Keresés

Részletes keresés

Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.27 0 0 634

Ne haragudj, de mivel végignézted/hallgattad, mától te is SÁTÁNISTA vagy!

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 633

De viszont, én kesztem :D

földiATYA válasz | megnéz | könyvjelző 2007.02.23 13:08:01 (453)

Ya, hát ez üzenet a Tafkó-nak :D

én má NEM 1x beszéltem vele "más" témákban, és ugyan így viselkedik.

vagy lejácca a hüjjét, vagy elkezd visszakérdezni és ? jeleket küld.

Tök vicces :)))))))))

Előzmény: landmine (448)

Előzmény: landmine (627)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 632

Na eszt, csak miattad hallgattam végik :(

Ez az én füleimnek ez , tök béna.

+vallom, hogy soha NEM leszek Sátánista, metál rajonGÓ :D

Előzmény: chaosarmy (628)
Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.27 0 0 630

Ez pont nem német és pont nem a vicces fajta. Ámbátor ki min szokott röhögni.

Mindenen lehet.

Előzmény: landmine (629)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 629

Ezeket honnan vadászod? :D

szimszu fünszityht, német károgó blekkmetál, hehe, vicces.

Előzmény: chaosarmy (628)
chaosarmy Creative Commons License 2007.02.27 0 0 628
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 627
Ezt már én is mondtam.
Előzmény: Törölt nick (621)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 626
De, ebben biztos vagyok. Mivel én zenével foglalkozom, és az egy időtlen művészeti ág, nem anyagi termék, így hiszek abban, hogy nem minden múlik el, tehát a lelkünk sem.
Előzmény: Paleokrites (623)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 625

"Mondj egy okot, hogy a léleknek minek egy test, ha test nélkül vígan él?"

Látszik, hogy nem olvasod el normálisan, amiket írok. 613-ban leírtam.

"eleddig senkinek a lelke sem jött vissza"

Akinek elmegy a lelke, mi a francnak jöjjön vissza? :)

Nyilván azért, mert jobban érzi magát ott, ahová elment. Miért akarna visszakerülni, és tovább szenvedni?

"Ha a lélek tovább élne, akkor eghy bizonyos számű állandó lélekkel kellene számolnio, vagy végtelen szaporodású lelkekkel!"

Ezt nem értem. Plíz.

Előzmény: Paleokrites (624)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 624
Az én számomra itt testben van az élet, dehogy belekelljen gondolni mi lesz majdan test nélüliségű lelkem tovaélésében, azt mondanám, hiába, vagy úgyse lenne értelme!
Ha a lélek tovább élne, akkor eghy bizonyos számű állandó lélekkel kellene számolnio, vagy végtelen szaporodású lelkekkel!
Mondj egy okot, hogy a léleknek minek egy test, ha test nélkül vígan él?
Én tudom, hogy az ember meghal, nincs tovább, de sok sok ember ebbe nem tud belenyugodni, valláshiedelmi kultuszt kreál a lélek halhatatlanságról, de ez nemhogy bizonyíthatatlan, de eleddig senkinek a lelke sem jött vissza...., mi értelemre, ha egyszer meghal a test?
Előzmény: landmine (622)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 623
Tudni nem tudod, hogy tovább él e a testen kívül a lelked is...., hanem hiszed, reményled, ezt akarod...., de ettől még messze a valóság!
Előzmény: landmine (620)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 622

hadd kérdezzek én is valamit!

Milyen érzés belegondolni (a te felfogásod szerint), hogy pár évtized múlva már nem fogsz létezni? Építed az életed, egzisztencia, karrier (ha nem, bocs), minden kutyafüle, és egyszer csak fuccs...meghalsz. Nem hiábavaló mindez? Nem érzel így kurvanagy ürességet, céltalanságot?

Előzmény: Paleokrites (618)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 621
Nincs! Én vitatkozni jöttem ide a vita pedig nem csak ellenkezés- bôl áll. Galla: - De igen! Kovalik: - Nem! A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ. Galla: - Nem! Kovalik: - De igen! A vita nem csak ellenkezésbôl áll!----------------------------------------------------------------------------Minek sírna vissza?Mikó TE nem vitázol? Szvsz !!!
Előzmény: Tafkó Birgut (619)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 620

"Nos, ha az én testem meghal, vele hal a " lelkem " is!!!"

Rosszul látod. Egyébként ezzel én nem tudok mit kezdeni, rossz lehet neked :)

Nekem azért jobb, mert tudom, hogy ha meghal a testem, attól még tovább élek.

"Ha az én testem meghal, attól még az idő nem áll meg, sem az élet, de a világ sem marad hoppon!"

Jóhogy, mert a lelked tovább él;)

Ha nem is élne tovább, akkor is neked rossz, mert számodra megáll az idő, és a világ is, véget ér.

"Már megkérdeztem többször is..."

