Kedves Mata!
Kérlek, hogy emilezd el a családnevedet és írj pár sort magadról!Küldöm(-eném) az ajánlatotkat...
És köszi, hogy kimentettetek a vízből...
Üdv,
Elizabeth
El ne tűnjön ez a remek topik...
Volt egy Istvánka keresztnevű kolleganőm - csak tippelek, hogy a Stefániát magyarosíthatták így?
Egyik kedvencem, édesanyám tanítványa volt: Puczi Kozák Jeanmarais (Zsanmáre?)
Mikor a kisebbik lányom született, épp a Dzsesszika volt a sláger, az öt nap alatt született vagy hét belőlük. Szegény gyerek, míg megtanulja leírni a nevét... Ráadásul rajta kívül még három lesz az osztályban.
Mostani ovistársak: Kimberli (a lányom szerint Kinderni, örömmel újságolta, hogy jött egy kislány, akit úgy hívnak, mint a Kindertojást) , Rodrigó és Dagobert :(
El ne tűnjön ez a remek topik...
Volt egy Istvánka keresztnevű kolleganőm - csak tippelek, hogy a Stefániát magyarosíthatták így?
Egyik kedvencem, édesanyám tanítványa volt: Puczi Kozák Jeanmarais (Zsanmáre?)
Mikor a kisebbik lányom született, épp a Dzsesszika volt a sláger, az öt nap alatt született vagy hét belőlük. Szegény gyerek, míg megtanulja leírni a nevét... Ráadásul rajta kívül még három lesz az osztályban.
Mostani ovistársak: Kimberli (a lányom szerint Kinderni, örömmel újságolta, hogy jött egy kislány, akit úgy hívnak, mint a Kindertojást) , Rodrigó és Dagobert :(
Úgy néz ki, hogy mi is névválasztás előtt állunk, talán útban a legkisebb... De ha még nem, akkor ami késik.. Tehát nekem olyasmi kellene, hogy kereshető utónévtár. Nem vitte fel véletlenül valaki gépre? Az origón voltam, nem ilyesmire gondoltam.
Köszönöm
Ha nem láttad a drága solyát,
Akkor nem kerülted el a pocsolyát:(((
Szemed sárral lett tele,
Itt a szappan, mosd ki vele!
Aztán nyisd ki s láss csodát!
Ismét láthatod a nap mosolyát:-))))))
Köszönöm Szilárd!
Vajon akkor a női változat is ezt jelenti? Lehet, hogy apukája tudatosan választotta ezt a nevet, hogy majd a lánykája megóvja őt és esetleges öcsikéjét? Sumo birkózó lesz a gyermekből:-)
Ezer éve először újra itt, méghozzá kérdéssel, ha lehet:
az Alexandra névnek mi a jelentése? Próbáltam az Origo-n a Ladó-Bíró féle utónévnél megnézni, de nem írják:-( Lehet, hogy hamarosan szükségem lesz rá, tegnap mintha már meggyőztem volna a páromat, hogy feltétlen kell neki egy kislány még idén:-) De ha nem, akkor sem szeretnék tudatlan maradni, úgyhogy plíz, ha nem gond!
Sziasztok!
A Donát nevet hogy becézik? Anya barátnőjének az unokája lett Donát, és nem tudom hogy hivjam majd? Doni? Donci? Vagy Donát egyszerüen?
Yv
(OFF
Amúgy tiszta furcsa, hogy Anya barátnői közül sok idén lesz nagymama. Meg az én volt osztálytársaim között is sokaknak már a második babája fog születni. Én meg itt állok 22 és fél évesen és még nem akarok saját babát... Pedig már olyan öreg vagyok...
ON)
(OFF OFF
Elizabeth! Mi van Veled. Telcsin sem tudlak elérni és a mélemre se válaszoltál...
ON ON)
Jaj, neeeeeeee....
Mindenki vagy ezt kérdezi, vagy a Visszatérés Édenbe főhősnőjét, mint ihletőt...
Ha én ezt előre tudtam volna :))))))))
Min. naponta háromszor kérdezik meg, hogy a kettő közül melyik, már csodálkoztam is, hogy itt fel sem merült. :)))))
Azért köszi :)
Arra gondolok, hogy szlovakul az "Aliz csodaorszagban" az Alena, de nekem furcsa lenne, ha Alena egyenlo lenne Alizzal. Vagy megis? Lado szerint valami german, a Magdalena becezese, de ez nekem nagyon santit. Szlovakiaban nagyon gyakori nev es szerintem eleg szep is, nem idegen a magyar fulnek sem es helyesirasi gond sincs vele.
Off: Ha olvastad, az Elfújta a szél c. könyvet, abban azt a földet hivják Tara-nak, amin Scharlett él...a második kötetben ( amit már nem Margartet Mitchell irt...és Skóciában játszódik, elmagyarázza a név jelentését...ahogy mondod kelta eredetű...de a jelentésre már nem emlékszem, csak arra, hogy valami szép jelentése van.....nekem nagyon tetszik a hangzása...
On:
üdv: Anthea
Kedves mokusleqvar, hogy én hogy megkéstem ezzel a köszönettel!!!! Bocsesz, de az utóbbi időben még a tevémet sem tudom rendszeresen etetni. Azért nagyon sokat segítettél, 10Q még1x!
Ezt a magyarázatot ismerem .De nem tudom elfogadni. Sarkítva azt merem mondani, hogy szerintem ez egy hülyeség, mégha nyomtatásban is olvasható.( Nem ez az egyetlen, amit kinyomtattak...)
A horvát variánsban inkább hiszek, de addig nem írok semmit, míg nem tudok biztosat.
Azért én is szeretem, ha megveregetik a vállamat...
Iringó,
Ujabb keletu nevalkotas a hasonlo novenynevbol, melynek latin alakja Eryngium, ebbol a magyaritas. Szorvanyos (tehat nem csak egy van belole!) Nevnap: jun. 28., okt. 20., dec. 24. (ez utobbi javasolt)
Oszinten szolva nem tudom pontosan, hogy melyik novenyrol van szo, mert letezik Eryngium capestre, Eryngium variifolium, stb. Amibol az egyik valami mezei gyom, a masik meg sziklakerti evelo noveny. De az is lehet, hogy arrol az Iringorol van szo, ami Albrecht Durer egyik onarckepen lathato.
Kedves Mindenki!
Jaj, de örültem a leveleiteknek, már éppen temettem a topicomat...Most indulunk a gyerekekkel a Duna Plazába Mikulást nézni, a nagyfiam kívánsága volt, csak sajnos a párom ma dolgozik és egyedül kicsit boyolult velük.
Így hát vagy a délutáni alvás ideje alatt, vagy este fogok jelentkezni, mert nekem is vannak új híreim.
Üdv,
Elizabeth
PS.A nickemről már mondtam valahol, hogy a KFT egyik számában lőn leszögezve, hogy "buta lány ez az Elizabeth, de szép a haja..."