Úgy látszik én vagyok az egyetlen,akinek jobban tetszik az új album mint az előzőek.
Nem tudom miért, de valahogy sikerült átszaladnom felettük, viszont a TBE megfogott első hallgatásra.(most néhányan biztos anyáztok :-/ )
Egyébként a www.machinehead1.com-ról le lehet tölteni a legújabb számukat.
nothingleft.
I hear the things that you found
Might leave a face without a sound
Don't push my back against the wall
This iron strength will never fail
Will NEVER
aha, jo a skinlab is, hallgatom is oket rendszeresen, es legyalulnak rendesen, csak egy hibajuk van, egy szal riff, otlet, dallam, akarmi nem marad meg utana a fejemben. kar. remelem a kov. lemezre korrigaljak, mert utokepesek lehetnenek.
Egy kicsit más.(Na nem annyira) Hallgattok Skinlab-et? mert szerintem van némi hasonlóság a két banda között, legalábbis a brutál modern dolgok szempontjából. Lehet, hogy a Skinlab nem olyan eredeti (bár szerintem van saját stílusuk), de ha kell nagyon odalépnek és leszakítják az ember fejét (pláne az első album). Állítólag szimpik élőben, tud erről Valaki bővebbet?
Na tsak ennyi
Bocsi, hogy nem csak a Gépfejjel kapcsolatban írtam
nem fizikalis ertelemben, es biztos vagyok benne, hogy technikailag is el tudja jatszani kontos temait, csakhogy kontos temai benne vannak a fejemben, plusz karaktert adott a szamoknak, ezredszer hallgatva is olyan adrenalintolulast kapok toluk, hogy. a kettes lemez is jo, vannak rajta izgalmas dolgok dobolasilag, de szamomra korantsem olyan erdekes, mint az elso.
amugy szeretem mind a 3 lemezt, ez csak olyan maganvelemeny-fele.
--"Olvasom az interjút és mondhatom, marhára örülök, hogy Robb Flynn egyre jártasabb a rappelésben, bár nekem akkor tetszett igazán, amikor ennyire profin még nem tudott rappelni :-)"
Nem igazán értem, hogy a Machine Head kapcsán miért van mindenki megijedve és felháborodva, hogy átmentek rap-metálba vagy nemtommibe... Az új albumon 11-ből csak 2 dal van (a Desire To Fire és a From This Day) amiben rappel Robb. Az, hogy a From This Day az első single, nyilván jelent valamit, de szerintem ettől még ez nem rap-metal. Robbról egyébként már a Burn My Eyes idején is lehetett tudni, hogy hallgat hip-hop zenéket, Wu Tanget meg Mobb Deepet meg Ice Cube-ot meg mitomménmiket, szóval nemigaz, hogy a divat miatt fordult volna effelé egy kicsit.
Ami szerintem az alapvető gond az új albummal, hogy a gitárhangzás nagyon ócska lett, az igazi a Colin Ricsi féle nyers gitár volt, jó elöl volt és nagyon erős, és mégsem nyomta el a többi hangot, az új lemezen meg túl vastag és mély, és igy nem olyan brutális sajna. Ettől még a dalok nagyon jók szerintem, bár az első két album tényleg jobb volt dalok szempontjából is. Főleg a második, amihez képest a BME szerintem csak egy gyenge próbálkozás.
--"és tegyük azt is hozzá, hogy a dobosutód azért nem bír olyan izgalmas témákat ütni, mint a kontos gyerek"
Szerintem ez nem igaz, Dave van olyan jo mint a Kontos volt, nyilván bármit meg tud csinálni ő is, és szerintem a dobtémák jobbak voltak a kettes lemezen... Az, hogy nem bír, az mit jelent? Fizikális értelemben? Mert úgy biztosan nem marad alul.
--"Ha jól emlékszem, a harmadik lemez megjelenése előtt valami olyasmit nyilatkoztak, hogy megróbálnak sikeresebbek lenni, annyi lemezt eladni, mint a Korn. Én nem hiszem hogy ez sikerült, inkább az ellenkezőjét váltotta ki ez a kis "stílusváltás""
Ez nem így van, nem az ellenkezőjét váltotta ki... Itt egy eladási lista '99 novemberéből:
-The Burning Red (3 hónap alatt): 66793
-The More Things Change (3 év alatt): 97424
-Burn My Eyes (6 év alatt): 121526
Ez természetesen csak az amerikai eladásokat jelöli. Mostanra egyébként a TBR elhagyta a BME-t Amerikában. És szerintem magában abban, hogy egy zenekar sok lemezt akar eladni, még semmi rossz nincsen, minden művésznek az a célja (szerintem), hogy minél több emberhez eljusson az, amit csinál.
