Keresés

Részletes keresés

enibody Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1590

Sziasztok! Én eléggé elképedtem a tegnapi levéltől, ami a mellékvízmérők ellenőrzéséről szól..

Ja és a Csatornázási Művektől én még nem kaptam szerződést.

szosza Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1589
"A közösképviselet meg annyit számláz majd nekünk hődíjként amennyit nem szégyel mert nincs sehol leírva mennyibe kerül pl. 1 GJoule mennyi egy köbméter melegvíz hődíja! Szoval lesznek itt érdekes dolgok!"

Hmm... Szerintem minden rendben lesz, ha a birtokbaadáskor átadott fűtési szabályzatban leírtak szerint járnak el. Abban levezették, hogy 2005-ös gázárakkal számolva 1500Ft/köbméter a költség. Te nem kaptál ilyen dokumentumot?
Előzmény: fiend (1588)
fiend Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1588

Sziasztok!

Úgy látom itt némi fogalom zavar kez feltni!:-)

Ezért össze foglalnám a vizmérő és csatorna valamint fűtssel kapcsolatos gondolataimat! :-)

A mérő orákat megnéztem. Típus és bekötés alapján azt látoom, hogy a hőmennyiség mérő (a szürke doboz narancssárga gombbal) távleolvasós, A hideg és meleg vízmérő (kis kerek orák piros és kék színbem) széntén távleolvasásra alkalmasak és a távleadóba be is vannak kötve. Megjegyzem műszaki átadáskor az építész és a műszaki ellenőr is egybehangzóan állított, hogy központi leolvasásúak a mérő órák.

Mikor beköltöztünk kaptunk egy kétpéldányos előszerződést amivel a Fővárosi vízművek Rt. felé elindítottunk (már aki bedobta a közös képviselet postaládájába) az almérői szerződés kötést. Erről a szerencsésebbek már kaptak egy szerződést is amit ha aláírnak és a közös képviselet is aláír vissza kell juttatni a Vízműnek. Ugyan olyan jellegű szerződés lesz mint amit msot kaptunk cstornadíjmegosztás ügyén.  A vízműnek fizetjük a hideg és meleg vízmérő órán átfolyt (elhasznált viszmennyiséget)

Amit motanában postáztak a nekünk (Díjbeszedő Rt) az a csatorna díjmegosztáshoz szükséges szerződés. Most ezt kell mindenkinek alírni bedobni közös képviselet postaládájába. Ebből egy példányt vissza kapunk egy marad a közös képviseleten.  A díj fizetés alapja a hideg és meleg vízmérő órán átfolyt (elasznált) vízmennyiség.

Fűtés.

No ez a legbonyásabb!:-)

A közös képviseletnek fogjuk fizetni az elhasznált hőmennyiséget. A fűtésnél nem nehéz megállapítani mert a hőmennyiség mérő szépen méri a fűtési rendszeren átfolyt vizmennyiség és az előre menő és a visszatérő vezeték közötti hőmérséklet külömbségből. Ha nyomkodjátok a gombot megtudjátok nézni, hogy pl. mennyi a pillanatnyi hőmérsékelet külömbség, a pillanatnyi fogyasztott hőenergiát Kw-ban.

No ezen kívűl még fizetni kell az elhasznált melegvíz felmelegítéséér is hődíjat. Ezt is a közös képviselet fogja kiszámlázni nekünk és ennek alapja a piros színű melegvíz mérőn átfolyt víz mennyisége. A befektett hőenergiát (lfogyasztott gáz) központilag mérik és abből kiszámolják mennyibe is került egy egységnyi melegvíz előállítása. No már csak ez utóbbi eset miatt is biztos, hogy a melegvízmérő órákat le fogják olvasni távolról.

itt áll elő az a kérdés, hogy ha már egyszer megvan a lehetőség akkor miért nem adja át mondjuk a mi meghatalmazásunk alapján a vízműnek meg a Díjbeszedőnek (csatorna). Ez rögtön felveti azt a problémát, hogy mi van akkor ha nem értünk egyet a kiszámlázott manyiségekkel és vitatni szeretnénk. Nem tudni mikor és milyen adatokat kaptak. Ha rosszak az adotok kinek a hibájából!

