Arra mi lehet a magyarázat, hogy ha egy query símán lefuttatva 2 perc alatt eredményt hoz - ám ha ugyanazon query elejére egy create table xy as - .... -t teszek még 45 perc után is csak fut, azaz a query táblásítása hatványozottan több ideig tart mint a síma futtatása??
Lehetséges partition exchange egy másik partícionált táblával?
Van egy táblám, ami jelenleg 10 ID-t tartalmaz egy partícióban. Meg szereté változtatni, hogy egy partíció egy ID legyen. Ha csinálok egy másik táblát Id-ként egy partícióval, eldobom az eredeti táblát, tudom-e partition exchange használtaával visszatolni az eredeti táblába az adatokat, vagy visszafele is INSERT-et kell használjak?
Az atdat oszlop VARCHAR2() karakterhossza.... basszus, ez volt túl kevés - és nem fért bele az adott dátumformátumba (szándékozni) konvertált sysdate...
Az én példámban egy to_char függvénnyel igazítottam a dátumon, de én csak a napot tettem bele, a példatáblában nagyobbra kell venni az atdat oszlop méretét16-ra, és akkor használhatod ezt:
OK. Az volt a gond, hogy a parancsfile-t amiben írtam UTF kódolású volt, nem ANSI és a parancssori futtatáskor valami krikszkraksz íródott a sqlldr elé.
Működik szépen, márcsak egy dolog kellene - időbélyeg a betöltött rekordokhoz.
A to_char függvényt próbáltam átírni ennek megfelelő formátumra, illetve a sysdate-et megadni, de erre hibával elszáll és nem hajtódik végre egyetlen importálás sem.
Az SQL* Loader nem ismerné fel ezeket a konvertálásokat?
Illetve ami még eszembe jut esetleg készen meglévő, importáló package használata..
(a másik 'oldala' megvan ha kell valakinek, azaz oracle táblából query-t futtató, annak eredményét xls-be kiexportáló + e-mailben a táblázatot adott címekre elküldő verzióról tudok/használtam)