Pár hónapja van egy Calathea ornata-m. Néhány hete elkezdtek felpöndörödni a levelei. Utánanéztem, és a legtöbb helyen azt írták, hogy a növény így reagál, ha túl sok fény éri. Így átraktam egy kevésbé napos helyre, bár hozzáteszem előtte is bőven félárnyékos-árnyékos helyen volt. Azóta sajnos nem reagál, sőt, talán még jobban összepöndöríti a magát...Szegényem elég szánalmasan néz így ki!
Esetleg valaki járt már így ? Hogy tudtátok orvosolni a problémát?
A schefflerám levelei elkezdenek ilyenné válni, majd lehullanak. Háromnaponta spriccelem a leveleit esővízzel, kéthetente öntözöm tápoldatos esővízzel, illetve félárnyékos helyen tartom. Mi lehet a gond? :(
Szeretnék tanácsot kérni tőletek! Mi lehet a baja a képen látható növényemnek? Kb 5 évekaptam, hatalmas volt, dús és sokáig az is maradt. Mindig ugyanitt állt, minden tavasszal át lett ültetve (általános virágföld), de már legalább fél éve beteg: megbarnulnak a levelei. Ez egy jellegzetes részlet a képen. Tele van hajtással, de közülük többnek a hegye már akkor barnulni kezd, amikor még ki sem nyíltak. Mi lehet ez? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Ismerősömtől kaptam anyósnyelvet, de a levelei meg vannak égve, azt mondta nyáron kinn volt és a napon megégett. Az elszáradt részt levághatom-e vagy inkább hagyjam így?
Tudnál segiteni a szív viasztvirág (Hoya) szaporításával kapcsolatban? 7 hajtást hozott, az anyanövény elkezdett sárgulni, nem szeretném hogy elszáradjon. Elég ha letöröm a hajtásokat és vízbe teszem gyökerezni? Vagy van valami különösebb módja?
Ha valakit érdekelnek virágokkal,disznövény ismerettel,gondozással,vagy pálmákkal,tujákkal,virágkötészettel kapcsolatos új ill. újszerű könyvek.Virág lexikon,enciklopédia stb. irjon a retrobazarkonyv@gmail.com emailra.
Abban kérem a segítségeteket, hogy kitaláljuk milyen növény az, amit a képen láttok. Kaptam ezt a kis hajtást, és fogalmam sincs mi a neve és hogy mire van szüksége.
Sajnos ez a kép valóban nem a legjobb :/ vakon tapogatózva akár synadenium grantii vagy másnéven euphorbia umbellata is lehet. Ha az, akkor a növény fehér tejszerű nedvet enged a vágásnál. De érdemes lenne egy jobb fotót küldeni.
Kedves mindenki! Szobanövények ápolására tudnék ajánlani egy jó könyvet, ami segít abban hogy a mi kis kedvenceink mindig egészségesek legyenek. A kertészkedés, a növények sikeres gondozása örömteli elfoglaltság, megnyugtató időtöltés. Az alábbi két könyvet ajánlanám a szobanövények ápolására. A linkeken megtalálható az alábbi kettő könyv: http://www.szalaykonyvek.hu/konyvek/konyv/4620 http://www.szalaykonyvek.hu/konyvek/konyv/5743
Tollocsoltam az avokado növénymet és most kokadt-fonnyadt a levele. Mar par hete igy nez ki. Hoz ujabb leveleket es novekszik de nem egeszseges. Foldet mar csereltem alatt es a raktam kaovicsot a cserep aljaba a jobb vizelvezetes maitt. Hogy tudnam segiteni a regeneralodast? Van valami amivel segithetem a gyokerek fejlodeset, erosodeset? Koszi.
udvozlok mindenkit.kaptam egy nagy szobanovenyt,es senki nem ismeri.igy nem is tudok utana keresni,hogyan kell gondozni.kb 2 meter magas.kb 40 cm szeles nagy cserepben van.szeretnem tudni a nevet is.eleg sanyaru korulmnyek kozott volt.az ilyen nagy novenyt osszel atlehet ultetni,vagy csak tapoldatokkal locsolni?koszonnek minden infot !!! ajinca
Sziasztok. egyik napról a másikra vlaami megrágta az avokádómat. SZobában van, párkányon. bogarat vagy mást nem láttam sem előtt sem ezután. MI csinálta szerintetek? Több növény is van bent, azokat semmi sem rágja.