Szóval nakk érdekes kérdések. Szerintem a legtisztább ha vízóra állást érvényes szerződés birtokában mindenki szépen bediktálja majd a vízműmek. Azok úgyis átadják az adatot a Díjbeszedőnek a csatornadíj kiszámításához. A közösképviselet meg annyit számláz majd nekünk hődíjként amennyit nem szégyel mert nincs sehol leírva mennyibe kerül pl. 1 GJoule mennyi egy köbméter melegvíz hődíja! Szoval lesznek itt érdekes dolgok!

spongyaboy Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1587
Jó Estét Ikonlakók! Arra lennék kíváncsi, hogy álltok falrepedezés terén? Nálunk gyakorlatilag már nincs ép falfelület, néhol már a vakolat lebeg. Érdeklődött már valaki a garis irodán, hogy mikor van értelme kijavíttatni a hibákat? Az már bebizonyosodott milyen jól is tettük, hogy a beköltözésünk előtt nem  festettünk ki.
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1586

Szerintem a kirakott tájékoztató a Csatornázási Művek és nem a Vízmű szerződéséről szól ...  Bár a fogalmazás: Mellékvízmérő csatornadíj fizetője ( vagy valami ilyesmi "nagyon tetszett"

Kezdenek bonyololodni a dolgok ...

Előzmény: Gabrini (1583)
kgm Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1585
Én csak azt nem értem, hogy ki és milyen alapon akar tőlem vízóraállást akár online, akár személyesen, amikor még a szerződést nem kötötte meg velem a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. (vagy a Díjbeszedő, kinek hogy tetszik)!? A szerződést ugyan már megkaptam, hogy töltsem ki, meg miegymás, de azt is írták a kis buták, hogy minderre 60 napom van. Ugyanakkor cselesek is voltak, mivel a szerződés aláírásának dátumaként már 2006. január 1-jét tüntettek fel. Kérdés, hogy mi van, ha egyáltalán vissza sem küldöm aláírva a szerződést, vagy a dátumot átjavítom :-) !? Másrészt azt nem szabad elfelejteni, hogy a szolgáltatás díjának első alkalommal történő megfizetése az érvényes (!) szerződés keltétől számított 90 nap után esedékes. Nem is értem, miért most számláznak!?
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1584

Szia Gabrini!

Kb. két héttel ezelőtt kaptam meg a vízművektől az aláírandó szerződést. Kitöltöttem és bedobtam a közös képviselő postaládájába mind a 3 példányt. Pár napra rá aláírták ők is és visszadobták az én postaládámba (mintha csak 2 példányz dobtak volna be? Nem vagyok biztos... Egy darab úgyis az övéké). Ezt most el kell vinnem a vízművekhez.

Előzmény: Gabrini (1583)
Gabrini Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1583

Miután a lépcsőházban kitett papír optimista állítása szerint már meg kellett volna kapnunk a vízműves szerződést (mi mindenesetre a mai napig sem kaptunk), hívtam AFM-éket. Van még aki szintén nem kapott?

A hidegvízről annyit mondtak, hogy 2 havi bontásban számlázzák (páros hónap leolvasás, páratlanban számlázás, esetleg fordítva), a hidegvíz leolvasós, de elfogadnak bediktált, papírra kiírt adatot is. Lesz egy vízműves ellenőrző bejárás a szerződéskötési procedura "ünnepélyes" zárásaként. 1 köbméter hidegvíz netto 140 Ft, a szennyvíz 180 Ft.  

Előzmény: hamanokaito (1580)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1582

Végül is nem volt olyan vészes, ezért inkább úgy döntöttem, emiatt nem verettem szét a szép fürdőszobát.

Azért ajánlották fel, hogy szétverik, megerősítik stb. mert azt hitték, nincs rendesen alátámasztva és mozog az egész. A kád maga azonban stabil, csak az aljának van némi rugózása.

Mivel bevallottan nem értek hozzá, az volt a félelmem, hogy ettől a zománc idővel megrepedezik az alján. Azonban az AL építész munkatársa megnyugtatott, hogy ez nem jellemző, és az akuszikus "élményen" kívül valószínűleg semmi problémám nem lesz vele. Ha mégis, hát van a 3 év garancia, ennyi idő alatt pedig kiderül.

Előzmény: Sárgarigó (1581)
Sárgarigó Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1581

Szia Szürkeszamár!

