Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1024

Pedig azt a zseniális or-wot, amivel már maceráltalak, áttekerték már zöld lámpánál... (Többek között ezért is küldtem el belőle neked a tesztcsíkot, hogy lássam, mi lett belőle.) Persze amilyen érzékenysége annak van, hát lehet, hogy akár teljes napsütésnél is átcsévélhették volna... :-)

Más.

Vettem egy hangcsíkragasztó készüléket a bolháról, még 200m hangszalagot is adtak hozzá, most tök boldog vagyok. Viszont nincs valakinek valami okos könyvében hangragasztó-recept? Azt látom, hogy a wittnernél kapható, de ha nem muszáj, nem rendelném meg dajcslandból... valaki esetleg?

Előzmény: D94A (1023)
D94A Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1023
Bármely filmhívásnál eszetekbe ne jusson a sötétkamralámpa!!! Kivétel ez alól az ortokromatikus filmek( kopír). Amúgy a lomó befűzésnél mire való az ujjatok?
Előzmény: Törölt nick (1022)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1022
Csak 8mm-el próbáltam. Sötétkamralámpa kell. Vagy pótfelvételek. ;-)
Előzmény: apepee_ (1021)
apepee_ Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1021
Huuhuhuu, hát akkor ki kell találni vele valamit, 8mmnél is csinálja?
Előzmény: Törölt nick (1020)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1020

Ha ez megnyugtat: nekem még hetedszer-nyolcadszor is sikerült ilyet produkálnom vele. :-(

Esetleg szerezz be egy sötétkamralámpát az ellenőrzéshez!

Előzmény: apepee_ (1019)
apepee_ Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1019
Hej! Előhívtam a kis csodát...működik a dolog, széles mint a mosolyom most :)
Egy gond volt vele, hogy a Lomo tankba most fűztem először filmet és hiába próbáltam világosban, sajnos ferdére állt és összeragadt kb 1 m film...azért majd belejövök. Az ilyen csoda dolgoknak mindig kell bejáratási idő...pl. mikor megszereztem az 5-ös tankomat (5x135) elsőre valami kegyetlen eltoltam a hívást, el se merem mondani...
Na szóval a lényeg: anamorf super8 márpedig van, ráadásul szép :)
Üdv! Pepe
apepee_ Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1018
Hát fáradoznak jópáran az elektroncső, meg a super8, meg a kisfius bádogbögre meg talán még a fenyőerdők kihalása ellen...igy van ez jól, a digitálissal sincs baj, mint már jósokszor elmondtuk, de nekünk nem az kell :)
Szilárd előre is kösz a kazikat!
Beaulieu: foma 10,5 m-es tekercsben adja a filmet, az 21 m, ügyes kezekben 20 hasznos! :)
Üdv!
(he lesz erőm előhivom az anamorf s8 kisfilmet, "Campingfight-1" címmel)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1017

Én is szeretem a csöveket, bájosan lomha jószágok, de meg kell hogy mondjam: nem tudnék megfizetni egy olyan hangfalat, amin meghallhatnám a különbséget egy korszerű félvezetős meg egy csöves erősítő között. Túl sokat meg szerintem nem fog a cső virágozni most, hogy a digitális hangrögzítés vált egyeduralkodóvá, és gyakorlatilag lehetetlen olyan tisztán csöves hangláncot felépíteni, a zenekari hangosításban meg mérete, súlya és érzékenysége miatt nincs sok keresnivalója. (Tudod mekkora lenne egy csöves 800W-os végfoknak csak a kimenőtranszformátora? mint egy hegesztőtrafó. És akkor hozzá még az egyéb alkatrészek... ki fogja azt fellépésekre cepelni? legfeljebb valami fanatikus.)

A nixie cső viszont jópofa, a hetvenes években a műlesiklások és hasonlók tévéközvetítésénélolyanokkal rakták ki a stoppert: egyszerűen berakták egy fekete dobozba a nixiket, rá egy kamerát, és beblúboxozták a képbe, egyszer láttam ilyen felvételt, nagyon vadítóan jól nézett ki, osztán nem kellett hozzá kompjuter meg hókuszpókusz.

