Sajtóértesülések szerint az Astana leigazolt egy Tanel Kangert nevű észt versenyzőt.
Hogy a kedves nagyérdeműnek ne kellejen végigtúrni a Netet, bemutatom a fiatalembert. 1987-es születésű. Volt már a PT-ban, 2007. végén az AG2R gyakornoka lett majd két évig ott profiskodott. 2010-re nem kapott profi szerződést, de az nem akadályozta meg abban, hogy megnyerje az időfutam-bajnokságot és második legyen a mezőnyversenyben, ahol egyébként a veterán Kirsipuut sprintelte le. Kirsipuu nem sértődött meg, személyesen segítette a szerződés létrejöttét.
Nem, Kiserlovski már bejelentette, hogy aláírt. Kuschynski-ról és másik két Fehéroroszról, Andrei Kunitski-ról és Branislav Samoilav-ról még csak híresztelték, hogy az Astanával egyezkednek.
Átigazolási szezon van, ilyenkor alacsonyan röpködnek a pletykák. :-)
A csapat őszi programja, meglehetős sűrűnek ígérkezik:
Augusztus: * Vattenfall Cyclassics (08.15.), * Tour du Limousin (08.17-20.), * Eneco Tour (08.17-24.), * GP Ouest France – Plouay (08.22.), * Vuelta a España (08.28-09.19.)
Szeptember: * Coppa Placci (09.04.) * Tour du Doubs – Conseil Général (09.05.), * Giro della Romagna (09.05.), * Grand Prix Cycliste de Québec (09.10.), * Grand Prix Cycliste de Montréal (09.12.), * Grand Prix de la Somme – Prix du Conseil Général (09.17.), * GP d’Isbergues – Pas de Calais (09.19.), * Tour de Vendée (09.26.), * Championnats du Monde UCI CLM/ UCI TT World Championships (09.30-10.03.)
Október: * Paris-Bourges (10.07.), * Coppa Sabatini (10.07.), * Giro dell’Emilia (10.09.), * Paris – Tours (10.10.), * G.P. Beghelli (10.10.), * Milano – Torino (10.13.), * Giro del Piemonte (10.14.), * Giro di Lombardia (10.16.), * Chrono des Nations – Les Herbières Vendée (10.17.)
A képek állítólag igen exkluzívak, mert egy idő után a hivatásos fotósokat kiebrudalták, de emberünk maradhatott a vacsorára is.
A helyszín az igen régi (200 éves) és igen flancos Párizsi Westin hotel, mely a Türéliák kertje mellett található. Az elvtársak megint nem garasoskodtak, a Birodalmi Szalont bérelték ki. (hogy a Rohamosztagosokat hova tették azt nemtom. :-) )
Szerintem jövőre valószínűsíthető a Tour-Vuelta dupla. Utána pedig talán a Giro-Tour. Előbbi azért tűnik sok embernek is valószínűbbnek, mert az új csapattal a Tourt mindenképpen megakarja nyerni, viszont a Giro ki tudja mennyit venne ki belőle.
Elöször Riis nyilatkozott, majd tegnap Fran helyesbitette Riist, mára viszont kiderült, hogy mégis Rissnek volt igaza és tényleg Contador egyik álma az, hogy egy évben megnyerje mind három GT-t. Nagyon nehéz lenne, de egyszer talán a jövőben megpróbálja.
Egyébként az én személyes véleményem az üggyel kapcsolatban az, hogy abban nagyon sokan egyetértünk, hogy a Giro-Tour, vagy a Tour-Vuelta dupla kivitelezhető.
Én azt mondom, hogy meg kell próbálni a Giro-Tour duplát és azután ha ez összejön mit veszthet egy Vuelta indulással. Smmi presztis veszteség nem éri, ha esetleg "csak" a legjobb tizben tud végezni. Egyszerüen csak annyit mond, hogy a Giro és a Tour miatt nem maradt ereje a Vueltára.
Egyébként jövőre biztosan ettőn fog indulni, amiből csak az egyik biztos.
A radsportnews.com szerint újabb kétkedő fejtette ki véleményét arról, hogy Alberto Contador minden GT_t megnyer egy évben:
"Ez bizonyára fordítási hiba. Teljeséggel lehetetlen egyazon évben megnyerni a girot, a tourt és a vueltát. Már többször világossá tettük: A tour de france a főcél, és mindkét következő évben ezen fogunk munkálkodni."
Még meg kell beszélnünk, de az világos, hogy az Asztana versenyzője vagyok és tartozom ennek a csapatnak. Sok mindent megvalósítottam ebben a szezonban, de még gondolni kell rá, és még különböző kötelezettségeim vannak a szponzorok felé, mert a kapcsolatunk nagyon jó, nagyon hálás vagyok az Asztanának, mégis a legjobb döntés a levegőváltozás volt.
Az interjú elején arról van szó, hogy elsősorban a stabilabb csapatszerkezet, a nagyobb biztonság miatt örül a Saxonak. A mesterhármasról azt mondja, hogy ez egy álom, ami mindenkinek álma volt ebben a sportágban, így neki is. Szeretné magával vinni a Noval-Navarro-Hernandez hármast. Amit fordítottam, az utolsó bekezdés. Nekem tetszett. Jót tesz a sportágnak, ha a rossz gondolataikat elhallgatják, és jó szívvel, botrányok nélkül válnak el.