Keresés

Részletes keresés

smile64 Creative Commons License 2024.12.10 0 0 86049

Hát, azért az előzménytrilógiában voltak agyzsibbasztó részek is. De való igaz, az utózmány nagyon felértékelte az előzményeket is.

Előzmény: Tabusított témák (86048)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.10 0 0 86048

titeket már megrontott a sátánmikiegér

na de most leszedek már másik sorozatot, hátha... :)

végülis nem azt mondom, a mandalorian se volt rossz agyzsibbasztásnak, csak hát lucas sw-je soha nem volt agyzsibbasztás, hanem igenis nyomot hagyott az emberben, miközben szórakoztatott.

a disney sw nem hagy nyomot az emberben, de nem is szórakoztat, hanem agyzsibbaszt...

Előzmény: Bateman (86047)
Bateman Creative Commons License 2024.12.10 0 2 86047

-a főgonosz "sith"... ez most mi is volt? jó, igaz, lesz folytatás...

nem lesz, hál' isten.

Előzmény: Tabusított témák (86041)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.10 0 0 86046

a lucasi star wars filmek egyik lényege volt hogy mutatta vagy sugallta hogy nagy jólétben élnek az emberek még az "isten háta mögötti" bolygókon is, méghozzá a technológia miatt.

emiatt a néző valahogy biztonságban érezte magát, és a kalandokba jobban bele tudta élni magát.

még egy "remetének" is tök jó háza volt, szuper technológiákkal :)

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.09 0 1 86045

"Nem tudtam hogy van átfogalmazott változat."

Pedig 10 éve már.

Előzmény: Jani-wan. (86037)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86044

megjegyzem, én csak a madót néztem talán másfél évadot, de semmire se emlékszek belőle, még arra se hogy miért hagytam abba, de brutálisan rossz volt

Előzmény: Biga Cubensis (86043)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.09 0 1 86043

ezzel elég kisebbségben leszel itt :)

folytatás most már biztos, hogy nem lesz.

Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86042

na ez viszont szánalmas, most nézem, imdb-n 4.7-en áll...

a többi sw disney sorozat meg legalább 7-en... 

na ez a gáz...

Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86041

na végignéztem az akolitust. spoileres:

pozitívumok:

-elég sokszor éreztem SW hangulatot!

-van pár karakter akik elég jók, elhiszem hogy ők valakik

-jó lézerkard harcok, és még drámai is volt némelyik. vuki lézerkardozik és tök jó! 

-szokás szerint jó a látvány és disney baromságok sincsenek e téren

-jó ötlet hogy próbáltak valami NAGYOT hozzátenni a jedi mítoszhoz és túlságosan nem is rontották el. és ez az ami miatt SW-s az egész, VALAMI NAGY amit látunk és várunk, nem bébi yodát akiről senki se tudja honnan és hova megy, meg holmi mandalóri akárkiket...

-SW-től független ötletességek: ikrek, nyomozás, nem tökhülyék a jedik

-a szentátor és a főjedi beszélgetése szenzációs!

-kettős felületű bolygó-gyűrű között űrcsata :)

-jó téma ez a "kinek van joga a gyereket befolyásolni, felnevelni", boszorkányok a "család", jedik az "intézmény"...

-végülis a "libsi" boszorkányokról kiderült hogy nem teljesen pozitívak, nem is negatívak. tehát nem libsis agymenés volt.

negatívumok:

-jedi mítoszhoz hozzáadás, amit pozitívumnak írtam, de negatív is, mert kissé zavaros lett...

-nem egyértelmű erkölcsiség: a SW lényege lenne ez. itt meg a jó és gonosz iker végül egyetértésben öl bosszúból... és egyéb zavarosságok...

-emléktörlés... jajj...

-sok lufi karakter, főleg a főhős ikerpár, meglehetősen sablonos volt

-a főgonosz "sith"... ez most mi is volt? jó, igaz, lesz folytatás...

-"boszorkányok" meg "sötét mágia" kifejezések nem igazán SW-be illők...

mindenki senkije Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86040

Pontosan ezt akartam én is írni, de te jobban összefoglaltad.

Igen!

Előzmény: Stratonicus84 (86039)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86039

Annak idején a VHS korszakban kikockázva néztem meg az összes fénykard ki- és bekapcsolást. Az Új reményen kívül mindegyik filmben volt egy kis átmenet a kikapcsolt állapot és a fénykard teljes hossza között. 2-3 frame alatt nőtt ki illetve csukódott be mindegyik fénykard.

És igen, nekem is feltűnt, hogy az Új reményben viszont nem ez a helyzet: egyik pillanatról a másikra, teljes hosszában kapcsolt be a fénykard. Kikapcsolásnál szintén nem volt átmenet.

