Keresés

Részletes keresés

JOEL Creative Commons License 2000.11.01 0 0 1220

Szerintem ne vitatkozzunk azon, hogy mi - miiért történt az MSZP-ben, ki kit jelölt stb. Az lenne a legjobb, ha feloszlatnánk az MSZP-t. És akkor mindenkinek jó lenne.
Pásztörperc Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1219
Kedves manhattan!

Ez — nem így megy.

Az MSZP NEM az a párt, "amelynek" álláspontja lenne, lehetne olyan kérdésekről, hogy jöjjön-e vissza Németh Micu? Volt itt egy kis csomó ember, aki ilyen-olyan indokokkal kikopott az első vonalból. Volt egy másik kis csomó, amelybe azokat sorolhatjuk, akik határozottan följebb akartak kerülni, de nem volt hozzá belső kapcsolatrendszerük (v.ö. hálózati tőke) — saját pátriájukban kiugróan sikeres polgármesterek, akikre éppen ezért féltékenyen pillogott az ég adta világon mindenki meg ilyesmi.

Ezek a fiúk, lányok esélyt láttak Micuban. Gondolták, hogy majd üstökösként felfut az égre, és ők lesznek mögötte a csóva. Fűtötték is a fejét rendesen, egész addig, amíg — hogy az üstökös hasonlatnál maradjunk — be nem kómált.

Meg volt itt egy nagy csoport ember (pl. én) akik soha nem akartunk az első vonalba kerülni, és masszívan úgy gondoltuk, hogy az lenne a legjobb, ha N.M. se jutna el oda — folytatva a hasonlatot: úgy véltük, hogy az üstökös a rossz események (diktatórikus vezetés) előjele, meg úgy, hogy amilyen gyorsan fut fel, olyan gyorsan tűnik is el. Meg hogy nekünk erre semmi szükségünk. Olybá tűnik (csak el ne kiabáljam), hogy ez a "csendes többség" most eléégé határozott többségnek bizonyult. Attól persze jövőre még elbarmolhatjuk az egészet...

Kovács L. egyfolytában arról beszél, hogy ha jövőre kiderül, hogy Németh M. alkalmas és vele jobbak az esélyeink, akkor ő nagyon szívesen beáll a sorba. Jelen közállapotaink kritikájaként mondom, hogy e 2 feltételből a 2.-at lehetségesnek tartom — miközben az 1.-t nem.

Előzmény: manhattan (1218)
manhattan Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1218
Ha nincs kedved ne vitatkozz velem, de van néhány dolog:

Németh korábban nem volt soha pártvezér, vagy akármilyen pozicióban az általad emlitettekböl.(különösen nem versenyhelyzetben: a demokráciában). Igy eléggé egyértelmü volt, hogy valahai kormányföi nimbuszából kiván megélni.
Igy én Kovács taktikázását úgy értelmezem, hogy konkurrensének tartotta a min.elnöki pozicióra, amiröl ö se fog lemondani.
Tehát a lényeg az: hajlandó-e Kovács átengedni ezt a posztot (akár 2 évvel a választás elött), vagy jönnek a kitérö pártfunkció-állomások, amit ö úgy se fog vállalni, s igy a min.elnökségi ábrándja is bukik? Szerintem erre ment ki a játék.
Nyilván Te se szeretted volna Némethet jelölni a min.elnökségre. De akkor azt nem lehetett volna ekkora cirkusz nélkül megcsinálni? Még mielött "céltudatosan" visszatért volna az Mszp-be, mert neki "nem kellett" a londoni banki állás?
Most döl minden kártya, hogy mennyire nem volt se az Mszp-nek, se Némethnek elgondolása egymásról.

