Így van . Ha nem túl mély a seb és a gazda úgy látja , le kell permetezni valami kontaktszerrel , hogy mit lehet kapni , nem tudom , én merpánt használnék .
Szia, lehet vagy érdemes ilyenkor vmivel megvédeni a később érő -most még zöld- gyümölcsöket a rothadás ellen, ill. a sérült lombot kezelni? MErt a szőlőnél ajánlott a "támadás" után mielőbb rézzel vagy folpettel lezárni a sebeket, megelőzendő a fertőzéseket.... Baracknál van ennek értelme? Gondolom a rezet nem bírja, de egy speciális botricid segíthet az érés előtt pár megmaradt sérült gyümölcsöt megmenteni a rothadástól? (Rovral, teldor pl...)
Hááát ..... necces volt a dolog . Hirden csak néhány borsó nagyságú jég esett , ami nem okozhat gondot , de itt Pécsen rendesen esett , a szomszéd barackját alaposan meg is meg le is verte . Állítólag Kozármislenyt ( kb 2 km ) rendesen elverte .
Bízok benne , hogy a tavalyi után az idén kimaradok a " jóból " .
Hali ,nem kaptál jeget ? Itt eddig nem volt/mármint nálunk,mert a szomszéd falvakban volt kisebb -nagyobb/,de nem hiszem,hogy kimaradnánk...nincs olyan szerencsénk...
350-nel kezdtem , azóta mérettől függően 320 -280 között mérem , lényeg , hogy elvigyék , mert ez a fajta nem igen bírja a pakolást napokig . Talán holnap szinelgetek a Springtime-ból azt tutti 400-ért írom ki , valami csodálatos .
Holnap leszedem a korairól az utolsó szemeket, és talán a mutatványpéldányt a következőről. Mivel a korainál elég sok moníliás lett a bibepontnál, ezért a mostaniakat még lefújom Decissel és Teldorral, mindkettő 3 napos szer.
Ma kostóltuk az első Harmatot...hát a sok eső az idén sem tett jót az ízének,de primőrnek megteszi.Azt a pár hetet ami az igazi,finom,csorgó levű kajsziig még vissza van majd kibírom valahogy...ha a jég közbe nem szól...
Az első kép a Primerose , a többi a Starcrest . A hét elején kezdtem a szedést , de igazából ma délutánra volt olyan , hogy azt mondtam rá , hogy tényleg jó .
Mint látható , jó sok van a fákon , igyekeznem is kell az eladással , mert hamar jön a következő fajta .