Keresés

Részletes keresés

pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 48
mazs,

Latom arra varsz, hogy valami biztatas szeruseget halljal tolunk. De ha oszinte valaszt varsz - en mar talalkoztam 1-2 hasonlo almokat kergeto fiatallal - nem komoly embernek valo az ilyesmi, meg akkor sem ha fiatalok.

11 orat dolgozni - 6 napon keresztul megallas nelkul - szerintem hosszutavon nem lehetseges anelkul, hogy ki ne boruljal. A sör se olcso ha szeretik, a futes, villany, telefon se olcso, enni is biztos fognak a vendeglon kivul is, valami tarsadalmi eletet is kell hogy neha eljenek, es biztos vagyok benne, hogy vasarolni is fognak akarni.

Nem tudom hogy maradna-e elég még egy házra meg kocsira is. Persze feltetelzve, hogy egyszer se lesz senki beteg, es a fekete munka se derul ki. Arrol nem is beszelve, hogy mi van, ha nem igy kepzeltek el??

Előzmény: mazs (47)
mazs Creative Commons License 2000.09.05 0 0 47
amit tudok a dologról:

a munkát az ismerőseim már egy éve kint dolgozó barátjai szerezték, akik ugyanott dolgoznak
a fiatal pár mindkét tagjának lenne meló
egy apartman felében fognak lakni havi USD250-ért+rezsi
betegbiztosítás az tényleg nincs
úgy tervezik, hogy 1-2 év alatt össze tudnak annyit spórolni, hogy utána hazajőnnek, és tudnak venni maguknak lakást és autót, amire így túl sok esélyük nincs
a fekete munkaválallalástól tényleg félnek
Na így egy kicsit árnyaltabb a kép
Mi a véleményetek erről

Előzmény: pestiutca12 (45)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 46
Bocsanat, az elozo hozzaszolas mazs-nak szolt, nem Tibornak.

Bocs Tibor - rosszul kattintottam. De a te hozzaszolasod is jo volt!

En nem mernem vallalni....

Előzmény: pestiutca12 (45)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 45
Az az etteremben valo feketen dolgozas szerintem nem valami biztonsagos dolog, amire lehetne szamitani. Es ha problemak lesznek, kihez / hova tudsz menni panaszkodni? Ha elkapnak, nem csak teged buntetnek meg, de az etterem tulajt is. Milyen betegseg biztositasod lesz? Mert az egeszsegugy itt megfizethetetlenul draga!! Ha lakasert es kosztert fizetned kell valahol - sporolni nem fogsz tudni az tuti. Megeri???
Előzmény: Tibor Arato (44)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.04 0 0 44
Mint kiszolgalo, ill. pincer $6.00 a minimum oraber, amihez hozza jon a borravalo. Sok helyen a borravalo is kozos. Ilyen oraber mellet megelni nem lehet. Szoval szukseges, hogy a munkaado biztositson szalast es kosztot.
Mikor en jottem Americaban, 6-an voltunk baratok.
Mindegyikunk kulombozo helyen dolgozot, de kozossen osszefogtunk. Hazat bereltunk es a rezsit kozossen futottuk. Ket evig eltunk eggyut es egymast kisegitettuk. Mikor mart jol ment a nyelv es ertettuk az itteni distancot, akkor szeledtunk el mindegyikunk a maga utjara. Akkor mart tudtunk magassab fizetesu munkat talalni es szabadnak ereztuk magunkat. (abban az idoben $1.25 volt a minimum oraber)
Egyet megjegyzek mindegyikunk szakmas ember volt.

