Keresés

Részletes keresés

Amita13 Creative Commons License 2022.08.26 0 0 28739

Valahogy így. :)

Előzmény: Ali-bá (28737)
Amita13 Creative Commons License 2022.08.26 0 0 28738

Ha benézel a linkelt oldalra, ott látod. Utóbbi időben (meg azért régebben is volt ilyen) egyre gyakoribb, nem csak citrusoknál, hogy ilyen hibridmegoldásban kínálják a csemetéket a kertészetek. Ez nem cserepes, de nem is szabadgyökerű csemete. 

Előzmény: csoer (28736)
Ali-bá Creative Commons License 2022.08.26 0 2 28737

Leánykori neve 'fóliazacskó'.

Előzmény: csoer (28736)
csoer Creative Commons License 2022.08.26 -1 0 28736

Mit jelent a fóliakonténer?

Előzmény: Amita13 (28735)
Amita13 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 28735

Én momentán nem tervezek bővíteni, csak osztottam a lehetőséget, hátha van, akit érdekel. Azt viszont tudom, régebben itt a fórumon is volt róla szó, hogy kinek mi jön be: van, aki a magastörzsest szereti, van, aki az alacsonyabbat. A fóliakonténerest is be lehet szoktatni cserépbe, tudtommal, így akinek az tetszik vehet ilyet, habár az ilyen az kiültetésre szánt csemete.

Az biztos, hogy lesz még engedmény, ha nem tudják telelteni, amit rendeltek, de ez az 5000/db ár igen kedvező már most, szerintem. 

Előzmény: ZV100 (28734)
ZV100 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 28734

Azért ha jobban megnézed fóliakonténeres magas törzsre oltott ültetvényekre szánt példányok, lesz még ott alkura lehetőség, sok beragadt citrus várja a telet, én inkább ajánlanám az alacsony törzses 20-as cserépben lévő citrusokat, azzal jobban jársz...

Előzmény: Amita13 (28733)
Amita13 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 28733

Ha esetleg bárki fejlesztené az állományát. Más is van náluk, de ez az ajánlat elég szép.

Akciós Vérnarancs csomag!

A csomag tartalma:1db fóliakonténeres magastörzsre oltott Moro1db fóliakonténeres magastörzsre oltott Pernabucco1db fóliakonténeres magastörzsre oltottSanguinelloA teljes csomag tartalma 15.000ft+ postaköltség vagy személyesen a kertészetünkben átvehető.

Citrus és Pálma kertészet

9184 Kunsziget

József Attila utca 47

https://citrusespalma.hu/

Savanyivi Creative Commons License 2022.08.23 0 0 28732

Szia! Mi lett az ikrekkel?Nekem is van.Szerintetek szét lehet választani?

Előzmény: Freddy56 (957)
öccse Creative Commons License 2022.08.20 0 0 28731

Köszönöm.

Előzmény: vinik táltos (28730)
vinik táltos Creative Commons License 2022.08.20 0 0 28730

Karácsonyra.

Fordítsd el telót, amikor fényképezel. Akkor képkezelő sem kell.

Előzmény: öccse (28729)
öccse Creative Commons License 2022.08.19 0 0 28729

A Tahiti Lime mikor érik be? Jelenleg ilyen, eddig nem volt lime típusú citromfám. Bocsánat, de a telefon elfordítja a képet.

öccse Creative Commons License 2022.08.18 0 0 28728

Köszönöm a választ. A fa eredetéről nem tudok, már nagyobb volt, amikor kaptam. A belőle készült dugványok mind termők voltak eddig. Tehát ez a gyökérzetről kinőtt hajtás nem lesz termő ezek szerint.

Előzmény: vinik táltos (28727)
vinik táltos Creative Commons License 2022.08.18 0 0 28727

Ha ez a fa dugványból keletkezett, akkor a tő melletti hajtás is a dugvány egy új hajtása. Leválaszthatod, de ha megerősödött, érdemes oltani  termő citromról. (Elvileg később teremhet oltás nélkül is).

Ez a kisebb lehetőség.

