Keresés

Részletes keresés

kürtök Creative Commons License 2015.10.09 0 0 26238

Jó estét, van valakinek információja a cd matricázásról? Úgy értem, anno Szedő Tördelő mondta, hogy az akkori cd matricázás nem volt szerencsés dolog, jobb volt rányomtatni, mert a matrica ha fáradt, teleszemetelte az olvasót. Ez még létezik, vagy van már kielégítő minőség? Illetve azt sem tudom, melyik az olcsóbb. Mert ugye ha cd-re van nyomva, nem kell matrica, nyomás, és ragasztgatni se kell utána, de nem tudom hogy a cd-re nyomtatás eljárás  és festék mennyivel drágább ha drágább egyáltalán. Nem túl zavaros?))

Ladila Creative Commons License 2015.08.28 0 0 26237

Köszönöm a tippeket, de a Kutools már fent van és sajnos semmit sem tudok állítani benne, egytől kezdi a számozást, s ha a wordben nem egyformák a számozások, mondjuk van római számos, azt külön kezdi egytől. A másik gond, hogy egyes dokumentumokból kitörölték a végjegyzet szövegét, s azt ez a tools nem számozza be, pedig a dokumentumban a száma benne van. A másik megoldás pedig úgy látom az Indiben azt a célt szolgálja, hogy utólag csináljon az ember jegyzetből végjegyzetet és ráadásul mindegyik egyesével kell linkelni. Ettől már egyszerűbb, ha beírom a számokat.

Mivel maga a végjegyzet nem igazi végjegyzet, csak a számozás miatt tette be a fordító, maga a jegyzet egy egész más fájlban van, ezért megoldás lehetne ez a linkelés, de értelmetlen, hiszen úgyis egy másik fejezetben lesz a végjegyzet szövege (ami nem is végjegyzet, csak a fordító bonyolította túl a témát).

srf Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26236

Illetve mégegy workaround (mindig izgat, ha valamit nem lehet megcsinálni InDesig-ban): Cross-reference trükk.

Előzmény: Ladila (26234)
srf Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26235

Aha!

Akkor viszont KUTOOLS, Convert Endnotes To Text.

Előzmény: Ladila (26234)
Ladila Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26234

Még egy dolog egyébként: a végjegyzeteket tulajdonképpen az Indesign nem tudja kezelni, csak úgy beteszi, de állítani nem lehet semmit, ha jól tudom.

Ladila Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26233

Sajnos nem lehet, mert a fordítás nagyon kis anyagrészekre lett bontva, folyamatos szöveg van, sokszor egy oldalon belül van új fájl. Megtehetném, hogy a magyarral összehasonlítom, s úgy szétszedem valahogy, de akkor majdnem ott vagyok, mintha kézzel betenném újra a számokat. Ezt valahogy wordben kellene rendbe tenni.

srf Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26232

Na jó, nem voltam világos...

Az InDesign képes arra, hogy több ID file-t egy könyvként kezeljen. Ilyenkor a lapszámozást és a hivatkozásokat konzisztensen karbantartja.

Ha az egyes Word dokumentumaidat egyenként importálod egy-egy ID file-ba, aztán ezeket book-ba szervezed, akkor a jegyzet-problémád megoldódik.

Előzmény: Ladila (26230)
srf Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26231

"Összefűzni nem tudom a doksikat, mert azt meg nem tudja a mérete miatt kezelni."

Book-ként sem tudod összefűzni? Vagy az nem jó?

Előzmény: Ladila (26230)
Ladila Creative Commons License 2015.08.27 0 0 26230

Van egy munka, amit úgy adott le a fordító, hogy a jegyzetszámokat végjegyzetszámként tette be, s mivel a jegyzetek a könyv végén vannak, így ezek a végjegyzetek az egyes fájlokban csak a számokat jelentik. Mivel meglehetősen sok a fájl, a folyamatos számozást dokumentumonként kézzel állította be, hogy honnan kezdődjön.

A gondom az, hogy az Indesign minden egyes fájl végjegyzetszámát 1-től indítja, tehát nincs meg a folyamatosság.

Összefűzni nem tudom a doksikat, mert azt meg nem tudja a mérete miatt kezelni.

A megoldás lenne egy makró, de nem találtam olyat, ami működne, illetve egy van, ami megcsinálja, de a számokat elé és után tesz egy a betűt és nem teszi őket kitevőbe.

