Gratulálok a koncerthez, itt marházom magam, hogy miért is nem jutott eszembe, otthon ücsörögtem. Ráadásul úgy néz ki, hogy most szombaton nem is leszek itthon, úgyhogy a vácihoz hasonló, jó szereplést kívánok!
Nos, örömmel értesíthetek mindenkit, hogy a Serenus kórus a tegnapi napon fergetegesen jó koncertet adott Vácon. A helyszín az eddigiek közül a legjobb akusztikával bírt, a művek a helyükön voltak, minden ment, mint a karikacsapás. A komoly művek igényesen megformálódtak, jól meg lehetett énekelni őket (magyar művek, Hauptman mű, stb) és a könnyedebb műfajú darabok is célhoz értek (Let us break, Siyahamba, Ja-da mint ráadásszám). A helyszínre körülbelül kétszer annyian érkeztek, mint ahány szék volt, így a templom teljesen tele volt és még kintről is többen hallgatták.
Nagyon remélem, hogy legalább ilyen koncertjeink lesznek ezentúl is.
Következő koncertünk ugyanezen anyaggal Visegrádon lesz augusztus 3-án (most szombaton) este 7-kor a katolikus templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit
ui: bocs, ha kicsit elfogult voltam, de ez életem egyik legjobb koncertje volt, pedig áténekeltem már néhány évet és kórust...
Kösznjük szépen. A grafika a VIA design munkája, nekünk is nagyon tetszik! A cégük: http://www.via.hu
Ez volt a reklám :)))
Egyébként nemsokára frissül, ha képes leszek végre rá és lesz egy kis időm is
Kedves bestelelke!
Budapesti kórusok ügyében nem nagyon tudok segíteni, talán a többiek. Amiben én énekeltem Pesten, az megszűnt.. :(((
Ebben a fórumban leginkább a Prelude, Gabrieli, Budapesti Ifjúsági Kórus neve hangzott el. Talán a többiek többet tudnak segíteni.
Szerintem ha nem súlyos a betegséged, akkor semmi gond nem lehet. De erről meg kell kérdezni orvost és karnagyot is.
Sorry, tegnapi hozzászólásomban elírtam. A Vagantes nem _gitár_trió.
Aki részletesebb infót akar a visegrádi fellépőkről, az letölthet egy hivatalos dokumentumot innen: http://serenus.vac.hu/Znye02.doc
Kedves KEEP!
Szűkagyú pesti liba lévén a "hol?"- kérdésre eszembe se jut a legkézenfekvőbb válasz, hogy tudnillik merre, merrefelé...elnézést.
Régebben szoprán voltam, de kétlem, hogy ezt most is bírnám, mert nagyon berozsdásodtam...
Van itt még valami...nem szívesen adom elő, de egy éve enyhe asztmám van...A szaturációm szerencsére mindig jóval magasabb a normálisnál, olyan, mint a sportolóké, tehát a terheléssel nem lehet baj, de egy karnagy talán másként látja...Nem akaródzott ezzel kezdeni, mert nem vagyok egy sápatag virágszál orcáin tüzelő lázrózsákkal (Kaméliás hölgy, Baskircsev Mária)és nagydarab fújtató mozdony sem és az egész ügyet a pokolba kívánom, de sajnos az ezirányú kívánás nem az én hatásköröm.:)
Gospel- ügyben már nem lesz semmféle "Doktor Úr, van öt perce?"- előadás...:)
Ez még csak ígéret, de a bizonyíték sem késik soká... :)
A Serenus kórus visegrádi koncertje egészen pontosan augusztus 3-án, 19 órakor lesz a visegrádi katolikus templomban. A koncert a Zenés Nyári Esték sorozat része, amely igen színvonalasnak ígérkezik. Fellép például a Vagantes gitártrió, lesz csemballó+mélyhegedű koncert és a záróestén Pege Aladárt hallgathatja a közönség, akit a nagybőgő Paganinijeként is emlegetnek. Ő most komolyzenei koncertet ad. Ez egy öt héten át tartó sorozat, amelyről elvileg a www.visegrad.hu oldalon is lehetne olvasni, ha működne a link... :))) A sorozatban a Serenus lesz az egyetlen kórus, reméljük maradandó élményt tudunk nyújtani az igencsak igényes közönségnek.
Tehát a pontos időpontok mégegyszer:
2002. júlis 28, 16:30, Vác, Görög templom
2002. augusztus 3, 19:00, Visegrád, Katolikus templom
Továbbra is sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Mint utóbb kiderült, a visegrádi koncertre is ingyenes a belépés és talán ott is felcsendül majd Sugár Rezső: Sapphoi dal c. műve. Legalábbis nagyon remélem. Aki ismeri a művet, az tudja miért...
Ja, még valami.
Én is nagy gospel-rajongó vagyok, bár inkább egy alfaját szeretem, a southern gospelt (Nashville, Tennesse környéke). Nem tudom mondanak e valamit a Cathedral Quartet, The Martins, Bill Gaither nevek...
Gospelben kórust szeretsz vagy szólistákat? Hallgatni vagy énekelni? Az eredeti gospelt vagy spirituálékat? Moderneket vagy régebbieket?
