Jó estét, van valakinek információja a cd matricázásról? Úgy értem, anno Szedő Tördelő mondta, hogy az akkori cd matricázás nem volt szerencsés dolog, jobb volt rányomtatni, mert a matrica ha fáradt, teleszemetelte az olvasót. Ez még létezik, vagy van már kielégítő minőség? Illetve azt sem tudom, melyik az olcsóbb. Mert ugye ha cd-re van nyomva, nem kell matrica, nyomás, és ragasztgatni se kell utána, de nem tudom hogy a cd-re nyomtatás eljárás és festék mennyivel drágább ha drágább egyáltalán. Nem túl zavaros?))
Köszönöm a tippeket, de a Kutools már fent van és sajnos semmit sem tudok állítani benne, egytől kezdi a számozást, s ha a wordben nem egyformák a számozások, mondjuk van római számos, azt külön kezdi egytől. A másik gond, hogy egyes dokumentumokból kitörölték a végjegyzet szövegét, s azt ez a tools nem számozza be, pedig a dokumentumban a száma benne van. A másik megoldás pedig úgy látom az Indiben azt a célt szolgálja, hogy utólag csináljon az ember jegyzetből végjegyzetet és ráadásul mindegyik egyesével kell linkelni. Ettől már egyszerűbb, ha beírom a számokat.
Mivel maga a végjegyzet nem igazi végjegyzet, csak a számozás miatt tette be a fordító, maga a jegyzet egy egész más fájlban van, ezért megoldás lehetne ez a linkelés, de értelmetlen, hiszen úgyis egy másik fejezetben lesz a végjegyzet szövege (ami nem is végjegyzet, csak a fordító bonyolította túl a témát).
Sajnos nem lehet, mert a fordítás nagyon kis anyagrészekre lett bontva, folyamatos szöveg van, sokszor egy oldalon belül van új fájl. Megtehetném, hogy a magyarral összehasonlítom, s úgy szétszedem valahogy, de akkor majdnem ott vagyok, mintha kézzel betenném újra a számokat. Ezt valahogy wordben kellene rendbe tenni.
Van egy munka, amit úgy adott le a fordító, hogy a jegyzetszámokat végjegyzetszámként tette be, s mivel a jegyzetek a könyv végén vannak, így ezek a végjegyzetek az egyes fájlokban csak a számokat jelentik. Mivel meglehetősen sok a fájl, a folyamatos számozást dokumentumonként kézzel állította be, hogy honnan kezdődjön.
A gondom az, hogy az Indesign minden egyes fájl végjegyzetszámát 1-től indítja, tehát nincs meg a folyamatosság.
Összefűzni nem tudom a doksikat, mert azt meg nem tudja a mérete miatt kezelni.
A megoldás lenne egy makró, de nem találtam olyat, ami működne, illetve egy van, ami megcsinálja, de a számokat elé és után tesz egy a betűt és nem teszi őket kitevőbe.
Nagy segítség lenne egy normálisan működő makró! Tehát a cél, hogy az endnote textté konvertálódjon.
Sub convertendnote() Dim aendnote As endnote For Each aendnote In ActiveDocument.Endnotes ActiveDocument.Range.InsertAfter vbCr & aendnote.Index _ & vbTab & aendnote.Range aendnote.Reference.InsertBefore "a" & aendnote.Index & "a" Next aendnote For Each aendnote In ActiveDocument.Endnotes aendnote.Reference.Delete Next aendnote Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find.Replacement.Font .Superscript = True End With With Selection.Find .Text = "(a)([0-9]{1,})(a)" .Wrap = wdFindContinue .Format = True .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub
Hoppá, nem elég zavaros. Na, csak azt akartam mondani, hogy ez a CC-hez tartozik, de lehet hogy már az utolsó cs-ekhez is. Én cs3 után kezdtem el a CC2014-et, közte luk van)
Ez miért probléma? Az átjárhatóság miatt, egy pl. Indiben elhelyezett Illustrator vagy Photoshop elem, alakítható az eredeti alkalmazásban, majd ott, nem kell bezárni ahhoz, hogy Indiben a módosítások megjelenjenek, csak menteni kell. Ctrl+s, alt+tab, dupla katt a sárga felkiáltójelre, és megspóroltuk a vargabetűt, az új mentést, elhelyezést etc. Gondolm, ugyanez működhet két egy azon állományban ha két helyen van megnyitva. Egyébként ami a szervert illeti, én mindig leteszem a sajátgépre, és ha kész vok vissza töltöm. Gyorsabb is, fél percet sem vesz igénybe.
Évek óta használok InDesign-t. Úgy alakult, hogy az utóbbi évben egy helyen CC-t kell használnom. Szerverről dolgozunk hárman és meglepődve tapasztalom, hogy enged megnyitni olyan állományt, ami másnál nyitva van és dolgozik rajta. A korábbi verziók ezt nem engedték. Eleinte nem kis bonyodalmat okozott. Próbálunk odafigyelni azóta, hogy ne nyissunk egyszere meg valamit.
Tud valaki erre megoldást? Miért van ez egyáltalán? Bug vagy fícsőr?
Preps és Preps és Preps. Ha nincs, akkor Preps. Találsz régi Windows alatti verziót, ha nagyon keresed, az újabb 6-ost sem trükk megtalálni, de a legjobb a 6 alatti verziók valamelyike.
Sajnos úgy néz ki, hogy maszekolásra kényszerülök a jövőben, így árakat kell, hogy szabjak. Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig sose kellett ezzel foglalkoznom... Tanácsokat szeretnék kérni a témában jártas kollégáktól, hogy milyen árakat lehet kérni az egyes munkákért úgymond "okosban" vagy más néven feketén? (Nem akarok senkit megbotránkoztatni ezzel, de a céges leépítés okán ezzel kell, hogy szembenézzek...)
Látom, hogy alapvetően 3 féle kalkuláció létezik, gép órabéres, oldalanként, illetve 1000 karakterenként.
Az esetek úgy 70%-ában egyszerű folyószövegről van szó (könyv) elszórtan képekkel + többszöri korrektúra, a maradék pedig vegyes mindenféle összetett 4+4, néha fél és egész napon át tartó tervezési munka a megrendelővel.
Arra is kíváncsi lennék, hogy hol van az a határ ami alatt meg sem mozdultok? Ez is egyfajta támpont lehet.
Igencsak ijesztő volt, amikor a könyv jelentős részéből pdfet akartam csinálni, ugyanis az Indesign kapásból elszállt. Végül az összes egyenletet pdfként tettem be, de úgyis csak pdf nyomtatással lehetett elkészíteni a pdfet. Valami van az epsben, amit az Indesign nem szeret. Elméletileg jó dolog ez a Mathtype, de sok egyenletes munkákra a Venturánál jobb programot még nem találtam. Nekem csak a pdf-készítés 5 óra volt Indesignból, mire valahogy megcsinálta. És eléggé megizzadtam, mert ijesztő volt a sok lefagyás. A legjobb nem is kísérletezni az epssel, az maradjon forrásként.