Sárgarigó vagyok a Centerházból. Érdeklődni szeretnék, hogy megoldották-e a garisok a nyikorgó kád problémát és ha igen hogyan. Nálunk egyre jobban nyikorog, és nagyon idegesít :(

Előzmény: Szürkeszamár (1551)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1580

Fűtést és melegvizet "távleolvassák" ugyanarról a mérőműszerről ( átfolyt vízmennyiségből és hőfok különbségből számítják a hőmennyiséget ). Szolgáltató a társasház, ő olvassa le, neki fogunk fizetni ...  Majd valamikor februárban...

Hidegvizet leolvassa "valaki" ... Biztosan nem távleolvasós ! Én is magam szeretném olvasni és jelenteni mint a villanyórát ...  Elvileg max. évente egyszer kell beengednem ellenőrzési célzettal a szolgáltató képviselőjét ( nem a gondnokot ...)Vízmű számláz, vagy közvetlenül neki fogunk fizetni vagy a Díjbeszedőnek  ... Majd valamikor ...

Csatornadíjat kiszámlázza a Csatornázási Művek ( a hideg és a melegvíz összege után mivel az megy a csatornába ... ) a Díjbeszedőnek fizetünk ...   Majd valamikor ...  

Villanyórát leolvasom, bejelentem, Elmű számláz, fizetek. Ez már működik !!!

Már nem vagyok bizonytalan ...    Talán ...

Előzmény: zsoofika (1579)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1579

Itt meg 145. Az nem sokkal több. Csak azt nem tudom, hogy most akkor köteles vagyok-e beengedni, vagy nem.

Zárójelben megjegyzem nem szeretném. Hogyis van ez?

A fűtést leolvassák "elektronikusanmegonlájn".

Az Elmű küldi a számlát.

A fűtés,melegvíz,hidegviz,csatornadíj pedig?

Néha elég csekélyértelműnek érzem magam a felnőtt világ bonyolult rendszerében. Vagy csak hiányos a tájékoztatás?

Bizonytalan vagyok. Vagy mégsem? :)

Előzmény: hamanokaito (1578)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1578

A lakáshoz kapott tájékoztató szerint a hőmennyisémérő csak a fűtést és a meleg víz fogyasztását méri, a hidegvíz mérőórája teljesen különálló és nem távleolvasós. Én minden további nélkül le fogom olvasni és bejelentem, mint a villanyórával is teszem havonta, feltéve hogy lesz szerződésem, fogyasztói kódom, meg egy elérhetőség, ahova küldhetem. Az Elmű esetében mindez megvan és működik is ...

Nem igazán szeretnék mindenféle ( nekem ) lehetetlen időpontban hazarohangálni a közös képviselő vízóra leolvasása miatt ... ( A lakásban van az óra, hogyan olvassa le nélkülem  ???  ) 

Az almérők összege feletti fogyasztás a közös költségbe kerül beépítésre, a Vízmű  a főmérőt számlázza ki a társasháznak. Okosan nem akar a lakók problémáival bajlódni ... 

A társasházban, ahol eddig laktam, a Díjbeszedő szabványosított vízóra leolvasócéduláját használtuk, a hideg és meleg vízhez is és a gondnoki postaládába kellett bedobni. Ő meg kihajtotta azokból, akik nem adták le időben. Igaz ott csak száz lakás volt ...

Előzmény: IKONlakó (1576)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1577

Szerintem amennyivel a közös vízóra többet mutat, az a közös költségből megy (kertlocsolás, takarítás).

Ha a vízművek szerint tényleg volt leolvasás, akkor lehet, hogy tényleg az ő emberük volt és nem kell félni. Minden esetre furcsa, hogy nem munkaidőben jönnek, vagy kérik az óra állásának a kiírását.

Előzmény: IKONlakó (1576)
IKONlakó Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1576

>de a hidegvíz leolvasása a "díjbeszedők" dolga. 

Ez nekem meglepő. Korábbi helyünkön a közös képviselő olvasta le a vízórákat és továbbította az adatokat a díjbeszedőnek, így számlázták ki a víz- és csatornadíjat.

A számítástechnikai lehetőség teljesen adott, hogy az AFM minden hónapban ugyanakkor az összes órát leolvassa - a hőmennyiségmérő a vízórák állását is gyűjti.

Fontos, hogy a Vízmű szempontjából a hideg és meleg víz fogyasztás összege az érdekes, hiszen a lakásnak ennyi a vízfogyasztása.

Mind a két órát leolvasták nálatok?

Szóval szerintem az AFM-t kéne rávenni, hogy a vízóraleolvasásokat intézze. Így nem lehet olyan, hogy valakinél nem történik meg a leolvasás.