Előzmény: zooyork (1016)
zooyork Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1016

Köszi a válaszokat!

Azért ezzel  vitába szállnék, mert az elektroncsővek a számos előnyük miatt a legkedveltebb erősítő elemek a mai napig. Akiktől eddig átfogó véleményt hallottam,  (tehát hallgtatott tranzisztoros, csöves erősítőt) messze a csövesre  szavaztak.

Szerintem a legnagyobb előnye az egyszerüségében van. Az az érzésem hogy a super8 al együtt a csöves technika nem hogy kihal hanem reneszánszát éli és virágzik ill. fog.

Jelenleg épp nixie csővel meg varázsszemmel kisérletezgetem és egyszerüen elbüvöl a látvány:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1015
Jól mondták, senki sem használ manapság elektroncsövet. Legfeljebb a rádióadókban, ahol  magas feszültségekkel operálnak... de egyébként....? Pedig születtek csodák, nekem volt egy szovjet hallókészülékem, amiben három darab ceruzacsonk méretű, póklábú pentóda erősített, 70V-os anódteleppel és 1,5V-os fűtőteleppel ment, a készülék maga cigisdoboz méretű volt... de aztán a tranzisztor hamar lenyomta, aztán amikor jött a FET, meg később az IC-k, nem volt megállás. Ma már legfeljebb nosztalgiából állnak neki csöves készülékeket építeni/felújítani egyesek.
Előzmény: D94A (1011)
D94A Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1014
És ketté is vágom!
Előzmény: zooyork (1012)
beaulieu Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1013
Füzögetni kell és a Szilárd tudja hívni. Pontosan 7.5 hasznos méter van a napfényorsón és kétszer kell a kamerába végig futatni.
Előzmény: zooyork (1012)
zooyork Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1012
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy a ds8 is kaziban van? vagy azt füzögetni kell?  Szilárd azt Te tudod hívni (a fomát)? Ha hivod akkor a végén Te vágod ketté?
D94A Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1011

Túúúdom! Apámnak pedig azt mondták, hogy az elektroncső halott! A tanárod sztem nem nagyon tájékozott! Ha látott már egy igazi diavetítést( nem a taneszköztár világos sárgára vagy rózsaszínre fakult diái) nem mondana ilyen hülyeséget. A roll diáról nem is beszélve!

Gyűjtöm neked az üres kazikat, van pár db.

Előzmény: apepee_ (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1010
Hah, egy 1,3Mpixeles kép már teljesen oké a vásznon, ennél több részletet ugyan tartalmazhat, de azt úgysem látják messziről. A gond tényleg a fényerővel és a színtelítettséggel volt a régi projektoroknál, de most új technológiák vannak, és tényleg diavetítőnyi kis vacakok olyan képet adnak, hogy lemászik a vászonról. De legalábbis iskolai szemléltetés céljára untig elég.
Előzmény: beaulieu (1009)
beaulieu Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1009

Hát nagyon lassan... Nyugi sokáig nem fogja még lenyomni, hacsak a diát el nem kezdik butítani... :)

Egy infó: a diának a felbontása hozzávetőlegesen 88 millió "pixel" körül van, ezt még az objektívek sem képesek átfogni, nem hogy a digitális cuccok. Szóval nem kell elkeseredni, messze van az még. Az más kérdés, hogy van e igény ilyen nagyon jó minőségre?

Üzenem a tanárodnak, nem kell rémhíreket terjeszteni... :)

Előzmény: apepee_ (1008)
apepee_ Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1008
Nekem óriási csalódás volt, mikor a fototech tanárom azt mondta, hogy ezek a digitális vetitők lassan lenyomják a diát, mind szinekben, mind felbontásban és egy kis táskában elférnek és bizony fel is leltük egymás szemében a gördülő könnycseppet...
Előzmény: Superb_ (1006)
Superb_ Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1007
Ja, Bud Spencer és terence Hill - örök divat, meg kell nézni!!!
Előzmény: apepee_ (1005)
Superb_ Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1006

Én is úgy látom, hogy vetítéskor deríthető ki mi az igaz és mi a hamisítvány!

