de rég írtam ide, de most egy klasszikust néztem újra, és nem bírtam ki, hogy meg ne osszam: "- We're a 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it!"
most nézem, két l-lel írtam a "gondolsz"-t :-)))))
mondjuk tényleg lényeges epizódnál említik, bár nekem a filmről elsősorban nem a karácsony jut eszembe :-) heliberi első komolyabb szerepe volt benne :-))))
Nincs köze a filmnek a Karácsonyhoz, hacsak nem a "Vérapó" (Satan Claus) miatt, de ez csak egy apró epizód volt a filmben, nem függ össze a történettel.
- A keresztrefeszítés sima ügy! - Mért mondod ezt? - Van sokkal rosszabb is, például ha leszúrnak. - De hát az egy pillanat, míg a keresztrefeszítés egy szörnyű, lassú kínhalál! - De legalább szabad levegőn vagy közben. - Aberrált!!!
*
- Hogy van latinul a római? - Romanus... - Tehát?! - Anus... - Többesszám?! - Ani... - RO-MA-NI. Mi ez az eunt? - Megy. (...) - Menjetek haza, ez előremutató, ugyebár? Milyen esetet kell használni? - Részeset... jajj... nem részeset... tárgyeset, uram, iszonyúan tárgyeset! Auuu... - Tehát tárgyesetben?! - Domum... - Romani ite domum. Most írd le százszor. Ha nem leszel kész reggelig, letépem a tököd, világos? - Igenis uram. Köszönöm uram. Heil Cézár, meg minden, uram.
*
- Hé! A borókabokor az enyém! Azt a szart eszem tizennyolc éve!!!
Másikból: :D
- Vágjátok ki az erdő legnagyobb fáját EZZEL a kis heringgel!
na meg a kakas lövölde az elején... csak két filmjét láttam Peckinpahnak, ezt meg a (Kérdés: C-A-B... L-E vagy E-L? Hogyan betűzi hogy Cable? Válasz: Hááát, ha már a cablenél elakadt, mi lesz a Hoguegal? illetve "Tegnap óta nem ittam egy kortyot sem. Kezdek picit szomjas lenni. Csak gondoltam megemlítem. Ámen." :), de az alapján nagyon értette a dolgát.