Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2002.02.07 0 0 1177
Ha nem tetszik a Szlovák parlamentnek, akkor valószínüleg jó az elcsatolt magyaroknak.

Más kérdés, hogy a "nemtetsző szlovákok" is ósdi, kommunista beidegződések alapján próbálják visszaforgatni az idő kerekét a benesi dekrétumok irányába, de ez az út nem az EU-ba vezet...

Előzmény: cc (1176)
cc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 1176
ha kutba ugranak, akkor utana mentek?
Előzmény: szasze (1175)
szasze Creative Commons License 2002.02.06 0 0 1175

Teljesen igazad van. Nekem is.

.

Előzmény: naiv (1174)
naiv Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1174
+++++ Tőkésnek, Markónak, Duraynak egyaránt tetszika Magyar Igazolvány!
Akkor nekem is!
naiv Creative Commons License 2002.01.27 0 0 1173
+++++ A kormány a kórógyi templom ujjáépítésével ismét megmutatta, hogy lehet tenni a határon túli magyarokért, azért, hogy az összetartozás érzése erősödjön, azért, hogy ez ország-világ előtt deklarálva legyen!
kuller Creative Commons License 2002.01.09 0 0 1172
Lehet, hogy nem az interneten kéne próbálkoznod, az írástudók között ugyanis elég kevés a fideszes
kuller Creative Commons License 2002.01.09 0 0 1171
Aszem egy kicsit naiv vagy
naiv Creative Commons License 2001.12.30 0 0 1170
--- Néhány nap elteltével egyre kevésbé érzem telitalálatnak a Status törvény romániai működtetésének ilyetén biztosítását.

Nem siettetek vele túlzottan fiúk???

(Mint már az öreg gazember, lenin helyesen megmondta, a politika az erő alklamazásának a tudománya, az egyetértési törvény ilyetén alakításánál nem sok erőt mutatott fel a magyar kormány. Én úgy látom, a külügyminisztériumban nagyon erősen dolgozik még az internacionalista, akarom mondani a kommunista szellemiség....

Nem kéne egy kis átvilágítás?

naiv Creative Commons License 2001.12.23 0 0 1169
???? A román munkavállalók egyenjogúsítása magyarországon ????
(Nem tetszett, így elsőre de még kevés az információm. Orbánék hova sietnek, ez a Nastase ugyanolyan arrogáns genya, mint mondjuk a kolozsvári haverja, nem kéne a kegyeit legkisebb mértékben sem keresni !)
naiv Creative Commons License 2001.12.21 0 0 1168
Bár az egyetlen progresszív ellenzéki párt, a MIÉP azt mondta, a kormány 30%-os teljesítményt nyújtott a várthoz képest, nekem ennél sokkal jobb véleményem van róla.
Rövidesen ismét összefoglalom eddigi pozitív lépéseiket.

És persze várom az újabb négyéves ciklusukat.

naiv Creative Commons License 2001.12.19 0 0 1167
+++ A kormány a legfelső bíróságon is megnyerte a Metro pert. Orbán nyilatkozata jól foglalja össze helyzetet:

Most már megnyílt a lehetőség az előtt, hogy kedvezőbb anyagi feltételek mellett gondolkozzunk a Metro építésen. (Nem biztos, hogy franciáknak kell méregdrágán építeni, ha meg mégis akkor majd olcsóbban teszik és jobban gazsulálnak az EU-felé menetelve, stb...)

naiv Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1166
+ Beemeltek egy háromszázméteres vashidat az autópályaépítés során....

+ épül szépen az autópálya magyar cégek által
+ GANZ gyártotta és emelte be a hidat

+ A párkányi híd a felvidékiek és esztergomiak mindennapi letének része lett

+ Delaráltuk, nem óhajtjuk bevárni a többieket az EU csatlakozás során...
(Mégha a franciák szokásos reflexeiknek(gennyes politikájuknak) megfelelően már megint tolják a románok szekerét, úgylátszik, semmi nem változott trianon óta).

cc Creative Commons License 2001.11.18 0 0 1165
ja, ha te mondtad, akkor az mingya mas ... :)

szerintem faltoro kosnak idealis volnal.

Előzmény: naiv (1164)
naiv Creative Commons License 2001.11.17 0 0 1164
??? Orbán Romániában:

Aggódva figyelem, az arrogáns, nagypofájú Nastase-vel szemben mennyit hátrál majd a kormány a státus törvény kapcsán. Remélem nem sokat, Orbán eddig is csak akkor tudott eredményt elérni, ha határozott volt...