Nagy segítség lenne egy normálisan működő makró! Tehát a cél, hogy az endnote textté konvertálódjon.

Sub convertendnote()
Dim aendnote As endnote
For Each aendnote In ActiveDocument.Endnotes
ActiveDocument.Range.InsertAfter vbCr & aendnote.Index _
& vbTab & aendnote.Range
aendnote.Reference.InsertBefore "a" & aendnote.Index & "a"
Next aendnote
For Each aendnote In ActiveDocument.Endnotes
aendnote.Reference.Delete
Next aendnote
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
With Selection.Find.Replacement.Font
.Superscript = True
End With
With Selection.Find
.Text = "(a)([0-9]{1,})(a)"
.Wrap = wdFindContinue
.Format = True
.MatchWildcards = True
End With
Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub

Szedő Tördelő Creative Commons License 2015.07.30 0 0 26229

Zakka!

Ha olvasod, írj légy szíves.

pithee Creative Commons License 2015.05.23 0 0 26228

Üdv!

Win Preps 7-nél működik valakinek a Shift+Ctrl+D? A help szerint ezzel lehetne középre igazítani az oldalon a kilövést de nálam nem működik.

Vagy tud valaki olyan billentyűkombinációt ami a fenti eredményt adja?

pithee Creative Commons License 2015.04.28 0 0 26227

Üdv!

Gondolom már késői a válasz...

Ha jól látom ez egy egymásba lőtt íves kilövés.

Preps 6, 7-esbe úgy tudod megcsinálni, hogy az Assembly fülön minden második kilövést behúzol az előző mellé és máris kész.

A lényeg, hogy ne 16 oldalas kilövésben gondolkodj, hanem 8-ban és ha behúztad akkor már jól fogja számozni...

Előzmény: Mesonoxian (26222)
eref Creative Commons License 2015.04.27 0 0 26226

Bocsánat, megint egy "alapfokú" kérdés. Folyószövegben, mondat közepén a "Kr. e. 100" (Krisztus előtt) hogyan írandó? Úgy értem, milyen szóközökkel?

Oceansss Creative Commons License 2015.03.28 0 0 26225

Érdekes, mert a Nyírségiben egy nem olyan régi Fuji automata CtP van a hozzá tartozó XMF rendszerrel, lehet nagyon biztonságra mennek rá :)

Előzmény: GegiM (26198)
kürtök Creative Commons License 2015.03.22 0 0 26224

Hoppá, nem elég zavaros. Na, csak azt akartam mondani, hogy ez a CC-hez tartozik, de lehet hogy már az utolsó cs-ekhez is. Én cs3 után kezdtem el a CC2014-et, közte luk van)

kürtök Creative Commons License 2015.03.22 0 0 26223

Ez miért probléma? Az átjárhatóság miatt, egy pl. Indiben elhelyezett Illustrator vagy Photoshop elem, alakítható az eredeti alkalmazásban, majd ott, nem kell bezárni ahhoz, hogy Indiben a módosítások megjelenjenek, csak menteni kell. Ctrl+s, alt+tab, dupla katt a sárga felkiáltójelre, és megspóroltuk a vargabetűt, az új mentést, elhelyezést etc. Gondolm, ugyanez működhet két egy azon állományban ha két helyen van megnyitva. Egyébként ami a szervert illeti, én mindig leteszem a sajátgépre, és ha kész vok vissza töltöm. Gyorsabb is, fél percet sem vesz igénybe. 

Előzmény: reklámügynök (26220)
Mesonoxian Creative Commons License 2015.03.11 0 0 26222

Bocsánat a kép lemaradt:

Előzmény: Mesonoxian (26221)
Mesonoxian Creative Commons License 2015.03.11 0 0 26221

Sziasztok!

Most preps ügyben szeretnék tanácsot kérni.

A képen látható sémát szeretném kilőni, de nem hajlandó megcsinálni.

16-os kilövés 2 íven. 

Szinte az összes beállítási variációt kipróbáltam és nem sikerült, nem a séma szerint pakolja össze az íveket.

Meg lehet-e ezt oldalni preps-el? Ha igen hogy?

Elsőre is kösz a tanácsokat!

reklámügynök Creative Commons License 2015.03.09 0 0 26220

Sziasztok!