Előzmény: apepee_ (1004)
apepee_ Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1005
Épp szélesvásznú S8-at tesztelünk. Ma forgattuk, talán elő is hívom, de inkább csak jövő héten. 24:9 :) Jeah. A recept: Quarz 5-3 DS8+Rectimascop. Nagyon barón néz ki.
Holnap este Bud és Terence Sergio Corbucci filmjében, szerintem a legjobbak egyike, az "...és megint dühbe jövünk". Zene, csajok, mi kell még :)
Pepe
apepee_ Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1004
Nyilván sok módja is van annak, sok "hiba" csúszhat, de jártam én már, így is-úgy is, mármint hittem digitet S8an és fordítva is...No persze a vásznas vetités sosem csalhat :)
A karcokat érdemes figyelni, mert sok software-s effekt csak pár-pártíz mp-nyi karcokat rak a kockákra, ezek viszonylag könnyen feltűnnek ha odafigyel az ember, aztán az ál-képugrálást általában mindig eltúlozzák "antikolás"-kor, a képélesség/felbontás meg szerintem egy érzet alapján dőlhet el, illetve a 18/24 kocka 25-re digizve tud lenni nagyon furcsa, a kamu 18 kockát rögtön ki lehet szűrni...de persze én nem szagértő vagyok :)
Előzmény: Superb_ (1003)
Superb_ Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1003

Lenne egy kérdésem.

A digitalizált super 8-as felvételt hogyan tudod megkülönböztetni a digitális effektekkel filmes hatásúvá tett anyagtól? Most nem arra gondolok, amikor ugyanazok a csíkok és hibák ismétlődnek, mert ott bizony kilóg a lóláb. Inkább a színnel, felbontással stb. operáló effektek érdekelnek. Miből derül ki, hogy valódi super 8-as?

apepee_ Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1002
No lassacskán újra összeáll a laborom! Jeeeeah :)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1001
Üdv! Akkor marad a szkennelősdi...aztán meglátjuk, hogy megy-e anamorfba, most vettem soósnál foma filmet, azt mondta hogy valami olasz fazon veszi mindig a 8 meg 16-os fomát, mert náluk már nincs olcsó feketefehér film...
Kösz!
Pepe
Előzmény: D94A (998)
Mismumkin Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1000

Szia!

Köszönöm válaszod! Írtam...

Mis.

Előzmény: beaulieu (992)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.26 0 0 999
600m 35-ös kb. 25 perc játékidő. Nagy mennyiségnek nem mondanám... :-( Tőlük egész estés nagyjátékfilmekről szoktak több darab kópiát rendelni a forgalmazók.
Előzmény: apepee_ (996)
D94A Creative Commons License 2006.06.26 0 0 998
A Kodak napokon vetítettünk szkenelt+felnagyított anyagot. Döbbenetes volt! Működik a dolog! Hívd fel Kamerda Károlyt 06 20 9310101.
QnAdam Creative Commons License 2006.06.25 0 0 997
focusfoxékat (www.focusfox.hu) vagy a filmlabort (www.filmlab.hu) is érdemes megkérdezni, de tartok tőle, hogy nem lesz olcsó :)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.25 0 0 996
Hjuj. Mit jelent az hogy nagy mennyiségben? 600 m annak számít már (35mmre)? Illetve mennyi a munkadij. Ha mégegyszer ennyi, akkor még ok. A szkennelésessel milyen minőséget lehet produkálni? Bocs a hülye kérdésekért, de egy kattant szeretne s8 rövidfilmet csinálni és mozifilmek elé rakni...neki pénze van, nekem ötletem :)
Pepe
Előzmény: D94A (995)
D94A Creative Commons License 2006.06.25 0 0 995

Szia!

Én nem vállalom, de Bp-en Szabó Tóni bácsi vállalja, de csak nagy mennyiségben. Az ára horrorisztikus a nyersanyag ára kb 30000ft/122m.A másik módszer: Kamerda Karcsi szken, utána digiten megvágod és elsétálsz vele a Filmlaboratóriumba. Ez sem Ólcsó!

Előzmény: apepee_ (993)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!