A másik:

Valószínűleg ez a fa egy magoncra oltott nemes (azt nem tudjuk, hogy a fa termett-e már), ebben az esetben a magonc (az alany) hajtott ki, amit ha leválasztasz és megmarad és megerősödik, akkor egy termő nemesről levett hajtással oltani kell. Erre alkalmas lesz az anya fa is,.

Előzmény: öccse (28726)
öccse Creative Commons License 2022.08.17 0 0 28726

Üdv mindenkinek! A citromfám gyökérzetén új hajtás jelent meg. Ha leválasztom és földbe teszem, akkor ez is termő lesz? Bocsánat, el van fordulva kép.

sjohn Creative Commons License 2022.08.08 0 0 28725
csoer Creative Commons License 2022.08.01 0 1 28724

A Mappo- ról nem késztettem fotót az egyszem gyümije miatt minek.

Kumkvát:

Kumkvát óriás:

csoer Creative Commons License 2022.08.01 0 1 28723

Szia!

Idén csak a különböző Kumkvátokkal vagyok nagyon megelégedve.

A mandarinok, így a Mappo is igen gyengén teljesítenek.

Én betudom sok más mellett elsősorban, hogy kb 2 hónap sivatagi idő volt nálunk (száraz levegő, amin a öntözéssel nem tudok segíteni).

A Mappo egyébként is igen lassú növekedésű, nem termi degeszre magát (mint a kumkvát).

Tavasszal virágzott és csak egy termést hozott.

Az is igaz az én esetemben, hogy túl sok citrusom van és nem kezelem már kielégítően (tápszerezés, öntözés, tűző nap elleni védelem stb.).

Előzmény: ZV100 (28722)
ZV100 Creative Commons License 2022.07.30 0 0 28722

Sziasztok,

Elsősorban Csoer fórumtárshoz lenne kérdésem.

Láttam Tőled egy 2019-es posztban MAPO tangelo-t

Az lenne a kérdésem , mennyire vagy vele megelégedve, illetve a virágzása mikor szokott lenni (önmeddő ezért szükséges beporzó citrus).?

Kíváncsi lennék a tapasztalataidra, ez már a 3. szezonja.

Köszönettel!

vinik táltos Creative Commons License 2022.07.04 0 1 28721

Eltelt 10 nap, s a lunárióm megkezdte az új hajtásokat kinevelni.:

ez a fa, ami beteg lett                                      az új hajtások                                           fölül is hajt

Úgy tűnik, meg fog gyógyulni, egy termést hagytam rajta, s ma is kapott egy áztató nitrogénes locsolást.

Előzmény: öccse (28719)
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.29 0 0 28720

A télen kaptam ajándékba egy óriás citromot. Túl nagyra nőtt, ezért alaposan megmetszettem.  A leeső ágakból néhányat vízbe tettem, kb három hét után savanyú tőzegben, gyökeresztető pórral elültettem.

Ez 10 napja volt.

Ma levettem a neylon zacskót, s ime:

Mindig ér valami meglepetés: termő virágot hozott a dugvány.

öccse Creative Commons License 2022.06.25 0 0 28719

Köszi, megpróbálom.

Előzmény: vinik táltos (28715)
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.24 0 0 28718

Közben levettem a neylon zacskót az egyik oltásról:

angol nyelves oltás, kb 40 napos,de még egyik oltásom sem kezdett virággal.

Előzmény: vinik táltos (28717)
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.24 0 0 28717

Igazad van, de ez már kb öt éve van nálam, teremget, hol egy szemet, hol nyolcat, most hat maradt meg rajta.

Jó nagy gubanc a gyökérzete, egy kicsit igazgattam rajta, hogy beleférjen a kisebb edénybe.

A táp másodlagos volt, a savanyú tőzeg elég száraz volt, ezért locsoltam be, s ha már vizet adok, feloldottam benne a tápot.

Ma néztem meg, több helyen megindult, talán helyre jön. A nejlont már nem tettem vissza rá. Fóliasátorban van, most reggel kinn 14 C°,  benn 22 C° volt, most fél 11-kor 34 C °. Szinte mindent kétszer kell naponta öntözni.

Előzmény: bombaba (28716)
bombaba Creative Commons License 2022.06.24 0 0 28716

Problémának látom, hogy az átültetéssel egy időben betápozod. Tápozás előtt hagyni kellene begyökerezni az új helyén.

