Az a baj, hogy a sok kis hülye alá beteszik az új PDTDI meg HDi furgonokat, amik üresen alig 1000kg-ok, és megszédülnek tőle, hogy 7L-es fogyasztással 0-70km/h között alázhatják a népet. Az az egy-két 200LE fölötti kocsi meg nem számít, amelyik izomból lenyomja. Meg ha benzines, akkor az el is éget egy felest rögtön a lámpánál.
Annyira kíváncsi leszek, hogy mi lesz május elsejétől... Sok birka 50-nel fog ügetni a 70-es táblánál is, és mégtöbb lesz a relatív gyorshajtó.
Nem mondom, hogy sok esze van, ha a 4-esen a 120 nem jó neki, de nem értem, miért fájt Neked, hogy ő gyorsabban akart menni. Ha nem kezd tolni, Te észre sem veszed. Ha nem lassítasz, neki talán esélye sincs, hogy megelőzzön, mert annyi kraft már nincs a kis Fiat-ban. Velem is előfordul, hogy cégessel szépen beérek egy "nagyvadat", de 110 körül már kell idő, hogy meg tudjam előzni. Így vagy kockáztatok, és szép lassan megelőzöm, vagy 125 helyett én is nyomom mögötte 110-zel, vagy amennyivel épp ő gondolja.
Azért ez csúnya volt. :) Mostanában nekem is feltűnt hogy dobozosoknak fölleg céges tolják amit bír, az viszont elszomorító hogy ugyanezen bírkának annyi esze nincs hogy időnként ellenőrizze a világítást elöl hátul 1-1 izzó 50%ban ki van égve fél tompítottal, vagy hátsó lámpával esetleg kiégett féklámpával is azért ő az utak császára.
a színházjárat jött hazafelé vasárnap esete,szolid 120-al a 4esen. Hirtelen olyan érzésem lett mint ha le akarnának tolni, hátranézek: egy "jómunkásember" fiat 2 személyes cégautó nyomta neki de piszkosul.
Szerencsére szemből jöttek, ezért néhány nanoszekundumos mérlegelés után görcs állt a lábamba pont abba, amelyik a fékpedálon pihent,így a 120-ból 68-at csináltam, de csak fokozatosan. Teccet ez fenemód a mögöttem lévőnek is, így kövér gáz adása után szépen megelőzött,ezután már én is bekapcsoltam az SPM fokozatot, jó móka volt, úgy néztünk ki, mintha ferit,vagy vikit kisérné a köztársasági őrezred.....
Pont szerencsés volt az irány, mert az üres anyós-oldalt csókolta volna meg. A nyakam biztos megrándult volna. Vagy, ha minden optimálisan alakul, akkor a Suzuki első részét kapja el és kiforgat 45 fokkal.
Én azért nem szeretnék egy Suzukival oldalbakapni egy lámpától rajtoló 750i-t, mert az legalább 35-40-re gyorsul, mire odaér. És lehet, hogy odalesz az eleje, de a Suzuból meg nem biztos, hogy sértetlenül szállsz ki!
Ma láttam egy fekete, facelift előtti E38-ast szemben a lámpánál. Kivágódott a sor mellé a kanyarodósávba, és picit keresztbe állt, jelezvén, hogy most ő lesz az első, aki egyenesen megy majd tovább. Én szemből szintén a kanyarodó sávban voltam, és mivel nekem zöld lett, nomeg mellettem mindenkinek, aki egyenesen akart továbbmenni, hát elindultam. Igenám, de a kis 20 éves csinisrác, aki apuci régi verdáját kivitte a garázsból, nem látta a lámpát, mert ugye a szabályosan álló első autó elé kúszott be. Amint meglátta, hogy elindultak szemből, nekiindult ő is. És nem meglepődött a hülyefasz, hogy én pont elékanyarodok?! No és ki volt jobban fölháborodva? Na ki? Hát persze, hogy én, mert a kis faszjancsi nyomott egy kövéret és még épp elsuhant előttem. Pedig én tövignyomtam a gázt, hogy telibekúrassam magam vele... Na, majd legközelebb! :-))
Na jó, casco-s céges Suzuki-val voltam, neki többe került volna a buli. Ott egy fél oldalnyi Suzuki meg a saját teljes eleje, legalább 4 légzsákkal. Nem olcsó egy 7er-re az ilyesmi még 10 évesen sem. :-) Plusz a jogsija, hacsak nem ad kézbe pár kilot, bár az ilyenhez mindig kell rendőrségi jkv. mert utólag lehazúdják a csillagokat is.
Nem Agresszív béemvés hanem köcsög SUVos,a 99% ilyen!
Feláras index meg azthiszi mert cipel 5tonna felesleget magával és forglami dugót gyárthat neki mindent szabad mert suvja van,ami akkor látott terepet ha egy Gmerci vagy defender esetleg Niva meg 200al szágul az ótóóópályán :) Vagyis soha :))))
Én ma pont az ellenkezőjét tapasztaltam BPn sehol semmi dugó reggel utak tiszták. Mondjuk viszont 31-én ennyi béna faxt még nem láttam agresszív kisautós lettem mert mindenkit letoltam az útról valahogy nem bírtam a város 30-40 külterület/gyorsforgalmi 50et. Az ilyen mért nem busszal vagy taxival megy ha fosik?