Hiába kérdezed, ne várj választ halandó emberektől. Ha választ vársz, buta vagy. És ez megint csak neked rossz, mert örök életedben zavarni fog, piszkálni fogja a tudatodat, hogy nem találsz rá választ. Nekem megint csak jó, mert engem nem piszkál! (belenyugodtam, hogy itt nincs rá válasz, de majd ha sor kerül rá, megtudom- a beletörődés felszabadít) :P

Előzmény: Paleokrites (618)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.27 0 0 619

Leálltál Pajával "vitázni"? Naív lélek(!) vagy. Visszasírsz még engem...

:))

Előzmény: landmine (617)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 618
Márpedig ez nem állja meg a helyét!
A lélek sem hit kérdése, mert vagy van, vagy nincs, netán valamire, egy emberi tulajdonságra, jelenségre fogják rá, hogy a lélek!
Nos, ha az én testem meghal, vele hal a " lelkem " is!!!
Ha az én testem meghal, attól még az idő nem áll meg, sem az élet, de a világ sem marad hoppon!

Már megkérdeztem többször is, hogy MIRE VALÓ A LÉLEK, MI A LÉLEK, MIT TESZ A LÉLEK, MIÉRT KELL EGY LÉLEK?
Előzmény: landmine (617)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 617

Nem muszáj hinni. Hinni meggyőződésből kell.

Az az értelme, hogy ha meghal a tested, és vele az e világi tudatod is,akkor a lelked marad csak meg.

Előzmény: Paleokrites (616)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 616
Tehát hinni kell a lélek testtől különálló létezésében és máris létezik?
Mi értelme a léleknek, mintha már kérdeztem volna ésha a tudatunktól független, akkor mi a haszna, avagy kára?
Előzmény: landmine (615)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 615

Hogyan tudhatnám pontosan? Ha elég művelt lennék ahhoz, hogy jól ki tudjam fejezni, akkor sem tudnám. Anyagi világban e világi tudattal nem is lehet. De abban biztos vagyok, hogy meg fogom tudni, ha eljön az ideje. A lélek sokkal többrétűbb, és sokkal bonyolultabb, mint a tudatunk határa. Tehát ezt nem csak én nem tudom jól meghatározni, hanem senki. Amit itt összezagyválunk, az csak felszínes körülírás.

A lélek létezését vagy elfogadod, elhiszed, vagy nem.

Ne várj mindenre magyarázatot, mert a tudatod kapacitása véges.

Előzmény: Paleokrites (614)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 614
Akkor összegezhetem, hogy valójában te sem tudod, hogy mi a lélek, avagy sejtéseid vannak effelől?
Előzmény: landmine (613)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 613

Nehéz ezt jól megfogalmazni, ne várj tőlem csodát...

"A levegőnél könnyebb, láthatatlanabb?"

Nem. De csak azért mondom, hogy nem, mert nem lehet a levegő sűrűségéhez, vagy színéhez mérni. A lelket nem lehet földi fogalmakkal meghatározni. Mint ahogy az érzést sem tudod pontosan meghatározni. Körül tudod ugyan írni, de ha valaki még sosem érzett egy érzést, annak hiába írod körül könyvterjedelemben, akkor sem fogja megérteni. Ezzel a tudattal, amivel élünk ebben az életben ez nem megérthető.

És ez nem baj. Nem kell mindent megértened. Ha mindent értenénk, és mindenre választ kapnánk, nem kellene a hit. A hit olyan valami, amit nem tudsz, de mégis biztos vagy benne. A hit egyébként tudati dolog, tehát ez irányítható. Olyan, mint minden más: meg kell tanulni. Azt pedig úgy lehet, hogy sokat gondolkodunk.

"Gondolkodik, avagy teszi valami céllal a dolgát és mi a célja és létjogosultsága egy léleknek?"

A lélek nem hisz, így nem is kell gondolkodnia, hanem tud, mert beavatott. Az elme nem beavatott, hiszen anyagi, elmúlik. Ezt sem tudom jobban elmondani. Hogy mi a célja, azt sajnos nem tudom, majd ha odakerülök, megtudom:) Nem vagyok elégedetlen, sem türelmetlen.

"Miért kellett neki a test?"

Ebben sem vagyok (még) biztos. Különböző vallások különbözőképpen írják ezt le. A Krisnások szerint pl. azért kerültünk ide, mert kíváncsiak voltunk arra, milyen, ha szabad akaratot kapunk. Tehát onnan kerültünk ide. Ez tehát nem is a valódi otthonunk, hanem egy átutazás. Ha megfelelően élünk (megtanulunk hinni), akkor visszajutunk. Ha nem élünk megfelelően (nem hiszünk), akkor testünk halála után marad a lelkünk e világban, és egy másik testet kap, hogy újra megpróbálhasson hinni.

Más vallás megint mást mond. Ha pl. van több teória, ami mind szimpatikus, de mégis választanod kéne egyet, melyiket választod? Nyilán azt, amit a lelked súg.