--"Egyébként én a Burn My E. után már csak a klipnótákat hallottam, de egyik sem tetszett : ordítizás, modernség meg minden, de azért a B.M.E. lemez jó és az is marad mindig"
The more things change, the more you stay the same. :) És ez szerintem nem biztos, hogy túl jó dolog.
Új vagyok itten, hozzászólok mer' az egyik kedvenc bandáról van szó. Személyszerint nekem az első két album a nagy kedvenc, igaz a The more... nehezen jött be (mint amennyire az album is jó nehéz), de jó két évi vajudás után megadom rá a 10-est. A véleményem pedig a MH addíg volt igazi amig súlyoztak nem pedig ugra-bugráltak. Nem azt mondom, hogy a Burning red olyan rossz, de egyszerűbb lett és nem horzsol. Hol van az mega gitárszaund, attól még, hogy mélyebben szólnak gitárok nekem nem súlyos ez a fajta zene. Na mindegy azér' hallgatom az újat is mégis csak MH.
Üdv
Bendzsoo
Apropó: VAN E VALAHOL KIFEJEZETTEN SÚLYOS NEW ORLEANS-I TOPIC -LÁSD CROWBAR- LÉCCI MONDJÁTOK MÁR MEG NEKEM
és tegyük azt is hozzá, hogy a dobosutód azért nem bír olyan izgalmas témákat ütni, mint a kontos gyerek, aki bár biztos egy összeférhetetlen alkoholista barom volt, de hogy dobolt!!!
Ha jól emlékszem, a harmadik lemez megjelenése előtt valami olyasmit nyilatkoztak, hogy megróbálnak sikeresebbek lenni, annyi lemezt eladni, mint a Korn. Én nem hiszem hogy ez sikerült, inkább az ellenkezőjét váltotta ki ez a kis "stílusváltás" (az legalábbis biztos, hogy 1 milliónál többet még nem adtak el belőle, mivel a Roadrunner-nél ez eddig csak az újonc Slipknot-nak sikerült.
Egyébként Logan kiválása erősen meglátszik a zenén, akármit mond Robb, 1000x jobb riffek voltak az első két albumon. Valaki azt mondta, hogy a koncerteken a régi számokat is leegyszerűsítve játsszák.
De ettől még a '90-es évek egyik legnagyobb metálzenekara, és még észhez térhetnek...
Olvasom az interjút és mondhatom, marhára örülök, hogy Robb Flynn egyre jártasabb a rappelésben, bár nekem akkor tetszett igazán, amikor ennyire profin még nem tudott rappelni :-)
A Block meg az A Thousand Lies dalokon nem igazán érzem ezt a Robb által említett súlyos hip hop befolyást...
A hármas lemezről a Police feldolgozás szerintem holtsápadt, ellenben az előtte levő Exhale The Vile az egyetlen igazi kedvenc.
Te melyik kategóriába tartozol ? :-)))
Várj csak, te a Sabbath topkiba is szoktál írni, ugye ? Tehát konzi metalos vagy.
Egyébként én a Burn My E. után már csak a klipnótákat hallottam, de egyik sem tetszett : ordítizás, modernség meg minden, de azért a B.M.E. lemez jó és az is marad mindig
Azért az túlzás, hogy a vlág legjobb együttese a M.H., de a Burn My Eyes album egy akkora állat, hogy az nem is igaz !!! És mindenkihez tud szólni : konzervatív metalosokhoz ( pl. hozzám ), thrash-death rajongókhoz, modern felfogású, nyitott metalosokhoz stb. - és leszakítja a fejed. METAL - dallamokkal, súlyossággal, gitárszólókkal, jó dalokkal.
Kids who listen to heavy metal music are some of the most rabid critics in the world. They are also the least likely to take what they see as betrayal lightly. When METALLICA went limp after ". . .AND JUSTICE FOR ALL" there was a metal backlash that cancelled forever that band's chance at any credibility in the metal community. A similar thing is happening with MACHINE HEAD who, in the eyes of many, dropped the metal aspect of their music in favor of a shot at mass popularity via the Hip-Hop/Metal hybrid. Despite the validity of this complaint there is no denying that the classic MACHINE HEAD attitude remains un-softened as Robert Flynn doesn't even begin to apologize and recommends that anyone who doesn't like the new direction can just "Fuck off."