Gondolj arra, hogy dugványt teljesen tápanyagmentes kókuszrostban szoktuk gyükereztetni. Tápanyagot akkor kap, ha már vannak jelei a gyökérzet fejlődésének.

Előzmény: vinik táltos (28715)
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.23 -1 0 28715

Szia!

Végül itt nem kaptam támogatást.

Tíz éve vettem az első citromfámat, sok-sok butaságot csináltam, de itt rengeteg segítséget kaptam, bújtam a netet, s tanultam.

Már pár éve probléma mentesen tartok citrusokat, ez az új eset, amivel nem tudtam megbirkózni.   Legalább is eddig.

Ismét kivettem a fácskát a műanyag edényéből, óvatosan ismét megmostam a gyökereit, s a savanyútőzegbe egy olyan edénybe ültettem, amibe épp, hogy belefért.

Alaposan belocsoltam 20%-os vízben feloldott nitrogén műtrágyával, majd ráhúztam egy nejlon zsákot, alul bekötöttem.

Tegnap kibontottam, s  több  helyen 6-8 mm-es  új hajtások indultak, a megmaradt 7 db termés kb duplájára nőtt. Remélem, erőre kap, a régi levelei már harmadik éve rajta vannak, talán lecserélődnek.

Közben megbolondult a gépem, meg indulok itthonról, a lényeg a kisebb edény és a nitrogén és a nejlon zsák volt

Előzmény: öccse (28714)
öccse Creative Commons License 2022.06.22 0 0 28714

Úgy látszik mindenki nyaralni ment, pedig engem is érdekelne a megoldás.

Előzmény: vinik táltos (28711)
Artemys Creative Commons License 2022.06.19 0 0 28713
sziasztok! nemreg talaltam ra erre a forumra, orulok, hogy meg aktiv. azert kezdtem erdeklodni a citromfak irant, mert a fonokom kidobott kettot, amiket en kikukaztam, es ugy nez ki, az egyik meg nem volt teljesen halott. elultettem oket citrusfoldbe, kaptak kis gyokermetszest meg mulcsot es az egyik a tovenel az also par szembol mintha elkezdett volna hajtani, szoval talan van remeny. mit tanacsoltok, hogyan tovabb? mennyivel az elo rugyek folott vagjam el az elhalt reszt? mit csinaljak vele tovabb, hogy megerosodjon kicsit, mire teleltetni kell?
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.17 0 0 28712

Lemaradt még két kép:

Az egész fa                                                       A  lepotyogás

Előzmény: vinik táltos (28711)
vinik táltos Creative Commons License 2022.06.17 0 0 28711

Egy kicsit elkeseredtem. Több éves tapasztalattal ért kudarc a lunáriomnál. Egész télen virágzott, 3-5 fokban telelt, minimális locsolás (havonta kétszer kávéspohárnyi víz), majd tavasszal kihelyezve még több virágot hozott, szinte mind termőt, de mire kiraktam a szabadba, egy két levele elkezdett kanalasodni.

Kivettem a cserépből, lemostam a gyökereit, új föld, (5.8 PH tőzeg), kapott citrustápot, hígított tyúktrágyát, de tovább romlik az állapota

a  leveleken, a fonákján sem, nincs nyoma kártevőknek. Segítséget kérek, mert elkezdte ledobálni a kis terméseket. Előre is

köszönöm.

bombaba Creative Commons License 2022.05.22 0 0 28710

Most vált aktuálissá a Zöldítőből egy ujabb flakon beszerzése. Meglepetésre a felirat már nem ejt szót lombtrágyaként és belocsolásra használatról, egzértelműen lombtrágyának definiálja, a korábbihoz képest kicsit magasabb töménységben használva.

Az ára - ki nem fogjátok találni - minimum 50 %-kal felment, 

Beszereztem az Afriplant 7 helyett  a Agroleaf Power 15-10-31+TE -ből 2 kg-ot, 6500 ft + szállítási költség, ezzel szemben az Agriplant kb 2000 ft volt.

Előzmény: bombaba (28699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!