Előzmény: Pásztörperc (1217)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1217
Nem érdekelt jobban, mint amennyire a sajtóból átjött, de ha akarod utánajárok. Olybá tűnik, sikeres volt Kovács L. stratégiája: ő egyre csak azt hajtogatta, hogy N. Micu elébb vállaljon vmi felelős (nem választott) pártmunkát, hogy kiderüljön, mennyire használható, és miután ezt megtudtuk, azután találjuk meg a képességeinek és tudásának megfelelő helyet számára. Nos, ez a jóember momentán diktálni akar és nem együttműködni, köv.képp a számára felkínált megbízatások (civ. szerv. ügyvivő, választási pr. munkacsoport vez.) nem fogadott el semmit. Ezek után tett javaslatot a budapesti küldöttértekezlet arra, hogy indítsuk el a dabasi időközi választáson — "kitérően" nyilatkozott. SZVSZ tele a gatyája attól, hogy demokratikus versenyben, előtte nem hajbókoló ellenfelekkel ill. versenytársakkal meg kelljen mérkőznie. Azt hiszem, nagyon rossz a kudarctűrő képessége, és fél is a kudarctól rendesen. Le nem faggyúzott meccseket nem szívesen vállal — de hát én ugye elfogult vagyok.
Előzmény: manhattan (1216)
manhattan Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1216
Erre irtam a 2 hét felejtési idöt. Mármint, hogy a nép 2 hét alatt úgyis mindent elfelejt. S akkor az már amúgyis a múlthoz tartozik.

Egyébként mesélj, mit mondott a jelölö bizottság a múlt héten Némethnek, hogy rájött, neki nem terem babér? Az egyértelmü, hogy ömögötte nem áll semmilyen párt. Most jött rá erre? Van infód?

Előzmény: Pásztörperc (1215)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1215
Nem én vagyok az OEB, de SZVSZ BaSand értelmezi helyesen.
Előzmény: manhattan (1210)
Tappancs Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1214
Lehet, hogy nem is rontja egy hiteltelen párt hitelét. Ők ilyenek és ilyennek szeretjük őket.
Előzmény: BaSand (1213)
BaSand Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1213
Ez a 45-ös bizony csak jelen időben fogalmaz, nem azt írja, hogy - követett el -.
A multat végképp eltöröljük....
Előzmény: Tappancs (1212)
Tappancs Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1212
45. § 1. Erkölcsi és fegyelmi vétséget követ el az a párttag, aki:
a) olyan, a közvéleményben visszatetszést kiváltó, magánéleti vagy közéleti cselekményt követ el, amellyel a párt hitelét rontja;"
Az mszp-nek van olyan tagja, aki a forradalom leveréséért Munkás-Paraszt Hatalomért Érdemérmet kapott. Miért hiszi az mszp, ha valaki fegyverrel harcolt a megszállók oldalán és mszp-tag, akkor nem rontja a párt hitelét?
Előzmény: manhattan (1210)
VirágElvtárs Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1211
Németh elvtárs rájött, hogy itt mi vagyunk a nagykutyák! Felfaljuk mint egy kisovist a pitbull teeeerierr.
HUrrá
manhattan Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1210
"A párt erkölcsi normái és a pártfegyelmi eljárás
45. §
1. Erkölcsi és fegyelmi vétséget követ el az a párttag, aki:
a) olyan, a közvéleményben visszatetszést kiváltó, magánéleti vagy közéleti cselekményt követ el, amellyel a párt hitelét rontja;"

1. Szóval a VIP hitel meg a KISZ vagyon elsibolása nem váltott ki a közvéleményben visszatetszést?

2. Vagy megállapitható, hogy kódex van, de alkalmazása nincs. Ez volt a reformkommunizmus lényege is: elvtársék idöként már bevallották mit sz@rtak el, igaz, ettöl még nem változott semmi. Ezért mondom, hogy a nyersanyag nem változott. Csak a cimke.

3. Egy harmadik variáció: a szankciók közt tényleg benne van a posztról való visszahivás- ami megtörtént. De ha azt mondod, hogy egy ilyen bukás után nincs kizárva egy másik posztra való feljutás, akkor igazad van!

Ui: Most, hogy Németh Miklós gyakorlatilag rádöbbent, hogy nincs párt a háta mögött, érdemesebb lenne Kovácsról beszélgetni, hogy miben profi ö.

