Nem flame-et szeretnék kirobbantani, és nem az örök „mac vs pc” vitát akarom folytatni / újrakezdeni / stb. !DE! ne hordjunk már össze ennyi okosságot, és főleg ne habzó szájjal!
Csak szemezgetek:
„- mert a mac-en a lefagyas ismeretlen fogalom”
Elmondanám, hogy 4 éve nyúzom a mac-et, de az otthoni pc-m stabilabb, mint a munkahelyi mac-em. Következtetés: egy jól rendben tartott pc tud olyan jó lenni, mint egy mac, és egy elhanyagolt mac tud úgy „múködni”, hogy az ember az ablakon kikívánja.
(Persze mac-en sem mindennapos a fagyi ez tény, de előfordul, hogy el-el szállnak dolgok)
„- mert a kocsog windows mindenfele aktivacios baromsagokkal szorakoztat. ”
Nekem valami egyedi w*n-em lehet, mert semmi ilyesmivel nem találkoztam. (Vagy lehet, hgoy igen de az már olyan régen volt, hogy nem is emléxem. Talán amikor installtam, úgy 2-3 éve)
„- mert az OSXben nincs registry, meg hasonlo szarok, amik rendszeresen elbaszodnak¸
Fura. Az én registrym nem szokott elbaszódni. Igaz én fordítok rák hébe-hóba (mondjuk havonta egyszer) pár percet, hogy rendbetegyem. Bár ilyen sűrűn azért a mac-et is ráncbaszedem egy kicsit.
„- mert OSXen firewallra sincs szuksegem,”
Szerinted! :-) A tűzfalra nem azért van szükség, mert egy rendszert idióták írnak (vagy nem), hanem azért mert a hackerek sem idóták :-)
„- mert mert a macintosh-ban, 1-2 erosebb modelltol eltekintve, NINCS AKTIV HUTES. ”
Emlékeim szerint a G3-as nem volt akkora erőmű, oszt mégis van benne aktív hűtés. Az iMac-ek szintén nem erőművek...
„- mert az Apple osszes monitorja kalibralt es pengeeles ”
Azt ugyan nem tudom, hogy kimondottan az apple monitorok mennyire élesek és színhelyesek, azt viszont tudom, hogy azok a moncsik amiket mi használunk némi színkalibrálásra szorultak alapból, pedig nem „junoszt” márkájúak :-)
Mindettől függetlenül osztom, hogy megvannak a maga előnyei, és jó tud lenni. Továbbá én sem csípem a m$ ablakkezelőt, de egy hétköznapi felhasználó számára több előnye van, mint egy mac-nek.
Szerintem! :-)
üdv:
dingo
aki pc-jével ugyanúgy elégedett, amint a mac-kel amit melóra használ
mert az XP egy kalap szar, ami gagyi hardveren fut (1-2 kivelteltol eltekintve, pl IBM, Sony etc). a szabadsagot es minoseget illetoleg par megjegyzes:
- mert az OSX alapja, a Darwin nyilt forraskodu. a Windows nem.
- mert a kocsog windows mindenfele aktivacios baromsagokkal szorakoztat. OSXnel meg a nevedet sem kell beirnod, ha nem akarod, nemhogy szeriaszamot.
- mert OSXre ingyenes a fejlesztokornyezet (XCode). windowsra a Visual Studio legalabb 1200 USD.
- mert az Apple nem etet olyan baromsagokkal, hogy a "media player az oprendszer integralt resze", es nem kovet el akkora idiota huzast, hogy a rendszer kozepebe hegesszen egy browsert. mac-en ha nem tetszik valami, egy mozdulattal deinstallalhatsz BARMIT. a browsert, a quicktimeot, vagy az itunest. senki nem erolteti rad a baromsagait, tied a valasztas lehetosege.
- mert az OSX BSD UNIX alapu
- mert az OSXben nincs registry, meg hasonlo szarok, amik rendszeresen elbaszodnak
- mert OSXre nem letezik nativ virus
- mert OSXen firewallra sincs szuksegem, mert nem idiotak irtak a rendszert
- mert az Apple PREVENTIV modon patcheli a biztonsagi hianyossagokat, nem pedig UTOLAG, mint a microsoft, amikor mar a fel vilag ki-be jarkal a gepeden
- mert mert a macintosh-ban, 1-2 erosebb modelltol eltekintve, NINCS AKTIV HUTES. vagyis teljes kuss van, nem idegesitenek buzi ventillatorok a zorgesukkel.