Egyébként a Törzsasztalon van egy elfeledett gospeles topic. Keress rá... :))))
Ha érdekel a téma, vagy magyar gospelesek, akkor keress fel mailban.
Augusztusban lesz magyar országos gospelfesztivál....
Hát, pont azt nem mondtad meg, hogy hol szeretnél énekelni? Budapesten vagy Debrecenben vagy merre az országban? Hiába ajánlok egy miskolci kórust, ha szombathelyi vagy... :)))) Meg az is érdekelne, hogy mely szólamot erősítenéd szívesen?
Hacsek, KEEP, köszönöm.
Ízlésem elég átlagos, mondhatni konzervatív: középkori, koraújkori és barokk zenéket szeretek, és a bécsi klasszikusokon túlra nem nagyon merészkednék...a romantika nem áll jól, "moderneket" nagyon kevéssé ismerek (azokat is inkább jazz-szenészek feldolgozásaiban).
Nagyon kedvelem a gospelek hangulatát és bár tudom, hogy az egy teljesen más zenei kultúra, nem gondolom, hogy "bőrszínhez" kötött műfaj...
Tudom, még kellene valamit írni arról, hogy mit tudok nyújtani, de most rohannom kell...
Még egyszer: köszönöm.
:)
Sebaj, szólj, ha valami fejlemény van. Remélem tudsz jönni és azt is, hogy nem égünk le nagyon. Gondolom tudod, ezek a nyári koncertek elég veszélyesek...
Ha kell, mailban megadom a mobilomat.
Aki innen a topiclakók közül el tud jönni, azt meghívom valamire (sör, üdítő, akármi) :)))
Egyébként a koncertet nagyszerűen egybe lehet kötni a nagyszabású Váci Világi Vigalom egyéb programjaival (http://www.dunaweb.hu/vigalom2002)
Na, itt a Serenus kórus jún. 28-i, váci koncertjének programja (Vezényel: Brusznyai Margit)
Arcadelt: Az élet ünnepel
Lassus: Bon jour mon coeur
Ismeretlen szerző: Au joli bois
Lassus: Mon coeur se recommande a vous
Jannequin: Ce mois de mai
Hauptmann: 62. zsoltár
Distler: Lobe den Herren
Farkas Ferenc - Petőfi Sándor: Te ifjúság - Odanézzetek!
Nógrádi Péter: Feljött már a hajnalcsillag
Kovács Miklós: Hegyet hágék
Karai József - Nagy László: Tűz
Sugár Rezső: Sapphoi dal
Bárdos Lajos: Tiszai dallamok
Let us break bred together
Siyahamba
A visegrádi koncert anyagában mindössze annyi változás van, hogy a Sugár Rezső darab helyett Karai József - Weöres Sándor: Akik megtalálnak c. műve hangzik el.
Sok szeretettel várunk továbbra is mindenkit!!!
Eljönnél? Küldjek műsort?
Az a helyzet még, hogy a visegrádi az fizetős és nem tudom mennyi a beléptidíj. Megkérdezzem, kérjek neked jegyet?
Örülök, hogy lesz valaki ott.
Mailben elérhető vagy?
Augusztus 3-án Visegrádon lesz megint egy koncertünk a katolikus templomban, bár szerintem a váci jobb lesz egy fokkal. Pár művet le kellett cserélnünk. Azért templomban nem énekelhetünk akármit... Oda eljöhetsz esetleg.
Arra gondoltam, hogy ne süllyedjen már el ez a topic, olyan jó volt olvasni. Úgy láttam, hogy leginkább ezen nick alatt futó egyének írtak ide.
Kedves Hacsek! Veled már leveleztem is asszem egy kotta ügyében... :)))
Nos, továbbra is mindenkit várunk a Serenus koncertjére, ha valaki el tud jönni, mindenképpen keressen meg! :) Jó lenne valóságban is találkozni veletek. Kíváncsi vagyok arra is, hogy mi a véleményetek egy ilyen fiatal, nem túl nagy kórusról.
Valaki esetleg? :)
Sajnálom, hogy elsüllyedőben a topic, most ismét végigolvastam az elejétől az utolsó hozzászólásig és egészen belelkesedtem ismét!
Egy meghívást szeretnék közzétenni:
Szeretnék mindenkit sok szeretettel meghívni a Serenus Kórus következő koncertjére, amely a Váci Világi Vígalom keretében kerül megrendezésre a váci Görög Templomban 2002 július 28-án, délután 16:30-kor.
A kórus honlapja elérhető a http://serenus.vac.hu oldalon, míg ha valakit a VVV egyéb programjai érdekelnek, az a http://www.dunaweb.hu/vigalom2002/ címen olvashat infót!
Ha valaki el tud jönni, keressen meg! Akár koncertműsorral is tudok szolgálni!
Sok szeretettel várunk mindenkit!
Egyébként pedig éledjen fel a topic!
Nick, Hacsek, BlueBird, CsFeco és a sok többi kedves "ismerős"! Gyertek szépen vissza segíteni a sok énekelni szerető egyénnek!