Előzmény: Engels (1208)
frett Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1209
Kedves Engels,
távolról sem szeretnék a belügyeitekbe beleszólni, de hogy a Kovács László vérprofi?? Ehhez a kijelentéshez nem kis elfogultság szükséges. Hacsak nem a 4 éves külügyminiszteri tevékenységére gondolsz. Abban az volt. De úgy tűnt, most nem erről volt szó.
Bocs. Csapos el.
Előzmény: Engels (1204)
Engels Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1208
manhattan,

1) "Azért ne legyünk ennyire vakbottyánok:"
Hát ne legyél, én nem kértelek Téged erre.
2) "4 jelölt van a helyettesi posztra"
Nem igaz.
3) "Magyarázd már el nekem (...) Hát akkor hogy néz ki az erkölcsi kódex?"
Utána néztem, és megtaláltam Neked, olvasd egészséggel, szavaidból azt vettem ki, hogy a XI. fejezet fogja lekötni az érdeklődésedet. Ha Neked most pont erre van szükséged, ne szenvedj hiányt semmibből - egyébként csodálom az ízlésedet, komolyan :-) Ha magyarázatot kérsz, lépj be az MSZP-be, majd fordulj bátran az illetékes országos etikai és egyeztető bizottsághoz, ami e magyarázatra föl van kenve...
4) "Felejtési idö (2 hét) lejárt, várunk vissza gyerekek! Ezt nevezedd Te megújulásnak?"
Tévedsz. Gyerekek két hét felejtési idő lejárta utáni visszavártát én még sohasem neveztem megújulásnak, ugyanis ez számomra teljesen értelmetlen lenne.
5) "Hát nem is csodálkozom, hogy ez ma is igy megy nálatok, mival az nyersanyag ugyanaz. "
Az nyersanyag az nem ugyanaz. Az meg nem egészen világos számomra, hogy ma mi megy nálam, amin nem csodálkozol, de egészen biztosan bennem van a hiba.

Előzmény: manhattan (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1207
Nos a kérdésem természetesen a pártelnök vagy/és minelnök jelölt verzióra vonatkozott.

Ahogy a mai híreket hallom, az MSZP imho megint kellemesen színtelen, semmitmondó személyiségeket tol előre, akik aligha lesznek képesek mexólítani a választókat, különösen nem egy meglehetősen agresszív PR stratégiára építő kormányoldal mellett.

Az meg, hogy Nagy Sándor legyen a frakcióvezető szerintem már a tudatos önrombolás határát súrolja - igaz, hogy '98 tavasza óta ennek jelentős már hagyományai vannak a szegfűsök között. Talán még egy kicsit exponálni kéne Szekerest + Csintalant és az "eredmény" garantált :-).

Mint kívülállónak az a benyomásom, hogy amíg a párton belüli klikkek egymással szemben mexokott kisded játékaikat űzik, addig az idő szépen elszalad felettük, a legnagyobb ellenzéki párt - az egyetlen, amelynek reális lehetősége van a kormány leváltására - megmarad egy relatíve nagy langyosvíznek, valahol a 30% közelében.

Ilyen körülmények között az a benyomásom, hogy 1,5 év múlva a pártok már megint csak egymás hibáiból fognak megélni. Én elhiszem, hogy a Torgyán-Pepó-Simicska-Grespik-Lányi-Kövér vonulat ezen a téren jelentős tartalékokat ad az MSZP-nek, de azért ennyire talán mégsem kéne előzékenynek lenni :-)

Előzmény: Engels (1204)
manhattan Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1205
Engels,

Azért ne legyünk ennyire vakbottyánok: 4 jelölt van a helyettesi posztra, amiböl 2 erkölcsileg alkalmatlan. Magyarázd már el nekem, mert nem értem: amikor Naccsanyi VIP-es ügye kipattant, Kovács azt mondta: " nem büntetendö, de nem is etikus egy ilyen magatartás, ezért távoznia kell a poziciójából. S mivel az Mszp-nek nincs gyakorlata az ilyen ügyek kezelésére, igy kidolgozunk egy erkölcsi kódexet a párt számára."

Hát akkor hogy néz ki az erkölcsi kódex? Felejtési idö (2 hét) lejárt, várunk vissza gyerekek!

Ezt nevezedd Te megújulásnak?
Ez engem 88 tavaszára emlékeztett, amikor Grósz Karcsi bejelentette az Mszmp nagy tisztújitó kongresszusát. Mi sült ki belöle? Aki min. elnökhelyettes volt, az min. lett, aki meg min. volt, az meg min.elnökhelyettes lett.