Tököm teli a pofátlan kiskocsimindenkinekmegmutatommegyakocsim150eltulajokkal! Csináltam nekik egy topikot ha már divat szidni a bömös tulajokat :))) Nem is értem mért mindig a bömösöket szidja mindenki,mert mióta 0%tól lehet elhozni kocsit azóta az olajtól és szereléstől félő zselés hajú suhancok a roncs öreg bömösöket amiket kellően lelaktak nemtörödömséggel szerető veterán és youngtimer rajongók kezébe eladták és vettek 0% ért 1,2 csicskaI meg 1,4 nagyonmegyI kocsikat.
Ez az Alfa 145 - 146 os típusa volt 1994-böl.A számitógéphez viszont nem értek,ezért linket nem bírtam felrakni,de az alfaromeo.hu-n Alfa 145 címszó alatt megtalálod.
Ez nagyon sűrűn előfordul sajnos fölleg akkor gáz ha az ember gyenge autóval van, ha épp közel 300LE van akkor mondjuk észre sem veszem mert mindig úgy előzök hogy nem szarakodok minnél hamarabb annál jobb. Viszont ha az ember valami fűnyíróval van oda kell figyelni a parasztokra.
Általában nem foglalkozom a "versenyzőkkel". Felőlem a lámpánál is eltúráztathatja magát. Országúton + ha menni akar menjen ha nekem nem sürgős. Viszont elég kellemetlen tud lenni egy előzésnél, amikor én még nyugisan beférnék, de az előttem levő elkezd előzni, aztán minden veszélyessé válik. Kedvem lenne néha segíteni kicsit, hátha hamarabb be tudná fejezni a manővert. Hatványozottan gázos, ha már bele is kezdtem az előzésbe. De azért jól megmutatja.
kedves Atix mondd meg légyszi melyik volt alfából az a model ami 97-ben már megvásárolható volt ezzel a tekknikel, hogy ne kövessem el azt a hibát mégegyszer, hogy olyanra hivatkozok ami nem igaz
amikor ellenem púposokodnak az úton hogy lenyugodjak, elkezdek gondolkozni:
ha mondjuk pestről bármelyik országhatárhoz nézzük, 150 feletti állandó sebességel kinek ürlhet ki a tankja hamarabb, (az ellenfél mindíg benzines szokott lenni)
a tekknikai oldala:
a merci a C220CDI 2158ccm ből 2004/2-tól 150Le
az alfa romeo 147 1,9JTD 1910ccm-ből 2004/10-től hozza ki a fent írtakat
audi/vw 2,0TDI 1984ccm-ből 2004/11-től 140lovat ad (most ne nézzük a 170lovasat mert az jóval későbbi 2006-os)
az opelt ne nézzük mer az megvette a tekknikát ha jól tudom
stb,stb
nincs semmi bajom a felsorolt márkákkal, ezek csak a valóság
miközben az M47D20 motorkódú motor 98.05-tól 136Le
2001 szept-től pedig 150Le
van ettől erősebb,de az mind újabb fejlesztés, vagy többccm-ből
innentől kezdve melyik volt leghamarabb?
mire ezeket végiggondolom áltaában lenyugszom, de ha súlyos trauma ér akkor csak kiborul a bili....
Az az álatalános észrevétel, hogy sose a 3 német luxusmárka, vagy a japánok próbálkoznak,hanem azok akik 2990 eFt-ből új autót vesznek és állandó bizonyításkényszer alatt állnak, hogy ezt még meg tudom előzni, ezt még azért csak legyorsulom,és csak azér se engedem be magam elé, stb.
Lehet, hogy nem feltűnő. hogy nem 1,4 75LE. Érdekes, egy 115 LE BMW elől kotródik le mindenki, de ha egy Skoda 200LE, az nem örvend olyan respektusnak és komolyan meg kell küzdeni az előzésért. Volt 150 lovas Leonom, sajnos ismerem ezt a mentalitást.
Nyálka - nyirok, -6 C-ban ködszitálás, M3-on mindkét oldalon fejtetőn pihenő rönók, egyesek ilyenkor vesznek elégtételt egész éves sérelmeikért, mert juszt se megyek 140-nél gyorsabban!!! (de másokkal ellentétben a jobb oldalon)
Én ezt forditva szoktam látni életveszélyes előzések a 2 sávos részen majd a 4 sávoson ahol lehetne menni 160at is inkább szarakodik 90-110el persze addig sürgős volt :)
pest fele a 4esen van egy pár 4sávos, ahol szarfaszú kopel+szűzyukú tipusú autók keménykednek hogy tudnak 160km/h menni. ilnyenkor én megnyomom az üldőzés gombot és szépen rámászok a seggükre, és ráugrok a gázpedálra, egyszer csak hirtelen elfogy belőlük a kraft5
miért kell mindíg bizonygatni9 hogy egy 1,3- 1,4-es ótóka gyorsabb és erősebb mint egy 150lovas tekknik??
Én általában 110-120-al szoktam menni a belső sávban a kamionok mellett, csak akkor lassítok 80-ra, ha valami idióta 160-al jön mögöttem és a szemembe villoga tükörből.
Na ez az autópályás fölleg M0 a kedvencem, simán kerülök jobbról mert úgysem ébred fel belül haladó, ilyenkor szokott még vicces lenni hogy nem akarnak esetleg visszaengedni mert nézd már a köcsög BMW-s, ilyenkor kinézés leálló aztán hajrá.
Egyébként ma 1 hülyével se találkoztam melóba jövet :D