"de amikor Obi-wan kapcsolja ba Vader ellen akkor lassú"

Ez az egyetlen kivétel az Új reményben, de igazából mégsem az. :)

Biztos láttad az ide vonatkozó werkfilmet. Guinness kezébe pont úgy rakták be a kardot, hogy a penge egyenesen a kamera felé néz. Így abból a szögből nézve nincs látható hossza. Aztán ahogy Sir Alec a kézfejét elmozdítja, úgy "nő ki" a kard pengéje. :)

Vagyis ebben az esetben is épp annyira hirtelen volt a fénykard bekapcsolása, mint a film többi részében, csak látszólag volt lassú a bekapcsolás. Ami aztán annyira jól nézett ki, hogy a többi filmben már mindig ilyenre csinálták. :D

Előzmény: Jani-wan. (86034)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86038

na még egy rész van vissza az akolitusból... és... SZENZÁCIÓ... azt kell mondjam, hogy ez nem rossz... sőt... :)

egy disney sw-re azt mondom, hogy jó?????????????? MI TÖRTÉNT A VILÁGGAL? :DDDDDD

Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86037

"Más idő, más galaktika."

A 80-as kiadásban "Másik" van.

Nem tudtam hogy van átfogalmazott változat.

"egy sci-fi világban hogyan kellene kinézni egy békés, lakott bolygónak"

Mutatok pár példát, hogy Lucas bátyánk idején ezt hogy oldották meg:

+1

Előzmény: Stratonicus84 (86009)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86036

"van egy libsi boszorkány szervezet, akik kirekesztő módon csak nőket vesznek be"

Dr. Poole szerint az a kifejezés hogy kirekesztő liberális az egy oximoron. Olyan mint a becsületes bűnöző.
Ergo az a bizonyos női boszorkány szervezet inkább szélsőjobbos. :D

Előzmény: Tabusított témák (86014)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86035

Én is egyetértek, teljesen elvetélt ötlet harc közben kikapcsolni.
= öngyilkosság.

Előzmény: Bateman (86024)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86034

Már az elsőben is úgy volt, hogy gyorsan jött elő a penge, és volt hogy lassan.

Amikor Luke először megkapja Bentől, és amikor a Falconon edz, akkor gyorsan jön, de amikor Obi-wan kapcsolja ba Vader ellen akkor lassú.
Mondjuk ez két különböző kard.

De a ROTJ-ben Luke kardjából a penge lassan jön elő a Sarlacc fölött, de amikor Vaderrel harcol és kikapcsolja, akkor gyorsan.

Ezért én mindig úgy gondoltam, hogy van egy külön gyors bekapcsoló gomb is a fénykardokon.

Az hogy abban mi a logika, hogy mindkettő is legyen, arra nem tudtam rájönni.

Előzmény: Tabusított témák (86028)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86033

igen, bár szerintem akkor azt látnánk, hogy picit vékonyodik a nyaláb a vége felé ahogy összetartanak? bár lehet látszik is, ezt még nem néztem :)

én mondjuk elégedett vagyok ahogy most van, mert így frankóbb, és a hanghatásnak is így van értelme.

nem beszélve arról, hogy az SW-ben a "sugárvetőkből" kilőtt nyalábok is lassabbak, de ezt szeretjük. egyébként használ Lucas "lézeresebb" megjelenítést is, HCS óriáslézer vagy a prequelekben is voltak ilyen "taroló" mi lézerünkre jobban hasonlító sugarak a Republic Gunship-en)

Előzmény: Tabusított témák (86031)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86032

ááá meg is van, ezt kerestem. mondjuk aztán később lucas se így ábrázolta, hanem lassan növekedősen!

Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86031

én mindig úgy gondoltam hogy a lézerkard valójában két lézersugár. nagyon kis szögben, szinte párhuzamosan állnak. és ahol összeérnek ott kioltják egymást. a szög változtatásától függ hogy milyen hosszú a fénykard. és hogy milyen gyorsan jön ki :)

a két lézer eltérő fázisú lézer, ezért oltják ki egymást. ami persze lehet hogy hülyeség, de jól hangzik :)

Előzmény: Biga Cubensis (86029)
smile64 Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86030

Nem tudom, szerintem ez egyéni értelmezés kérdése. Az én fejemben a fénykard azért fénykard, mert szép fényes. :D

Igen tudom, Lucas bátyánk is nevezte lézerkardnak, de az baromság. Én mindig is úgy képzeltem, hogy az a penge valamiféle erőtér, ami véges sebességgel épül fel, illetve húzódik vissza. Mármint a fénysebességnél jóval kisebb véges sebességgel.