Tapasztalatból tudom, hogy a központi vízóra többet fog mutatni, mint a mellékmérők összege. Emiatt majd lesznek viták. Ha többeknél nincs időben leolvasás, akkor a vita hevesebb lesz...

Apropó, minek olvasnak le vizet addig, amíg nincs szerződésünk a csatornázási művekkel?

Előzmény: spongyaboy (1575)
spongyaboy Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1575
Szia, háááááát jól rám ijesztettél!!!! A vérnyomásom 300. A fejleményekről annyit tudok mondani, hogy a párom betelefonált a közös képviseletre, de nem tudtak semmiről. Az infók: a hőmennyiségmérő és a melegvíz valóban távleolvasású, de a hidegvíz leolvasása a "díjbeszedők" dolga.  Felhívtuk őket, és -hála a Jó Istennek- valóban volt tegnap a Véső u. 8-ban leolvasás. A jövőben pedig telefonos bediktálást is elfogadnak. Mindenesetre még mindig nem vagyok nyugodt.....
Előzmény: Szürkeszamár (1573)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1574

Tuti terepszemle!

Csak nehogy drága festő mesterünket fogják le, mert ő is akkortájt ért ide.

Feltétlenül szólj az AGM-nek, hogy nézzék vissza a felvételt!!! A liftben talán még jobb kép is készülhetett. Ja, legalább kipróbáljuk, érnek-e vmit a kamerák.

Előzmény: spongyaboy (1571)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1573

Szerintem terepszemlét tarthattak betöréshez.

Hívd fel az AL-t, és kérdezd meg őket erről. Én ezidőtájt otthon voltam, és nem jött senki hasonló. Este 7-kor pedig különösen nem jönnek óraleolvasók, díjbeszedők.

Egyébként én is úgy tudom, hogy távleolvasás van, és senki nem fog havonta órát leolvasni. Különösen nem úgy, hogy be is jön.

Ha az AL-ben sem tudnak a jelenségről, akkor érdemes megkérni őket, hogy tegyék lehetővé a rendőrségnek a felvétel megtekintését (ott a kamera minden bejárat felett, valaki írta, hogy két héten át megörzik), mert nagy valószínűséggel régi ismerős fog visszamosolyogni a képernyőről! Ha pedig szándékosan úgy állt, hogy a kamera ne rögzíthesse, akkor pedig különösen gyanus.

Előzmény: spongyaboy (1571)
Nőgyógyász Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1572
Kíváncsi leszek, hogy 1 komplett fűtési idény után mekkora összeg lesz ebből ... :) Alapdíj nálatok nincs is?
Előzmény: Szürkeszamár (1568)
spongyaboy Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1571
Sziasztok! Arról érdeklődnék, hogy tegnap este -7 óra körül-  másokhoz is felcsöngetett egy vízóraleolvasó férfi? Tulajdonképpen furcsállottam, mert kaputelefonon keresztül általánosságban a vízórák helyéről érdeklődött, majd kibökte a végén, hogy minket keres. Igazából nem értem, mert ha célirányosan jött, senki nem világosította fel, hogy a vízórák a lakáson belül vannak? Végül beengedtem, le is olvasta az órákat, de így utólag megkérdőjeleződik bennem, hogy valóban az volt, akinek kiadta magát, ugyanis a lakásátadáskor olyan infókat kaptunk, hogy az órák állásának leolvasása a jövőben"számítógépesrendszeren" keresztül fog történni. Mindenesetre furcsa... Azt is mondta, hogy szerinte a jövőben is - havonta- személyesen fog jönni. Én igazából nem szeretnék vadidegen embereket a lakásomba beengedni. Ti hogy vagytok ezzel?
Mr Bez Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1570
Miért tűzálló? Miért, miért...azért, hogy, ha felgyújtjátok a lakást, akkor senki ne sérüljön meg a folyosón.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1567)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1569
Én is ennyire emlékszem. Csodálkoztam is, hogy milyen alacsony lesz a fűtésköltségem ...
Előzmény: Szürkeszamár (1568)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1568
1.500 Ft/GJ emlékezetem szerint. Nem?
Előzmény: zsoofika (1566)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1567

Megvan az E-betű!!! Mármint a negyedik emeleti tábláé. Csütörtökön jönnek - ismét - a garanciálisok, akkor megmutatom. Már külön nekik is terítünk, olyan gyakran jönnek. :-)

Ma megcsinálták a bejárati ajtót. Már amennyit lehetett. A hangszigetelésről semmit sem tudott mondani a csapat, merthogy asztalosok. Viszont azt mondták, hogy ez inkább tűzgátló ajtó, talán azért ilyen gyenge a hanggátlása. Hm, vajon minek ilyen szuper tűzgátlás, ha a folyosón semmi éghető anyag sincs?

smatte, ezt nagyon-nagyon reméljük! :-) Éppen tegnap küldtem el dorgáló emilt a upc ügyfélszolgának. Iktatták.