Hát nem is csodálkozom, hogy ez ma is igy megy nálatok, mival az nyersanyag ugyanaz.

Előzmény: Engels (1203)
Engels Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1204
"Engels kartách! Te gondolod, hogy Kovács Lászlóval nyerni tud az MSZP választásokat ?"

Hát persze, kedves Pethor.
Nem hiszem, hogy pont Kovácsot kizárná az MSZP 2002-ben, a választások előtt. Szerintem párttag lesz akkor is. Ha a kérdésed arra irányult, hogy Kováccsal, mint frakcióvezetővel megnyerné-e a választásokat az MSZP, akkor kérdésed megalapozatlanná vált, mert tegnap bejelentette, hogy lemond. Ha Kovácsra mint miniszterelnök-jelöltre, vagy Kovácsra mint pártelnökre kérdezel rá, akkor úgy gondolom, hogy a legkevésbé sem Kovácson múlik a dolog, éppen azért, mert ő maga vérprofi, kizárólag a csapata/árnyékkormánya szúrhatja el dolgot. Engedelmeddel, kedvenc Brecht idézetemet most is leírom: "A kommunizmus biztosan győzni fog - feltéve, ha a kommunisták meg nem akadályozzák..." :-DDD

Előzmény: Törölt nick (1191)
Engels Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1203
OFF
Hátha OFF, akkor OFF, kedves frett :-))
ON
Előzmény: frett (1189)
Engels Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1202
A díjat köszönöm, kedves Trebi. :-)

Azt viszont Te is tudod, hogy manhattan állítása egy egyszerű konjunkció, amely hamis, ha bármely eleme hamis. Tehát amit írtam, az korrekt. Az nem korrekt, aki ezután Nasát is meg Pötipetit is számon kéri tőlem - meg hogy név szerint soroljam a Nagy Honvédő Háború hősi halottait... :--------I

Előzmény: Trebitsch (1188)
aggályos Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1201
szürke középszer
szomorú, mert szerintem a szocik
többre lennének képesek, bár lehet, hogy ez a marketing:
ne csináljon semmit, ne legyen gazember, hagyjon békában, ne legyen túl fiatal-idős, alacsony-magas, és legalább lassabban ne értsem mit mond, mint a gyorsabb beszédűek
Előzmény: Derek (1200)
Derek Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1200
"nem értem mit szeretsz a Kováts-on, beszélni nem tud, humora nincs, engedékeny az egyetlen demokratikus párt elnökeként, nincs jövőképe, mindíg tűzoltókocsival jár "

Pont azt amit felsoroltal, viszont munkabiro mint a nyomtato lo. Es nem fog predikalni nekem ,se masnak.

Mi az a jovokep? Az legyen a gyerekeimnek, o adminisztralja az orszagot. Konyokvedosen es tintapacnisan az ingen.

Előzmény: aggályos (1198)
Derek Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1199
"Beharangoztak, hogy hazajon, aztan megsertodott, mert a szocik tobbsege le sem kakilta a gigaszi nagysagat. "

Kik harangoztak be? A sajto. Ok csaptak korulotte palavert. A szocik ha megkerdeztek barmelyiket mondott valami kenyszeredett kozhelyet. mert azt nem mondhatta, hogy a fene se kivanta,hogy hazajojjon, meg aztan milyen alapon gondolja ,ha hazajon akkor o lesz a Pikk asz.
Mondj egy olyan szoci politikust aki azt mondta: elvtarsak , szarban van a part es ezert hazahivjuk londoni szamkivetettsegebol Miklost a nemeth-et. Helyette mondtak,hogy persze csak jojjon, majd megismerkedik ujra a helyzettel aztan majd meglatjuk,hogy mi lesz,meg igy ,meg ugy,csurtek csavartak, hogy persze oneki helye van a partban, csak azt nem mondtak ki,hogy hol,mondjuk a monoki alapszerv sakkorenek az elen,hat ez lett ami elore lathato volt.

