Itt szerintem nem, t.i. a gyűjtött csapadékvizem sosem fogyott még el, ill. amint elfogyott volna, mindig kaptunk egy esőt, de most már kb. 10 napja a csapból locsolok. Helyileg is különbségek vannak. A köv. 10 nap most is nullának látszik.
Itt nulla. A csapadékelhárító rendszer működik. Este volt pici szitálás, a földet nem érte el. Tiszta őszies időjárás volt a mai, most este már kint fázni is lehet. A következő 10 napban is marad a nulla, viszont visszajön a hőség. Ez azért már igen komoly aszály, nem tudom mennyit kell visszamenni, mikor volt ilyen utoljára!
Rendes szél volt reggeltől, vitt mindent, verte le a gyümölcsöt. Mostanra valamit mérséklődött. Holnap már nem lesz ekkora. Hogy mi lesz pár nap múlva, elég gyanús, a GFS berakott a hétvégére több napra még a környékre is 39-40 fokokat. Remélhetőleg téved! ECM nem hoz ilyen hőséget, de fázni nem fogunk. Eső aligha lesz.
Többnek láttam a radar alapján, de most csak nullákat látok. Hát mostanában itt még ennyi sincs, talán holnap lesz valami, de sokat nem látni, hacsak lokálisan nem szakad le az ég.
Ez nem néz ki jól! Ha lesz is, bakfitty, 1-2 mm nem számít semmit, 30 kéne minimum. Pár csöpp lehet inkább holnap, vagy majd meglátjuk, megint lesznek lokálisan kicsit nagyobb mennyiségek, de ismerjük, ez a Sopron-Kőszeg-Szentgotthárd-Zalaegerszeg vonalat szokta érinteni, utána elfogy a lendülete. Egyelőre Vorarlberget érte el, ott esik rendesen. Európában a legnagyobb szívás a klímaváltozással szerintem nálunk van a medence miatt. Butális hőhullámok immár sok hetes hosszban, nulla csapadék. Itt 2.6 mm lett a júliusi csapadék. Ha júniusban nem esett volna 144 mm (meg május 56 mm), itt minden elpusztult volna. Aug.10.-ig 1-2 mm az előrejelzés összesen. És hőség.