- mert a mac-en a lefagyas ismeretlen fogalom
- mert a mac-ben RISC processzor van, nem ovisoknak valo CISC
- mert az Apple osszes monitorja kalibralt es pengeeles
- mert a mac az elso, ahova bepakoljak a csucstechnologiakat (pcre pl mai napig nincs 800Mbit-es firewire, nincs hozza kartya ami egy 30"es monitort meg tud hajtani, es az 1 Gbit-es halokartya se tul gyakori. 2.5GHz-es dual powermac-ben pedig szeria a vizhutes.)
- mert rengeteg opensource szoftver van ra, a legtobb linuxos cuccot siman le lehet forditani mac-re is.
Wágner úr!
Úgy gondolod, hogy Mo.-on 3-4-en neteznek, fórumoznak Mac-ről? Hol élsz te?
Ne szerezzetek keSERűséget azzal, hogy nem lehet SÖRt törni – mivelhogy gondolom, ez Mac-specifikus probléma. Miért nem próbáltátok ki előtte, ill. hogyhogy ennyire nem szabványos az új szoftotok?!
Ez vicc! Nem megy a sortörés (magyarul ritörn)???!!! Próba:
E mondat már új bekezdés, sőt, egy üres sor is megelőzi.
Akkor már, ha úgy felkészültek a kódtáblákból: az előbb (meg itt) volt egy hosszú OEOE. Nézzük, az a tetű UEUE látszik-e?
hat ha AZT a szoftot rakjak be, amirol a shotokat mutattad, en elkoltozom innen. amugy most mar mindegy, mert alakultak erre mas site-ok idokozben, es egesz forgalmasak.
Mitet aggócc - amint bejön az új szoft (jövő hét végére tervezik az átállást), máris nyitok nektek MAC fórumot a Technikai fórumcsoporton belül... Csak aztán győzzétek érdeklődökkel, tőlem hárman-négyen is trécselhettek benne, én igazán nem bánom..., az én Söröm attól nem melex fel...
Ha netán tesztelni akartok, akkor írjatok nekem, majd küldöm az infót...
Na, nem.
Csak mi nem vagyunk nagyhangúak.
Ha a PC tulajoknak nem kell az ingyen QuickTimePlayer, akkor nem látják a Mac-esek
Slide Show -ját a honlapon.
Ennyi a zegész.
Imhol egy abszolút nem Mac-User kérdése:
Hosszútávon kellene Mac-et használnom, de egyrészt a Finder/DragAndDrop -tól a hajam szála az égnek áll, másrészt mert kétoldali ínhüvelygyulladásból kifolyólag elvágtam az egérzsinórt, szükségem lenne egy ügyesen háziasított File Manager-re OS-X alá, ami remélhetőleg billentyűzettel is kezelhetőve teszi ezt a masinát.
Igen.
Macintosh-t hasznalni nagy elvezet, logikus, egyszeru, magatol ertetodo, etc....
Viszont.
Tudna valaki segiteni abban a kerdesben, hogyan tudnek a iBook Special Editionom-mel csatlakozni a chello-ra?
Mi kell hozza?
Allitolag semmi, meg a UPC altal felajanlott modem sem, de ez nehezen kepzelheto el.
Lehet, hogy megis igaz???
valaszokat a krstan@mac.com -ra kernek. Koszonettel.
Segítséget szeretnékkérni: hogyan tudok megnyitni PC-s wmf (Windows Metafile) formátumú vektorgrafikákat Mac-en? Illustrator 8-cal, Freehand 8-cal és Flash 4-gyel már próbálkoztam, de sem megnyitni, sem beimportálni nem tudtam őket.
Van egy 3.7-es verziószámú Graphic Converterem, de azzal sem mentem sokra.
Tud valaki javasolni egy épkézláb megoldást?
Ismerkedjünk!
Keresek olyan embert, aki hajlandó lenne a "bölcs tanító" szerepét fölvállani, akit privátice megkérdezhetnék, ha valami Mac-specifikus gondom van. Mostanában fôképp az oprendszerrel , a Netscape-pel, Explorerrel, Fetch-el, Dreamweaverrel kapcsolatban szeretnék válaszokat kapni.
Egyedül vagyok itt a világvégin a Macintoshaimmal, sokmindenre magamtól jöttem rá. Az eddigi "tanácsadóm" (8 év alatt kb. 5-6 alkalommal volt komolyabb problémám, amit magam nem tudtam megoldani), most megszűnt.
Olyan viszonyt szeretnék veled kialakítani, amilyet az ember a fogorvosával...
"Témát" nyitottam nem fórumot. A különbözö fórumok a popup-ban jönnek le nem? Lehet hogy én nem vagyok tisztában a fogalmakkal… Ha lenne Mac fórum akkor biztos több Mekkes tévedne be mint a szerkesztöségnek írt hozzászólásokba. Ki lehetne küldeni a magyar macmail levelezölistára is hogy van ilyen Macfórumizé.