11.25 -1 2 422723

Szigorúan matematikailag még nem. Ehhez "csak" vernünk kell az olaszokat, az izlandiakat jobban, mint ők minket, ill a törököknek is nyerniük kell Izlandon.

Azt azért nem mondom, h ezt így kombóban megtenném bárhol... :-(

Előzmény: ementálib (422717)
Langels Creative Commons License 2024.11.25 -1 2 422722

Persze, csak hiába vizsgálgatják a kosárszövetség vezetői Izlandot, mivel ott kormányzati stratégia a sport és nem csak a kosárlabda. Ezt a MKOSZ ha a feje tetejére áll, akkor se tudja önállóan "lemásolni". 

Előzmény: Nane72 (422720)
Gábor2 Creative Commons License 2024.11.25 -4 1 422721

Okorn meccselése, különösen a végjátékban, fos volt; ez Ivkonál sokkal jobban összeállt....

Nane72 Creative Commons License 2024.11.25 -1 4 422720

Az a baj hogy mi mindíg a világ elitet vizsgáljuk és onnan akarunk tanulni. A világhírű Rátgéber egyetemnek se top-top edzőket kellene hívni, hanem megnézni hogy ezt Izlandon hogy csinálták. Egy olyan országban ahol semmi hagyománya nincs a kosárlabdának.

Előzmény: Langels (422719)
Langels Creative Commons License 2024.11.25 -1 1 422719

Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy mi az izlandiak sikerének a titka, mégse érdekelt senkit és nálunk soha nem is fog megvalósulni. Pedig jó lenne..
Ivko meg jókor szállt ki, amit szintén tudtunk eddig is, mi is és ő is..

Előzmény: Nane72 (422716)
B0nyi Creative Commons License 2024.11.25 -3 6 422718

A jövőkép siralmas. Lerágott csont, de Ivko jól kib..ott utódjával a késői lelépésével. Most láttam először a válogatott játékán Okorn kezét az elejétől a végéig. Izlandon még alig vmit. Kár, h ott a ma látott elszántságot sem tettük ki a pályára, ha már a játék nem ment.

Annyit még hozzátennék, h a honosított emberünk sem volt ma. Emiatt GGnek többet kellett felmennie 5be, Filipovity meg így túl lett játszatva ahhoz képest, h mit tudott beletenni. Bogesz sztem nem oldotta volna meg (sajnos). Mint ahogy Marciban sem látom, h jobb lehetett volna Beninél, pedig Beni ma nagyon sebezhető volt.

Előzmény: Mivagyunka... (422710)
ementálib Creative Commons License 2024.11.25 -1 1 422717

kisetünk lol

az izlandiak hoztak bravúrt,mi nem, ez ennyi.

(ma lehetett volna egyéként valami, de a törökök benchscore nélkül(!!!!) lehozták…)

váradi-perl duo együtt csinált valaha az életben bárhol(az arénában főleg) -46os +/- t? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!