Érdemes beszerezni programozható termosztátot, nem annyira a számla, mint inkább a kényelem miatt. Ja, a upc-nek hála, minket nem tudtak megijeszteni a tv-k.

Előzmény: Szürkeszamár (1565)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1566
Ez elég barátian hangzik. Biztos, h jó "árfolyammal" számolsz?:))
Előzmény: Szürkeszamár (1565)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1565

A fűtés zúgást a nyomás okozza.

A rendszer úgy van beállítva, hogy ha mindenki fűt, akkor is nyomjon elég melegvizet a legtávolabbi sarokba is. Este állítólag a lakók kb. fele lekapcsolja a fűtést és a nyomás a többieken oszlik meg.

Tegnap este, amikor a tévék ránkijesztettek a mínusz ötvennel, mindenki gondosan fűtött és teljesen hangtalanul működött a rendszer!

Ezért arra biztatnék mindenkit, hogy érezzen rá a reggeli kellemesen langyos ébredés örömére és fűtsön bátran éjszaka is. A fűtésszámla így sem lesz elviselhetetlenül magas és reggel nem kell dideregni!

Én éjszaka is fűtök, és a 36 nm-emre fogyasztottam 5 GJ-t a négy-öt hónap alatt, ami 7500 Ft, ha jól számolom.

Ilyen kényelmi szolgáltatást (meleg) ennyi pénzért - ez az év üzlete!

zsoofika Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1564

Hmm...

Fűtésszámla majd februárban. Egyben. :)) Imádom..

Előzmény: hamanokaito (1563)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1563

Ezek szerint változatosak az élményeink ... Lehet, hogy éppen egy értelmesebb valakit fogtam ki a Béke téren, előzetes bejelentkezés után ( Nem kellett hozzá semilyen regisztráció ), kb. tíz perc volt az egész.  A sorban álókkal pedig egyszerűen közöltem, hogy én egyeztetett időpontra jöttem ... Némi diszkrét morgás volt ugyan, de kibírható.

Hozzátartozik a "tanácsadás" örömeihez, hogy konkrét tapasztalataid alapján és teljesen jóhiszeműen leírsz valamit, azután más meg teljesen ellenkező helyzettel találkozik ...

A központiban biztosan lehet mindent intézni, azért az, de októberben még nem voltak benne az internetes időpontfoglalóban.  

Hamano

Előzmény: fiend (1562)
fiend Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1562
Még annyit tennék hozzá a lakcím kártya bulihoz, hogy nekem előre regisztrált kitöltött ügyfélkapus lakcím változás bejelentésem volt. Az oda vissza úttal együt a XII. ker Béke tér 1.-ig valamivel több mint másfélórámba került. Pedig volt időpontom. Ja csak azt nem mondta senki sem, hogy az ott sorbanálloktól nem lehet bemenni a kapott időpontra. A másik hosszadalmas folyamat az volt mire az internetes rögzítést átvette az ügyintéző hölgy a nyomtatós progiba. Meg kelett várni amíg egy hozzáértőbb feljött valahonnan aki megmutatta nekik, hogy mit is nyomkodjon milyen sorrendben!:-) Ezek után gondoltam megejtek agy állandó ügyfélkapu regisztrácót., (ne csak ideiglenes legyen :-) ) A sarkon levő központi okmányirodában nem egészen 20 perc alatt meg is lett az enyém is meg a Kisfeleségemé is!:-) Pedig ebben még egy rendszer újraindítás is benne volt! Valahogy rossz hatással vagyunk a számítógépekre:-) Szóval hétfő délután 16 óra után a Központi okmányirodában nagyon gördülékenyen és gyorsan ment az ügyintézés!:-) És azthiszem mindent lehet ott intézni! Lakcm változás bejelentést biztosan!:-)
smatte Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1561
Állítólag most építik ki a kábelt az ingatlanon. Ez belső információ.:)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!