szerintem próbáld meg úgy hogy null vagy üres halmaz az a collection aminek így üresnek kéne lennie
ezt java szinten egyszerű lenne kézzel ellenőrizni, hogy az entitásnak van egy collection-je, ami üres
de hogy ez hogy néz ki jpql-ben, azt nem tudom...
ha meg lehet adni paraméternek egy megfelelő típusú üres halmazt, és azzal egyenlőséget kérni a megfelelő collection típusú property-re, az lehet hogy müxik
vagy valahogy belekérdezni a (gyerek) collection elemeinek a számosságába, de az nem tudom hogy megy jpql-ben
Van ket tablam pix(kepek) es picture_categories(kep kategoriak), amik sok-sok kapcsolatban vannak egymassal, egy 3. (pix_categories) kapcsolotabla segitsegevel.
Igy kerdezem le azokat a kepeket (pix) amik nincsenek kategoriakhoz(picture_categories) rendelve:
Ha ez nincs, akkor a kliens oldalon az outputstream (ez egy PostOutputStream egyebkent) beszivja egyben az egesz file-t, es onnantol mar bukta, mert nincs mit progress-szelni.
2. kell meg: binding.setMTOMEnabled(true); (MTOM-os upload miatt)
3. a web service-nak atadando file kliens oldali reprezentacioja egy DataHandler tipusu objektum. De nekunk most a progressbaros megvalositas miatt le kell szarmaztatni egy class-t ebbol a DataHandler-bol, es a public void writeTo(OutputStream os) metodusat felul kell definialni. Ebben az Override metodusban lehet szepen szamolgatni, hogy hol tart a foltoltes.
Azt én sem hiszem, hogy gond lett volna vele, csak az a kérdés, hogy mi az eredménye különféle CHCP beállítások esetén. (Egyébként, ahogy nézed, identikus transzformációt hajt végre, utf-8-ból utf-8-at csinál.)
kezdem a hajam is kitépni, pedig egyéb okból is egyre kevesebb van belőle
spring batch admin, szeretnék fellépni az 1.0.0M1-ről 1.0.0M3-ra
csakhogy a két verzió között behoztak valami spring batch integration-t, amit muszáj konfigurálni, anélkül hülye hiányzó bean hibaüzeneteket kapok az alkalmazás indításakor
nekem viszont halvány lila gőzöm sincs, mi az a batch integration, mire való és hogy mire kéne az nekem,
leginkább úgy látom hogy semmi szükségem nincs rá, nem is nagyon szeretném tudni mi ez, ki szeretném kapcsolni
de arra sem jövök rá hogy lehetne tőle megszabadulni, egyáltalán mire való etc
beírom google-be hogy "spring batch admin without integration" akkor lelkesen elmagyarázza 15 linken hogyan kell spring batch admint és integration's konfigurálni ha azt szeretném hogy távolról is lehessen jobot indítani
nade én pont ezt nem szeretném, hanem hogy csak időzítve fussanak azok a jobok, meg akarok szabadulni a konfigurálás nyűgjétől