"a lélek inteligenciája arányos az ember ismereteivel...?"

Nem éppen. Az ember ismerete az értelmi intelligenciával arányos. A lelki intelligenciát másban mérik. Érzékenység, befogadókészség, de ezt sem tudom pontosan.

Platón, vagy Nietzche... mind kitűnő szellemiségek (tudati értelemben), mégsem hisznek. Talán épp azért, mint te: mert szándékosan nem akarnak elvonatkoztatni a tudattól. Nem bírják elfogadni, hogy a tudatunk véges. Sosem nyugszanak, és ezzel taszítják el maguktól a hitet.

Persze ez csak egy vélemény, lehet, hogy nem így van.

Előzmény: Paleokrites (612)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.27 0 0 612
Nos az idea világot is ember tervezte meg, hozta létre, definiálta, majd adta közre....., sok sok kis gondolatfoszlány adaptálásaként Platon egységesítette! Arisztotelész már másként próbálta kifejteni, ami szintúgy mellékvágányra terelte az emberek egyát.... A kereszténység számára pedig igen kapóra jöttek az elvont fogalmak...., majd evvől megalkották a páli idalizmust....

Nos mi a lélek szerinted? A levegőnél könnyebb, láthatatlanabb? Gondolkodik, avagy teszi valami céllal a dolgát és mi a célja és létjogosultsága egy léleknek?
Ja csupán a testtől való megszabadulás? Miért kellett neki a test? Mi a szerepe egy léleknek?
Ha az agy meghal, hova jut a lélek, avagy vegetálgat?
A gondolkodás a lélek??? Pedig ismeretek nélkül mire megy a lélek? a lélek inteligenciája arányos az ember ismereteivel, avagy külön tárterülettel rendelkezik, vagyis adott a lélek, ami a fogantatástól él az emberben és vele növekszik?
Mondj már erről a nagy lélekről valamit, hogy jobban megismerhessük!
Előzmény: landmine (611)
landmine Creative Commons License 2007.02.27 0 0 611

"Nos számomra nincs olyan, hogy nem anyagi"

Számomra meg van. Amiket itt felsoroltál (2. bekezdés), valóban mind az agy tevékenységei. De biztos te is voltál már szerelmes. Ezeket az érzéseket nem az agyaddal érzed, vagy éled át. Most kifejthetném, de attól tartok nem tudnám szépen megfogalmazni, nem vagyok egy Victor Hugo :)

"A lélek a célsejtcsoport nélkül működni sem képes, sőt vitaminok, ásványianyagok, oxigén, folyadék és nyomelemek nélkül sem!"

Ezt miből gondolod? Jó persze, ha ennyire anyagi síkban hiszel, nem meglepő:)

A léleknek nincs szüksége ezekre az anyagokra, mert nem anyagi. Nem kell anyagi dolgokkal táplálkoznia...

"1 hónapig nem eszel, nem iszol és nem veszel levegőt"

Nem vagyok ennyire hibbant szerencsére:)

Anyagi test vagyok, nem bírnám ki ezeket. A lelkem természetesen kibírná, mert annak nem kell ilyesmi. Tehát a testem meghal, de ez nem jelenti, hogy én -mint lélek- is elpusztulok, és végem, többé semmilyen formában sem létezem tovább.

De annyira más síkon látjuk ezt az egészet, hogy mondhatni felesleges "vitáznunk", mert csak elbeszélünk egymás mellett. :)

Előzmény: Paleokrites (610)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.26 0 0 610
A gondolat nem a lélek......
lehet, hogy te a megszokot érzékszervekről beszélsz, fe van az emberben olyan " érzékelő" is, ami az ÉN TUDATOT is éerzékeli...., avagy nálad nincs?

Nos számomra nincs olyan, hogy nem anyagi, bár a filozófiai definise éppen azért született meg az emberben, kitalálójában, hogy különbséget tegyen....az agyban végbemenő folyamatok miatt, ami pl. lehet gondolkodás, álmodozás, képzelődés, avagy csupán az ÉN TUDAT érzékelése!

Ha a test meghal, meghal a "lelke" is......
A lélek a célsejtcsoport nélkül működni sem képes, sőt vitaminok, ásványianyagok, oxigén, folyadék és nyomelemek nélkül sem!
Tégy egy kísérletet, ha nem hiszed....
Mondjuk 1 hónapig nem eszel, nem iszol és nem veszel levegőt.....
Előzmény: landmine (560)
chaosarmy Creative Commons License 2007.02.26 0 0 609
Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 608
Én attól félek, hogy menet közben Sátánista lettem :(((
Előzmény: Törölt nick (600)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 607
olvass vissza pár száz hsz-el, és megérted :)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (604)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 606
na jó, ez lehet, hogy nem
Előzmény: Törölt nick (605)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 605
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (602)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 604
utálom, hogy ezt kell mondanom, de "ezt nem értem":)
Előzmény: landmine (603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!