Már párszor mondtam, a politikában a gyengeségnek nincsen helye...

naiv Creative Commons License 2001.11.16 0 0 1163
Egyetértünk,

+ A Gallup jelentés se rossz :-))

Juhász máris acsarkodott egyet az Info Rádióban:

"A kormány látva a vesztett helyzetet kétségbeesett lépéseket tesz,... közpénzből támogatja a Gallupot és íme mit hoztak össze... de nem az nyeri mkeg a választást, aki a közvéleménykutatást... mi fogunk nyerni, mert a szavazást a tűzoltók, pedagógusok, egészségügyiek fogják eldönteni..."

Nahát, mindenki magából indul ki???

Érdekes, annak idején nem emlékszem arra, hogy a Sandaipse közvéleménybefolyásoló profitorientált házijósda MSZP győzelmének előrejelzésére hasonló idegességgel reagált volna :-)))

Előzmény: originalqszi (1162)
originalqszi Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1162
Ahogyan a topic címe állítja:))))))) A zárszámadás fölényes megszavazása pofon az MSZP-nek, SZDSZ-nek és a durcáskodó Torgyánnak, meg a beszari kisgazdáknak:)))))))
naiv Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1161
Ez kicsit zavaros volt...
Előzmény: nofene (1154)
josef Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1160
Ne keseredj el. FJS mondott ennél kapitálisabb baromságot is.Kb annyira vették komolyan Európában , mint CsurPistit .A klasszikus mondás :először ember vagyok és csak utána francia . . .
Előzmény: naiv (1150)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1159
Harrach és Vonza szerintem nem reménytelen eset, közepest megérdemlik, H. talán a fölét is, Stumpf talán más poziban jobban használható lenne, Pintér miniszterként nem hiszem, hogy különösebben rossz teljesítményt nyújtana, a többiek meg aligha lesznek a legközelebb kormánynál :-)))
De ettől még a nyolc évről nem változik a véleményem.
Előzmény: nofene (1158)
nofene Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1158
Nofene! Ha Torgyán, Pepó, Túri Kovács, Vonza, Harrach, Stumpf, Szabó János, Pintér (plusz Szabadi és Várhegyi) erős vonalnak tekinthető, akkor ilyen ne is legyen.
Jó kis csapat, de ilyen nyolcas inkább maradjon az evezőknél.
Megbuknak. Mindannyiunk - ebben te is benne vagy - szerencséjére. :-)
Előzmény: kovacs zoli (1156)
nofene Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1157
Nofene! Kun Béla?! A románok már a Tiszánál vannak?! Hülyeségeket írsz. :-)
Ha a hasonlatoknál tartunk: a mostaniak Horthy nemzetvesztő politikájából tanulták a legtöbbet. Árvalányhaj, csürdöngölő, templomszentelő, kopjafaállító bagázs. (Az útépítéssel viszont ők is cudarul állnak.) Pedig: Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Ha van benne egy négyes, akkor nincs EU. Ne légy már naív!
Előzmény: naiv (1155)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1156
Én inkább egy nyolcast tartok vszínűnek. Négy alatt nem áll fel a túloldal, sok a hordalék, nincsen erős vonal a régiek mögött.
Előzmény: naiv (1155)
naiv Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1155
Még van benne egy négyes!

Az előző csapat működése kb. Kún Béla országlásával mérhető össze...
persze hozzájuk képest amatőrök, mrt ő 133 nap alatt tudott annyi kárt csinálni, mint Gyusziék 4 év alatt.

Előzmény: nofene (1154)
nofene Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1154
Nofene! Amikor független külpolitikát folytat, akkor a kormány elsősorban a tényektől és a lehetőségektől függetleníti magát. Például szomszédaink és a határon túli magyarság vonatkozásában. Amikor realista külpolitikára kényszerül, akkor a világpolitika fősodrában halad az árral. Arafattal speciel csak az nem tárgyal, aki nem akar. (Olyanról meg végképp nem halottam, hogy egy külügyminiszter - eltekintve néhány szélsőséges arab rezsimtől - a közel-keleti rendezés erőszakos módozatait sürgette volna.)
Szal ez nem a legjobb kormány 1945 óta, hanem a legrosszabb 1990 óta. De már nincs sok nekik hátra. :-)
Előzmény: naiv (1153)
naiv Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1153
++ Martonyi tárgyalt Arafattal, a téma a közelkeleti békés rendezés tárgyalásainak forszírozása volt... (úgy tűnik, a csapat néha független külpolitikát próbál folytatnI).

