Látod, Kedves BaSand, ezért irta alá az SZDSZ azt a plakátot. :-)))
Így aztán tiszta sor, hogy kik köszönik meg Göncznek a tíz évet. CSak azt tudnám, mi a baj a plakáttal. Illetve azt, mi tartja vissza a többi pártot a hasonló kezdeményezésektől.
Majdnem. Az olvasokonyvben az szerepelt, hogy OV-tol kaptak (ha jol remlik), ergo OV kisajatitotta maganak az egesz hobelevancot. SzDSz pedig hol sajatitja ki maganak Goncz Arpadot? Egyszeruen alairtak, hogy ezen a plakaton ok koszonik meg GA munkajat. Slussz.
Amikor (először) megválasztották GÁ-ot, örültem. Amikor mutatta a TV, hogy kijött a Parlamentből, ott állt a tömeg és nem nemzeti színű, hanem az SzDSz (de) zászlók lobogtak, furcsa érzésem volt.
Amikor elvesztette a tollát a TV Elnök ügyében és nem írta alá Antall beadványát, kezdem haragudni rá. Amikor ugyanezt szó nélkül aláírta Hornnak, elvesztette a bizalmamat és szavazatomat.
Ezért én nem köszönök neki semmit.
Mogyi tévedsz.
Akit üldözési mániával kezeltek, az a Te főnököd...
És ugye, Te nem az Elnöki Titkárságnak dolgozol.
Nézd má meg, mi van kiírva a munkahelyed ajtajára!
:O))))
Közvetlen forrásból tudom (ezt persze néhány tasztaltárs úgysem fogja elhinni), hogy Göncz attól rettegett, hogy Antall el akarja tétetni láb alól. Betegesen félt tőle.
Sajnos ez tény, bár dokumentumokkal természeesen nem tudom bizonyítani, mert szóban hangzott el.
Nem is vontam kétségbe, hogy az emberek értékelik és szeretik Gönczöt. Idáig rendben van a dolog. Szerintem az gusztustalan, amikor ezt az SzDSz úgy állítja be, mintha az ő érdeme lenne, hogy mit csinált Göncz tíz év alatt. Nem lehet ugyanis az ő érdeme.
Ha pedig mégis az, akkor itt nagy bajok vannak a köztársasági elnök úr (akinek köszönjük) pártatlanságával.
Szerintem elég nagy különbség van a kettő között.
1. A köztársasági elnök mindenkié - az SzDSz nem sajátíthatja ki magának, mert ez úgy néz ki, mintha nem lenne pártok felett álló.
2. aA korona és a Parlament is mindenkié, és abban a bizonyos brossúrában nem is szerepel, hogy Kiadja a Fidesz - Magyar Polgári Párt.
"Bauer-Funar összetartást hirdetett a magyarok előretörésével szemben."
Ez nem vicc! Gyere at a roman valasztasi topikba. Marosvasarhelynek azert nincs eloszor elso forduloban magyar polgarmestere, mert a magyar szabad demokratak kulon jeloltet inditottak.
Bevallom, Göncz Árpádról elnökké választása előtt soha nem hallottam, írásait nem olvastam, bár biztos olvastam könyvet amit ő fordított. Nem tetszett a paktum sem, így kritikusan figyeltem, mi lesz.
De ahogy teltek-múltak a hónapok megkedveltem elnökünket. Kb egy éve egy interjú során beszélgettem vele személyesen is, és nagyon szimpatikusnak találtam. Ember volt, és velem is úgy beszélt, nem kioktató tanár módjára mint sok más vezető politikus, akivel alkalmam volt találkozni. Szerintem a funkcióra tökéletesen megfelelt, szívből vállalom, hogy engem is képviselt elnökként.
Remélem, Mádl Ferenc is ugyanolyan pozitív csalódást jelent majd számomra, mint Göncz Árpád.
Ami a plakátot illeti, nos, az nekem sem tetszik. Más lett volna aláírás nélkül, vagy több parlamenti párt közös aláírásával. Így tényleg olyan, mintha Göncz az SZDSZ elnöke lett volna és nem a Magyar Köztársaságé.
Göncz Árpádot mint Köztársasági Elnököt, mi tanuló demokraták, csak évek múlva tudjuk igazán a helyére tenni.
Véleményem szerint nem állított túl magas mércét a következő elnöknek. Bár a Magyar Köztársasági Elnöki poszt olyan, mint a kőszáli sas. Jó, ha van, de minek.
Számunkra sokkal többet mondó, az ellenzék önleleplezése. Mintha Kolozsvár városházáján magyar polgármestert akart volna választani a Városi Tanács. Bauer-Funar összetartást hirdetett a magyarok előretörésével szemben.
Így árul Magyar-Bauer egy gyékényen a magyar Csurkával.
Persze, hogy nem kellett PR csapat egyszerűen Antall Józsf fogta magát és kitalálta Göncz Árpádot. Ez az, amit Göncz nem tudott azóta sem lenyelni ezért gyűlölte szegény Antallt és ezért hiszi, hogy csak Horn az egyetlen lehetőség.
Mellesleg köszönöm én is Elnök Úr, mert ha ön nem lett volna, (meg Horn Gyula) akkor már rég nem okozna örömet a Fidesz regnálása, mert nem érezném a hihetetlen kontrasztot a jobb meg a bal oldal között
Kedves Piros Mogyorós!
Köszönöm az Országos Tanács állásfoglalásának feltételét,szépen írnak Árpi bácsiról és igazat.
Kedves Névtelen!
Árpi bácsi nevet szerzett a nemzetközi politikában is. De a kisemberek is szerették szerénysége és közvetlensége miatt.
Kedves Pinochet!
A magyar honfoglaláskor az ukrán nemzet még nem létezett, ergo Árpi bácsi ilyet nem mondhatott. Valami kontextusbeli meg nem felelés van itt, gondolom.
Üdvözlet mindhármótoknak:
micacska
Ezt is köszönjük elnök úr. Jól illik a Szulejmán szobor avatása mellé. De Batu kán, meg Haynau dicsőitése még hiányzik a sorból. Most lesz ideje bepótolni.
Nofene, a plakát OK, az elnök úr is az volt. Az, hogy egyesek ilyen lelkesen fikázzák, nem feledteti a tényt: az emberek értékelik és szeretik, amit tíz éve csinál. Mádlnak van esélye, hogy az örökébe lépjen és a két pasas európai hozzáállására máris közös példa: a választás utáni beszédeikben méltatták egymást, majd együtt nyilatkoztak. Egy libi, meg egy jobbos! Hogy mik vannak?!
(Ajánlom kedves fröcsögő barátainknak Mádl Gönczről mondott szavait. Most akkor ő is azonnal a coclib sajtó befolyása alá került, vagy mégsem Árpi Bá a magyar demokrácia szégyene?)
Kedves Pixy!
A Sarusokat nem olvastam, de van Árpi bácsinak egy kedves háborús elbeszélése, amikor az ostrom alatt jön az orosz katona megerőszakolni a főhősnőt, de olyan félszegen viselkedik szegény, hogy kicsit cirógatni meg biztatni kell, aztan a főhősnőnek is ngyaon jó, esznek még egykis levest és elbúcsúznak, hogy küldje majd el az orosz a haverját is.
Klassz.
Üdv.