The MACHINE HEAD contribution to the "HEAVY METAL: 2000" soundtrack, "Alcoholocaust," is the full bore metal of old and one of the best tracks on the disc so older fans may find some solace there. As Flynn will explain, MACHINE HEAD drives on its own road regardless of what the fans might want and if you are not in the car with them you might just wind up with tread marks on your back.
DAVID LEE: I hear that you are off to Japan for some touring, are you excited to bring the band there?
ROBERT FLYNN: We played there once and I had been there two times after that but this will be our first time in like five years, it will be awesome!
DL: You are probably better known there now?
RF: Yeah, our record is doing really, really good there for some reason, I guess they are going crazy for all things Hip-Hop-ish so we are stoked. Just the fact that we are going to Japan is so cool because it is such a different culture. It is the polar opposite of America.
DL: Since the record has been out for quite some time now have you been able to get a good feel for how people are reacting to the change in personnel and sound?
RF: I know that everybody keeps coming with this, "they have a new sound" thing but I don't get it. Everybody seems to think that we have taken this massive leap into HIP-HOP and I don't know what everybody else was listening to but even on "BURN MY EYES" with songs like "A thousand Lies" and "Block" they were so heavily influenced by Hip-Hop it is just crazy. I guess that my rapping skills have gotten considerably better since then and I am showcasing that more but the sound is just an evolution of what we have always been doing. The new stuff is killer to play live. In a lot of towns the new stuff just crushes the old stuff.
DL: At the end of the day you only need to please yourself, I guess.
RF: I am completely happy with it and for anybody that ain't, FUCK OFF!(LAUGHS)
DL: Will you continue on this way with the next record?
RF: We have a couple of riffs going. We are talking about what kind of direction that we want to go in and where we think the next record should go but we don't really have a huge pile but we do have about two songs and we are working on it. We are very motivated and don't want to fall off of our game.
DL: How long will it be before you even begin to think about getting into the studio again?
RF: I don't know, the record is really starting to take off right now. This tour has been the best tour that we have ever done, period. We have had twelve sellouts whereas the last time we had one and this time we are playing bigger places. The sales are jumping and I am just psyched!
DL: You have brought the band a long way in terms of acceptance, where next?
RF: We still have tons of goals. Fuck, I want to rock arenas! I want to do like Bruce Springsteen and sell out ten nights at Madison Square Garden, that is what I want to do.
DL: OK, what I really wanted to talk to you about was your involvement with this new "HEAVY METAL:2000" movie, how did you get involved with that project?
RF: We are very, very selective about the songs that we put on soundtracks. We get offers regularly to do songs for soundtracks and for the most part they are all really stupid movies. We just don't want to let our songs go on crap like, we did a song for the movie "DEMON KNIGHT" and after we had seen the movie we were like, "Oh, god this is just horrible!"(laughs) It was cool that we got our song on there but, to me, if we are going to associate ourselves with something and lend our coolness to a movie, I want it to be something that I believe in and I was a huge fan of the first "HEAVY METAL." I am also a fan of animation and that kind of stuff anyway so when they came to us we were really excited about it. We had a song that was leftover from "THE BURNING RED" sessions and it was already mixed and everything. We didn't know what we were going to do with it, maybe a "b" side or something but then came this great opportunity so we just jumped on it.
DL: Do you know how it will be used in the movie?
RF: Yeah, in a really action packed and violent scene!(laughs) Which is great for us. We wouldn't want our song in any other type of scene anyway.
DL: Are you familiar with the storyline of the movie?
RF: Not really.
DL: It is a pretty violent flick with chicks actually ripping dicks off of guys and all kinds of fun stuff like that.
RF: WOW!
DL: As far as the other bands that are on this one, are you a fan of any of them?
RF: I can't remember who is on it and I haven't heard anybody's songs from it. Ours is the coolest song on there so it doesn't really matter!
Véleményeket szeretnék olvasni a világ legjobb együtteséről, például, hogy mit szóltok az új buzeráns, pozőr gitároshoz, az új nyomorult, poppos albumhoz, az új melegítös-mackós stilushoz... És még persze jöhet ide sokminden más is ami a Machine Headet érinti. Ja, és természetesen továbbra is ők a legjobbak.
Jövő héten meg koncert. Jön valaki?