(Pupu, redkívűl jól mulatsz saját marhaságaidon :-(( )

flower30 Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1152
Orbán Győző bányájából fuvarosok szállítják az anyagot

2001.11.06. 6:42:14

Bár Orbán Győző bányacége papíron semmilyen kapcsolatban nem áll az autópálya-építéssel, a valóság egészen mást mutat. A Magyar Hírlap újságírójának ottjártakor a gánti Dolomit Kft.-ből három olyan cégnek is szállítottak dolomitot, amelyek viszont részt vesznek az állami nagyberuházásban.

A Dolomit Kft. tavalyi hitelesített mérlegéből kiderül, hogy 2000-ben nagy mennyiségű dolomitkészletet halmoztak föl Gánton, nyolcszorosát az előző évinek. Nem csoda, hiszen az ügyvezető Orbán Győző készült az autópálya-építésre. Utóbb azonban a miniszterelnök arra kérte édesapját, hogy ne vegyen részt a nagyszabású állami beruházásban.

Orbán Győző úgy vélte: ha igazi demokrácia lenne Magyarországon, társasága is lehetne az autópálya-építés beszállítója.

Így bizonyára az csak a véletlen műve lehet, hogy a szerző ottjártakor három, a Magyar Autópálya-építő Konzorcium alvállalkozói listáján szereplő céghez is vitték az anyagot a teherautók Gántról. A Strabag budaörsi betonkeverő telepére érkeztek az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő bányából dolomittal megrakott szállítóeszközök.

Az autópálya-építés fővállalkozója, a Vegyépszerből és a Betonútból álló konzorcium - mint az már korábban ismertté vált - 27 ezer tonna kikevert aszfalt gyártására kötött szerződést az Ausztria legnagyobb építőipari konszernje tulajdonában lévő Bau Holding Strabag érdekeltségével. Az üzlet értéke 270 millió forint.

A gánti bányából származó dolomittal találkoztunk másik két alvállalkozónál, az Alba Aszfalt és a Swietelsky közös székesfehérvári betonkeverő telepén is. Utóbbi helyen azonban azt mondták a Magyar Hírlapnak: nem Orbán Győző építési alapanyagát használják az autópályához.

PuPu Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1151
Lehet ez is egy közelítés.
baloldalon ezt úgy kezdik: Ember vagyok. Európában élek, és magyar vagyok.
Jobboldalon pedig ugyanez így hangzik: Először is félig sváb, félig tót vagyok, de anyai ágon van bennem egy kis bunyevác is. Aztán magyarnak hívom magam, - és van élet Europán kívül is...
:O)))))
Előzmény: naiv (1150)
naiv Creative Commons License 2001.11.05 0 0 1150
+ Orbán bajor kitüntetést kapott...

Strauss bajor politikus ars poeticaja, melyett különösen néhány SZDSZ-s politikus figyelmébe ajánlok:
"én először bajor vagyok, azután német és legvégül európai..."

naiv Creative Commons License 2001.11.01 0 0 1149
+++++ Hullóban a privát bankok kamatlábai, amelyet lakásépítésre adnak, legutóbb a "nagy" OTP adta be a derekát...

(Nagyon tetszett múltkor egy rádió vita, néhány libolsi bankos csahos anyázott, mi lesz így szegény bankokkal, ha már a diákokat sem tudják úgy megvágni, ahogy szeretnék? )

Megmondom mi lesz, elmennek fosztogatni oda, hol még a omcsi-libsi vonal elég erős és lenini alapon kiszolgálja néhány merdzsóért őket, modjuk Albániába, Kínába stb).

Nálunk meg olyan kamatpolitika alakul ki, mint nyugaton, a bank is jól megél(de nem rabol) és a lakosság (+ vállalkozók) is tudják fizetni a kamatokat.

naiv Creative Commons License 2001.10.07 0 0 1148
----- (5x -) Az ISM megkezdte a rómaiparti csónakházak felszámolását, mindezt a sport égisze alatt...

+++++ (5 x +) felavatták az első magyarnyelvű egyetemet erdélyben, ketyeg a státustörvény hatálybalépése, a rómánok hörgée ellenére...

+++++ Indul az Ezstergomy- Párkányi szárazföldi összeköttetés (híd)!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!