Nagy varosban mint New York es elokello vendegloben biztos jol lehet keresni.
Nem tudom mit ertesz az alatt, hogy feketen dolgozni. Hat igy van mazs.

mazs Creative Commons License 2000.09.03 0 0 43
tibor

természetesen a microsoftot csak viccnek irtam
másrészt nem is én, hanem a barátaim vágnának neki ennek az utnak
kezdő fizetéshént szerintem is jo az USD1600, bár ezért heti hat napon napi 11 orát kell dolgozni
egyébként a munkaról csak annyit tudnak, hogy egy étterem
sgits nekem kérem abban, hogy milyen megélhetési költségekkel kll számolniuk, hogy mennyire veszélyes feketén dolgozni, stb
köszi

Előzmény: Tibor Arato (42)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.03 0 0 42
$1600 nem rosz egy kezdo fizetesnek.

mazs; Latom te nagyon valogatos vagy. Miert nem irsz Bill Gates-nek. Talan O tud adni egy magassab rangu beosztast egy kezdonek mint te vagy.

A letrat alulrol kell megmaszni.

mazs Creative Commons License 2000.09.03 0 0 41
kedves szappan

a microsoft tanácsadói állását már elutasítottam, mert rengon alulinak találtam:)
komolyra fordítva a szót, egy étteremben ajánlották nekik az állást, amolyan mindenes munkakör, havi USD1600-ért
neked vannak tapasztalataid a témában?

Előzmény: szappan (39)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.03 0 0 40
Ird meg a nevet, vagy helyet annak aki ajanlotta a munkat az USA-ban es mi talan tudunk velemenyt adni rola.

Milyen iskolai vagy szakmai vegzetseg van ehez az ajanlathoz kotve ?

Vakon hujeseg lenne elindulni a nagyvilagban minapsag.

Előzmény: mazs (37)
szappan Creative Commons License 2000.09.02 0 0 39
Szia Mazs!Attol fugg milyen a munkaajanlat a Microsofthoz hivtak tanacsadonak,vagy a Sztiv Kovach epitkezesre trogernek 6 dodi/ora?:))
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.02 0 0 38
Nezz be a "Mi Neked Amerika" topicba, ott nagyon sok informaciot kaphatsz.
mazs Creative Commons License 2000.09.02 0 0 37
Sziasztok!

Lehet hogy egy már lerágot csontot kaparok újra elő, de hasonló témában nem találtam élő topicot.
Az alap az, hogy kedves ismerőseim a közelmultban munkaajánlatot kaptak az USA-ból és most azon gyötrődnek, mit tegyenek.
Ugye persze ahogy ilyenkor lenni szokott, az elmondottak alapján minden szép és jó, de hogy mi a valóság az Óceán túlpartján, az majd csak ott derül ki.
Kérem, akinek vannak erről infói, véleménye, esetleg személyes tapasztalata, írja meg.
Ötleteket, tanácsokat is szívesen olvasnék!
Köszi.

Cowboy Creative Commons License 2000.09.01 0 0 36
A munkaszerzés egyre nehezebb az USA-ban, egyre jobban ellenörzik a cégeket is, hogy csak engedéllyel dolgozhassanak. Komoly büntetés vár a cégre, amelyik alkalmaz és azonnali kitoloncolás. A turista vizum turistáskodásra jó, ha nincs meghivólevél, naponta $30 kell bemutatni. A munkavállalói (H1-B) vizumot a munkavállalónak kell kérni, de csatolni kell a munkáltató szándék nyilatkozatát is. Most már nem elég beirni, hogy az állás meg lett hirdetve, valóban hirdetni kell és tételesen mindenkiröl bebizonyitani miért nem volt alkalmas arra. Ha egy állampolgár vagy állandó lakos megfelel az állásra, öt kell felvenni. Tehát több speciális dolgot kell a munkaköri beirásba bevenni, hogy legyen indok! Ez eléggé macerás és sokan félnek, hogy ezért esetleg egy adóellenörzést kapnak késöbb. A kiadható munkavállalási vizumok éves szinten maximálva vannak, az idei adag márciusban elfogyott. (Egy ismerösnek próbáltam segiteni, ezért tudok részleteket.) További részleteket tudhattok meg a http://www.ins.usdoj.gov/graphics/index.htm oldalon.
Sok szerencsét,
Cowboy
Floriol Creative Commons License 2000.09.01 0 0 35
Azért kellenének kint élő ismerősök, mert csak ők tudnák elintézni a munkavállalásit.
Többnyire a munkálltatónak kell kérelmeznie, hogy külföldi állampolgár náluk dolgozhasson.
chromax Creative Commons License 2000.09.01 0 0 34
Ja azért szólnék, hogyha turista vízummal elkapnak kint hogy dolgozol akkor elég durván fognak eljárni...