Előzmény: Biga Cubensis (86029)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86029

ami persze jó nagy marhaság, mert fénysebességgel kéne kijönnie, csak az nem lett volna olyan látványos :)

Előzmény: Tabusított témák (86028)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86028

tényleg, néha lassan, néha gyorsan jön ki a fénypenge. mintha a legelső részben azonnal megjelent volna, nem? gondolom akkoriban technikailag ez volt a könnyebben megoldható.

Bateman Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86027

szerintem ez pont állítható, mert nem mindegyik fénykard ugyanolyan sebességgel bújik elő a markolatból. meg én ki is nézem, hogy ez a sebesség állítható. mindenestre én azt gondolom, hogy nagyon kockázatos lenne ezt alkalmazni épp a későbbi érvek között szerepel az, hogy ez akkora koncentrációval járna, hogy az ellenfél ezt a törekvést megérezné és épp támadási kiskapuként használná fel.

Előzmény: smile64 (86025)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86026

Ez a chatgpt csodálatos eszköz a Birodalom csillagromboló gyártásának és fénykardstílusok elemzéséhez, vagy a hidegrázós SW videók gyártásához, de egy rohadt C++ ring buffer probléma megoldásával napok óta szenvedünk :D

smile64 Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86025

Én a legelső pontnál meg is állnék. A filmekben előfordul, hogy szabad szemmel látható a fénykard pengéjének előbújása a markolatból. Egyszerűen nem elég gyors a ki-be kapcsolgatós trükkhöz. Nekem ennyi elég is, hogy lehetetlennek tartsam. A többi ellenérv se rossz persze.

Bateman Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86024

Rajongói elméletek

Időzítési nehézségek: A fénykardok bekapcsolása ugyan gyors, de nem feltétlenül azonnali. Egy penge ki- és bekapcsolása a megfelelő pillanatban rendkívüli reflexeket és tökéletes időzítést igényelne. Egy tapasztalt ellenfél ezt észlelheti, és azonnal kihasználhatja a helyzetet.

Fókuszvesztés a harcban: A fénykard harcokban a harcosok mélyen az Erőre támaszkodnak a mozdulataikhoz. Egy ilyen trükk alkalmazása elterelheti a harcos figyelmét, csökkentve az Erő-érzékenységüket a harc közben.

Technológiai korlátok: Elképzelhető, hogy a fénykardok nem "optimalizáltak" ilyen folyamatos ki- és bekapcsolásra harc közben. Bár a Star Wars univerzum technológiája fejlett, a fegyverek nem biztos, hogy erre a használatra készültek, és ez megbízhatósági problémát okozhat.

Etikai és harci stílusok: A Jedi és Sith harci stílusok szigorú szabályokra és filozófiákra épülnek. A Jedi-k elutasíthatják az ilyen "trükközést", mivel az nem tisztességes harc. A Sith-ek talán alkalmaznák, de számukra a nyers erő és dominancia is központi elem, ezért lehet, hogy nem tartják szükségesnek.

Lehetséges ellenérvek

Védekezési idő: Ha valaki egy pillanatra kikapcsolja a pengéjét, az ellenfél gyorsan reagálhat, hiszen a fénykard hirtelen eltűnése egy támadási lehetőséget is nyithat.

Taktikai előnyök hiánya: Bár a trükk váratlan lehet, egy jól képzett Erő-használó előre megérezheti a mozdulatokat az Erőn keresztül, így a trükk sem biztos, hogy hatékony.

Előzmény: smile64 (86022)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.09 0 0 86023

haha ez se rossz :)

Előzmény: smile64 (86022)
smile64 Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 86022

A ki-be kapcsolás már felmerült másokban is, lehet olvasni róla sok helyen. Nem kell hozzá két kard, egy is elég. Amikor lecsapsz, ő meg feltartja a fénykardját, hogy blokkoljon, akkor csapás közben gyorsan ki-be kapcsolod a fénykardot és kész.

Előzmény: Tabusított témák (86021)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.08 0 0 86021

a másik ötletem hogy két kard, de párhuzamosan együtt használja őket és amikor egymásnak feszülnek (az ellenfél lézerkardjának), egyiket kikapcsolja, majd gyorsan bekapcsolja. így a hátsó lézerkard felfogja az ellenség lézerkardját, a másik (amit ki-be kapcsolt) viszont lesújt az ellenre :)

Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.08 0 0 86020

nem nagyon néztem ezeket a disney sorozatokat, volt már olyan ötlet hogy a lézerkard meghosszabbodik? :)

tehát a szokásos hosszúsággal kardozik a jedi, aztán meglepetésszerűen egy gomb megnyomásával 2x hosszabb lesz a kardja, ezáltal legyőzi az ellent :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!