Évek óta használok InDesign-t. Úgy alakult, hogy az utóbbi évben egy helyen CC-t kell használnom. Szerverről dolgozunk hárman és meglepődve tapasztalom, hogy enged megnyitni olyan állományt, ami másnál nyitva van és dolgozik rajta. A korábbi verziók ezt nem engedték. Eleinte nem kis bonyodalmat okozott. Próbálunk odafigyelni azóta, hogy ne nyissunk egyszere meg valamit.

Tud valaki erre megoldást? Miért van ez egyáltalán? Bug vagy fícsőr?

Köszönöm

Szedő Tördelő Creative Commons License 2015.02.25 0 0 26219

Preps és Preps és Preps. Ha nincs, akkor Preps. Találsz régi Windows alatti verziót, ha nagyon keresed, az újabb 6-ost sem trükk megtalálni, de a legjobb a 6 alatti verziók valamelyike.

Előzmény: Ossika84 (26212)
srf Creative Commons License 2015.02.08 0 0 26218

Dehogy!

Csak a gyártó oldalán a demo van, a teljes, hardverkulcsos programot meg nem lehet beszerezni. :(

Előzmény: Midim (26217)
Midim Creative Commons License 2015.02.08 0 0 26217

Szerinted a kódrészletet az újjamból szoptam?

Előzmény: srf (26216)
srf Creative Commons License 2015.02.07 0 0 26216

:)

Hiába, ha sehol nem tudod magát a programot beszerezni, akkor nem sokra mész a NOP-pal. (Pár éve volt, hogy használtam.)

Előzmény: Midim (26214)
neogeo2 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 26215

köszi:)

Előzmény: Midim (26214)
Midim Creative Commons License 2015.02.06 0 0 26214

Már nem értékesítik.

HKey-hez pedig ennyit tudok hozzáfűzni:

0040***

0040*** cmp edx, 4
0040*** jl short loc_401D3E ; <<- NOP
0040*** mov ecx, edx

0040***

Előzmény: srf (26213)
srf Creative Commons License 2015.02.06 0 0 26213

A magyar fejlesztésű Pages (www.pages.hu)?l

Nem olcsó, hardverkulcsos, de remek, és nem kötődik egyetlen szoftverhez sem, PS file-okon, vagy PDF file-okon dogozik.

Előzmény: Ossika84 (26212)
Ossika84 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 26212

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok megbizható kilövőprogramot mondani? Köszönöm! :)

Z.

Mesonoxian Creative Commons License 2015.01.30 0 0 26211

Sziasztok!

Sajnos úgy néz ki, hogy maszekolásra kényszerülök a jövőben, így árakat kell, hogy szabjak. Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig sose kellett ezzel foglalkoznom... Tanácsokat szeretnék kérni a témában jártas kollégáktól, hogy milyen árakat lehet kérni az egyes munkákért úgymond "okosban" vagy más néven feketén? (Nem akarok senkit megbotránkoztatni ezzel, de a céges leépítés okán ezzel kell, hogy szembenézzek...)

Látom, hogy alapvetően 3 féle kalkuláció létezik, gép órabéres, oldalanként, illetve 1000 karakterenként.

Az esetek úgy 70%-ában egyszerű folyószövegről van szó (könyv) elszórtan képekkel + többszöri korrektúra, a maradék pedig vegyes mindenféle összetett 4+4, néha fél és egész napon át tartó tervezési munka a megrendelővel.

Arra is kíváncsi lennék, hogy hol van az a határ ami alatt meg sem mozdultok? Ez is egyfajta támpont lehet.

Előre is köszi!

Ladila Creative Commons License 2015.01.23 0 0 26210

Igencsak ijesztő volt, amikor a könyv jelentős részéből pdfet akartam csinálni, ugyanis az Indesign kapásból elszállt. Végül az összes egyenletet pdfként tettem be, de úgyis csak pdf nyomtatással lehetett elkészíteni a pdfet. Valami van az epsben, amit az Indesign nem szeret. Elméletileg jó dolog ez a Mathtype, de sok egyenletes munkákra a Venturánál jobb programot még nem találtam. Nekem csak a pdf-készítés 5 óra volt Indesignból, mire valahogy megcsinálta. És eléggé megizzadtam, mert ijesztő volt a sok lefagyás. A legjobb nem is kísérletezni az epssel, az maradjon forrásként.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 26209

Ikarus?

Előzmény: -= BPO-478 =- (26201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!