chromax

Előzmény: Floriol (33)
Floriol Creative Commons License 2000.09.01 0 0 33
Túrista vizummal,nem is tudom, hogy lehet megkapni
a munkavállalásit.
Ezt magyarországon sem adják meg szinte senkinek.
lordring Creative Commons License 2000.09.01 0 0 32
Munkavállalói vízumot?
Mert turista vizummal rengeten hirdetnek melót.
Előzmény: Floriol (31)
Floriol Creative Commons License 2000.09.01 0 0 31
Vízumot megtudom szerezni, de a többi a lényeg, hogy mi vár kint.
Előzmény: lordring (30)
lordring Creative Commons License 2000.09.01 0 0 30
Én kb. 30 amerikai és kanadi magyarnak küldtem e-mail-t ilyen ügyben.1(!) válaszolt,hogyha megvan a vízumom,akkor tud segíteni.
Előzmény: Floriol (29)
Floriol Creative Commons License 2000.09.01 0 0 29
Én csak szeretnék kimenni és olyan kintélők
címét keresem, akikkel fellehetne venni a kapcsolatot.
ámbátor Creative Commons License 2000.09.01 0 0 28
0 napot d0lg0ztam 0tt
Előzmény: lordring (27)
lordring Creative Commons License 2000.09.01 0 0 27
Hi!

Az egyik barátom a közeljövőben készül Amcsiba dolgozni.A kinti lehetőségekről,körülményekről viszont homlokegyenest ellenkező dolgokat mesélnek az emberek.
Szeretném,ha azok ,akik voltak már kint,leírnák ide a véleményüket.

emberbarát Creative Commons License 2000.08.10 0 0 26
él még az a topic?
vagy átköltözött máshová?
üdv,
Feri
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.24 0 0 25
"It's not what you know, but who you know"

Azaz esélyed akkor van, ha vannap kapcsolataid (pl ismerős egy amerikai cégnél, aki ajánl). Ha nincsenek, akkor sokkal nehezebb... A GDF diplomát egy amerikai cég SZVSZ ignorálja (mintha nem is lenne). A tapasztalatot elfogadják - márha valaki akiben megbíznak, mondja, hogy az úgy van, ahogy mondod.
Egy esetleges megoldás egy amerikailag elfogadott (akkreditált) diploma beszerzése. Netán éppen amerikában. Ezt nem csak az elfogadás miatt jó, hanem a közben aktívan kiépített kapcsolatok miatt is...

DRP

Előzmény: Bandi-T (24)
Bandi-T Creative Commons License 2000.07.23 0 0 24
Ér nem papírügyekről is kérdezni?

Én éppen a GDF-en hallgatok, és néhány év múlva remélhetőleg diplomát is szerzek, emellett majdnem tizedik éve dolgozom informatikai/IT területen, tehát van már némi gyakorlati tapasztalatom is.

Kérlek, segítsetek latolgatni az esélyeimet kinti munkára.

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.16 0 0 23
.
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.13 0 0 22
A vélemények is számítanak, nem csak a tények... Tehát csak tedd, hozzá hogy SZVSZ, és írkálhatsz nyugodtan (SZVSZ).

DRP.

Előzmény: Bandi-T (21)
Bandi-T Creative Commons License 2000.07.13 0 0 21
Azért kellene elnézést kérnem és visszavinulót fújnom, mert szemmel láthatóan nem értek hozzá, mégis belebeszéltem, and to prevent further spreading of misinformation (már ha ez angolul mondható ebben a formában).
Előzmény: Dr. Pepper (19)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.12 0 0 20
Elhalt...?
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.10 0 0 19
Nem értem, miért kéne elézésd kérned, pláne visszavonulót fújnod...
Előzmény: Bandi-T (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!