Előzmény: Vajk (1197)
aggályos Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1198
nem értem mit szeretsz a Kováts-on, beszélni nem tud, humora nincs, engedékeny az egyetlen demokratikus párt elnökeként, nincs jövőképe, mindíg tűzoltókocsival jár
az mszp pillanatnyilag egy nagy dugulás és ebben a fedjük le a fazékot politikában élen jár
olyan kádáros gumigerinc

én nagyon szeretnék látni egy új ifjabb frontembert, akit még fel lehet építeni, igaz egy éve is ezt írtam:(

Előzmény: Derek (1192)
Vajk Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1197
Bar a felhang picit gunyoros, de most teljesen igazad van.
Nemeth Miklos annyira gogos, , kevely ember, hogy csak artani tudott volna. Beharangoztak, hogy hazajon, aztan megsertodott, mert a szocik tobbsege le sem kakilta a gigaszi nagysagat. Ebben kicsit emlekeztet Ovira, csak Ovi emberibb egy picit.
Előzmény: speaker (1193)
Derek Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1196
" 1 negatív kampány árthat a választási eredményeknek? (ld. 94.."

Ha okosan csinaljak igen. De nem Lovas es Franka felekre es a Vasarnapi ujsagra kell bizni.

Előzmény: Törölt nick (1195)
Derek Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1194
Latom kezdesz atallni, nehogy azt hidd,hogy nekik is kell ide egy speaker. A MEH meg lesz szuntetve.:-))
Előzmény: speaker (1193)
speaker Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1193
Szerintem is a Kovács László a legjobb jelölt. Isten őrizz, hogy mást keressenek.
Előzmény: Derek (1192)
Derek Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1192
"Te gondolod, hogy Kovács Lászlóval nyerni tud az MSZP választásokat ?"

Hogy Engels hogy gondolja azt nem tudom, de 2002-ben csak vele tud nyerni.
Vele szemben nem jon be a negativ kampany, de akar Hornnal, akar Nemeth-tel szemben bejohet. Bar a negativ kampany mindig duplafeneku dolog.
Mert mit lehet ellene felhozni:azt,hogy unalmas es szurke es nem karizmatikus. Na es, pont ilyen kell az orszagnak ,nem pedig langolo marciusi ifjak. Jo lenne mar vegre felfogni : a forradalomnak vege, meg el is maradt egyebkent is.
Aztan utana hogy lesz az mar egy mas kerdes.

Mas meg nincs aki orszagos ismertsegu es elfogadott. Vitanyi tul idos, meg nem is ez a fajta aki kormanyzati politikus szeretne lenni.

Aztan majd hazamegyek es rendet csinalok arrafele:-)))

Előzmény: Törölt nick (1191)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1191
Engels kartách !
Te gondolod, hogy Kovács Lászlóval nyerni tud az MSZP választásokat ?
Előzmény: Engels (1187)
belovai Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1190

Brataim,

Ha lattatok a tv csatornakon, Nemeth Miklos elvtars teljesen elvesztette onmaga szavai es tettei feletti uralmat.

Pedig hat a kommunistakat kulonleges anyagabol gyurtak. Hiaba, nem jott ossze Nemeth kiralyfinak az a'lma, hogy az maszoposok feltetel nelkul tamogassak. Sot maguk fole emeljek.

Micsoda oriasi naivitas kellet ahhoz, hogy Nemeth azt higgye: majd eppen ot fogjak tamogatni azok, akiket o szepen itt hagyott a szarban, meg a Parlamentben is atult a fuggetlenekhez, elkulonitette magat, mint az egeszseges ember a leprasoktol szokott elkulonulni.

Azt hiszem, ezek a kommunistakbol lett reformkommunistak (micsoda idetlen kifejezes: hat vannak reformfasisztak is?) annyira vannak jozanak, hogy a magyarorszagi bolsevik rendszer utolso miniszterelonoket nem tegyek maguk fole ismet.

Udv. Belovai Istvan

frett Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1189
off
- Kedves adjunktus úr, igaz az, hogy maga rendszeresen veri a feleségét, éhezteti a gyerekét és kínozza a macskáját?
- Nem igaz kérem. Én docens vagyok.
on
Előzmény: Engels (1187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!